Προς το περιεχόμενο

Πιστεύετε στην ύπαρξη του Θεού???

nontasg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φυσικά και δεν υπάρχει ψυχή.

Πολύ απόλυτος μου φαίνεσαι paredwse......Πρόσεξε μην κάποτε διαψευστείς πολύ απότομα,γιατί το να είσαι έτσι απόλυτος,πίστεψε μέ,δεν θα σε οδηγήσει σε καλό αποτέλεσμα....Και ιδίως σε τέτοια βαριά θέματα....(για μένα βαριά βέβαια,γιατί απ'ό,τι φαίνεται εσύ το παίρνεις πολύ ελαφριά το θέμα).Φιλική παρατήρηση έτσι,no offense....:)

Καλημέρα σας.....

• Απαντ. 471
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για να πιστευει ο ανθρωπος ακομη,το 2006, ακομη σε θεους και δαιμονες για μενα σημαινει οτι η εξελιξη αργει να ερθει και οτι ο ανθρωπος εχει να λυσει πολλα προβληματα ακομη.

Για να απαντησω στην ερωτηση του νηματος ειναι οτι οχι δεν πιστευω στην υπαρξη του θεου και ακομα περισσοτερο του χριστιανικου θεου που μου πιπιλιζανε το μυαλο απο τα γεννοφασκια μου.

Οι σκεψεις μου μου ξεκινησαν απο την εφηβεια που αρχισα να σκεφτομαι μονος μου πλεον παροτι μεγαλωμενος σε οικογενεια που παει εκκλησια και πιστευει στον θεο.

Το σκεπτικο μου περιληπτικα βασιστηκε στην λογικη.Διαβαζοντας την ιστορια ειδα οτι οι ανθρωποι παλιοτερα πιστευανε σε αλλους θεους οι οποιοι στην εξελιξη της ιστοριας πεθανανε και αντικατασταθηκανε με καινουργιους οι οποιοι πολυ πιθανον να αντικατασταθουν με αλλους κοκ.Περα απο αυτο παρατηρησα οτι σε καθε περιοχη του πλανητη υπηρχαν και διαφορετικοι θεοι αναλογα με την κουλτουρα και τις εμπειριες των λαων που ζουσαν εκει.Το λογικο συμπερασμα που κατεληξα ηταν οτι οι ανθρωποι κατασκευαζουν τους θεους τους για διαφορους λογους.

Στην συνεχεια συνειδητοποιησα οτι δεν διαφερω απο τα ζωα του υπολοιπου πλανητη εκτος απο τον πολυ πιο εξελιγμενο εγκεφαλο που εχει οδηγησει στην κυριαρχια του ειδους μου στον πλανητη αρα και στην αισθηση οτι ειναι το εκλεκτο ειδος καποιου θεου.

Επισης με βοηθησαν πολυ στο σκεπτικο μου και ο φαρισαισμος και η υποκρισια της εκκλησιας και πολλων πιστων αλλα και οι τυψεις και οι ενοχες που μου δημιουργουσαν απο πιτσιρικο οταν ηθελα να ξεφυγω απο τον κυκλο τους εστω και αν πηγαινα στην κολαση. :mrgreen:

Δημοσ.

stone τα είπες πολύ καλά και με κάλυψες απόλυτα.

Να προσθέσω μόνο, εκεί που αναφέρεσαι στη λογική, ότι στη δική μου προσέγγιση στο θέμα καθοριστικό ρόλο έπαιξε η διδασκαλία της φιλοσοφίας στο Γυμνάσιο/Λύκειο και κυρίως η ζωή του Σωκράτη, η διδασκαλία του, οι ιδέες του...

Ειδικά η προτροπή του να αμφισβητούμε τα πάντα, να παραδεχόμαστε την απόλυτη άγνοια (εν οιδα οτι ουδεν οιδα) και με αφετηρία την (δεδομένη τελικα) αγνοιά μας να ερευνούμε την αλήθεια βάση λογικής

Πραγματικά σπουδαίος δάσκαλος ο Σωκράτης

(ο οποίος φυσικά αμφισβήτησε το δωδεκάθεο)

• Super Moderators
Δημοσ.
Λίγο το 'χεις ;

Αν έχει μπαρ και οινοπνεύματα και διαφθορά και γυμνά κλπ δεν το'χω καθόλου λίγο.

