leftezi Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Με παίδεψε. Έβαζα το όνομα χρήστη με το πρόθεμα (που βάζει αυτόματα η διαχείριση) και δεν το δεχόταν. Ευτυχώς δοκίμασα και χωρίς (ενώ το όνομα της βάσης θέλει με πρόθεμα) - αυτό είναι φάουλ. Αλλά επιτέλους μπήκα. Είχα γράψει ένα "σεντόνι" για το τι μπορεί να φταίει αλλά το έκανα EDIT και σας γλίτωσα από το διάβασμα. Μια ερωτησούλα: Αυτή η βάση MySql πού βρίσκεται; Είναι ορατή από το ftp; Είναι αρχείο; Είναι φάκελος; Τι είναι τελοσπάντων; Ίσως αν το ξέρω να με βοηθήσει να κατανοήσω καλύτερα πώς δουλεύει το "σύστημα". Και για backup αργότερα.
leftezi Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 ΟΧΙ ΠΑΛΙ !!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Το πρώτο μήνυμα που έχει (έτοιμο) είναι με Ελληνικά (μάλλον). Πάλι κινέζικα - EDIT: ερωτηματικά (?????? ?????????) βλέπω!!! /EDIT Έγραψα κι εγώ ένα...Πάλι τα ίδια. Γυρίζω το browser σε UTF8, σε Windows 1253, Σε Ελληνικά 8859-7. Τιποτα! Ποιος με καταράστηκε...Τα 'χω πάρει. Κάτι πρέπει να φταίει από το server μάλλον. Τι; Έχετε καμιά ιδέα; Δεν ξέρω και τι να ζητήσω να μου αλάξουν. Μήπως πρέπει να αλλάξω εγώ κάτι από το phpMyAdmin; Εκεί βλέπω: MySQL charset: UTF-8 Unicode ( utf8 ) - Αυτό δεν αλλάζει. MySQL connection collation: utf8_unicode_ci (αυτό το τελευταίο μπορεί και να το είχα αλλάξει εγώ παλιότερα στην προσπάθεια να βάλω ελληνικά (το ίδιο πρόβλημα) στο phpbb. Δε θυμάμαι ακριβώς. Κάποια γενική ρύθμιση πρέπει να φταίει. Και με κάποια guestbook που είχα δοκιμάσει παλιότερα, πάλι πρόβλημα με τα ελληνικά είχα. :cry: νάτο: http://www.leftezi.freegr.net/forum/ και εδώ: http://www.leftezi.freegr.net/forum/index.php?topic=1.0 Help . Και κάτι ακόμα: Στον πάτο (όπως βλέπετε) μου βγάζει με μεγάλα γράμματα: Sorry, the copyright must be in the template. Please notify this forum's administrator that this site is using an ILLEGAL copy of SMF! Δε θυμάμαι να έσβησα κανένα copyright. Πώς το κάνω legal; .
leftezi Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Το σωστό θα ήταν όχι "κινέζικα" αλλά "ερωτηματικά" (?????? ?????????) θα το διορθώσω και στο προηγούμενο post. Αυτό για να γίνει διάκριση με τους ρόμβους (����� �������) γιατί αν τα λέμε όλα κινέζικα θα δυσκολέψουμε τα πράγματα. Λοιπόν ακολούθησα τη διαδικασία κατά γράμμα (πολύ καλό tutorial), όχι εξ αρχής αλλά με αλλαγές στα απαραίτητα αρχεία. Τα προηγούμενα βήματα είχαν γίνει όπως αναφέρονται. Δεν είδα διαφορά. Το μόνο που περίμενα να με σώσει ήταν η οδηγία προς το τέλος του tutorial που λέει: Αν πάλι ο διαμομιστής [server] που φιλοξενείται η ιστοσελίδα σας υποστηρίζει UTF ή σας το επιβάλλει κάποια άλλη παράμετρος, θα πρέπει να αλλάξετε μόνο μια γραμμή κώδικα στο εν λόγω αρχείο: Κώδικας: $txt['lang_character_set'] = 'Windows-1253'; στην κωδικοσελίδα της προτίμησης σας (UTF-8 / ISO). Άλλαξα λοιπόν το 'Windows-1253' σε 'utf8'* στο αρχείο index.greek.php και το ξαναανέβασα. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει όλο το περιβάλλον του φόρουμ με ρόμβους (����� �������) αντί για ελληνικά ενώ τα μηνύματα επέμεναν να εμφανίζονται ως ερωτηματικά (?????? ?????????) όπως πριν. Ανέβασα πάλι το παλιό βέβαια γιατί παραήταν χάλια. Δεν το βάζω κάτω. Θα τα σβήσω όλα και θα ξαναρχίζω από την αρχή μήπως μου ξέφυγε κανένα από τα αρχικά βήματα του tutorial. * Υποθέτω ότι είναι σωστό το 'utf8' σκέτο και δεν θέλει κανένα άλλο π.χ. 'unicode-utf8' ή κάτι τέτοιο.
