Προς το περιεχόμενο

Πιστεύετε στην ύπαρξη του Θεού???

nontasg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πιστεύετε στην ύπαρξη του Θεού???

Μα ναί πως.Δεν ακούς Παύλο Θεέ πάρε την ΠΑΕ?:)

edit:

Παιδιά δεν έχει νόημα να θέτουμε τέτοιους προβληματισμούς εδώ γιατί ενδεχόμενα δεν έχουμε το επίπεδο ίσως καί τη διάθεση γιά μιά τέτοια συζήτηση.Είναι αλήθεια πως άνθρωποι τεχνοκράτες ,κομπιουτεράδες-καταναλωτές δεν έχουμε το...Θεό μας.Δεν είναι ψηφοφορία να πείς με ένα ναί η ένα όχι.Να δείτε πως όπως τα περισσότερα θέματα τού μπλα-μπλα κι αυτό θα καταλήξει στην πλάκα καί στην παρέλαση των emoticons.

Αλήθεια τι προσδοκούσε ο nontasg όταν έβαζε το θέμα.Να πάρει πειστικές απαντήσεις γιά το αιώνιο ερώτημα?Εμ δεν θα πάρει.Καί οι πλακίτσες εμένα δεν μού λένε τίποτα.Απλώς θα αυξάνεται ο αριθμός των μηνυμάτων τού καθένα.

Ένας πού πράγματι τον απασχολούν σοβαρά υπαρξιακά θέματα δεν θα πάει να γράψει στο Ινσόμνια αλλά σε κάποιο φόρουμ σχετικό με φιλοσοφικές καί κοσμοθεωρητικές αναζητήσεις.Δεν συμφωνείτε λίγο?

• Απαντ. 471
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν θα σας το εξηγήσω εγώ επιστημονικά.

Όσοι δηλώνουν πως πιστευουν, το κάνουν χωρίς τεκμήριο, έτσι είναι η πίστη άλλωστε.

Οπότε εγώ σας λέω πως θεός δεν υπάρχει, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ.

Τώρα εσείς καλείτε να πιστέψετε ώς ωφείλετε χωρίς να μπείτε σε διαδικασία να κρίνετε αυτό που σας λέω να πιστεψετε, δηλαδή το να μην πιστεύετε άκριτα ότι σας λένε.

ΥΟ

Δημοσ.

Πλάκα πλάκα,αυτό το θέμα μου θυμίζει τις αέναες απορίες:

"Με ποια διανομή linux να ξεκινήσω??" και "Ποιο mp3 player να πάρω??" .

Τα συναντάς παντού και πάντα :-P

Δημοσ.

Εξαρτάται τι αποκαλούμε Θεό.Αν Θεός είναι μια κρέπα βανίλια - μαύρο μπισκότο,

τότε ναι, είμαι πολύ θρήσκα λέμε!

Δημοσ.

Νομίζω και εγώ πως ο θεός είναι αρκετά μεγαλειώδης ώστε να είναι εύπλαστος ανάλογα των στιγμών.

Αυτή τη στιγμή ένα cookies n cream θα μου την έδινε την θέωση, ναι.

Δημοσ.

@Lusifer:

Αν δε πιστεύεις στο θεό τότε δε πιστεύεις και στο διάολο...

οπότε ποιός στο διάολο είναι ο Lusifer? :-)

Δημοσ.

Ο Απόλλων, ο πλανήτης Αφροδίτη, ο Αυγερινός και μια γαμάτη μυθολογική φιγούρα στο Paradise Lost του Milton.

Δημοσ.

Πολυ ωραίο το θεμα.

Και επειδη η χριστιανικη διδασκαλια με εκφραζει απολυτα θα απαντησω με προτασεις απο την Αγια Γραφη στη γενεση στο σημειο της δημιουργιας "ποιησωμεν ανθρωπον κατα εικονα και ομοιωση" και "μακαριοι οι μη ειδωντες και πιστευσαντες" απο την Καινη Διαθηκη.

Δημοσ.
Ο Απόλλων, ο πλανήτης Αφροδίτη, ο Αυγερινός και μια γαμάτη μυθολογική φιγούρα στο Paradise Lost του Milton.

ωραία τα λέει ο πρωτευουσιάνος.

Δημοσ.
Πολυ ωραίο το θεμα.

Και επειδη η χριστιανικη διδασκαλια με εκφραζει απολυτα θα απαντησω με προτασεις απο την Αγια Γραφη στη γενεση στο σημειο της δημιουργιας "ποιησωμεν ανθρωπον κατα εικονα και ομοιωση" και "μακαριοι οι μη ειδωντες και πιστευσαντες" απο την Καινη Διαθηκη.

