nontasg Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 εδω μου φαινεται οτι ειναι η αιωνια παγιδα.αυτο δεν το εχει πει ο θεος και ο καθε θεος αλλα η εκκλησια. ποιος σου ειπε οτι η εκκλησια αυτη τη στιγμη ειναι αυτη που πρεσβευει το χριστιανισμο(στην περιπτωση μας)? ποιος ειπε οτι ολα οσα λεει ειναι σωστα? και οπως ξαναειπα παραπανω' date=' αν σε εχει δημιουργησει ο θεος, για ποιον λογο να κατσει να σε ξελασπωνει καθε φορα που τα γ@μας ολα(προφανως δεν το λεω για σενα!)? το οτι σε δημιουργησε, δεν βλεπω καποιον λογο να του δημιουργει υποχρεωσεις απεναντι μας. ουτε καν απο την ιστορια δεν μαθαινουμε(προσφατη κιολας) και θελουμε να τα ριξουμε στο θεο. επισης ενα πραγμα δεν μπορω να καταλαβω. γιατι ενας αθεος να πειραζεται αν δει καποιο που πιστευει και το αντιθετο. χεστηκα πραγματικα αν καποιος ειναι αντιθετος απο μενα, αρκει να σεβεται την αποφαση μου και τιποτα παραπανω.[/quote'] Μπορεί να έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές για άλλα θέματα,αλλά εδώ θα συμφωνήσω 100% μαζί σου..... Δεν είναι ο Θεός υπεύθυνος για τα λάθη μας,εμείς είμαστε.... Και συμφωνώ ότι η εκκλησία δεν αντιπροσωπεύει πάντα όπως θα έπρεπε τη θρησκεία μας..... Και τέλος συμφωνώ ότι ο καθένας μας πρέπει να σέβεται την άποψη του άλλου.
antreaslam Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Αν κατάλαβα καλά, ένας original άθεος δεν πιστεύει σε τίποτα γιατί δεν έχει την ανάγκη να πιστέψει σε κάτι άλλο πέραν του ευτού του (μην κολλήσετε τόσο στη διαπίστωση αλλά στο ακόλουθο ερώτημα). Αυτό σημαίνει ότι έχει απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα μέχρι στιγμής ερωτήματα που οι θρήσκοι (πιστοί) δεν έχουν, ότι δεν έχει απαντήσεις αλλά είναι βέβαιος πως πολύ σύντομα θα εξηγηθούν με επιστημονικό τρόπο ή ότι δεν τον ενδιαφέρουν κάποια ζητήματα και επιλέγει να γυρίσει την πλάτη, να χώσει το κεφάλι στην άμμο; (Αν ξέρετε κάτι για τη μεταθανάτια ζωή πχ, με τρώει η περιέργεια, πείτε μου). οποτε, αν δε μπορω να αποδειξω την αντιθετη αποψη απο εσενα,εχω αδικο????ή μηπως δεν ειναι στρουθοκαμηλισμος να λες κ να πιστευεις (οχι εσυ,γενικα), οτι ο θεος τα επλασε ολα τελεια,κ μετα τα αφησε να γινουν κω*ος??? δεν καταλαβαινεις οτι αυτο που λετε δε στεκει?κανενας δεν αφηνει κατι που φτιαχνει με αγαπη να καταρρευσει οπως καταρρει συνεχεια το ανθρωπινο ειδος.....πεφτουμε πολυ χαμηλα,δεν ξερω αν το εχετε καταλαβει! το ξαναειπα κ πριν,ειναι το παραδειγμα με το σπιτι... ξερεις μηπως εσυ κατι για τη μεταθανατια ζωη κ μας το κρυβεις? ?? απλα ελπιζεις να υπαρχει,δεν το ξερεις οτι υπαρχει!!!! ξερεις αν υπαρχει θεος?οχι, απλα ΘΕΛΕΙΣ να πιστευεις οτι υπαρχει... ξερεις,ακομα κ αν υπαρχει θεος,αν ειναι ενας ή πολλοι?ειναι ο διας,ο χριστιανικος,ο βουδας,ο μωαμεθ,ποιος? και αν ειναι ο δικος σου θεος ο σωστος, ποιος ισχυει απο ολους?ο καθολικος,ο ορθοδοξος ή ο προτεσταντικος??? :confused: και φυσικα και οχι,δε με ενδιαφερει τι θα γινει μετα θανατον...τωρα που ζω,θα ηθελα αν υπαρχει,ενα θεο,που να μην αφηνει παιδια να σκοτωνονται, παιδεραστες κ βιαστες να κυκλοφορουν ανενοχλητοι,αδικιες κ πατα με να σε πατω για να ανεβουμε πιο ψηλα,κλπ κλπ κλπ... αν ετσι μας δοκιμαζεις ο θεος,αν ετσι δοκιμαζει την πιστη κ τις αντοχες μας.....συγγνωμη , αλλα δε θα παρω!!!!
