Προς το περιεχόμενο

Τα + και τα - του insomnia

greekboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ga25 etuxe na einai epikero auto pou egrapsa alla pistepse me den to egrapsa gia to topic me tin forthnet oute anaferomai se etairies , oute brizw kanenan oute tipota.

Autoi pou eprepe na katalaboune katalabane ti thelw na pw.

Koinws kamia sxesi auto pou lew me auto pou nomizeis.

Se themata pou anaferesai dikaiws tha prepei oi moderators na parembainoune.Egw anaferomai se pio agna topics.

• Απαντ. 198
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πολύ συχνό παράδειγμα ... " Απατεώνας η εταιρία GA25 A.E." Ξέρετε άραγε τι σημαίνει αυτό... Εγώ που έχω την εταιρία κάνω μια αγωγή στο Insomnia γιατί λασπώνουν κάποιοι το όνομα μου και αμα λάχει του ζητάω και διαφυγώντα κέρδη γιατί χάνω δουλειά.

Ακριβώς αυτό!

Αν δεν θέλουμε να συμβαίνει αυτό λοιπόν θα πρέπει σε όλα αυτά τα μηνυματάκια που δημιουργούν πρόβλημα και που όλοι το ξέρουμε πριν τα γράψουμε.

Χαίρομαι που συναντάω ακόμη ένα υπεύθυνο χρήστη. ;)

Κυρίες κ κύριοι εδώ βρισκόμαστε σε δημόσιο βήμα, κοινό στη θέα από όλους.

Θα συνιστούσα λίγη σκέψη πριν ποστάρουμε οτιδήποτε που μπορεί να είναι υβριστικό, προσβλητικό ή συκοφαντικό για οποιαδήποτε εταιρεία. Δώστε λίγο προσοχή στις εκφράσεις που χρησιμοποιείτε. Δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε δικαιώματα.

Οι (s)mods δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανένα χρήστη, ούτε επιβεβαιωνόμαστε με κάθε ban/del/edit.

Και για να δούμε και αν ισχύει αυτό που λέω ή όχι θα ήθελα οι mods ή ο admin να μας ενημερώσουν πόσες φορές στο παρελθόν έχει δεχθεί εξώδικα, και λοιπά μηνύματα που κατηγορούν το Insomnia για παραπλάνηση, εξυβριση κλπ.

Ας πούμε ότι "ενοχλήσεις" υπήρχαν κ υπάρχουν.

Παραπάνω λεπτομέρειες ή στοιχεία θα δώσει ο administrator του forum αν το κρίνει απαραίτητο.

/sc

Δημοσ.

kala tin plironei to insomnia an egw kati gia tin etairia kapiou? ti ethines exei autos pou exei to forum gia tis apopsis tou kathenos? Kai opos an einai kati kalo to diafimizoume kai exei polous pelates etsi an exei kati kako prepei na apotrepoume tous ipopsifious agorastes. My opinion panda

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να ξεκινήσω διαμάχη, θα ήθελα να σου επισημάνω φίλε Strategos ότι το γεγονός ότι γράφουμε στο X forum δεν μας δίνει το δικαίωμα να γράφουμε ό,τι κατεβάσει το κεφαλάκι μας ! Υπάρχουν παραδείγματα στο εξωτερικό, ατόμων που κινήθηκαν νομικές διαδικασίες εναντίον τους ή - στις χειρότερες των περιπτώσεων - που απολύθηκαν από την δουλειά τους, διότι στο προσωπικό τους blog έβριζαν τους εργοδότες τους !!

Η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας, αλλά η ελευθερόα του ενός σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου ! Δεν είναι υποχρεωμένοι οι (s)mods και οι admin να μπλέκουν με "γραβατάκηδες" επειδή ένας χρήστης είχε μια άσχημη εμπειρία με ένα κατάστημα/εταιρία και αποφάσισε να την ανακοινώσει στο Insomnia, χρησιμοποιώντας προκλητικές/υβριστικές/προσβλητικές για το κατάστημα/την εταιρία εκφράσεις. Υπάροχυν πολλοί τρόποι για να προειδοποιήσεις κάποιον να αποφύγει ένα συγκεκριμένο κατάστημα/μια εταιρία, αλλά σίγουρα το να βγαίνει κάποιος και να γράψει "η εταιρία wizzy A.E. είναι απατεώνες/κλέφτες" κτλ κτλ, δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Στο κάτω κάτω, αν οι (s)mods και οι admin του Insomnia ήτανε "κάφροι" δεν θα προσπαθούσαν να φέρουν τα posts του καθενός μας σε επίπεδα που να μην προσβάλλουν κάποιον (εταιρία, φυσικό πρόσωπο, δεν έχει σημασία), αλλά μόλις δεχόντουσαν μια "ενόχληση" - κατά τα λεγόμενα του madsc - θα έδιναν στεγνά τα στοιχεία του υβριστή στην εταιρία που έκανε την "ενόχληση" και μετά θα αναλάμβαναν δράση οι δικηγόροι. Θα το ήθελες αυτό ;

