Προς το περιεχόμενο

Πιστεύετε στην ύπαρξη του Θεού???

nontasg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
αν εσύ δεις ενα αμάξι γυρισμενο στη θάλασα και βουτήξεις και σώσεις τον οδηγό απο πνιγμο δε θα σε ευγνωμονεί μετά; φαντάζεσε να το λέει στους φίλους του κι αυτοί να του λένε μα καλά γιατί δεν εσωνε τότε τόσο κόσμο που έχει πνιγεί;

τελειως ατυχες το παραδειγμα σου πιστευω.. επειδη μιλαμε για ενα ον που θεωρειτε παντοδυναμο κ πανταχου παρον.. οχι 'περιορισμενων δυνατοτητων' δηλαδη οπως π.χ ενας ναυαγοσωστης που δεν μπορει να ειναι ταυτοχρονα στην κρητη και στην χιο

• Απαντ. 471
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Προσωπικά δεν αντέχω ανθρώπους ανεξαρτήτων θρησκευτικών πεποιθήσεων που στηρίζουν τις απόψεις τους με άτοπα παραδείγματα και επιχειρήματα.Οχι μόνο σε θρησκευτικά ζητήματα αλλά γενικότερα.Εαν κάποιος είναι συνηδειτοποιημένος και ξέρει σε τι πιστεύει το σέβομαι απόλυτα.Εαν παλι πιστεύει σε κάτι επειδή έτσι του είπανε δε κερδίζει το σεβασμό μου.Εγώ πάλι μέσα απο τα χρόνια διαμόρφωσα κάποια πιστεύω που αφορούν μόνο εμένα και ανταλλάσω τις απόψεις μου με τα υπόλοιπα μέλη.Αλλα αμα διαβάζω φράσεις του τύπου "έβαλε ο θεος το χέρι του και..." χωρίς λόγο νίωθω σα να βλέπω το μπους να κάνει δηλώσεις κατα της τρομοκρατίας

Το πρόβλημα έγγυται στην ερμηνεία. Καθείς ερμηνεύει όπως κρίνει ή όπως βολεύεται.

nick['']τελειως ατυχες το παραδειγμα σου πιστευω.. επειδη μιλαμε για ενα ον που θεωρειτε παντοδυναμο κ πανταχου παρον.. οχι 'περιορισμενων δυνατοτητων' δηλαδη οπως π.χ ενας ναυαγοσωστης που δεν μπορει να ειναι ταυτοχρονα στην κρητη και στην χιο

Μιλάς για ιδιότητες που έχουν αποδόσει οι άνθρωποι στο Θεό. Είναι μεγάλη παγίδα αυτό.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τις πραγματικές του ιδιότητες (στην περίπτωση που όντως υπάρχει).

Δημοσ.

μιλαω για την 'χριστιανικη εκδοση' του θεου οπως αυτος παρουσιαζεται στις γραφες.

Παραπανω ειπα και εγω οτι εξαρταται απο τον ορισμο του θεου που θα δεχτουμε.

Δημοσ.

πιστευω στο θεο αρκετα αν και ειμαι ανοικτομυαλος και ορθολογιστης .Ισως ομως η εννοια του θεου στην σημερινη κοινωνια εχει χασει το νοημα της τολμω να πω μια και η εκπροσωποι καθε θρησκειας οχι μονο δεν ειναι προτυπα αλλα παραδειγματα προς αποφυγη...........

Δημοσ.

Θα πιστέψω στο Θεό όταν με πείσει με κάποιο τρόπο ότι υπάρχει. Ως τότε, τηρώ στάση αναμονής :-P

Ένας διάσημος συμπατριώτης μου είχε πιό απόλυτες απόψεις: "Δεν πιστεύω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι λεύτερος".

• Super Moderators
Δημοσ.
Ωραίος ο paredwse. Δεν ήξερα ότι μπαίνουν και link που οδηγούν σε μεμονωμένο post. Θα ήθελα να δώ μια φορά πώς φαίνεται το forum άμα είσαι logged in σαν Super Moderator... Φαντάζομαι edit' date=' delete και δε συμμαζεύεται σε όλα τα posts, κουμπάκια που να λένε ban κάτω από τα members...:-D .

Σε πειράζει να δημοσιεύσεις κανά screenshot ή φεύγουμε πολύ offtopic;[/quote']

Μπα, δεν έχει πολλά κουμπάκια. Μπερδευόμαστε και γι'αυτό έχουμε μόνο ένα edit. :)

Δημοσ.
Μην αρπάζεσαι τόσο εύκολα. Άλλη η προσπάθεια να "ελαφρύνει" μια συζήτηση κι άλλο η γελοιοποίηση του θέματος.