Θέλω να κάνω κράτηση από τώρα. :P

Δημοσ.
Αν έχει μπαρ και οινοπνεύματα και διαφθορά και γυμνά κλπ δεν το'χω καθόλου λίγο.

Θέλω να κάνω κράτηση από τώρα. :razz:

Για τους δικηγόρους δεν χρειάζονται κρατήσεις :-).

Δημοσ.
Ανέφερα όμως την ψυχή. Δεν υπάρχει ψυχή, αφού δεν υπάρχει Θεός. Ή μπορεί να υπάρχει ψυχή χωρίς Θεό;

Γιατι να μην μπορει να υπαρχει ψυχη χωρις τον θεο-δημιουργο?

Δημοσ.
Σε τί θα τον οδηγήσει? Το πολύ πολύ στην κόλαση.......:twisted:

Αν υπάρχει θεός και κόλαση και παράδεισος, τότε είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ότι ΟΛΟΙ στην κόλαση θα πάμε.

Βέβαια, εδώ είμαστε λίγο διαφορετικά:

Πεθαίνει λοιπόν ένας ρωμηός και πρέπει να πάει στην κόλαση. Φτάνει στη

ρεσεψιόν και ο υπάλληλος του ανακοινώνει ότι επειδή είναι υπήκοος χώρας

μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μπορεί να διαλέξει μία από τις κολάσεις των

χωρών-μελών.

Σκέφτεται λίγο και αποφασίζει να πάει στη γερμανική. Οργανωμένη

χώρα σου λέει, τόσα χρόνια στην Ελλάδα τί κατάλαβα, μου βγάλανε το λάδι.

Τουλάχιστον, ας πάρω μυρωδιά του τί σημαίνει Ευρώπη, έστω και στην κόλαση.

Φτάνει λοιπόν μπροστά στην πύλη της γερμανικής κολάσεως. Μαύρο

μάρμαρο, καλογυαλισμένο, σιδερένια πύλη και ψηλά γράφει με μεγάλα γράμματα

ΚΟΛΑΣΗ στα γερμανικά.

Χτυπάει.

Του ανοίγει ένας άψογα ντυμένος υπάλληλος και τον ρωτά τί θέλει.

Να δω, του απαντά εκείνος πώς είναι.

Ουτε να το σκέφτεστε, του απαντά ο υπάλληλος.

Ολη την ημέρα μας δέρνουνε με κάτι τεράστια μαστίγια και το

βράδυ μας βάζουνε σε κάτι τεράστια βαρέλια γεμάτα σκατά. Φρίκη. φρίκη.

Οπου φύγει-φύγει ο ρωμηός...... Δοκιμάζει τις υπόλοιπες

κολάσεις, τα ίδια. Ετσι, απογοητευμένος, καταφεύγει στην έσχατη λύση, την

ελληνική κόλαση!

Φτάνει λοιπόν έξω από την πύλη. Μία πύλη εγκαταλειμμένη, βρώμικη

όπου στο ψηλότερο σημείο της υπάρχει με μεγάλα φωσφορίζοντα γράμματα η

λέξη ΚΟΛΑΣΗ. Το Κ και το Λ φυσικά δεν ανάβουν. Ετσι η επιγραφή γράφει -Ο-ΑΣΗ.

Ελληνική ανοργανωσιά....μουρμουρίζει...

Οσο πλησιάζει, ακούει κάτιπερίεργους θορύβους...... Μοιάζουν με μουσική.

Πλησιάζει περισσότερο. Η μουσική πλέον ακούγεται ολοκάθαρα.

Μπουζούκια, μπαγλαμάδες κλπ.

Χτυπάει... Του ανοίγει ένας τύπος κρατώντας μιά μπουκάλα στο

χέρι εντελώς φέσι και τον ρωτά τι θέλει.

