Προς το περιεχόμενο

Απορίες αναβάθμησης (σαν παιδι κι εγώ).

jimakos00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως και πολλοί από εσάς έτσι κι εγώ σκοπεύω να κάνω μια ριζική αναβάθμιση μιας και η αγαπημένη μας AMD έριξε αρκετά τις τιμές.

Έχω όμως αρκετά ερωτήματα γιατί δεν είμουν και μέσα στα πράγματα για κάποιον καιρό.

Τα πράγματα που θα αλλάξω θα είναι μητρική (am2), επεξεργαστής (amd am2), κάρτα γραφικών (pci-e) και μνήμη Ram (ddr2).

1. σε κάποιο ποστ διάβασα περί συμβατότητας τροφοδοτικού και ακόμα είδα ότι σε μερικά τροφοδοτικά αναγράφεται το pci-e. Υπάρχει περίπτωση να μην ταιριάζει το τροφοδοτικό στην καινούργια μητρική; Αυτή τη στιγμή έχω ένα chieftec 360 watt σε μία μητρική με duron 1300.

2. μπορεί να έχουν πέσει οι τιμές απο τους Χ2 επεξεργαστές και να είναι νέα τεχνολογία, αλλά στα συγκριτικά βλέπω ότι οι απλοί 64 είναι αρκετά ποιο γρήγοροι και δεν βλέπω τον λόγο να πάρει κανείς Χ2. Ή υπάρχει ;;;

3. ενώ βλέπω στις μητρικές να αναγράφεται ότι υποστηρίζει ram 800 mhz, κάποιος πωλητής μου είπε ότι το dual ddr2 δουλεύει στα 533.

4. στο θέμα κάρτας γραφικών βλέπω ότι υπάρχουν με την παραπλήσια τιμή διάφορετικά μοντέλα. Ποια από τις παρακάτω θα ήταν καλύτερη;

GEFORCE PCX 6600GT, PCI-E (SLI), 128MB, TV-OUT, DVI 115.00 €

GEFORCE PCX 6800XT, 128MB DDR, TV-OUT, DVI 105.00 €

GEFORCE PCX 7600 GS, TV OUT, DVI, 256MB 118.09 €

RADEON X1600PRO, 128MB GDDR3, CROSSFIRE, DUAL DVI 113.71 €

Άντε παίδες, για πείτε τη γνώμη σας, εσείς που έχετε ασχοληθεί με τα παραπάνω γιατί δεν βλέπω να βγάζω άκρη και να παίρνω κάτι στην τύχη.

Δημοσ.

1. Αν θες να βαλεις ολα αυτα σκεψου καλυτερα για ενα αλλο τροφοδοτικο, καλο και πανω απο 450-500W....

2. Αναλυτικα συγκριτικα για CPU δες εδω:

Τom's Hardware Interactive CPU Chart

3. -edit-

Eιναι οπως λεει ο Marcos_Aurilius πιο κατω...

4. Μαλλον την 7600 θα σου προτεινα, αλλα ας πει και καποιος που εχει ασχολειθει πιο πολυ την γνωμη του...

Δημοσ.

1. Αν το τροφοδοτικό σου είναι μόνο 20pin (πιθανό), και η μητρική που κοιτάς 24pin (πιθανότερο), τότε δεν θα παίξουν μαζί.

2. Γενικά μιλώντας, το μέλλον (λένε ότι) είναι οι πολυπύρηνοι επεξεργαστές. Τα παιχνίδια μπορεί να μην τους εκμεταλλεύονται ακόμα, αλλά αν ασχολείσαι με γραφιστικά πακέτα, και άλλες βαριές εργασίες, θα αρχίσουν να βγάζουν από τώρα τα λεφτά τους...

3. Παράθεση από Wikipedia:

DDR2-533: DDR-SDRAM memory chips specified to run at 133 MHz, I/O clock at 266 MHz

DDR2-667: DDR-SDRAM memory chips specified to run at 166 MHz, I/O clock at 333 MHz

DDR2-800: DDR-SDRAM memory chips specified to run at 200 MHz, I/O clock at 400 MHz

4. Θα με πούν προκατηλλειμένο και δεν θέλω... ;)

Δημοσ.

παραθέτω στοιχεία μιας μητρικής :

Υποδοχές Μνήμης: 4x DDR2 800/667/533 με δυνατότητα επέκτασης έως 8GB (dual channel, 240-pin).

σε αυτή τη περίπτωση ποιες μνήμες αγοράζω για dual chanel? 2x533 , 2x667 ή 2x800 ???

Αυτό ρώτησα, και όπως σας είπα, κάποιος πωλητής μου είπε ότι για dual chanel θα πάρω 2χ533 γιατί με τις ποιο γρηγορες θα έχω προβλήματα συμβατότητας.

p.s. μου αρέσουν οι προκατελλημενοι, πες τη γνώμη σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...