Από όσο χρόνο ασχολούμαι με το internet και τα forums έχω διαπιστώσει δύο πράγματα: α) Δεν υπάρχει ανωνυμία (όσο και αν θέλουμε να ζούμε με την ψευδαίσθηση ότι κρυβόμαστε πίσω από ένα nickname) και β) δεν μπορούμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε πίσω από την "ασπίδα" του nickname.

Εξηγούμαι: α) Μην ξεχνάς ότι για να γραφτείς στο Insomnia έδωσες κάποια στοιχεία και ό,τι σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν ζητηθεί από τον Hal9000 είναι να τα δώσει σε κάποια Αρχή, είναι υποχρεωμένος να το κάνει.

β) Μπορεί οι 40000+ χρήστες του forum να είναι η "ψυχή" του, αλλά δεν ανήκει σε αυτούς η ευθύνη της διατήρησης της βιωσιμότητάς του. Αυτή η ευθύνη ανήκει στον άνθρωπο που το έφτιαξε και στους συνεργάτες που επέλεξε ο ίδιος για να τον βοηθήσουν στο έργο του. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, σε συνάρητηση με το ότι γράφουμε σε ένα δημόσιο forum - και όχι στο ιδιωτικό intranet κάποιας εταιρίας - έχουν και την ευθύνη για οτιδήποτε βγαίνει προς τα έξω. Σκέψου το και έτσι: νοικιάζεις το σπίτι σου σε κάποιον και αυτός μια ωραία πρωία, αρχίζει να πετροβολεί όποιον περνάει από κάτω. Εσύ είσαι κάπου εκέι κοντά και το βλέπεις. Αν κάποιος κάνει μύνηση για την πέτρα που έφαγε στο κεφάλι, θα τρέχετε και οι δύο, αυτός επειδή το έκανε και εσύ επειδή το ήξερες και δεν τον σταμάτησες. Ε, κάπως έτσι, οι (s)mods και ο admin του forum φέρουν την ευθύνη για οτιδήποτε γράφουμε στο forum τους.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Στα + του Insomnia έχω να καταλογίσω την πληθώρα πληροφοριών και λύσεων σε προβλήματα που μπορεί να βρει κάποιος, για - σχεδόν - οτιδήποτε αναζητά. Στα - του Insomnia είναι το γεγονός ότι πολλές φορές, όλοι μας αναλωνόμαστε σε κόντρες, λες και έχουμε κάτι να χωρίσουμε, και χάνουμε την ουσία του θέματος (αυτό μάλλον είναι πρόβλημα των χρηστών και όχι του forum, αλλά τελοσπάντων...)

Δημοσ.

Τα + του insomnia νομιζω ολοι τα καταλαβαινουμε, αν δεν τα ξεραμε δε θα ημασταν εδω.

Οσον αφορα τα - του, το παραπονο μου εγκειται στο οτι εχει αλλαξει. Πλεον ειναι πολυ διαδεδομενο και μαζευει παρα πολυ κοσμο, απο ειδημονες μεχρι ανιδεους. Και ο καθενας ρωταει απο το ποσο κανει 1+1 μεχρι την πιο περιπλοκη απορια. Πραγμα που δεν ειναι κακο, ομως καποιος που μπορει να ψαχνει κατι συγκεκριμενο χανει πολυτιμο χρονο κοιταζοντας ποστς που λενε αυτονοητα -γι'αυτον- και που αρα του ειναι αχρηστα.

Και κατι για το οποιο παντα ηθελα να παραπονεθω ειναι το search του. Ρε παιδια, δε νομιζω οτι ειναι η ιδεα μου! Πιστευω οτι θα μπορουσε να εχει πολυ καλυτερο search, εν αναγκη απο τη Google -το οποιο ομως κοστιζει.

Τελος τωρα τελευταια διακρινω μια επιθετικοτητα. Σε καθε τοπικ που ανοιγει ολο και καποιος θα βρεθει να βρισει η να επιτεθει σε καποιον, χωρις ουσιαστικη αφορμη. Πλεον δισταζω να απαντησω σε καποια θεματα γιατι θα πρεπει μετα να αντιμετωπισω το κυμα επιθεσεων...

(Δεν μπορω βεβαια να καταλογισω ευθυνες γι'αυτο, γιατι κι εγω με τους ρυθμους που ζω εχω γινει πολυ πιο επιθετικος)

Δημοσ.

