Προς το περιεχόμενο

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πολύ καλή αυτή που περίμενα για πειρατές της καραιβικής . Αλλά θα ήθελα να περιλάμβανε κάτι πιο πρωτότυπο μέσα στην ταινία γιατί κάπου έκανε αντιγραφή του πρώτου . Ελπίζουμε το τρίτο και τελευταίο να το δουλέψει περισσότερο

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Εμένα μου άρεσε πολύ πάντως. Είχε ωραίες σκηνές μάχης και μερικές ζουρλαμένες σκηνές γενικώς. :-P

Καλά, ίσως ήταν υπερβολικά μερικά concepts αλλά ταινία της Disney πάει να δει κανείς, όχι ντοκυμανταίρ. :-P

Πολύ ωραίο CGI (αφού ο ίδιος ο Davy Jones είναι 100% CGI και νόμιζα κι εγώ ότι είχε κουστούμι, αλλά ήταν motion captured όπως και το Gollum στα LOTR. Τι σου είναι η τεχνολογία, άντε και στα games ;)).

Καλά, ο Johny Depp...απίστευτος ως συνήθως, Jack Sparrow forever! :D

Δημοσ.

Μόλις την είδα. Διαφωνώ με τους περισσότερους!

Απείρως καλύτερη η ταινία από την πρώτη μου φάνηκε. Πολύ πιο ωραίες εικόνες, πολύ πιο ωραία πλοκή, πολύ καλύτερες ερμηνείες (από τους "υπόλοιπους" γιατί ο Ντεπ ήταν είναι και θα είναι γ@μ@τος) και γενικά εκπληκτικό κλίμα! Κατασυγκινήθηκα. Μου ήρθαν τόσο έντονα εικόνες από τα παιδικά μου χρόνια που κόντεψα να βουρκώσω. Έχω να αισθανθώ έτσι από 12 χρόνων, τότε που είδα το Star Wars και μετά ανέμιζα ένα φωτόσπαθο στον αέρα. Αυτό το να θέλω να ζήσω την περιπέτεια ξαναγεννήθηκε μέσα μου μετά από πολλά πολλά χρόνια.

Σημείωση: βέβαια, μεγάλη διαφορά σε σχέση με το πρώτο έκανε και ότι την είδα στο σινεμά.

Αλλά γενικότερα το πρώτο, το είχα δει μόνο μια-δύο φορές ολόκληρο και από τότε το έχω δει μόνο με το χέρι κολλημένο στο fast forward και να βλέπω τις σκηνές του Johnny Depp. Εδώ δεν αισθάνθηκα καθόλου το ίδιο.

Τι άλλο, τι άλλο... με συγκίνησαν πολύ ορισμένα τοπία που μου θύμισαν αντίστοιχες εικόνες από RPG που είχα παίξει (oblivion ας πούμε), το τέρας μου θύμισε το αντίστοιχο του Half-Life, o μύθος του Ιπτάμενου Ολλανδού ήταν πάντα από τους αγαπημένους μου, τα finale με twist με ξετρελαίνουν (όπως λέω συχνά) και και και...

Γενικά δεν πήγα με την καλύτερη διάθεση στην ταινία (παρα την όλη πόρωση που είχα με τον Johnny από την πρώτη) αλλά τελικά βγήκα με την καλύτερη. Και μόνο πάντως που μια τέτοια ταινία (χολυγουντιανή*) κατάφερε να μου ξαναφέρει εκείνο το παλιό υπέροχο ονειρικό παιδικό συναίσθημα-όνειρο...

* η πρώτη μου φάνηκε πολύ πιο ταινία χολυγουντιανής συνταγής. Και είχε και μπόλικες σκηνές και αστειάκια που ήταν στερεότυπα που με ενοχλήσουν. Π.χ. (από την πρώτη ταινία spoilers) η σκηνή που ο μπαμπάς κυβερνήτης κρύβεται και δεν πολεμάει τους σκελετούς γιατί φοβάται, αλλά όταν τελικά νικάνε βγαίνει και δίνει φοβιστικές γροθίτσες στους νικημένους με είχε καταεκνευρίσει. Η ατάκα της Κίρας Νάιτλις στο τέλος της ταινία όπου ο πατέρας της λέει για τον Μπλούμ "After all, he's just a blacksmith" και αυτή απαντάει "No, he's a pirate". Πολύ ξενερωτικά πράγματα. Στερεότυπα και κατα πάσα πιθανότητα ιδέες του χαζοπαραγωγού μπρουκχάιμερ. Αυτά όλα λείψανε από την δεύτερη ταινία και εύχομαι να λείψουν και από την τρίτη. Αφού λοιπόν λείψανε αυτά, μπήκα στο κλίμα της ταινίας. Και να είστε βέβαιοι ότι ΜΙΑ σαχλαμάρα να ακουγότανε, θα σπαζόμουνα με την μια και θα έβγαινα από την κλιμα.

