Tasoti Δημοσ. 23 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2006 Εκει που επαιζα την μπαλίτσα μου και έτρεχα μου ηρθε να κανω εμετο τις γαρίδες σαγανάκι που είχα φαει το μεσημέρι(6 ωρες πριν τον αγωνα)και παραξενευτηκα γιατι ειχαν περάσει πολλες ωρες.Μου έχει ξανατύχει και άλλες φορες είδηκα αν εχω φάει φαγητο με κοκκινη σάλτσα. Και επείδη δεν ξέρω καθόλου απο αυτα Το ερώτημα μου είναι αν ξερει κανεις πριν απο καθε αγωνα ή καποιου είδους άθληση πόση ώρα πρίν πρέπει να τρως και τι φάγητα πρέπει να αποφεύγονται?
greekboy Δημοσ. 23 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2006 εγω ξερω οτι ειναι 3 ωρες..τουλαχιστον για το ποδοσφαιρο...
Cristina Δημοσ. 23 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2006 Η χώνεψη διαρκεί περίπου 4 ώρες. Αυτό όμως εξαρτάται και από την ποσότητα, αλλά και το είδος της τροφής, καθώς και από τον τρόπο παρασκεύης της. Όλα αυτά σε ένα υγειές στομάχι που δεν έχει άλλα πεπτικά προβλήματα. Όπως θα υποπτεύεσαι, τα τηγανητά και τα φαγητά με πολύ λάδι είναι δύσπεπτα, όπως και οι σάλτσες, ακόμα και αν δεν έχουν πολύ λάδι/βούτυρο. Ένα «μυστικό» ώστε να βοηθήσεις το στομαχάκι σου να χωνεύει πιο εύκολα και γενικότερα να λειτουργεί πιο ομαλά, είναι να μασάς όσο το δυνατό καλύτερα την τροφή σου και να μην τρως πολύ γρήγορα. Ένα γεύμα καλό θα ήταν να κρατάει περίπου 15'.
Chrisxxx Δημοσ. 23 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2006 Επαιζα μπασκετ μεχρι τα 21 μου μετα με 'φαγαν τα ποτα και τα warcraft... Παντα πριν τον αγωνα κρεας (μικρη ποσοτητα) και υδατανθρακες οχι ψωμι, οχι ζαχαρη και κανα γαλα δεν βλαπτει τουλαχιστον 3 ωρες νωριτερα ολα αυτα... ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ στο ημιχρονο για ενεργεια (1-2 κομματακια). και ενα μανταρινι για γουρι πριν το ζεσταμα (απαραιτητο).
bandito Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Εκει που επαιζα την μπαλίτσα μου και έτρεχα μου ηρθε να κανω εμετο τις γαρίδες σαγανάκι που είχα φαει το μεσημέρι(6 ωρες πριν τον αγωνα)και παραξενευτηκα γιατι ειχαν περάσει πολλες ωρες.Μου έχει ξανατύχει και άλλες φορες είδηκα αν εχω φάει φαγητο με κοκκινη σάλτσα. Μικρή λεπτομέρεια που δεν αναφέρει το αδέρφι μου: Είχε φάει μια θάλασσα γαρίδες σαγανάκι. Συνεχίστε.
Draculina Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Επειδή κάποτε είχα και γω ασχοληθεί με αυτά (τώρα μας εφαγε το pc και η επιστήμη-λέμε τώρα!) ότι σου είπε η Cristina και ο Chrisxxx είναι 100% σωστό. Να κάνεις πολλά και μικρά γεύματα, να προσέχεις τι τρώς αλλά και πόσο. Οταν αθλείσαι δεν πρεπει νασαι ούτε νηστικός ούτε όμως με γεμάτο στομάχι.Το καλύτερο είναι να έχεις φάει 1 φυσιολογικό γεύμα 3-4 ώρες πριν και κάτι πολύ ελαφρύ λίγο πριν ασκηθείς (ο φίλος επάνω που είπε για το μανταρίνι πολύ σωστός!). Γενικά 1 ισορροπημένη διατροφή με πρωτείνες-υδατάνθρακες-φυτικές ίνες και θα είσαι οκ. Ελαφρά μαγειρεμένα φαγητά(όχι πολλές σάλτσες,τηγανητά,τσιγαρισμένα,λιπαρά-προτίμησε ψητά πχ) και όσο μπορείς λιγοτερο επεξεργασμένες τροφές (πχ φάε το φρούτο,αντί το χυμό!!).Ατασθαλίες επιτρέπονται φυσικά,το μυστικό είναι μικρες ποσότητες σε ότι τρως...
Tasoti Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Ευχαριστω όλους. Μηπως ξερει κανεις κανένα site που να αναφερει ποιες τρόφες εχουν υδατανθρακες ...κ.τ.λ.
Chrisxxx Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 ζυμαρικα, ρυζι, φρουτα, δημητριακα. Για site κανε ενα search στο google θα βρεις πολλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.