leftezi Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δοκίμασα και το άλλο πακέτο για ελληνικά με utf8 (με αντικατάσταση αρχείων - όχι νέο install) και έμαθα ότι υπάρχουν τριών ειδών κινέζικα. Εκτός από τους ρόμβους και τα ερωτηματικά έχουμε και τα παραδοσιακά κινέζικα (νολο θεμάτω) τα οποία εμφανίστηκαν σε όλο το περιβάλλον του φόρουμ όπως οι ρόμβοι. Παρεπιμπτόντως τα ερωτηματικά παραμένουν παντα σταθερά στα μηνύματα (και στους τίτλους τους) - δεν αλλάζουν!
Grjava Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Τα ερωτηματικα παραμένουν γιατί έτσι έχουν καταχωρηθεί στην βάση σου.. Το encoding στην ιστοσελίδα σου αφήσέ το iso-8859-7, πηγαινε στο phpmyadmin και άλλαξε το MySQL connection collation: utf8_unicode_ci σε MySQL connection collation: Greek (el-iso-8859-7) ή σε greek_general_ci Τα ερωτηματικά δεν θα αλλάξουν.. πρέπει να τα γράψεις από την αρχή
leftezi Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Την άλλαξα σε greek_general_ci (το άλλο δεν προσφέρεται). Στην προεπισκόπηση όλα καλά και ο τίτλος και το κείμενο (πρώτη φορά έκανα προεπισκόπιση, δεν ξέρω παλιότερα τι γινόταν). Στην καταχώριση πάλι ερωτηματικά (και στο νέο μήνυμα). Υπ' όψιν ότι το forum ανοίγει με προεπιλεγμένο το Windows 1253. Έκανα και καταχώριση με αλλαγμένο σε iso-8859-7. Τα ίδια
leftezi Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Μήπως έπρεπε η Mysql να είναι γυρισμένη σε greek_general_ci πριν την εγκατάσταση; Όπως είπα θα ξαναπροσπαθήσω (το βράδυ μάλλον) πάλι απο΄την αρχή αλλά αυτή τη φορά θα αφήσω αυτό το MySQL connection collation σε greek_general_ci. Ίσως αυτό να ήταν το default από το κέντρο διαχείρισης και να το άλλαξα εγώ (όπως είπα και παραπάνω μετά από τόσες προσπάθειες δε θυμάμαι).
Panosst Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Το κατέβασα (το smf_1-0-7_install - μικρό είναι!) το ξεζιπάρισα' date=' διάβασα το Readme για το install, κατέβασα και το ελληνικό language pack (smf_1-1-rc2_greek) [/quote'] Κάτσε, δηλαδή έχεις βάλει την εκδοση 1.0.7 και της έβαλες την μετάφραση της έκδοσης 1.1 RC2 ? Θα πρότεινα να τα βγάλεις όλα και να βάλεις την έκδοση 1.1 RC2. Είναι σταθερή (αν και "RC") και δουλεύει κανονικά, + το ότι όλα τα τελευταία mods βγαίνουν για αυτή την έκδοση.