Άλλωστε η όλη παραπάνω παράγραφος του ClouD αναφέρεται σε συγκεκριμένη ταινία.

Μόνο οι φωτισμένοι με καταλαβαίνουν.

Όσο για τους άθεους που βάλλουν αδιακρίτως κατά των θεοσεβούμενων, πρέπει να πρόκειται για συνομωσία, η έκδοση του D.Brown με ράσα κάποια στιγμή θα τους (μας) αποκαλύψει σε ένα συγκλονιστικό βιβλίο του. Μέχρι τότε όμως, bewarE !

Δημοσ.
Μόνο οι φωτισμένοι με καταλαβαίνουν.

Όσο για τους άθεους που βάλλουν αδιακρίτως κατά των θεοσεβούμενων' date=' πρέπει να πρόκειται για συνομωσία, η έκδοση του D.Brown με ράσα κάποια στιγμή θα τους (μας) αποκαλύψει σε ένα συγκλονιστικό βιβλίο του. Μέχρι τότε όμως, bewarE ![/quote']

Οι φωτισμένοι ή οι πεφωτισμένοι? :twisted:

Δημοσ.
Θα πιστέψω στο Θεό όταν με πείσει με κάποιο τρόπο ότι υπάρχει. Ως τότε, τηρώ στάση αναμονής

Στάση αναμονής τηρούμε όλοι:mrgreen:

Και θα την τηρούμε όπως φαίνεται για πολύ καιρό ακόμα.

Δημοσ.

Ένας διάσημος συμπατριώτης μου είχε πιό απόλυτες απόψεις: "Δεν πιστεύω τίποτα' date=' δε φοβάμαι τίποτα, είμαι λεύτερος".[/quote']

Πληροφοριακα:

Κλεμμενο απο σαβανο γαλλου επισκοπου...

Δημοσ.
Κλεμμενο απο σαβανο γαλλου επισκοπου...

Ίωνες, πριν τους περσικούς πολέμους. Αυτοθέσμιση κτλ κτλ. Ιδέα περισσότερο παρά συγκεκριμένο απόφθεγμα.

Οι φωτισμένοι ή οι πεφωτισμένοι? :twisted:

Έχω την αίσθηση ότι η ορθότητα στην παρωδία είναι ότι το τυρί στο παγωτό : εξυπνάδες. :Ρ

Δημοσ.

Το μήνυμα σβήστηκε για να συνεχίσουμε ωραία και ειρηνικά.....Άς αναλάβει κάποιος να το σβήσει και εντελώς...

Και ξαναλέω: paredwse δεν έχω όρεξη να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου.Άν είπα κάτι λάθος,sorry.

Δημοσ.
paredwse ... δε με συμφέρει να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου καθώς είσαι και super moderator και δεν θέλω να μην μπορώ να λέω και καμμιά κουβέντα εδώ μέσα για 10 μέρες .....:mrgreen: :mrgreen:

......

Sorry,αλλά τώρα λες μλκίες,σκέψου το.:(

• Super Moderators
Δημοσ.
paredwse έχεις δικαίωμα να πιστεύεις ό,τι θέλεις....

Σε ευχαριστώ πολύ για την άδεια. Αυτό κάνω.

Άν πάλι θεωρείς ότι αυτά που λες δεν περιέχουν και ενδείξεις χλευασμού προς αυτούς που πιστεύουν στο Θεό ε τότε πάω πάσο.....

χλευάζω ρ. [<αρχ. χλευάζω < χλεύη] κοροϊδεύω υβριστικά ή περιφρονητικά, περιπαίζω, περιγελώ.

Μείζον Ελληνικό Λεξικό, Αθήνα 1997

Σε καλώ λοιπόν και πάλι (γιατί αγνόησες την προηγούμενή μου πρόσκληση) να μου δείξεις σε πιο σημείο εγώ προσωπικά χλευάζω τους πιστούς.

Αν δεν ανταποκριθείς και τώρα, θα σε αποκαλώ συκοφάντη.

Εκτός αν θεωρείς ότι από μόνη της η έλλειψη πίστης συνιστά ένδειξη (!) χλευασμού...

Εξάλλου δε με συμφέρει να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου καθώς είσαι και super moderator και δεν θέλω να μην μπορώ να λέω και καμμιά κουβέντα εδώ μέσα για 10 μέρες .....:mrgreen: :mrgreen:

Οπότε εγώ λήγω το θέμα εδώ......

Δεν πρέπει να λες τέτοιες ανακρίβειες που εγγίζουν τα όρια της μπουρδολογίας: Σε προκαλώ λοιπόν να μου δείξεις ένα (1) άτομο που "τιμωρήθηκε" κατ'οιονδήποτε τρόπο επειδή δεν συμφωνούσε μαζί μου.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...