bandito Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Είμαστε οι μεγαλύτεροι ρατσιστές που ξέρω!! Αν δεν υπήρχαν νόμοι δεν θα είχε μείνει Αλβανός ούτε σε κάδρο!! Μπορώ να σου φέρω χίλιας δύο παραδείγματα... Το πιο εξοργιστικό και το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι δεν αφήνουμε να φτιαχτεί τζαμί για παράδειγμα... Πάντως ας το αφήσουμε εδώ γιατί θα βγούμε offtopic και θ χαλάσει το θέμα... Πως το λέτε εκεί στην Γερμανία; Scheissturke?
Steven Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Πως το λέτε εκεί στην Γερμανία; Scheissturke? 1. Να προσέχουμε λίγο τις καταλήξεις που βάζουμε αγαπητέ Bandito... Δεν το λέμε, το λένε κάποιοι... 2. Πολύ κοντά έπεσες... Για την ακρίβεια είναι Scheißtürke.. Σέβομαι αυτό που λέει η έρευνα, αλλά δεν αλλάζει ή άποψη μου για τους Έλληνες... Επίσης θα σας πω μερικά πράγματα που ίσως τα ξέρετε ήδη... Αντίθετα με τους Αλβανούς για παράδειγμα, οι οποίοι δεν νομίζω πως δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στην κοινωνίας μας, μάλλον λύνουν, οι Τουρκοι στη Γερμανία είναι μια άλλη περίπτωση... Είναι απίστευτα γκετοποιημένοι.. Και αυτό είναι το βασικότερα. Άμα πας στο Βερολίνο υπάρχουν συνοικίες που πραγματικά είναι Τουρκία!! Πολλά παιδιά ζούνε όλη της τη ζωή στη Γερμανία και δεν ξέρουν να μιλήσουν Γερμανικά!! Καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά δημιουργούν τεράστια προβλήματα στο Γερμανικό κράτος αλλά και στους πολίτες, καθώς αυτοί οι άνθρωποι δεν αφομοιώνονται ποτέ.. Οπότε υπάρχει κάποια δικαιολογία, ας το πούμε έτσι, για τις απαράδεκτες ρατσιστικές επιθέσεις... Όσο για την άποψη μου... Συμφωνώ ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τόσες πολλές επιθέσεις... Αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτό. Με ενδιαφέρει πως σκέφτονται οι άνθρωποι μέσα στο μυαλό τους. Πως μιλάνε για τους αλλοδαπούς συνανθρώπους τους.. Άμα πας και μιλήσεις με Έλληνες κάτω του μεσαίου μορφωτικού επιπέδου, που είναι φυσικά και η πλειοψηφία, θα καταλάβεις.... Πράγματι μπορεί να μην τους σκοτώνουμε αλλά πάρα πολλοί θα το έκαναν ευχαρίστως άμα μπορούσαν... Και θέλεις και την προσωπική μου εμπειρία? Γιατί και εγώ αλλοδαπός είμαι εδώ... Ως τώρα μου έχουν φερθεί άψογα. Δεν έχει γελάσει κανένας με τα γερμανικά μου, δεν έχει κοροιδέψει κανένας το όνομα μου, ίσα ίσα προσπαθούν να με καταλάβουν και μου συμπεριφέρονται ακριβώς το ίδιο και ίσως και καλύτερα... Πράγματα που φυσικά θα ήταν τελέιως διαφορετικά στην Ελλάδα... Από την άλλη δεν θες να αντικρίσεις την ελληνική κοινότητα του Μονάχου... Πραγματικά δεν θέλεις... Το πιο καλό που μπορώ να πω είναι ότι είναι άθλιοι!!! Μόνο τις φάτσες τους να δείς είναι όλοι ένας και ένας... Είναι πραγματικά τραγικό!! Και αυτοί τελείως ανένταχτοι... Είναι 30 χρόνια εδώ και δεν μπορούν να μιλίσουν Γερμανικά σαν άνθρωποι... Τυχαίνει καμιά φορά να συναντάω στο μετρό τα παιδιά από το ελληνικό σχολείο! Σκέτη αλητεία.... Αλλά παρόλα αυτά όλοι αυτοί είναι ακόμα στη Γερμανία και ευχαριστούνε το Γερμανικό κράτος και τους πολίτες που τους βοήθησαν και αυτή τη στιγμή έχουν μια δουλειά και ζούμε... Κοινώς, το πόσο ρατσιστές είναι κάποιος το βλέπεις στην καθημερινή σου ζωή και όχι από τα στοιχεία της αστυνομίας... Και ανέφερα ένα παράδειγμα πριν ακραίου ρατσισμού... Βγες έξω στο δρόμο και κάνε μια έρευνα ποιος είναι υπερ και ποιος κατά στο χτίσιμο τζαμιού και μετά ελάτε να μου πείτε όταν το 70% πει ΟΧΙ ποιός είναι ρατσιστής... Στην Γερμανία του Χίτλερ, στο Μόναχο των 1.3 εκατομμυρίων κατοίκων με πολύ λίγους Τουρκους γιατί υπάρχουν τόσα και στην Αθήνα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων και των ανοιχτόμυαλων, αντιρατσιστών Ελλήνων δεν υπάρχει κανένα?