Forensick Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Μπορεί να έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές για άλλα θέματα' date='αλλά εδώ θα συμφωνήσω 100% μαζί σου.....Δεν είναι ο Θεός υπεύθυνος για τα λάθη μας,εμείς είμαστε.... Και συμφωνώ ότι η εκκλησία δεν αντιπροσωπεύει πάντα όπως θα έπρεπε τη θρησκεία μας..... Και τέλος συμφωνώ ότι ο καθένας μας πρέπει να σέβεται την άποψη του άλλου.[/quote'] αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι οι θρησκοι να καταλαβουν τους αθεους και αθεοι τους θρησκους. ο καθενας επιλεγει καποια πραγματα(σε μια ηλικια αργοτερα βεβαια καθως ολοι ξερουμε για το καλο θεο απο τα 2 μας)και πρεπει να ειναι σεβαστα. το οτι ενας αθεος δεν πιστευει σε κατι μπορει να βρισκει αντιθετο, αλλα απο κει και περα ΠΡΕΠΕΙ να σεβαστω τα πιστευω του και να μην τον χλευασω. απο κει και περα, αν αφησουμε τα περι αποδειξης υπαρξης του θεου, θεωρω πως υπαρχουν καποια ακυρα σημεια με το κυριοτερο να ειναι το "αφου υπαρχει θεος, γιατι δεν κανει κατι για τα παιδακια?" η απο την αλλη μερια "για τα θαυματα ρωτα κανεναν παπα". ειναι θεμα ανθρωπου καθαρα πως βλεπει τα πραγματα και ακομα ακομα και επαγγαλματικα να το παρεις,αλλιως σκεφτεται ενας φυσικος η κομπιουτερακιας σε σχεση με εναν φιλολογο. ειναι θεμα οπτικης. τωρα που ζω,θα ηθελα αν υπαρχει,ενα θεο,που να μην αφηνει παιδια να σκοτωνονται, παιδεραστες κ βιαστες να κυκλοφορουν ανενοχλητοι,αδικιες κ πατα με να σε πατω για να ανεβουμε πιο ψηλα,κλπ κλπ κλπ...αν ετσι μας δοκιμαζεις ο θεος,αν ετσι δοκιμαζει την πιστη κ τις αντοχες μας.....συγγνωμη , αλλα δε θα παρω!!!! το αν εχω γινει εγω κωλοπαιδο, δε φταινε οι γονεις απο ενα σημειο και μετα , αλλα εγω μονος μου. το οτι τα εχουμε κανει σκατα ολα και δεν μαθαινουμε απο την ιστορια σου λεει κατι? οι αμερικανοι εκαναν επιθεση στη βαγδατη για τους γνωστους λογους(και καλα), αλλα τελικα τα εκαναν χειροτερα. τωρα οι ισραηλινοι κανουν ακριβως το ιδιο, αλλα και παλι τα @@ τους παιρνουν. αυτο σου δειχνει ενας ειδος το οποιο μαθαινει απο τα λαθη του? βλεπεις κανενας να ενδιαφερεται για τα παιδακια?αν σκεφτεις οτι εμεις ως ανθρωποι ειμαστε πιο κοντα σε αλλους ανθρωπους και βελπουμε αυτα και δεν κανουμε τιποτα. επισης δες το και αλλιως. υποτιθεται οτι εχουμε εναν γ@μημενο ΟΗΕ και παρολο που εγινε μακελιο, κανεις δεν κανει ενα βημα για να τους σταματησει...ο θεος τι δουλεια εχει με αυτες τις καφριλες??
