Προς το περιεχόμενο

αρχεια *.NEF

gvales

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια!Μου εδωσαν ενα cd με φψτογραφιες και μπηκα να τις δω στο pc μου και βλεπω αρχεια .NEF Μηπως ειναι φτιαγμενα απο (Mac) και γιαυτο δεν μπορω να τις ανοιξω.Δεν αναγνωριζει αυτα τα αρχεια tο pc μου

Δημοσ.

Ta .nef einai to format tis nikon gia tis "raw" fotografies.

logika den tha eprepe na exeis problima na tis deis.

Kai o windows Picture and Fax viewer ta upostirizei kai to acdsee opws kai to infanview pou anefere o asmilon.

Δημοσ.

Ειναι το RAW της Nikon. Ανοίγουνε με το πρόγραμμα που συνοδεύει τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της Nikon (NikonView).

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε.

Τα αρχεία NEF είναι αρχείο δημιουργημένα από φωτογραφική κάμερα NIKON, όπου NEF = Nikon Electronic Format.

Για να μπορέσεις να τις δεις, θα πρέπει να χρησιμοποίησεις κάποιο software σαν κι αυτό που βρήκα εδώ.

Μπορείς πολύ περισσότερες πληροφορίες, αλλά και software, με μια απλή αναζήτηση σε μια μηχανή αναζήτησης.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Δημοσ.

όπως είπε ο φίλος boban το NEF είναι τα αρχεία RAW της Nikon. Δεν έχουν καμμία διαφορά με τα αρχεία raw απλα είναι έτσι κωδικοποιημένα για να τα επεξεργάζεσαι από το πρόγραμμα της Nikon (ποιοί νομίζουν ότι είναι; ). Αν θες να τα δουλέψεις σε Photoshop πρέπει απλά να κατεβάσεις το κατάλληλο Plug in του προγράμματος που τα ξεκλειδώνει και είσαι οκ!

Δημοσ.

Εχεις δικιο να πω την αληθεια δεν ηξερα σε ποια κατηγορια ταιριαζε για να το ανοιξω γιατι δεν ειχα ιδεα τι ηταν τα nef

Παιδια ειμαι καινουριος στο insomnia και εχω ενθουσιαστει.

Το Ιnsomnia το χρησιμοπουν ανθρωποι με φιλοτιμο....

Παραμεινετε αυθεντικοι.........

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...