nontasg Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Ετήσια έκθεση 2005 - Περίληψη – Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο των Φαινομένων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας Η ετήσια έκθεση του EUMC για το 2005 καλύπτει στοιχεία και εξελίξεις πουαφορούν την εμφάνιση ρατσιστικών' date=' ξενοφοβικών, αντισημιτικών καιαντιμουσουλμανικών εκδηλώσεων, καθώς και αντιδράσεων στις εκδηλώσειςαυτές, στα 25 κράτη μέλη της ΕΕ κατά το έτος 2004. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝΣύμφωνα με τις εκθέσεις των εθνικών φορέων συνεργασίας (ΕΦΣ) του δικτύουRAXEN, η πλειοψηφία των 25 κρατών μελών μετέφερε πλήρως τις οδηγίες στηνεθνική νομοθεσία. Τέσσερα κράτη μέλη – η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, ηΑυστρία και η Φινλανδία – παραπέμφθηκαν στο Δικαστήριο των ΕυρωπαϊκώνΚοινοτήτων (ΔΕΚ) για μη συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις της οδηγίας για τηφυλετική ισότητα και αργότερα, εντός του ίδιου έτους, τα ίδια τέσσερα κράτη μέληπαραπέμφθηκαν εκ νέου στο ΔΕΚ, αυτή τη φορά για μη συμμόρφωση προς τηνοδηγία για την ισότητα στην απασχόληση. Κατά συνέπεια, στο ΗΒ αναφέρθηκαν 52 694ρατσιστικά κρούσματα στις αστυνομικές αρχές κατά την περίοδο 2003-2004, συγκεντρώνοντας τα υψηλότερα ποσοστά αναφοράς τέτοιων περιστατικών στηνΕΕ των 25. Ακολουθεί η Γερμανία με τον μεγαλύτερο αριθμό επίσημακαταγεγραμμένων αδικημάτων στην ΕΕ των 25, όπου τους πρώτους 10 μήνες του2004 καταγράφηκαν 6 474 αδικήματα τα οποία χαρακτηρίζονται ως «εγκληματικέςενέργειες με πολιτικά κίνητρα– ακροδεξιά». Όπως βλέπεις γίνετε ειδική αναφορά για την Γερμανία και όχι για το αμαρτολό παρελθόν αλλά πρόσφατα.[/quote'] Το μόνο καλό που έχει η Γερμανία είναι το εκπαιδευτικό σύστημα κατά την ταπεινή μου γνώμη.Όσον αφορά το ρατσισμό ε λογικό είναι....Μην ξεχνάμε ότι είναι η Γερμανία...Δεν είναι και τόσο εύκολο να αλλάξεις το παρελθόν σου....Εκτός του ότι οι Γερμανοί μοιάζουν πολύ με τους Έλληνες στη ρουφιανιά και το στεγνό δώσιμο.Σίιιιγουρα πράγματα......
Steven Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Όσον αφορά το ρατσισμό ε λογικό είναι....Μην ξεχνάμε ότι είναι η Γερμανία...Δεν είναι και τόσο εύκολο να αλλάξεις το παρελθόν σου.. Ακριβως επειδή οι Έλληνες γράφουν τέτοιες προτάσεις μου τη δίνουν!! Όποιος κατάλαβε κατάλαβε... Έτσι κι αλλιώς σε ένα ανοιχτό forum είμαστε, ο καθένας έχει τις απόψεις του και τις λέει με κόσμιο τρόπο όπως τις είπα εγώ... Δεν περιμένω να με πιστέψει κανείς ή να πείσω κανένα.. Έχω πείσει τον εαυτό μου... Από εκεί και πέρα ελπίζω να κρατήσετε κάποια από αυτά που είπα..
