Προς το περιεχόμενο

Τι μισείτε και τι αγάπατε στην πόλη σας;

MariaTs.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μισώ την αδιαφορία και τη γκρίνια!

Είναι όμως 2 πράγματα που μπορώ να αποφύγω, αν τρέξω σε ένα πεζόδρομο, μια πλατεία, μια στοά. Άρα μένουν μόνο αυτά που αγαπάω:

ίσως να είναι κουραστική την ημέρα αλλά όταν βραδιάζει (τραγούδια μ' αραδιάζει) μεταμορφώνεται.

1. Βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγήτου

2. συναυλία στο Λυκαβηττό

3. καφέ στην Αιόλου

4. Το Ηρώδειο

5. Η αγορά στην Αθηνάς

6. (δύο δρόμους πιό κάτω) Αιγυπτιακή Αγορά ή και China Town, (άλλος κόσμος, ταξίδι σε άλλες χώρες χωρίς να χρειαστεί visa), φαλάφελ στο χέρι στην Σοφοκλέους.

7. θερίνα σινεμά

8. ταράτσες με υπέροχη θέα στο Γκάζι

9. το Γκάζι γενικά!

10. μια πλατεία στο Μεταξουργείο

11. Ανεβαίνοντας την Βουλιαγμένης προς κέντρο, η στροφή που φαίνεται ο βράχος της Ακρόπολης (takes my breath away, every time)

12. και κόσμος παντού έξω, κάθε βράδυ, όποια μέρα να 'ναι.

(η λίστα μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα)

Ωδή στην Αθήνα!! (lol)

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Maria μου αφού μέχρι κι εσύ έφυγες οφτοπικ αναρωτιέμαι αν έχει νόημα να περιμένω πλέον να διαβάσω κι άλλα μηνύματα σχετικά με τον τίτλο του ωραίου topic που άνοιξες..

Χωρίς παρεξήγηση' date=' αλλά ρε παιδιά είπαμε να γράψουμε τι αγαπάμε/μισούμε στον τόπο μας και στα πρώτα 10 μηνύματα φτάσαμε να διαβάζουμε για το ρατσιστικό παρελθόν της Γερμανίας... Έλεος[/quote']

Το σκέφτηκα ότι ίσως βγαίνω απ'το θέμα, όμως... απλά έθεσα κάτι άλλο που με ενοχλεί να βλέπω στην πόλη μου, ως συνέχεια του πρώτου μου post! Κάτι που τελικά το έχουν κι άλλες πόλεις! ;)

Δημοσ.

Χανιά

Γουστάρω:

Που είμαι 5 βήματα απ τα πάντα.

Που και τους ξέρω και δε τους ξέρω τους χανιώτες

Που είναι όμορφη πόλη

Που πέρασα καλά τα 4μιση χρόνια φοιτιτικής ζωής μου εκεί.

Ξενερώνω:

Με την νοοτροπία των Χανιωτών.

Με τον χάλια γύρο που έχουν.

Που είμαι 19 ώρες μακριά απ το σπίτι μου.

Πράγα

Γουστάρω:

Την τέλεια συγκοινωνία που έχουν.Όλα στην ώρα τους.

Το πόσο καθαρή είναι η πόλη.

Τις χαμηλές τιμές.

Τα φοβερά πάρκα που έχει

Ξενερώνω:

Με τους μίζερους ανθρώπους της.

Με την ησυχία που επικρατεί στους δρόμους.

Βελιγράδι

Γουστάρω:

Την ορίτζιναλ βαλκανική ατμόσφαιρα.

Που βρίσκομαι στην πρωτευουσα της Γιουγκοσλαβίας.

Пљескавица στην boulevar kralja alexandra.

Που λεω ότι είμαι Έλληνας και μ έχουν στα ώπα ώπα.

Την τσιγκάνικη μουσική στους δρόμους παραμονές πρωτοχρονιάς.

Ξενερώνω:

Με την βρώμα της πόλης.

Γιατί δεν έχουν βότκα-λεμόνι

Αυτάαααα :)

Δημοσ.

εμενα μ'αρεσει που το μοσχατο,ειναι πολυ καθαρη πολη,και ο δημαρχος γ@μ@ει και δερνει,κανωντας συνεχως πολυ ομορφα εργα για τον δημο του!

μισω την νεολεα του μοσχατου.παιδια ηλιθια,ψωνια,με την λαλακια στον εγκεφαλο να τα διακατεχει.

Δημοσ.

-

Οι καγκουρες από τα Ζαρουχλέικα (και άλλες νότιες περιοχές) που το παίζουνε γ@μω και δέρνω. Μετακινούνται πάντα με μηχανάκια-κλαστήρια που ακούγονται 80 χιλιόμετρα μακριά. Ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να πλακωθούν με τον οποιονδήποτε που θα τους κοιτάξει παραπάνω από 13ms :mrgreen: . :evil:

Τα άτομα που ανεβοκατεβαίνουν 5-6 φορές την αγ. Νικολάου.

Τα λεωφορεία που είναι από τη δεκαετία του '60.