Και μόνο που δεν μου κάνει καθόλου όρεξη να σχολιάσω την υποκριτική ικανότητα των Μπλουμ, Κίρα (που είναι αμφότεροι από τις μεγάλες μου αντιπάθειες) κάτι λεει. Δε με απασχόλησε καν αυτό το θέμα. Δε βρέθηκα σε καμία φάση να σκέφτομαι "τι βλακεία έκαναν εδώ οι σκηνοθέτης, ηθοποιοί, διευθυντής φωτογραφίας" κτλ κτλ. Το είδα πολύ αγνά (ενώ συνηθίζω μάλιστα να κάνω κριτικές)

Αυτά περίπου. Δεν ξέρω αν κατάφερα να μεταδόσω το τι αισθάνθηκα.

Κάτι ακόμα. Αυτοί που δεν είδαν την ταινία στο σινεμά, sorry, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να την κρίνουν. Είναι ταινία για κινηματογράφο. Δε βλέπεται σπίτι. Ούτε καν σε home cinema.

Δημοσ.

Για καποιον σαν εμενα που ΔΕΝ του αρεσε το 1ο,ηταν ευχαριστη εκπληξη.Διοτι παραδοθηκε στην γελοιοτητα της και εγινε πιο αστεια και ανηλικη και πιο φασαριοζα και εντυπωσιακη

Παροτι με κουρασε σε καποια σημεια οπως καθε ταινια που ειναι διαδοχη εικονων απο παιδικο παραμυθι,την καλοδεχτηκα γιατι περιμενα κατι πιο σοβαροφανες και απολαυσα μια βολτα σε παρκο της Ντισνευλαντ

υγ. ΠΟΣΟ απαραδεκτος ηθοποιος μπορει να ειναι τελικα αυτος ο Λεγκολας?

Δημοσ.
Για καποιον σαν εμενα που ΔΕΝ του αρεσε το 1ο' date='ηταν ευχαριστη εκπληξη.Διοτι παραδοθηκε στην γελοιοτητα της και εγινε πιο αστεια και ανηλικη και πιο φασαριοζα και εντυπωσιακη

Παροτι με κουρασε σε καποια σημεια οπως καθε ταινια που ειναι διαδοχη εικονων απο παιδικο παραμυθι,την καλοδεχτηκα γιατι περιμενα κατι πιο σοβαροφανες και απολαυσα μια βολτα σε παρκο της Ντισνευλαντ

υγ. ΠΟΣΟ απαραδεκτος ηθοποιος μπορει να ειναι τελικα αυτος ο Λεγκολας?[/quote']

Τελικά από ότι έχω παρατηρήσει και από τα posts σου ρε συ KaizerSoze είσαι πολύ δύσκολος με τις ταινίες.Η μία σου πικρίζει η άλλη σου ξινίζει.Τι θα κάνουμε με σένα;;:razz:Αποφάσισε τελικά τι ζητάς από μια ταινία.Τέλεια ταινία δεν υπάρχει όπως και δεν υπάρχει τέλειο αυτοκίνητο,τέλειος άνθρωπος κλπ κλπ.Τέλειος είναι μόνο ο Θεός!

Προσωπικά μου άρεσε αφάνταστα η ταινία και σκέφτομαι να την αγοράσω και αυθεντική όταν κυκλοφορήσει.

Δημοσ.

E?

Ποιος?

Τι???

Απο ποιο σημειο ακριβως συμπερανες οτι ΔΕΝ μου αρεσε?

υγ. Καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το ονομα.Πρωτη φορα γραφω καλα πραγματα για ταινια-τσιχλοφουσκα και παλι τα ακουω.Υποσχομαι την επομενη φορα να βρισω τον Λυντς για να ηρεμησετε ολοι

υγ2.Ναι,πως,καλα,τι ωρα που θα βρισω τον Λυντς....

Δημοσ.

παιδια ωραιο το 2ο αλλα καλυτερο το 1ο κατα την γνωμη μου. Μου την δινει που πρεπει να περιμενω να δω το 3ο τωρα εναν χρονο σχεδον. Ενα φυλλαδιο που εδωσαν στο σινεμα ελεγε οτι θα κυκλοφορησει στα μεσα του 2007...Αργα δεν ειναι?

Δημοσ.

εμενα μου αρεσε πολυ. αλλα γενικα μου αρεσουν τετοιων ειδων ταινιες.

ειχε πολυ καλα εφε. και ο johnny ηταν θεος.

Δημοσ.

Εχω την εντυπωση οτι η 1η ειχε καλυτερο story ομως η 2η ειχε περισσοτερο γελιο καλυτερα εφε (O Jones Μιλαμε για φοβερη φατσα)...αλλα το τερας λιγο υπερβολικο (αν και στις διηγησεις ετσι καπως ητανε)...Πολυ ωραιο παραμυθακι ...και καθως εφτανε στο τελος νομιζα πως ειχα ακομα μια ωρα εργο...(δεν ηξερα οτι εχει και συνεχεια)

Εχω την εντυπωση οτι ειναι καλυτερα με λιγοτερη εμφαση στον Λεγκολας και στην Κιρα...