Forensick Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Ακριβως επειδή οι Έλληνες γράφουν τέτοιες προτάσεις μου τη δίνουν!! Όποιος κατάλαβε κατάλαβε... βεβαια και συ βρε παιδι μου εισαι το ακριβως αντιθετο, κατι σαν ανθελληνας ενα πραγμα. τα παντα εδω ειναι τοσο σκατα οπως λες. εκανες κατι για να τα αλλαξεις? η μηπως περιμενες να ερθει αυτη η αλλαγη ως μαννα εξ ουρανου? αλλα φυσικα "πως θα αλλαξει κατι αν κανω εγω μια κινηση??". εμ, αυτο ειναι ο ελληνας και οχι τα οποια σκατα εχουμε εδω στην καθημερινοτητα μας ως χωρα.ολες οι χωρες εχουν τα καθημερινα σκατα τους.
Steven Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Αααα εδώ με πέτυχες σε ωραία φάση! Θα το πω απλά!! Τι έπρεπε να κάνω? Να μείνω να σπουδάσω εκεί και ίσως να μπ σε κανά κόμμα να γίνω αρχηγός της παράταξης για να αλλάξω τα πράγματα? Να δουλέψω στην Ελλάδα για να ενισχυσω το δυναμινκό της με ένα λαμπρό μυαλό ας πούμε και να βοηθήσω την παραγωγικότητα και την οικονομίας μας? Χμμμ να σκεφτώ... Όχι δεν είμαι ήρωας, ούτε θέλω να γίνω... Εσύ που είσαι και σε συγχαίρω πραγματικά για αυτό (αν και άφησε με να πιστεύω πως με τις απόψεις σου περί πανεπιστημίων δεν πρόκειται να γίνει τίποτα προς το καλύτερο...άσχετο αυτό...αγνόησε το) μπορείς να κάνεις τα πάντα για να βελτιώσεις την κατάσταση και πραγματικά ελπίζω να το πετύχεις... Εγώ από την άλλη, και το έχω ξαναπεί εδώ, το βλέπω πολύ εγωιτικά το θέμα, αν και γενικά δεν είμαι εγωιστής, και λέω ότι.. Εγώ ψάχνω να βρω το καλύτερο που υπάρχει για μένα αυτή τη στιγμή και είναι μέσα στις δυνατότητες μου, και αυτό το καλύτερο που θα βρω θα το κυνηγήσω... Πραγματικά δεν θέλω να αλλαξω τίποτα! Δεν έχω καμία όρεξη να ''σπαταλήσω'' τη ζωή μου για αυτό το λόγο... 100 χρόνια θα ζήσουμε, και πολλά λέω, και θέλω αυτά τα χρόνια να τα απολαύσω κάπου ωραία.... Και αυτό το κάπου δεν είναι η Ελλάδα... Το ξέρω πως είναι εγωιστικό... Απλά έτσι το σκέφτομαι εγώ...
Forensick Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 καλα κανεις και σκεφτεσαι ετσι.κανεις δεν ειπε ουτε να μεινεις εδω ουτε τιποτα. αντιθετως, οσο ησουν εδω, θα μπορουσες να κανεις πολλα μικρα πραγματα, τα οποια δεν εχουν καμια σχεση με κομματα και ουτε τετοιες βλακειες. πολυ απλο παραδειγμα: οσο εισαι στην Γερμανια κανεις ανακυκλωση. οσο ησουν στην Ελλαδα εκανες? και πολλα παραδειγματα σε αυτο το πνευμα, μην παιρνεις τοις μετρητοις την ανακυκλωση. αλλα φυσικα, για να υπαρξει αλλαγη, πρεπει να ειμαστε σε κομμα, "πρεπει" να ακουστουμε. αλλα να κανουμε κατι ετσι, ουδεις λογος.και ποιος φταιει για την καταντια που λες?το κρατος ε?οι πολιτες που ειναι το ιδιο το κρατος, φυσικα ουτε λογος? γιατι για να ειμαστε σε μια κατασταση, αυτη υπαρχει γιατι εμεις την εχουμε δημιουργησει και ΕΜΕΙΣ εχουμε βοηθησει στο να συντηριθει. α ναι, δεν μιλησε κανεις για ηρωες, ουτε θεωρω τον εαυτο μου τετοιο. μια γνωμη λεω για ενα θεμα οπως και συ. αλλα εσυ φροντησες να με "βαφτησεις" και ηρωα για την αποψη μου...μωρε μπραβο μου.. οσο για την παιδεια,πραγματικα δεν ξερεις τις ιδεες μου, καθως το topic εκεινο ηταν εντελως ακαταλληλο για μια υγιη κουβεντα, καθως καθε 3 και λιγο, εμπαινε ο καθενας, πεταγε την ειρωνεια του και γαμαγε την κουβεντα και αυτο ειχε συνεπεια να μην ακουγεται κανενος η γνωμη οπως επρεπε.
