leftezi Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 phpBB xoops mambo joomla vBulletin . . ....κι άλλα που δεν τα ξέρω. Έχω χάσει το λογαριασμό. Όλα έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους αλλά αυτό που ζητάω είναι αν ξέρει κάποιος να μου πει (από εμπειρία) πιο πακέτο για δημιουργία forum παρέχει την ευκολότερη και πιο απροβλημάτιστη ελληνική εγκατάσταση χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές σε κωδικοσελίδες και charsets και παραπανίσια πράγματα. Να το εγκαταστήσουμε και να δουλέψει στα ελληνικά κατευθείαν.
aktivesystems Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Το 1ο και το τελευταιο ειναι αυτο που ψαχνεις. Για μενα το καλυτερο φορουμ ειναι το phpBB. Σχεδον μηδεν προβληματα, πολλες σελιδες στο δικτυο για αυτο και templates
stoidis Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Καλησπέρα, Forum μπορώ να προτείνω με κλειστά μάτια το SMF (http://www.simplemachines.org). Μπορείς μάλιστα να αποκτήσεις δωρεάν ένα στο http://www.grforums.com Σχετικά με το phpBB που αναφέρθηκε προηγούμενως, δυστυχώς δεν έχω την ίδια άποψη. Κατά τη γνώμη μου είναι γεμάτο τρύπες ασφαλείας και χρειάζεται αναβαθμίσεις την ίδια στιγμή που βγαίνει το update.
Dr_Michael Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Με την σειρά μου σου προτείνω και εγώ το SMF, το χρησιμοποιώ απροβλημάτιστα με Ελληνικά.
aktivesystems Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Σιγουρα εχει τρυπες στην ασφαλεια...ποιο open source δεν εχει αλλωστε. Δεν ρωτησε για ασφαλεια, ειπε ποιο δεν εχει προβλημα στα ελληνικα. Εξαλλου παιδια φορουμ κανει οχι e-shop να ανυσηχει για την ασφαλεια. Δεν εχω ακουσει για κανενα φορουμ στην Ελλαδα που να δεχτηκε επιθεση. Εγω το εχω εγκαταστησει 10δες φορες και ποτε δεν ειχα προβλημα στα ελληνικα η στην εγκατασταση. Οχι οτι το SMF δεν ειναι καλο ο καθενας οπως το βλεπει..
leftezi Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Το phpbb μου παρουσίασε προβλήματα στα Ελληνικά (βλέπε ΕΔΩ), γι' αυτό και έφτιαξα αυτό το θέμα. Ίσως φταίει που το εγκατέστησα μέσα από τη ρουτίνα εγκατάστασης του server, και όχι μέσω FTP, δεν ξέρω. Το SMF δεν το είχα υπ' όψιν. Δεν είναι δωρεάν; Stoidis το link για την simplemachines.org έχει ένα προβληματάκι στο URL αλλά η διεύθυνση (οπτικά) είναι σωστή.
eurander Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Σιγουρα εχει τρυπες στην ασφαλεια...ποιο open source δεν εχει αλλωστε. Offtopic: Καλα αυτο το σχολιο ειναι λιγακι ακυρο εδω που τα λεμε
leftezi Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Σωστά, και τα commercial δεν πάνε καλύτερα. Ίσως να κάνω ακόμα μία προσπάθεια με το phpBB μέσω FTP αλλά δεν ξέρω σε ποιους φακέλους - αρχεία να δώσω permissions και τι είδους. Πάντως από ότι είδα μέχρι τώρα το phpBB το εγκαθιστάς πρώτα στα αγγλικά και μετά βάζεις τα ελληνικά, σωστά; Ή μήπως υπάρχει κανένα πακέτο με αμιγή ελληνική εγκατάσταση και δεν το είδα;
Lexx Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Κοίταξε αυτό. Δεν ξέρω αν θα σε μπερδέψω κι άλλο ή αν θα σε βοηθήσεις
leftezi Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Καλό link, lexx. Δεν το είχα υπ' όψιν μου. Έχει αρκετά για διάβασμα. Thanks
Dr_Michael Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Το SMF δεν το είχα υπ' όψιν. Δεν είναι δωρεάν; Δωρεάν: http://www.simplemachines.org/download/ Και με Ελληνική υποστήριξη: http://www.simplemachines.org/community/index.php?board=78.0 Και ότι χρειαστείς βοήθεια, εδώ είμαστε.
