Προς το περιεχόμενο

Πιστεύετε στην ύπαρξη του Θεού???

nontasg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Άμα βρεθείς μέσα σε ένα αμάξι και σκάσει το λάστιχο' date='το αμάξι κάνει 5-10 τούμπες,μπει μέσα ο ουρανός του αμαξιού και γίνει σχεδόν φυσαρμόνικα και το αμάξι πέσει σε χαράδρα,αλλά τελικά προσγειωθεί πάνω σε ένα δέντρο και παρ'όλα τη γλυτώσεις μαζί με άλλα 4 άτομα χωρίς γραντζουνιά,πίστεψέ με τότε καταλαβαίνεις καλά αν υπάρχει Θεός ή όχι.............................Ξέρω,ξέρω όλα είναι θέμα τύχης θα μου πείτε τώρα........

Kirileman γνώμη μου είναι να σταματήσεις να ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν μπορούν με το πολύ υψηλό IQ τους να καταλάβουν το νόημα της ύπαρξης του Θεού.....Δεν προσβάλει αυτούς που πιστεύουν στο Θεό με τις απόψεις του,παρά μόνο τη νοημοσύνη του......

Καλημέρα σας.[/quote']

Είδες παθητική ασφάλεια τα σημερινά αυτοκίνητα;:mrgreen:

• Απαντ. 471
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@ φανατικούς θρησκόληπτους :

Το οτι ο θεός βάζει το χεράκι του και βοηθάει όπως στο παράδειγμα με το αυτοκίνητο μου θυμίζει γιαγιούλες που πάνε κάθε κυριακή στην εκκλησία και ο τ ι καλό κι αν συμβεί έχει βάλει ο θεός το χεράκι του και έχει βοηθήσει.Αμα θες να πιστεύεις οτι ο θεός έβαλε το χέρι του , τό βαλε. Και φυσικά αμα συμβεί τπτ κακό ο έξω απο δω έχει χωθεί και έχει κάνει παιχνίδι. Και εννοείται οτι ο έξω απο δω αυτή τη στιγμή με παρακινεί να ποστάρω.

Οι γιαγιούλες όμως στις οποίες αναφέρθηκα λογω καταστάσεων (πόλεμος , φτώχια κτλ) πολλές φορές δεν έχουν βγάλει ούτε το δημοτικό και γενικότερα έχουν μεγαλώσει διαφορετικά...

Οσον αφορά τη ψυχή , απ οσο ξέρω σχεδον όλες οι θρησκείες κάνουν αναφορές σ'αυτήν χωρις να υπάρχει πάντα ένας θεός δημιουργός πχ βουδισμός (δεν είμαι απόλυτα σίγουρος περι βουδισμού , ας βγει κάποιος να πει αν έχω άδικο)

απευθύνομαι σε φανατικούς θρησκόληπτους και φυσικά όποιος δεν είναι δε θα παρεξηγηθεί

Δημοσ.

@ Mystirios:

Τι θές να πείς; Ότι η πίστη ή όχι στο Θεό έχει να κάνει με το επίπεδο μόρφωσης του καθενός; Γιατί αν είναι έτσι μας θεωρείς τούβλα δηλαδή.

@ άθεους:

Γιατί μπλέκετε και άλλες θρησκείες στη συζήτηση (π.χ. βουδισμό, μουσουλμανισμό κλπ.); Τουλάχιστον οι άνθρωποι σε κάποιο Θεό πιστεύουν...

Δημοσ.

Όλες οι θρησκείες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα ίδια χάλια έχουν : με πρόσχημα την ελπίδα, λειτούργησαν και λειτουργούν ως μηχανισμοί χειραγώγησης.

Και όπως ήδη έχει ειπωθεί, η ελπίδα που αναμφισβήτητα προσφέρουν σε αυτούς που πιστεύουν θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη και η ποιότητα ζωής μας πολύ καλύτερη εάν ωθούσαν τον άνθρωπο με έργα και όχι με λόγια στην βελτίωση του επιπέδου του. Τότε όμως δεν θα επιτελούσαν το έργο τους....:twisted:

Δημοσ.
Γιατί μπλέκετε και άλλες θρησκείες στη συζήτηση (π.χ. βουδισμό, μουσουλμανισμό κλπ.); Τουλάχιστον οι άνθρωποι σε κάποιο Θεό πιστεύουν...