Panosst Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Α και εμένα το phpMyAdmin στην αρχική του λέει Σετ χαρακτήρων της MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) MySQL connection collation: utf8_general_ci Και στις εγγραφες του smf λεει Collation: latin1_general_ci
takistmr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Παιδιά, εδώ και αρκετο καιρό έχω ξεκινήσει να κατασκευάζω ένα php & MySQL based forum για να μπορέσω να εξυπηρετήσω τις ανάγκες της εργασίας μου. Προσφέρει ότι και τα forum της αγορας (vBulletin, phpbb, κτλ.) και υποστηρίζει μόνο Ελληνικά. Μόλις το ολοκληρώσω θα το ανεβάσω εδώ για να μου πείτε τις εντυπώσεις σας και να μου προτείνετε διορθώσεις και διάφορες λειτουργίες που πρέπει να ενσωματωθούν. ΥΓ.: Ήδη υποστηρίζονται λειτουργίες που δεν υπάρχουν στα εμπορικά προγράμματα και το κυριότερο: ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ!!!
leftezi Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Κάτσε' date=' δηλαδή έχεις βάλει την εκδοση 1.0.7 και της έβαλες την μετάφραση της έκδοσης 1.1 RC2 ? Θα πρότεινα να τα βγάλεις όλα και να βάλεις την έκδοση 1.1 RC2. Είναι σταθερή (αν και "RC") και δουλεύει κανονικά, + το ότι όλα τα τελευταία mods βγαίνουν για αυτή την έκδοση.[/quote'] Για κάτσε ρε Panosst. Μπαίνω στο site της SMF. Πάω στα downloads, βλέπω πάνω - πάνω την έκδοση όπου λέει: Installation package for SMF 1.0.7 (contains English only, download other languages below.) Δε θυμάμαι από πού και πώς, αλλά όταν πήγα να κατεβάσω τα ελληνικά οδηγήθηκα στην 1.1 RC2. Την είδα τη διαφορά αλλά υπέθεσα ότι θα είναι συμβατή (κάτι θα ξέρουν αυτοί που με οδηγούν εκεί). Δε βρίσκεις λογική την κίνησή μου; Τι θα κατέβαζα; Αυτή που είναι πιο κάτω; Αφού οδηγούμαι εκεί. Τώρα, αν οι συντάκτες του SMF θεωρούν αυτονόητο ότι θα έπρεπε να προσέξω την ασυμβατότητα.. τι να πω! Ούτε είδα να αναφέτεραι κάτι τέτοιο. (κι αν αναφέρεται τουλάχιστον δεν είναι εμφανές όπως θα έπρεπε). Εξάλλου πριν αρχίσω καν την εγκατάσταση έγραψα (αρκετά μηνύματα παραπάνω) σ' αυτή τη συζήτηση τι ακριβώς κατέβασα και τι ήμουν έτοιμος να κάνω. Δε μου είπε κανένας για ασυμβατότητα.... Μακάρι να φταίει αυτή η ασυμβατότητα στην έκδοση αλλά πολύ το φοβάμαι ότι δεν είναι αυτό. Παιδιά' date=' εδώ και αρκετο καιρό έχω ξεκινήσει να κατασκευάζω ένα php & MySQL based forum για να μπορέσω να εξυπηρετήσω τις ανάγκες της εργασίας μου. Προσφέρει ότι και τα forum της αγορας (vBulletin, phpbb, κτλ.) και υποστηρίζει μόνο Ελληνικά. Μόλις το ολοκληρώσω θα το ανεβάσω εδώ για να μου πείτε τις εντυπώσεις σας και να μου προτείνετε διορθώσεις και διάφορες λειτουργίες που πρέπει να ενσωματωθούν.ΥΓ.: Ήδη υποστηρίζονται λειτουργίες που δεν υπάρχουν στα εμπορικά προγράμματα και το κυριότερο: ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ!!![/quote'] Άντε, παιδί μου, θα σου φτιάξουμε άγαλμα. Δεν είμαι ο μοναδικός που έχω προβλήματα με τα ελληνικά από ό,τι έχεις δει. Τέλος πάντων, εν τω μεταξύ αρχίζω από την αρχή με SMF 1.1.rc2 install και SMF 1.1.rc2 greek, καινούργια βάση, καινούργιο χρήστη, από την αρχή όλα προσπαθώντας να ακολουθήσω το tutorial που αναφέθηκε παραπάνω. Προσπάθεια Nr 1278 Ευχηθείτε μου καλή τύχη.