Steven Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Συγγνώμη αλλά τόση ώρα για τους πολίτες δεν μιλάω?? Για πράγματα όπως η ανακύκλωση, έχεις δίκιο... Πολλά πράγματα που δεν έκανα στην Ελλάδα τα κάνω εδώ γιατι πολύ απλά βοηθάει η νοοτροπία όλων των υπολοίπων, αλλά υπάρχει και η κατάλληλη υποδομή.. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν θα συνέχιζα να τα κάνω... Το ήρωας το είπα για καλό.. Δεν ξέρω γιατί το πήρες αρνητικά... Θα ήταν πολύ καλό να προσπαθούσαμε όλοι για το καλό της χώρας μας και να μας διέκρινε μια ανιδιοτέλεια... Όσο για την παιδεία..δεν ξέρω πως ήταν το τόπικ εκείνο.. Απλά διάβασα τις απόψεις σου και ήμουν τελείως αντίθετος.. Προσωπικά δεν σε ξέρω ούτε εγώ ούτε εσυ, οπότε κρίνουμε από αυτά που γράφει ο καθένας Θα είναι η τελευταία απάντηση μου πάνω στο offtopic θέμα που ανοίξαμε, γιατί θα το ξεσκίσουμε και αυτό το τόπικ και νομίζω πως είναι πολύ ενδιαφέρον για να κατατραφει και αυτό Φιλικά πάντα
Forensick Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 ναι, σωστος, φτανει το offtopic. αν θες μπορουμε να ανοιξουμε topic περι αυτων που συζητησαμε παραπανω(νοοτροπια-παιδεια), και ελπιζω να μην μπει κανενας τραμπουκος να το πηδηξει και αυτο.οσο για το ηρωας, νομιζα οτι ηταν ειρωνεια, σορυ! αλλα ετσι κι αλλιως, δεν τα ειπα για να υπαρξει χαρακτηρισμος
vastravoud Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Τον περασμένο χρόνο έκατσα 2 μήνες στη Γερμανία, δουλεύοντας σε ένα εργοστάσιο. Θα συμφωνήσω ότι σε εργασιακό επίπεδο δεν υφίσταται ρατσισμός, και οι συνθήκες είναι ιδανικές αν θέλεις να αφοσιωθείς στη δουλειά σου και να προκόψεις. Ωστόσο δε συμφωνώ για την κριτική στους Έλληνες μετανάστες. Μπορεί να είναι "οργανωμένοι", να κάνουν κυρίως παρέα μεταξύ τους, αλλά σε καμμία περίπτωση δε μου έδωσαν την εικόνα "γκέτου". Αντιθέτως, οι 2ης (και σιγά σιγά και 3ης) γενιάς μορφώνονται και πολλοί ξεφεύγουν από τις καθαρά "εργατικές" δουλειές, αναλαμβάνοντας ολοένα υψηλότερες θέσεις σε εταιρείες. Η αίσθηση που αποκόμισα είναι ότι παρά την σημαντική τους αριθμητική υπεροχή, οι Τούρκοι παραμένουν περισσότερο καθηλωμένοι από τους Έλληνες, που ενσωματώνονται σαφώς περισσότερο και συνεπώς ανεβαίνουν περισσότερο επαγγελματικά. Κλείνοντας το offtopic, νομίζω ότι παρά τα όσα ανέφερα παραπάνω δε θα μπορούσα να ζήσω εύκολα στη Γερμανία. Πιστεύω ότι η διαφορά νοοτροπίας θα μου έκανε πολύ δύσκολη τη μόνιμη εγκατάσταση, και δε θα μπορούσα να αποχωριστώ πολλά πράγματα που αγαπώ υπερβολικά. Στα της πόλης μου τώρα, δεν μπορώ να πω ότι είμαι "δεμένος" με την Αθήνα. Ναι μεν γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ, έχω αναμνήσεις, φίλους, τη δουλειά μου που την αγαπώ, κλπ αλλά ποτέ μου δεν την ένοιωσα "δική μου" πόλη. Με εκνευρίζει αρκετά η κίνηση, το τσιμέντο και η ακαλαισθησία σε πολλές περιοχές. Περισσότερο απ' όλα όμως σιχαίνομαι την απροσωπία της μεγαλούπολης. Από την άλλη βέβαια η ΑΘήνα έχει και εξαιρετικές γειτονιές. Πολλές πόλεις μπορούν να προσφέρουν απογευματινή βόλτα στο πλακόστρωτο του Θησείου με θέα την Ακρόπολη; Όλη αυτή η περιοχή, Θησείο, Πλάκα, "παλιά ΑΘήνα" στην ουσία με αυλές και πλακώστροτα είναι πραγματικά μοναδική.