Ηρθα να δω πώς είναι του λέει και βάζει το κεφάλι του

μέσα...Τραπέζια, κάπνα, κάτι γκόμενες χορεύουν πάνω στα τραπέζια

τσιφτετέλια, νταούλια.....Γενικώς, μπάχαλο.

Τρελαίνεται ο τύπος.... τί γίνεται εδώ, ρωτά.

Ασε φίλε, χάλια του λέει ο μεθυσμένος. Η κατάσταση είναι

δραματική εδώ πέρα.

Μας δέρνουν όλη μέρα με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας

βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια με σκατά.

Πλάκα μου κάνεις, ρωτά ο πεθαμένος. Εδώ πίνετε και γλεντάτε....

Εεε, ξέρεις πώς είναι εδώ στην Ελλάδα. Πότε δεν έχουμε σκατά,

πότε χαλάνε τα μαστίγια....

/Highlander

Δημοσ.
nick['']Γιατι να μην μπορει να υπαρχει ψυχη χωρις τον θεο-δημιουργο?

Εξαρτάται από το τι είναι ψυχή. Αν ψυχή είναι η πνοή ζωής που εμφυσεί ο Θεός στον άνθρωπο η οποία συνδέει σώμα και πνεύμα (τώρα με ποιον τρόπο γίνεται αυτό "ένας Θεός ξέρει") δίνοντάς του ζωή, τότε δεν μπορεί να υπάρχει. Στην ίδια λογική, η ψυχή αποχωρεί τη στιγμή που ο άνθρωπος πεθαίνει και το σώμα αποκόπτεται από το πνεύμα (άλλο ψυχή και άλλο πνεύμα, δηλαδή). Αν είναι κάτι άλλο, θα μπορούσε ίσως να υπάρχει χωρίς την ύπαρξη του Θεού. Εγώ πήρα αυτό που ήθελα να ακούσω, ένας άθεος δέχτηκε ότι δεν υπάρχει ψυχή αφού δεν υπάρχει και Θεός (δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς άλλωστε). Και βεβαίως το πρώτο είναι μια αποδεκτή άποψη, το δεύτερο, όμως, ως άμεση συνέπειά του πρώτου, είναι άκρως προσβλητικό και ισοπεδωτικό για όλη την ανθρωπότητα και για κάθε τι "καλό, δίκαιο και εύμορφο" (ψυχικό, πνευματικό, υλικό επίπεδο) έχει δημιουργήσει. Αν αυτό δεν σας προσβάλει (το ότι είστε/είμαστε κατά συνέπεια ΑΨΥΧΑ ΔΙΠΟΔΑ, όπως ουσιαστικά σας χαρακτήρισε ένας άθεος και όπως ΞΕΚΑΘΑΡΑ σας/μας χαρακτήρισε ένας άλλος φίλος λίγο πιο πάνω), δικό σας θέμα. Εγώ, πάντως, δεν το δέχομαι. Το θέμα της τέχνης που κατά τη γνώμη μου συνδέεται με την ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου το ανέφερα απλά ως ένδειξη ύπαρξης του Θεού και επειδή είναι πιο απτό και κατανοητό από την ψυχή. Αυτά.

Δημοσ.
Εξαρτάται από το τι είναι ψυχή. Αν ψυχή είναι η πνοή ζωής που εμφυσεί ο Θεός στον άνθρωπο η οποία συνδέει σώμα και πνεύμα (τώρα με ποιον τρόπο γίνεται αυτό "ένας Θεός ξέρει") δίνοντάς του ζωή, τότε δεν μπορεί να υπάρχει. Στην ίδια λογική, η ψυχή αποχωρεί τη στιγμή που ο άνθρωπος πεθαίνει και το σώμα αποκόπτεται από το πνεύμα

Mπορει να υπαρχει αυτη η 'πνοη ζωης' που λες, χωρις την υπαρξη καποιου θεου-δημιουργου, αυθυπαρκτα.

