PlaStiK Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Στήνω που λέτε ένα σύστημα με Athlon 3800+ και την Κ9Ν. Πήρα απο το e-shop 2 modules των 512ΜΒ της OCZ στα 533Μhz, τα εγκαθιστώ....τίποτα... Απλά γυρίζουν τα ανεμιστηράκια και οι δίσκοι...Γδύσιμο όλα τα περιφερειακά, μητρική πάνω σε χαρτόνι έξω απο το κουτί μπας και παίζει βραχυκύκλωμα..πάλι τίποτα. Για να μην τα πολυλογώ, έλεγξα τα πάντα και λειτουργούν σωστά, το πρόβλημα όπως είδα σε διάφορα forums είναι πως το BIOS της μητρικής θέλει αναβάθμιση για να αναγνωρίσει τη μνήμη της OCZ. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Έχω δικαίωμα να επιστρέψω τη μνήμη στο e-shop και να πάρω την αντίστοιχη της Kingston που δουλεύει κανονικά με το mobo, ή θα μου κάνουν τους κινέζους; Να διευκρινήσω οτι οι μνήμες δουλεύουν μια χαρά αν τις βάλεις σε άλλη μητρική, δεν μπορώ να τις επιστρέψω ως ελαττωματικές. Η άλλη λύση είναι να δώσω 20 περίπου ευρώ και να πάρω 256ΜΒ συμβατής μνήμης, να κάνει boot η μητρική και μετά να την flash-άρω με το bios update. Any thoughts?
eric_in Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 an ginete me bios update opos les bres ena gnosto sou pou exei mnimes pou sou kanoun pertes kane update kai meta bale tis dikes sou.pantos gnomi mou einai na pareis til sto e-shop mipos kai stis allaksoun kalitera giati pote den ksereis ti ginete me bios update.
PlaStiK Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Το πρόβλημα είναι πως ο πιο high-tech γνωστός μου έχει έναν Celeron πενταετίας, κι απο κει και πέρα αρχίζουμε και κατεβαίνουμε Θα πάρω αύριο τηλ το e-shop να δω τι θα μου πούν, αν και δεν περιμένω πολλά απο τον ταλαίπωρο τύπο που θα απαντήσει στο call center.
chris12 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Πριν ενα μήνα παράγειλα υπόλογιστη με την MSI K9N PLATINUM και με ddr2 OCZ. Mε ενημέρωσαν από το e-shop για το πρόβλημα και μου άλλαξαν τις μνήμες. Βεβαια ποτέ δεν είχα παραλάβει τις OCZ. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523533 Προσοχή: οι μνήμες της εταιρείας OCZ δεν είναι συμβατές. Οι μνήμες με ταχύτητα διαύλου 667 & 800Mhz παρουσιάζουν, προς το παρόν, προβλήματα στην λειτουργία του συστήματος και δεν συνιστώνται. Για την επίλυση του προβλήματος οι κατασκευάστριες εταιρείες θα προβούν σε αναβαθμίσεις BIOS σε σύντομο χρονικό διάστημα).
Jikail Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Στην περιγραφή της MSI K9N PLATINUM στο site του eshop αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα με τις μνήμες OCZ στα 667ΜΗz και 800MHz.. Δεν λέει κάτι για τις 533ΜΗz.. Ιδού και το link.. edit: Με πρόλαβε το chris12
billpeppas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Κάνε ένα thread στα OCZ Tech Support Forums @ http://www.bleedinedge.com και θα σου απαντήσουν επ' ακριβείας τα παιδιά από την OCZ.
billpeppas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Για να μην ψάχνεσαι στο χάος των Support Forums http://www.bleedinedge.com/forum/showthread.php?t=21979
PlaStiK Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Ευχαριστώ παιδιά για τα links και την πληροφορηση Τελικά μου τις άλλαξαν τις μνήμες χωρίς δυσκολίες και οι Kingston που πήρα δούλεψαν μια χαρά. Έκανα και την εκδρομή μου στο Χαλάνδρι, δε μπορώ να πω! @billpeppas: Αυτό το thread διάβασα κι εγώ εχτες και μου έκανε την καρδιά περιβόλι! Μια φορά να στήσω μηχάνημα και να μην έχει τουλάχιστον 1 πρόβλημα, γινεται; ΔΕΝ γίνεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.