HexStatic Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Απλα να make a note για τα περι γερμανιας/munich.Ο Steven αναφερεται στο Μοναχο. Παιδιά το μοναχο δεν έχει καμια σχέση με την υπόλοιπη γερμανία.Στο μοναχο μένουνε κατά τρομερά μεγάλο ποσοστό βαυαροί (Austria) και πιο πολυ θυμίζει αυστριακή πολλή παρα γερμανική. Περί ανακύκλωσης: Εμενα η μάνα μου κάνει ανακύκλωση αλλα για να το πετύχει αυτό πρέπει να κάνει 5 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο για να πάει να πετάξει τα χαρτιά σε ένα μονο κάδο που έχει σε ολόκληρο το δήμο.Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες έχει ξεχωριστό κάδο έξω από την πόρτα σου η στη χειρότερη στη γωνια από το οικοδομικό τετράγωνο που μένεις.Εγώ προσωπικά δεν θα έκανα 5 χιλιόμετρα με το αμάξι για να ανακυκλώσω χαρτί.Aσε που είναι τόσο χύμα όλα εδώ που παίζει να έρχονται και να μαζεύουνε το χαρτί μαζί με όλα τα αλλα σκουπίδια.Κοινώς τσάμπα τόσος κόπος.
Pablo_Hasan Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 εχω παει στο μαναχο και δεν μου εκανε και ιδιαιτερη εντυπωση, ενταξει λιγο πιο ωραια απο κατι εντελως επιπεδες πολεις πιο βορεια, εκει τουλαχιστον εχεις κοντα τις αλπεις και εχει λιγο ενδιαφερον... Steven, εισαι μονος σου εκει ή εχεις συγγενεις, αδερφια κτλ;
MariaTs. Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Ανακύκλωση! Μεγάλο θέμα! Στην γειτονιά μου βρίσκεται ένα γυμνάσιο-λύκειο και φέτος ο Δήμος τους έβαλε έξω απ'την είσοδο έναν κάδο για χαρτιά προς ανακύκλωση... Ε! Λοιπόν όλα τα καλόπαιδα όλα τα βιβλία τους -ακόμη και δεμένα που είχαν ξεχασμένα στην αποθήκη του σχολείου- αντί να τα ρίχνουν μέσα τα πετούσαν έξω! Το τι χαρτομάνι μαζεύτηκε και το φυσούσε ο αέρας και το σκορπούσε σε όλα τα οικοδομικά τετράγωνα ολόγυρα, δεν λέγεται! Μέχρι που πριν να κλείσουν, ο διευθυντής τους την είπε και αφού τους μαθητές τους πήρε η ντροπή, τα μάζεψαν!
ntountou Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Maria μου αφού μέχρι κι εσύ έφυγες οφτοπικ αναρωτιέμαι αν έχει νόημα να περιμένω πλέον να διαβάσω κι άλλα μηνύματα σχετικά με τον τίτλο του ωραίου topic που άνοιξες.. Χωρίς παρεξήγηση, αλλά ρε παιδιά είπαμε να γράψουμε τι αγαπάμε/μισούμε στον τόπο μας και στα πρώτα 10 μηνύματα φτάσαμε να διαβάζουμε για το ρατσιστικό παρελθόν της Γερμανίας... Έλεος
apoikos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Επανέρχομαι στο θέμα μας και αναφέρομαι στην Αθήνα :-P Μισώ: Το κυκλοφοριακό (οδηγούς και πήξιμο μαζί). Την έλλειψη πρασίνου και ακόμα χειρότερα, την τελείως λάθος χρήση των ελάχιστων ελεύθερων χώρων που έχουν απομείνει. Τη μοναξιά των πάντων. Είμαστε 5 εκατομμύρια άγνωστοι Την ακρίβεια. Το έχουμε παραχέσει με τη στάνταρ πλέον τιμή των 3,5 ευρώ για το φραπέ. Αγαπώ: Το ότι αυτή η πόλη δε σταματά να με εκπλήσσει. Κάθε φορά που βγαίνω για μια λίγο μεγαλύτερη βόλτα με το ποδήλατο περνάω από μέρη που ούτε καν φανταζόμουν ότι υπάρχουν στην Αθήνα. Το σύμπλεγμα Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Απ. Παύλου - Θησείο - Μοναστηράκι. Η Δ. Αρεοπαγίτου είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη ένας από τους 5 ομορφότερους δρόμους του κόσμου ;-) Το ότι βρίσκω ό,τι θέλω όποτε το θέλω. Το ότι η πόλη αυτή ποτέ δεν κοιμάται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.