leftezi Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 ΟΚ Dr_Michael. Το κατέβασα (το smf_1-0-7_install - μικρό είναι!) το ξεζιπάρισα, διάβασα το Readme για το install, κατέβασα και το ελληνικό language pack (smf_1-1-rc2_greek) αλλά πριν προχωρήσω θέλω να σιγουρευτώ για ένα πράγμα: Στο κυρίως install (αγγλικό) υπάρχει ήδη ένας φάκελος "Themes" που περιέχει δύο υποφακέλους "Classic" και "Default" και ένα index.php. Στο ελληνικό πακετάκι υπάρχει πάλι ένας φάκελος "Themes" που περιέχει 3 φακέλους "Babylon" "Classic" και "Default". 1. Τι κάνουμε εδώ; Υποθέτω ότι σβήνουμε τον φάκελο "Themes" του αγγλικού και βάζουμε στη θέση του το "Themes" του ελληνικού πακέτου; Διευκρίνιση please :???: γιατί από τη διατύπωση του readme δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα. Λέει απλά: upload them to the same directory you uploaded SMF to. Αλλά αφού θα υπάρχει ήδη ο φάκελος "Themes" δε θα με ρωτήσει ο FileZila (ο FTP uploader που χρησιμοποιώ) να τα κάνω owerwrite; Εγώ τι να του πω; 2. Αφού διευκρινιστεί αυτό λέω να τα βάλω στο φάκελο /public_html/forum (θα τον φτιάξω τον "Forum" γιατί τον παλιό του phpBB τον έσβησα.) Καλά δεν είναι έτσι; 3. Βάση mySql θα φτιάξει μόνο του αυτόματα; Να τη σβήσω - απεγκαταστήσω - την παλιά (user_phpbb1) που έμεινε από το phpBB; 4. Από ότι είδα στο readme - για τα permissions - λέει: The first page you see may request your FTP information. If you see this screen, it is because the installer found some files or folders with inadequate permissions for SMF to run properly. If you enter your FTP information here, the installer can automatically fix these permissions for you. Please note that the path should be the same path you see in your FTP client. For example, it might be "/public_html/forum". And remember, the installer will not save your FTP password anywhere. Τι FTP information είναι αυτό; Ο κωδικός διαχείρισης του site; Ή θα βαλω καινούργιο; Δεν το κατάλαβα ακριβώς. Αυτά για την ώρα... :) ελπίζω να μη σε τρόμαξα!
Lexx Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 1. Τι κάνουμε εδώ;Υποθέτω ότι σβήνουμε τον φάκελο "Themes" του αγγλικού και βάζουμε στη θέση του το "Themes" του ελληνικού πακέτου; Διευκρίνιση please γιατί από τη διατύπωση του readme δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα. Λέει απλά: upload them to the same directory you uploaded SMF to. Αλλά αφού θα υπάρχει ήδη ο φάκελος "Themes" δε θα με ρωτήσει ο FileZila (ο FTP uploader που χρησιμοποιώ) να τα κάνω owerwrite; Εγώ τι να του πω; Δεν σβήνεις τίποτα. Τα folder στο zip υπάρχουν για να σε καθοδηγήσουν στο path. Απλά αντιγράφεις τα αρχεία του(όχι τους φακέλους) zip στο αντίστοιχο path μέσα στο ftp. Βάση sql: Άδειασε την παλιά και ρίξε εκεί το instalation του smf. Permissions: Αν έχεις πρόβλημα το Install, θα σου πει ότι κάποιο αρχείο ή φάκελος δεν έχει αρκετό permission. Εσυ θα πας στο ftp και θα κάνεις το αρχέιο ή φάκελο chmod 777. (συνήθως με δεξί κλικ και properties). Καλή τύχη
Dr_Michael Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Νομίζω ο Lexx σε βοήθησε. Αν έχεις περαιτέρω απορίες, μου λες. Συγνώμη, για την καθυστέρηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.