Δημοσ.

Παρατηρήσατε ότι οι δύο τύποι που βρίσκουν το καπέλο του Ντεπ μιλάνε κάτι μεταξύ ελληνικών τουρκικών και αλλαμπουρνέζικων; Εκλασα στο γέλιο μ'αυτά που λέγανε...

Εγώ πήγα την Παρασκευή στις 11:30 να το δω και έχοντασ ξυπνήσει από τις 6 το πρωί με το ζόρι κρατήθηκα ξύπνιος, ενώ έχασα και μερικές σκηνές γιατί κλείναν τα μάτια μου.

Δημοσ.
παιδια ωραιο το 2ο αλλα καλυτερο το 1ο κατα την γνωμη μου. Μου την δινει που πρεπει να περιμενω να δω το 3ο τωρα εναν χρονο σχεδον. Ενα φυλλαδιο που εδωσαν στο σινεμα ελεγε οτι θα κυκλοφορησει στα μεσα του 2007...Αργα δεν ειναι?

Καλά ας ηρεμήσουμε λίγο. Θεωρώ πως δεν είναι κι απ' τις ταινίες που βγάζεις σπυριά από την αναμονή για το sequel. Δε λέω! Καλά περάσαμε στην προβολή, χαλαρώσαμε μερικές ωρίτσες, αλλά ως εκεί. Δεν θα χάσει η 7η τέχνη από την απουσία της τρίτης συνέχειας!!!

Δημοσ.

εγώ είδα την πρώτη σινεμά και την δεύτερη σε divx.

επρεπε μαλλλον να παω σινεμά. μου φανηκε καλυτερη

η πρώτη, την οποία βεβαια θυμαμαι και λιγο αμυδρα

αλλα οχι οτι δεν μου αρεσε και το 2. απλα σκεφτομαι

σιγα-σιγα τα λογια του μανιουελ γενικοτερα για την μεγαλη οθονη

και καταλαβαινω οτι δεν εχει αδικο. καποια πραγματα

κι εδω ειναι το ωραιο, πολύ διαφορετικα μεταξυ τους,

εχουν φτιαχτει για κινηματογράφο πως να το κανουμε.

κι αυτα μπορει να ειναι ειτε πειρατες και αρχοντας και ματριξ,

ειτε ταρκοφσκι. αυτα. γεια σας. ζήτω το monkey island.

*

αλλα εγώ μαλλον γράφω για ενα τοπικ που δεν υπαρχει (ακομα)(?)

και οχι για τους πειρατες 2. χαχα. σορι

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, όποιος την είδε σε divx, sorry αλλά έχασε. Pure cinematic experience. Τα πρώτα τρία τέταρτα της ταινίας μου φάνηκαν λίγο βαρετά, αλλά μετά η ταινία απογειώθηκε. Τελείως διαφορετική λογική με τη πρώτη που ήταν κάπως πιο "συμβατική". Ο σκηνοθέτης έδωσε μια τελείως "κόμιξ" αισθητική στη ταινία, ενώ πολλά από τα αστεία θύμιζαν φαρσοκωμωδίες τύπου Mel Brooks. Στα συν (για μένα) και ότι ήταν πολύ μεγάλη (150 λεπτά) για ταινία του είδους. Και στα σουπερ συν ότι στο επόμενο μέρος θα παίζει και ο Chow Yun Fat (θεός!). A, και να μη ξεχάσω να δώσω τα εύσημα και στον Bill Nighy (Underworld, Love Actually). Δεν ήξερα ότι έκανε τον Davy Jones, αλλά έχει τόσο χαρακτηριστικό στυλάκι και φωνή που τον αναγνώρισα παρά τα πλοκάμια στη μούρη!

Spoiler Αυτός που έκανε τον πατέρα του Will Turner μου θύμισε πολύ στη φάτσα τον Geoffrey Rush, μόνο όταν είδα τον Rush στο τέλος σιγουρεύτηκα ότι δεν ήταν αυτός.

Δημοσ.
Για καποιον σαν εμενα που ΔΕΝ του αρεσε το 1ο,ηταν ευχαριστη εκπληξη.Διοτι παραδοθηκε στην γελοιοτητα της και εγινε πιο αστεια και ανηλικη και πιο φασαριοζα και εντυπωσιακη

υγ. ΠΟΣΟ απαραδεκτος ηθοποιος μπορει να ειναι τελικα αυτος ο Λεγκολας?

Συμφωνούμε...(Αν και εμένα μου άρεσε αρκετά το 1ο, το 2ο μ'άρεσε πολύ περισσότερο...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...