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 1. εδω μου φαινεται οτι ειναι η αιωνια παγιδα.αυτο δεν το εχει πει ο θεος και ο καθε θεος αλλα η εκκλησια. ποιος σου ειπε οτι η εκκλησια αυτη τη στιγμη ειναι αυτη που πρεσβευει το χριστιανισμο(στην περιπτωση μας)? ποιος ειπε οτι ολα οσα λεει ειναι σωστα? και οπως ξαναειπα παραπανω, αν σε εχει δημιουργησει ο θεος, για ποιον λογο να κατσει να σε ξελασπωνει καθε φορα που τα γ@μας ολα(προφανως δεν το λεω για σενα!)? το οτι σε δημιουργησε, δεν βλεπω καποιον λογο να του δημιουργει υποχρεωσεις απεναντι μας. ουτε καν απο την ιστορια δεν μαθαινουμε(προσφατη κιολας) και θελουμε να τα ριξουμε στο θεο. Λυπάμαι αλλά οι "αυθεντικοί" εκπρόσωποι του χριστιανισμού (ελλείψει του ιδρυτή της θρησκείας Ιησού εκ Ναζαρέθ και του θεμελιωτή της θρησκείας Παύλου εκ Τάρσου) είναι οι διάφορες εκκλησίες είτε αυτή λέγεται ορθόδοξη είτε καθολική είτε διαμαρτυρόμενη. Αν δεν ακούω αυτά που λένε αυτοί, ποιόν να ακούω για να καταλάβω τι πρεσβεύει ο χριστιανισμός; Άλλωστε ο χριστιανικός θεός, απ' ότι ξέρω, δεν έχει πει τίποτα. Ακόμα και το βιβλίο πίστης του χριστιανισμού είναι γραμμένο από άλλους (τους 4 ευαγγελιστές + κάποιες επιστολές, οι περισσότερες του Παύλου εκ Τάρσου). 2. επισης ενα πραγμα δεν μπορω να καταλαβω. γιατι ενας αθεος να πειραζεται αν δει καποιο που πιστευει και το αντιθετο. χεστηκα πραγματικα αν καποιος ειναι αντιθετος απο μενα, αρκει να σεβεται την αποφαση μου και τιποτα παραπανω. Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα αν πιστεύει και πού πιστεύει κάποιος. Αρκεί να μην προσπαθεί να μου επιβάλλει την άποψή του. Η παραπάνω παρέμβασή μου, αν πρόσεξες, έχει να κάνει κυρίως με τις ανακρίβειες και συκοφαντίες που αναφέρθηκαν για τους άθεους. Ως άθεος θίγομαι και απαντώ. 3. Αν κατάλαβα καλά, ένας original άθεος δεν πιστεύει σε τίποτα γιατί δεν έχει την ανάγκη να πιστέψει σε κάτι άλλο πέραν του ευτού του (μην κολλήσετε τόσο στη διαπίστωση αλλά στο ακόλουθο ερώτημα). Εδώ να επισημάνω ένα λάθος: δεν υπάρχει original άθεος. Οι άθεοι δεν μοιραζόμαστε κάποιο κοινό "δόγμα", το μόνο που μας συνδέει είναι ότι δεν πιστεύουμε σε θεό (όπως και αν νοείται αυτός). Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές αντιλήψεις για πολλά "μεταφυσικά" θέματα - αυτό δεν τον κάνει λιγότερο άθεο από κάποιον άλλο. 4. Αυτό σημαίνει ότι έχει απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα μέχρι στιγμής ερωτήματα που οι θρήσκοι (πιστοί) δεν έχουν, ότι δεν έχει απαντήσεις αλλά είναι βέβαιος πως πολύ σύντομα θα εξηγηθούν με επιστημονικό τρόπο ή ότι δεν τον ενδιαφέρουν κάποια ζητήματα και επιλέγει να γυρίσει την πλάτη, να χώσει το κεφάλι στην άμμο; Μιλώντας προσωπικά, απλώς σου αναφέρω ότι δεν έχω απαντήσεις για κάποια θέματα αλλά είμαι πεπεισμένος ότι κάποια στιγμή (σύντομα ή όχι, δεν γνωρίζω) θα απαντηθούν επιστημονικά. Επαναλαμβάνω ότι μιλώ προσωπικά και σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπώ τους άθεους γενικά γιατί τέτοια εκπροσώπηση είναι αδύνατη (βλ. προηγούμενη παράγραφο σε αυτό το μήνυμα).
marios1957 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Τα Σόδομα και τα Γόμορα φέρατε εδώ μέσα.Ο καλός ο Θεούλης στα τάρταρα θα σας καταποντίσει.