Συμφωνώ με το πνεύμα των posts των wizzy, madsc και ga25. Αν δεν απατώμαι, έχω postάρει και σε thread χρήστη που έφερε τον τίτλο "απατεώνες οι ....." επισημαίνοντας ότι δεν είναι σωστό να αναφέρονται τέτοιες εκφράσεις.

Παρόλα αυτά (και χωρίς να είμαι νομικός), έχω αμφιβολίες για το αν κάτι τέτοιο δύναται να πλήξει το forum νομικά. Έχω την εντύπωση πως το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι (σε ακραία περίπτωση) να ζητηθούν τα όποια στοιχεία του χρήστη είναι γνωστά στους ιδιοκτήτες του forum.

Όπως δεν νομίζω ότι έχει κινηθεί κάποιος νομικά απέναντι σε μια εφημερίδα ή σε ένα έντυπο, που φιλοξένησε επιστολή αναγνώστη.

Καλύτερα να μας αποσαφηνίσει πάντως το θέμα ένας νομικός, αν υπάρχει στο forum. Άλλωστε, ζουν ανάμεσά μας (μπρρ).

Δημοσ.

dld egw an px poulaw sapies patates sto internet den prepei kapios allos xristis na pei oti o tade pou poulaei patates den einai kales? Egw nomiza oti to forum einai gia na adalasoupe apopsis kai empiries kai gnoseis, ama kathe fora koitame tous kanones gia na poume tis skepsis mas den exoume eleutheri ekfrasi logou(kai na fadastis eimaste se forum, stis efimerides pou lene teties ekfrasis kai den einai kan alithis ti ginete?).

Δημοσ.

Φιλε Strategos δε καταλαβαινεις το πνευμα αυτων που ειπανε πιο πανω...

Φυσικα και μπορω να πω εγω πχ οτι πηρα πατατες απο καποιον στον νετ και ηταν σαπιες και να υπαρξει συζητηση πανω σε αυτο, αλλα δε μπορω να πω οτι αυτος ειναι μ@λ*κας ή να το γενικευσω για την επιχειρηση του χωρις στοιχεια.

Τοτε θα πεσουν μυνησεις και δικαια για προσβολη προσωπικοτητας, συκοφαντικη δυσφημιση και δε ξερω και εγω τι αλλο και το πιο πιθανο ειναι να την πληρωσει το φορουμ και οχι εγω.

Δημοσ.
dld egw an px poulaw sapies patates sto internet den prepei kapios allos xristis na pei oti o tade pou poulaei patates den einai kales? Egw nomiza oti to forum einai gia na adalasoupe apopsis kai empiries kai gnoseis, ama kathe fora koitame tous kanones gia na poume tis skepsis mas den exoume eleutheri ekfrasi logou(kai na fadastis eimaste se forum, stis efimerides pou lene teties ekfrasis kai den einai kan alithis ti ginete?).

Το να εκφράσεις τη γνώμη σου με σεβασμό, χωρίς προσωπική εμπάθεια και με αποδείξεις, μέχρι το να συκοφαντήσεις και να προβείς σε ανυπόληπτους χαρακτηρισμούς με σκοπό τον διασυρμό κάποιου επαγγελματία ή εταιρίας, έχει μεγάλη διαφορά.

Κανείς δεν θεωρεί κακό την έκφραση της γνώμης, αρκεί αυτή να υπόκειται σε ένα πλαίσιο πληροφόρησης που γνώμονά της έχει την ενημέρωση.

Αντιθέτως όμως, είμαστε κάθετα αρνητικοί και πολέμιοι της διαπόμπευσης που δεν βασίζεται σε εμπεριστατωμένες πληροφορίες και γεγονότα, η οποία εκφράζεται με υπερβολικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Δημοσ.

Strategos...το ζήτημα είναι αν την πληρώνει το Insomnia και το κάθε Insomnia χάρη σε όσα λες εσύ κι εγώ. Από τη στιγμή που αυτό ισχύει (και φαντάζομαι έτσι είναι, γιατί κι ο paredwse σχέση με τα νομικά έχει άμεση, κατά πως φαίνεται, και θα είχε δώσει το ΟΚ σε αντίθετη περίπτωση), τότε είμαστε υποχρεωμένοι αφενός να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε, αφετέρου να αναγνωρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα στους ιθύνοντες του forum να κρίνουν αν βρίσκεται μέσα στα επιτρεπτά πλαίσια ο χαρακτηρισμός μας ή όχι και να πράττουν αναλόγως.