leftezi Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Άρχισα. Τελικά αυτό το tutorial είναι πολύ καλό (thanks Lexx). Όταν έκανα μόνο τις αλαγές στα αρχεία πριν, έκανα μια τρύπα στο νερό γιατί υπήρχαν πολλές διαφορές από τη δική μου αρχική εγκατάσταση. Τέλος πάντων θα δούμε τι θα βγει. Γράφω τώρα γιατί σκέφτηκα κάτι - δεν ξέρω αν γίνεται αλλά θεωρητικά μου φαίνεται εφικτό: Βρε παιδιά εσείς που κάνετε τις μεταφράσεις (τόσος κόπος πραγματικά) γιατί μας δίνετε ξεχωριστά το ελληνικό πακέτο και μετά ψάχνουμε εμείς οι αρχάριοι να αντικαθιστούμε αρχεία και φακέλους; Δεν γίνεται να ενσωματώσετε τα ελληνικά στο αρχικό install σε ένα όμορφο πακετάκι zip να το ξεζιπάρουμε, να το κάνουμε Upload και να δουλέψει κατευθείαν χωρίς αλλαγές; Ούτε μπέρδεμα με διαφορετικές εκδόσεις ούτε μπερδέματα με αντικαταστάσεις φακέλων και αρχείων ούτε άλλα κόλπα. Τσουπ και τέλειωσε. Δεν γίνεται;
leftezi Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Μάλλον θα καταθέσω τα όπλα. Κοιτάξτε τι ώρα άρχισα και τι ώρα τελείωσα. Έκανα πολύ προσεκτικά όλα τα βήματα. Αποτέλεσμα: Ελληνικό περιβάλλον αλλά τίτλοι και περιεχόμενο μηνυμάτων πάλι με ερωτηματικά. Κάτι φταίει. Τι; Δεν είμαι προγραμματιστής. ΟΚ είμαι ένας απλός χρήστης αλλά έχω στα κομπιούτερ από τον καιρό του Atari 1040 STE. Έχω περάσει κι άλλα τέτοια, ίσως και χειρότερα αλλά τώρα είχε καιρό να μου συμβεί. Δεν μπορώ να σας πω πώς αισθάνομαι. Δεν αλλάζω την κωδικοσελίδα στο index.greek.php σε utf8. Όχι τώρα τουλάχιστον γιατί θα σαλτάρω. Δεν μπορώ να ξαναδώ ρόμβους και κινέζικα. Αύριο ίσως, μια τελευταία προσπάθεια.
leftezi Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Μάλλον εδώ είναι το πρόβλημα αλλά δεν ξέρω πώς το διορθώνουν. Για κοιτάξτε λίγο αυτό (κάποιος που ξέρει): Πηγαίνοντας στο phpMyAdmin και πατώντας "Show MySQL system variables" μου βγάζει τον παρακάτω πίνακα: Server variables and settings Variable --------------- Session value / Global value back log ------------------------------ 50 basedir ------------------------------- / binlog cache size --------------------- 32,768 bulk insert buffer size ----------------8,388,608 character set client ------------------ utf8 (Global value) ------------------------ greek character set connection ------------- greek character set database ---------------- greek character set results ---------------- utf8 (Global value) ------------------------- greek character set server -------------------- greek character set system -------------------- utf8 character sets dir -------------------- /usr/share/mysql/charsets/ collation connection ----------------- greek_general_ci collation database ------------------- greek_general_ci collation server ------------------- greek_general_ci concurrent insert ------------------- ON connect timeout ------------------- 5 κτλ... Όλα είναι σε γκρι φόντο εκτός από αυτά που έχω με πορτοκαλί. Μάλλον κάτι είναι λάθος εκεί. Το λέω αυτό γιατί πριν είχα το collation connection -----------utf_unicode_ci και ήταν και αυτή η γραμμή σε πορτοκαλί φόντο, επίσης είχε και μία γραμμή από κάτω Global Value ------------------ greek_general_ci που ήταν επίσης πορτοκαλί. Μόλις άλλαξα από το phpMyAdmin σε collation connection ----------- greek_general_ci, η γραμμή έγινε γκρι (διορθώθηκε μάλλον) και έφυγε η άλλη πορτοκαλί γραμμή "Global Value" που ήταν από κάτω (που δεν συμφωνούσε προφανώς). Από πού αλλάζουν οι πορτοκαλί γραμμές; .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.