kirileman Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Προς antreaslam Προφανώς και ΘΕΛΩ να πιστεύω ότι υπάρχει ΘΕΟΣ γιατί είμαι απολύτως ΒΕΒΑΙΟΣ πως ούτε εσύ ούτε ο paredwse ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να δώσει λύση στα βάσανα της ανθρωπότητας. Αναγνωρίζω την αδυναμία μου και την ασημαντότητά μου, δεν τα ξέρω ΟΛΑ γιαυτό και επιλέγω να διαμορφώσω κάποια "πιστεύω" για ορισμένα από τα θέματα που με απασχολούν (ακόμα και αν κάποια απο αυτά διαψευστούν επιστημονικά στο μέλλον) γιατί κάτι τέτοιο μου δίνει τουλάχιστον ελπίδα. Αυτή και μόνο η στάση (ακόμα και αν βασίζεται σε μια αόρατη και άγνωστη βοήθεια) είναι σαφώς πιο αισιόδοξη από τη στάση του "δεν πιστεύω". Και ξαναρωτάω: Τι ακριβώς δεν πιστεύετε; Τα γνωρίζετε όλα; Έχετε λύσεις για όλα;(edit: paredwse απάντησες). Δεν έχετε λύση για ΤΙΠΟΤΑ! Γιατί απλά δεν ενδιαφέρεστε. Δεν ενδιαφέρεστε, όμως, όχι μόνο για τα μεταθανάτια θέματα αλλά ούτε για αυτά που συμβαίνουν στη ζωή που ζούμε... edit: αρνούμαι να προχωρήσω στο επόμενο μήνυμα (φτού κακά!!!!!).
kallair Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Πιστεύω στην ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης. Μιας δύναμης που πηγάζει από μέσα μας και υπάρχει παντού γύρω μας.Που τα πάντα γύρω μας είναι μέρος της. Ο άνθρωπος για να κατανοήσει αφηρημένες έννοιες, καταστάσεις κ δυνάμεις, για να κατανοήσει τον κόσμο γύρω του κ να τον φέρει στα μέτρα του, τους έχει δώσει ονόματα. Έτσι και για αυτή την δύναμη έχει δώσει το όνομα Θεός, Αλλάχ, Βούδας ή όπως αλλιώς θέλετε. Ανάλογα με την πνευματική διαύγεια που έχει ο καθένας μας, βρίσκεται κ πιο κοντά σε αυτό που αποκαλούμε θείο. Η κάθε θρησκεία έχει χρησιμοποιήσει διαφορετικούς τρόπους κ προσανατολισμούς στην επίτευξη αυτής της "επικοινωνίας" με το θείο. Με γιογκα ή ασκητισμό, με διάφορους κανόνες κ κώδικες ζωής. Το κοινό σημείο σε όλες είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να επιτύχει ένωση με την δύναμη αυτή. Αυτή είναι η προσωπική μου πίστη κ ελπίζω να μην έθιξα κανέναν με τα πιστεύω μου. Να σημειώσω επίσης ότι το να βλέπουμε τον όρο Θεό σαν κάποια απτή οντότητα κ να προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα γεγονότα με την ανθρώπινη πλευρά που το βλέπουμε τότε θα καταλήξουμε στην φράση που είχε πει ο Νίτσε. "Ο Θεός είναι Νεκρός". Πράγμα που το βλέπω άδικο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Προς antreaslamΠροφανώς και ΘΕΛΩ να πιστεύω ότι υπάρχει ΘΕΟΣ γιατί είμαι απολύτως ΒΕΒΑΙΟΣ πως ούτε εσύ ούτε ο paredwse ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να δώσει λύση στα βάσανα της ανθρωπότητας. Όσον αφορά εμένα' date=' δεν με απασχολεί όπου και να πιστεύεις. Δικαίωμά σου αναφαίρετο και απόλυτο είναι να πιστεύεις όπου θέλεις. Επίσης όσον αφορά εμένα, δεν ισχυρίζομαι ότι μπορώ να δώσω λύση στα βάσανα της ανθρωπότητας. Τι ακριβώς δεν πιστεύετε; Τα γνωρίζετε όλα; Έχετε λύσεις για όλα;(edit: paredwse απάντησες). Δεν έχετε λύση για ΤΙΠΟΤΑ! Γιατί απλά δεν ενδιαφέρεστε. Δεν ενδιαφέρεστε, όμως, όχι μόνο για τα μεταθανάτια θέματα αλλά ούτε για αυτά που συμβαίνουν στη ζωή που ζούμε... Προσωπικά δεν πιστεύω σε τί-πο-τα μεταφυσικό. Τίποτα. Δεν τα γνωρίζω φυσικά όλα ούτε έχω λύσεις για όλα ούτε καν ισχυρίζομαι ότι έχω λύση για όλα. Αλλά προτιμώ να ζω με την επίγνωση της άγνοιάς μου παρά να εφευρίσκω αόρατες δυνάμεις για να εξηγήσω κάποια πράγματα που δεν αντιλαμβάνομαι (ακόμα).