Για μένα πάντα, η Αγία φραγή και η βίβλος είναι ωραία παραμυθάκια μα μεταφορικές έννοιες που μεταφράζονται κατά βούληση απο τον καθένα. Περισσότερο πιθανό μου φαίνεται να μας φυτέψανε εξωγήινοι (όχι οτι το πιστεύω αυτό...) στη γή, παρά ενας θεός που είναι εξαφανισμένος (γιατι δεν υπάρχει ίσως....?). Και δεν θεωρώ επίσης οτι η ύπαρξη του Ιησού σαν ιστορικό πρόσωπο, αποτελεί απόδειξη για την ύπαρξη Θεού. Για μένα ο Χριστός ήταν μια ιδιόμορφη προσωπικότητα όπως υπήρξαν και τόσες άλλες στην ιστορία αυτού του κόσμου (Μωάμεθ, Βούδας και άλλοι), που επειδή συνάρπασε με τη διδασκαλία του τότε, έγινε μύθος.Από τότε ο κόσμος έχει πάνω στο κεφάλι του την εκκλησία, τον μεγαλύτερο νταβατζή όλων των εποχών, που κατατρομάζε και κατατρομάζει τον αφελή κόσμο (γιαγιάδες-παππούδες) με κολάσεις, δευτέρες παρουσίες, τελικές κρίσεις και δαιμόνους, για να διατηρεί εξουσία και φυσικά την αμύθητη περιουσία της. Απελευθερωθείτε, η ύπαρξη αυτού του κόσμου, ακόμα και της μεταθάνατου ζωής, δεν είναι θέμα θεού, είναι θέμα ανώτερης (και άγνωστης ακόμα) φυσικής.

Δημοσ.

Όταν εξετάζουμε δύο θεωρίες σε αντιπαράθεση, η πιο απλή από τις δύο είναι και η πιθανότερη να ισχύει. Οι δύο θεωρίες λοιπόν λένε:

1. Ένα υπερφυσικό ων, το οποίο προϋπήρχε όλου του Σύμπαντος (με άλλα λόγια ζούσε μες στη μαυρίλα), σηκώθηκε μία μέρα και είπε "βρε γμτ δεν φτιάχνω τους Ουρανούς και τη Γη;" και τσουπ, να 'σου οι Ουρανοί και η Γη (τους άλλους πλανήτες δεν λέει πότε τους έφτιαξε). Μετά είπε "χμμ, ας φτιάξω το φως!" και έφτιαξε το φως, αλλά επειδή κουράστηκε συνέχισε την επόμενη μέρα. Την δεύτερη μέρα έφτιαξε τις θάλασσες, την τρίτη τις στεριές κ.τ.λ. ώσπου την έκτη μέρα έφτιαξε και τους ανθρώπους. Την έβδομη μέρα είχε ρεπό.
  2. Το Σύμπαν δημιουργήθηκε από μία μεγάλη απελευθέρωση ενέργειας, κι από αυτή την έκρηξη δημιουργήθηκαν δισεκατομμύρια αέριες μάζες (τα άστρα) και στερεές μάζες (ορισμένες από τις οποίες έγιναν πλανήτες). Επάνω σε ορισμένους πλανήτες, λόγω της αποστάσεως που είχαν από τα άστρα, δημιουργήθηκαν κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες που επέτρεψαν την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή. Μέσα στο νερό δημιουργήθηκαν οι πρώτοι μονοκυτταρικοί οργανισμοί, που με την πάροδο χιλιάδων ετών εξελίχθηκαν σε πολυκυτταρικούς, οι οποίοι εν συνεχεία δημιουργούσαν όλο και πιο πολύπλοκους έμβιους οργανισμούς. Από τα πρώτα ψάρια ορισμένα απέκτησαν αμφίβιες ικανότητες και βγήκαν στη στεριά, και ανάλογα με τις συνθήκες που επικραττούσαν σε κάθε περιοχή ανέπτυξαν σιγά-σιγά κάποιες δεξιότητες και εξελίχθηκαν σε διάφορα είδη. Απόγονος αυτών των ζώων είναι ο άνθρωπος.

Δεδομένου ότι για την πρώτη θεωρία δεν υπάρχει καμμία απόδειξη, ενώ η δεύτερη έχει αποδειχθεί σε ένα ικανό βαθμό (όχι εξ' ολοκλήρου όμως), η δεύτερη είναι η επικρατέστερη για να είναι αληθής. Άρα Θεός δεν υπάρχει μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου.

Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι (εντάξει ίσως είναι και οι πιο απλοϊκά σκεπτόμενοι) νομίζουν ότι σώνει και καλά επειδή υπάρχει μια φαινομενική αρμονία σε αυτά που βλέπουν, να τα έχει δημιουργήσει κάποιος θεός. Αυτή η αρμονία μπορεί να δημιουργείται αυτόματα χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις (δηλ. το χάος δημιουργεί τάξη). Επίσης αν μπορούσαμε να δουμε το μικρόκοσμο σε κβαντικό επίπεδο, θα βλέπαμε οτι μόνο τάξη δεν επικρατεί εκεί, είναι το απόλυτο χάος, και όμως αυτό το χάος ρυθμίζει την "τάξη" που αντιλαμβανόμαστε.

Δημοσ.

Narayan συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Και ο κόσμος κάποια στιγμή θα καταστραφεί, όχι επειδή θα έρθει ο αντίχριστος η ότι άλλες @@@ ακουγονται απο διάφορες χαζοθρησκίες αλλά απο τα δικά μας μυαλά. από την μόλυνση, απο τα κωλοπυρηνικα (π.χ ενα σοβαρο ατυχημα σε κάποιο πυρηνικο εργοστάσιο...). απο το λιώσιμο των πάγων...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...