λαθος, ο βουδισμος θεωρειται αθειστικη θρησκεια, δεν πιστευεται/λατρευεται/δοξαζεται καποιο ανωτερο ον.. check wikipedia...

Δημοσ.
nick['']λαθος, ο βουδισμος θεωρειται αθειστικη θρησκεια, δεν πιστευεται/λατρευεται/δοξαζεται καποιο ανωτερο ον.. check wikipedia...

Δηλαδή ο βουδιστής δεν πιστεύει σε τίποτα; Κάτι μάθαμε και σήμερα...

Δεν το λέω ειρωνικά, πράγματι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.

Δημοσ.

Πιστεύω στο Θεο και γενικά οποιοδήποτε δίδαγμα κρίνω πως προσδίδει θετικά στον χαρακτήρα μου, την προσωπικότητα μου. Μου έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι δίπλα μου.

ΥΓ> Έλεος με τους χαρακτηρισμούς...αρκεστείτε στα επιχειρήματα!!

Δημοσ.

καλα, ο θεος βοηθησε να μη παθουν τιποτα 4 ατομα που ειχαν ενα ατυχημα με το αμαξι και δεν βοηθαει τα τοσα αθωα παιδακια που πεθαινουν καθε ημερα απο την πεινα; και αλλα τοσα που πεθαινουν απο τον πολεμο που γινεται τωρα;

ελεος.

Δημοσ.
καλα' date=' ο θεος βοηθησε να μη παθουν τιποτα 4 ατομα που ειχαν ενα ατυχημα με το αμαξι και δεν βοηθαει τα τοσα αθωα παιδακια που πεθαινουν καθε ημερα απο την πεινα; και αλλα τοσα που πεθαινουν απο τον πολεμο που γινεται τωρα;

ελεος.[/quote']

Ασχετο.

Το οτι πεθαινουν παιδακια απο την πεινα και τους πολεμους ειναι καθαρα ανθρωπινο εργο.

Οπως επισης ειναι αδικο να πεθαινουν παιδακια απο καρκινο αλλα δεν βλεπω να φταιει ο (οποιος) θεος που καποιοι γεμιζουν γαριδακια και παγωτα με συντηρητικα και χρωστικες...

Δημοσ.
Οπως επισης ειναι αδικο να πεθαινουν παιδακια απο καρκινο αλλα δεν βλεπω να φταιει ο (οποιος) θεος που καποιοι γεμιζουν γαριδακια και παγωτα με συντηρητικα και χρωστικες...

Πάντως φήμες λένε ότι έχει περισσότερο ενδιαφέρον να τα χρέωσεις στο 'μεγαλοδύναμο' και μετά να τον μηνύσεις, μπορεί να βγάλεις λεφτά και να σε κάνουν και ταινία που να σπάσει τα ταμεία γιατί θα είναι και "based on a true story".

Δημοσ.
Πάντως φήμες λένε ότι έχει περισσότερο ενδιαφέρον να τα χρέωσεις στο 'μεγαλοδύναμο' και μετά να τον μηνύσεις, μπορεί να βγάλεις λεφτά και να σε κάνουν και ταινία που να σπάσει τα ταμεία γιατί θα είναι και "based on a true story".

Με το να προσπαθείς να γελοιοποιείς μια συζήτηση,πίστεψέ με,δεν είναι καθόλου τιμητικό.................

Και ρε παιδιά με συγχωρείτε,εννοείται ότι ο άνθρωπος έχει ελεύθερη βούληση....Δηλαδή τι περιμένατε?Όταν μερικοί τρελοί αποφασίζουν να κάνουν πόλεμο ο Θεός να τους παίρνει τα όπλα από τα χέρια ή να στρέφει τις βόμβες αλλού για μην πέσουν πάνω σε αθώα παιδάκια????

Επίσης το ότι συνεχώς σχεδόν όλοι οι άθεοι εδώ μέσα κοροϊδεύουν όσα λέγονται από θεοσεβούμενους ανθρώπους κάτι δείχνει.........Για σκεφτείτε το λίγο....

Καλημέρα σας.

Δημοσ.