Γι'αυτο ενω προσωπικα διαφωνω με την εννοια του θεου-δημιουργου μπορω να δεκτω οτι υπαρχει κατι 'θεικο' σε καθε απειροστο κομματι της υλης, στην χαοτικη αρμονια του συμπαντος, και γενικως στις εκφρασεις της ζωης.

Σημαινει ομως αυτο αυτοματα οτι ολα δημιουργηθηκαν απο καποιο ανωτερο/αυλο παντοδυναμο ον?

Οχι..

Και αυτο το παντοδυναμο ον απο που δημιουργηθηκε ? "Υπηρχε παντα" υποπτευομαι θα ειναι η απαντηση σας.

Καποιος αλλος ομως θα μπορουσε να πει οτι η δυνατοτητα για ζωη υπηρχε παντα, αυτο το 'κλικ' ωστε απο το 'τιποτα'[?] να αναδυθει κατι πολυσυνθετο οπως το συμπαν

Δημοσ.
Εξαρτάται από το τι είναι ψυχή. Αν ψυχή είναι η πνοή ζωής που εμφυσεί ο Θεός στον άνθρωπο η οποία συνδέει σώμα και πνεύμα (τώρα με ποιον τρόπο γίνεται αυτό "ένας Θεός ξέρει") δίνοντάς του ζωή, τότε δεν μπορεί να υπάρχει. Στην ίδια λογική, η ψυχή αποχωρεί τη στιγμή που ο άνθρωπος πεθαίνει και το σώμα αποκόπτεται από το πνεύμα (άλλο ψυχή και άλλο πνεύμα, δηλαδή). Αν είναι κάτι άλλο, θα μπορούσε ίσως να υπάρχει χωρίς την ύπαρξη του Θεού. Εγώ πήρα αυτό που ήθελα να ακούσω, ένας άθεος δέχτηκε ότι δεν υπάρχει ψυχή αφού δεν υπάρχει και Θεός (δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς άλλωστε). Και βεβαίως το πρώτο είναι μια αποδεκτή άποψη, το δεύτερο, όμως, ως άμεση συνέπειά του πρώτου, είναι άκρως προσβλητικό και ισοπεδωτικό για όλη την ανθρωπότητα και για κάθε τι "καλό, δίκαιο και εύμορφο" (ψυχικό, πνευματικό, υλικό επίπεδο) έχει δημιουργήσει. Αν αυτό δεν σας προσβάλει (το ότι είστε/είμαστε κατά συνέπεια ΑΨΥΧΑ ΔΙΠΟΔΑ, όπως ουσιαστικά σας χαρακτήρισε ένας άθεος και όπως ΞΕΚΑΘΑΡΑ σας/μας χαρακτήρισε ένας άλλος φίλος λίγο πιο πάνω), δικό σας θέμα. Εγώ, πάντως, δεν το δέχομαι. Το θέμα της τέχνης που κατά τη γνώμη μου συνδέεται με την ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου το ανέφερα απλά ως ένδειξη ύπαρξης του Θεού και επειδή είναι πιο απτό και κατανοητό από την ψυχή. Αυτά.

Άμα βρεθείς μέσα σε ένα αμάξι και σκάσει το λάστιχο,το αμάξι κάνει 5-10 τούμπες,μπει μέσα ο ουρανός του αμαξιού και γίνει σχεδόν φυσαρμόνικα και το αμάξι πέσει σε χαράδρα,αλλά τελικά προσγειωθεί πάνω σε ένα δέντρο και παρ'όλα αυτά τη γλυτώσεις μαζί με άλλα 4 άτομα χωρίς γραντζουνιά,πίστεψέ με τότε καταλαβαίνεις καλά αν υπάρχει Θεός ή όχι.............................Ξέρω,ξέρω όλα είναι θέμα τύχης θα μου πείτε τώρα........

Kirileman γνώμη μου είναι να σταματήσεις να ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν μπορούν με το πολύ υψηλό IQ τους να καταλάβουν το νόημα της ύπαρξης του Θεού.....Δεν προσβάλει αυτούς που πιστεύουν στο Θεό με τις απόψεις του,παρά μόνο τη νοημοσύνη του......

Καλημέρα σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...