Ελεύθερη έκφραση γνώμη εντός των κανονιστικών πλαισίων που όλοι αποδεχτήκαμε με το registration, φυσικά κι έχεις...ελευθεριάζουσα δε διαθέτουμε κι ευτυχώς. Μην ξεχνάς πως δεν είμαστε μια κλειστή παρέα φίλων που τα λέει στο δωμάτιο ενός σπιτιού κι ότι καταγράφεται δημοσίως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο σε ενδεχόμενη μήνυση/έγκληση για συκοφαντική δυσφήμιση από το θιγόμενο. Κι εκεί λοιπόν δε θα παίξει ένα ψευδώνυμο, ούτε μια ανώνυμη καταγγελία επιπέδου γυμνασιακής αντίδρασης.

Δημοσ.

Πάντως, ενδεχομένως να έχετε παρατηρήσει και εσείς, ότι και σε έντυπα αλλά και σε ταινείες, υπάρχει λεζάντα που λέει ότι πχ "η ταινεία που ακολουθεί δεν ανταποκρίνεται στις απόψεις της Χ εταιρείας παραγωγής, αλλά στο σκηνοθέτη της" ή "οι γνώμες των συντακτών δεν αποτελούν επίσημη θέση του περιοδικού".

Φαντάζομαι αυτό θα καλύπτει τον κάθε χώρο που φιλοξενεί απόψεις.

Επαναλαμβανω όμως ότι συντάσσομαι πλήρως με όσους θεωρρούν λάθος τη διαπόμπευση ή τους ηχηρούς χαρακτηρισμούς, επιχειρήσεων ή/και προσώπων.

Δημοσ.

Ευτυχως τελικα σε αυτο το φορουμ υπαρχουν αρκετοι ανθρωποι σκεπτομενοι και λογικοι γιατι ειχα αρχισει να αμφιβαλλω με αυτα που εβλεπα σε τοπικς να αλληλοβριζονται ετσι χωρις λογο και αλλα περιεργα.

Μπραβο σας κυριοι συνεχιστε.

Επισης επισημανω δυο ομορφα σχολια που μου αρεσαν :

"Η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας, αλλά η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου."

Αυτο λεει παρα πολλα και μακαρι να αρχισουν καποιοι να το τηρουν και να το σεβονται.

"Από όσο χρόνο ασχολούμαι με το internet και τα forums έχω διαπιστώσει δύο πράγματα: α) Δεν υπάρχει ανωνυμία (όσο και αν θέλουμε να ζούμε με την ψευδαίσθηση ότι κρυβόμαστε πίσω από ένα nickname) και β) δεν μπορούμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε πίσω από την "ασπίδα" του nickname."

Παρα πολυ σωστα αυτα που αναφερε ο αγαπητος χρηστης "wizzy"

οπως και να διευκρινησω οτι λεμε εμεις οι χρηστες υπολογοι ειναι η σελιδα/φορουμ που μας φιλοξενει αρα αυτοι θα αντιμετωπισουν τις αναλογες συνεπειες των δικων μας πραξεων.

οπως θα εχετε δει και εγω εχω θιξει εταιρειες (υποκαταστηματα αλυσιδων) αλλα και δημοσιο οργανισμο αλλα παντα με επιχειρηματα και οτι ειπα βεβαια υπαρχουν και οι αναλογες γραπτες αποδειξεις ΠΟΤΕ δεν εθιξα εταιρεια ανωνυμος και χωρις αποδειξεις σαφως μπορει να κανω λαθος κανεις ανθρωπος δεν ειναι τελειος αλλα για αυτο υπαρχουν και οι γραπτες αποδειξεις οπου φαινεται αν κανω λαθος εκτιμηση η οχι.

π.χ στα δικα μου προβληματα σχολια προς αλυσιδα καταστηματων και προς δημοσιο οργανισμο αν δειτε τα αναλογα τοπικς θα δειτε οτι ολα λυθηκαν ομορφα και ωραια χωρις το παραμικρο προβλημα.

Αυτα ειχα να δηλωσω και εγω με την σειρα μου και φυσικα το + του ινσομνια για μενα ειναι οτι γραφτηκα μελος της παρεας του και φυσικα προσπαθω να παραμεινω οσο μπορω (βλεπεις λογω εργασιας) μπορει να μην απανταω τακτικα αλλα προσπαθω να δινω λυσεις σε προβληματα αλλων χρηστων οπου γνωριζω την λυση.

Δημοσ.

kalws alla enw alloi ta lene dimosia stin tv kai tis tileorasis, na iparxei tosi piesi se ena aplo forum mou fenete parekseno. Pandos mias kai vlepw sto Apple topic mia sizitisi autou tou style pou den exei pareuei amesa mod me kanei na eimai pali euxaristimenos ws pros tin prospathia na valoun mialo merikoi epixirmaties.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...