Δεν ειναι αυτη ομως η μοναδικη αιτια εμφανισης καρκινου, τον μεγαλυτερο ρολο πιστευω παιζει η κληρονομικοτητα

nontasg, δεν θα ασχοληθω με το αν οντως σας εσωσε η οχι καποιος θεος, αυτο ουτως η αλλως ειναι προσωπικο σου/σας θεμα.

Ομως μπορεις να απαντησεις γιατι δεν εσωσε τοσους αλλους σε τοσα αλλα ατυχηματα?

Δημοσ.

αν εσύ δεις ενα αμάξι γυρισμενο στη θάλασα και βουτήξεις και σώσεις τον οδηγό απο πνιγμο δε θα σε ευγνωμονεί μετά; φαντάζεσε να το λέει στους φίλους του κι αυτοί να του λένε μα καλά γιατί δεν εσωνε τότε τόσο κόσμο που έχει πνιγεί;

γιατί πρέπει ο καθένας να επιβάλει τη γνώμη του; τόσο κακό το βλέπετε κάποιοι να πιστεύουν κάπου; κι εγώ δε τρελαίνομαι με την εκκλησία, αλλα δε θα παω να κοροιδεύω τη γιαγιούλα που ξημεροβραδιάζετε εκεί γιατι απλά έτσι έχει μάθει. Οπως εγώ παίζω pro evolution 5 κι ο άλλος παίζει fifa06 δε θα του την πέσω να του πω εεε ρε τι κάθεσαι και παίζεις δεν εχεις ιδέα κλπ κλπ. Φτηνή σύγκριση αλλα καπως έτσι είναι

• Super Moderators
Δημοσ.
Με το να προσπαθείς να γελοιοποιείς μια συζήτηση,πίστεψέ με,δε είναι καθόλου τιμητικό.................

Μην αρπάζεσαι τόσο εύκολα. Άλλη η προσπάθεια να "ελαφρύνει" μια συζήτηση κι άλλο η γελοιοποίηση του θέματος.

Άλλωστε η όλη παραπάνω παράγραφος του ClouD αναφέρεται σε συγκεκριμένη ταινία.

[...]

Επίσης το ότι συνεχώς όλοι οι άθεοι εδώ μέσα κοροϊδεύουν όσα λέγονται από θεοσεβούμενους ανθρώπους κάτι δείχνει.........Για σκεφτείτε το λίγο....

Επειδή γενικεύεις επικίνδυνα (λέγοντας όλοι οι άθεοι)' date='

Επειδή έχω δηλώσει προηγουμένως ότι είμαι άθεος,

Δώσε μου συγκεκριμένα παραδείγματα που εγώ προσωπικά κοροϊδεύω όσα λέγονται από... θεοσεβούμενους.

Άλλως καλό θα ήταν να ανακαλέσεις τη γενίκευση. Γιατί μπορώ επίσης να σου φέρω παραδείγματα "θεοσεβούμενων" (σαν εσένα) που με προσβάλλουν βαθύτατα.

Αλλά δεν θέλω να το χοντρύνω...

Δημοσ.
Επίσης το ότι συνεχώς όλοι οι άθεοι εδώ μέσα κοροϊδεύουν όσα λέγονται από θεοσεβούμενους ανθρώπους κάτι δείχνει.........Για σκεφτείτε το λίγο....

Προσωπικά δεν αντέχω ανθρώπους ανεξαρτήτων θρησκευτικών πεποιθήσεων που στηρίζουν τις απόψεις τους με άτοπα παραδείγματα και επιχειρήματα.Οχι μόνο σε θρησκευτικά ζητήματα αλλά γενικότερα.Εαν κάποιος είναι συνηδειτοποιημένος και ξέρει σε τι πιστεύει το σέβομαι απόλυτα.Εαν παλι πιστεύει σε κάτι επειδή έτσι του είπανε δε κερδίζει το σεβασμό μου.Εγώ πάλι μέσα απο τα χρόνια διαμόρφωσα κάποια πιστεύω που αφορούν μόνο εμένα και ανταλλάσω τις απόψεις μου με τα υπόλοιπα μέλη.Αλλα αμα διαβάζω φράσεις του τύπου "έβαλε ο θεος το χέρι του και..." χωρίς λόγο νίωθω σα να βλέπω το μπους να κάνει δηλώσεις κατα της τρομοκρατίας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...