Το απάλευτο κυκλοφοριακό στο κέντρο ειδικά.

Το ότι έχουμε γυρίσει την πλάτη στη θάλασσα ως πόλη και πρέπει να φτάνουμε Ρίο-Βραχνέικα κάθε φορά.

Οι ανύπαρκτες παραλίες σε κοντινή απόσταση σε αντίθεση με την Αθήνα. Όχι, ο βούρκος στα Βραχνέικα και οι παραλία του Ρίου με φόντο τα καράβια (που και καλά βγαίνει καθαρή στις μετρήσεις και νομίζω έχει και μπλε σημαία, ήμαρτον) δεν πιάνονται για μένα.

+

Σε αντίθεση με το χαος της αθήνας όλα εδώ βρίσκονται σε μικρή απόσταση.

Βουνά πράσινο εξοχή κλπ σε σχετικά κοντινή επίσης απόσταση.

Η μεγαλύτερη αμεσότητα των ανθρώπων σε σχέση με τους Αθηναίους που είναι ψυχροί και σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι ευρωπαϊκή μεγαλούπολη.

Δημοσ.

Από την άλλη δεν θες να αντικρίσεις την ελληνική κοινότητα του Μονάχου... Πραγματικά δεν θέλεις... Το πιο καλό που μπορώ να πω είναι ότι είναι άθλιοι!!! Μόνο τις φάτσες τους να δείς είναι όλοι ένας και ένας... Είναι πραγματικά τραγικό!! Και αυτοί τελείως ανένταχτοι... Είναι 30 χρόνια εδώ και δεν μπορούν να μιλίσουν Γερμανικά σαν άνθρωποι... Τυχαίνει καμιά φορά να συναντάω στο μετρό τα παιδιά από το ελληνικό σχολείο! Σκέτη αλητεία....

Congrats φιλε.....Με αυτα που λες στις προτασεις που εχω τονισει μαλλον εσυ εχεις ενα απιστευτο ρατσισμο μεσα σου.Κανε πρωτα την αυτοκριτικη σου και μετα ελα να κατηγορησεις και να βαλεις σε ενα τσουβαλι ενα ολοκληρο λαο οπως ο Ελληνικος ως ρατσιστικο

Δημοσ.

Οι ανύπαρκτες παραλίες σε κοντινή απόσταση σε αντίθεση με την Αθήνα. Όχι' date=' ο βούρκος στα Βραχνέικα και οι παραλία του Ρίου με φόντο τα καράβια (που και καλά βγαίνει καθαρή στις μετρήσεις και νομίζω έχει και μπλε σημαία, ήμαρτον) δεν πιάνονται για μένα.[/quote']

Μα κι εδώ τί νομίζεις ότι γίνεται? Μια απ' τα ίδια στην ουσία.

Άσε που για να πας σε απόσταση 25-30 χλμ, Σάββατο και ειδικά Κυριακή, θα σπαταλήσω όσο χρόνο θα χρειαζόμουν περίπου για να πάω στην Καλογριά (που είναι σαφώς ανώτερη απ' ότιδήποτε έχουμε εδώ γύρω....).

Κατά τ' άλλα, για να μπω στο θέμα, αυτό που με ενοχλεί στην πόλη μου (βάω όλη την Αθήνα) ειναι οι άνθρωποι.

Δημοσ.
Μα κι εδώ τί νομίζεις ότι γίνεται? Μια απ' τα ίδια στην ουσία.

Άσε που για να πας σε απόσταση 25-30 χλμ' date=' Σάββατο και ειδικά Κυριακή, θα σπαταλήσω όσο χρόνο θα χρειαζόμουν περίπου για να πάω στην Καλογριά (που είναι σαφώς ανώτερη απ' ότιδήποτε έχουμε εδώ γύρω....).[/quote']

Οκ εγώ απλά πήγα και είδα σε όλη την παραλιακή ζώνη από Φάληρο μέχρι κάτω όσο πάει ο κόσμος να κάνει μπάνιο παντού και η πόλη, τα σπίτια, να ξεκινάνε δίπλα από την παραλία! Εντάξει δεν μπορεί να είναι κοντά για όλη την Αθήνα, αλλά για τους νοτίων προαστίων είναι μέσα στα πόδια τους!

Όσο για την Καλογριά που είπες... απλά η κορυφή! :-D

Δημοσ.
Άσε που για να πας σε απόσταση 25-30 χλμ' date=' Σάββατο και ειδικά Κυριακή, θα σπαταλήσω όσο χρόνο θα χρειαζόμουν περίπου για να πάω στην Καλογριά (που είναι σαφώς ανώτερη απ' ότιδήποτε έχουμε εδώ γύρω....).

[/quote']

τα 3 τελευταια Σαββατα που εχω παει για μπανιο περα απο λαγονησι, και εχω φυγει απο το σπιτι μου γυρω στις 4, δεν εχω βρει καθολου κινηση σε ΟΛΗ την παραλιακη.και τη παιρνω απο την αρχη της.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...