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 [...] Να σημειώσω επίσης ότι το να βλέπουμε τον όρο Θεό σαν κάποια απτή οντότητα κ να προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα γεγονότα με την ανθρώπινη πλευρά που το βλέπουμε τότε θα καταλήξουμε στην φράση που είχε πει ο Νίτσε. "Ο Θεός είναι Νεκρός". Πράγμα που το βλέπω άδικο. Άδικο για τον Νίτσε ή για τον θεό;
kallair Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 loooool Τελικά η λέξη "άδικο" δεν είναι κ η πιο ταιριαστή. Βασικά ήθελα να πω ότι είναι λάθος προσανατολισμός να κρίνεις κάτι στο οποίο δεν έχεις πλήρη επιγνωση και να έχεις ως γνώμονα κρίσης την ανθρώπινη υπόσταση κ σκέψη. Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου αγνωστικιστή ακόμα και αν είμαι σύμφωνος με την διδασκαλία του χριστιανισμού. Προσοχή! με την διδασκαλία και όχι την εκκλησία...
Kandinsky Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Από πού βγαίνει το συμπέρασμα πως ο άθεος έχει βρει τις απαντήσεις? Ο καθένας ότι θέλει δεν πιστεύει?
nontasg Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Άδικο για τον Νίτσε ή για τον θεό; Με συγχωρείς πολύ paredwse,αλλά δε μου φαίνεται να σέβεσαι τους θεοσεβούμενους ανθρώπους....Μάλλον τους χλευάζεις....Και αυτό είναι πολύ άδικο....Και να σου πω και την αλήθεια δεν περίμενα ότι έχεις τέτοιες απόψεις,αλλά βέβαια είναι δικαίωμά σου.... Και στην τελική υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι υπάρχει Θεός.Οι αποδείξεις ότι δεν υπάρχει που είναι?????Και μη μου πεις τώρα ότι απόδειξη είναι όλα τα κακά που γίνονται στον κόσμο,γιατί και εγώ μπορώ να σου πω αντιστοιχα για τη δική μου άποψη ένα σωρό παραδείγματα και μάλιστα και από τον οικογενειακό μου κύκλο...... Η συνεχής αμφισβήτηση δεν είναι καλό πράγμα....Φιλικά πάντα.......
kallair Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 nontasg δεν πιστρεύω ότι το είπε κακοπροαίρετα ο paredwse. Μπορεί να έθιξε τους θεοσεβούμενους με αυτό το σχόλιο αλλα θέλω να πιστεύω ότι το έκανε ασυναίσθητα κ όχι κακοπροαίρετα. Απλώς εκμεταλλεύτηκε την γενικολογία μου για να κάνει ένα αστειάκι κ να γελάσουμε λίγο.
theomen Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Με συγχωρείς πολύ paredwse' date='αλλά δε μου φαίνεται να σέβεσαι τους θεοσεβούμενους ανθρώπους....Μάλλον τους χλευάζεις....Και αυτό είναι πολύ άδικο....Και να σου πω και την αλήθεια δεν περίμενα ότι έχεις τέτοιες απόψεις,αλλά βέβαια είναι δικαίωμά σου....Και στην τελική υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι υπάρχει Θεός.Οι αποδείξεις ότι δεν υπάρχει που είναι?????Και μη μου πεις τώρα ότι απόδειξη είναι όλα τα κακά που γίνονται στον κόσμο,γιατί και εγώ μπορώ να σου πω αντιστοιχα για τη δική μου άποψη ένα σωρό παραδείγματα και μάλιστα και από τον οικογενειακό μου κύκλο...... Η συνεχής αμφισβήτηση δεν είναι καλό πράγμα....Φιλικά πάντα.......[/quote'] Δεν υπάρχει ούτε μία απόδειξη ότι υπάρχει ΘΕΟΣ αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης αυτού του topic .Αν εσύ έχεις κάποια απόδειξη να μας την πεις. Τα βιβλία που λένε ότι υπάρχει ΘΕΟΣ δεν είναι απόδειξη και κανείς δεν εγγυάται την αυθεντικότητα τους. Ο Θεός δεν υπάρχει μέχρι αποδείξεως του εναντιου.
Cristina Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 [...] Η συνεχής αμφισβήτηση δεν είναι καλό πράγμα.... Για ποιόν λόγο; [...]Ο Θεός δεν υπάρχει μέχρι αποδείξεως του εναντιου. Αντιστοίχως: Ο Θεός υπάρχει μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.