Προς το περιεχόμενο

Δεν αναγνωρίζεται η κάρτα δικτύου!

RedKostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

προσπαθώντας να ρυθμίσω το tcp/ip στο laptop μου για ένα τοπικό δίκτυο (σύμφωνα με τις οδηγίες του billpepas στο sticky) μου βγάζει το μήνυμα το οποίο επισυνάπτω: "Για την ρύθμιση των παραμέτρων του TCP/IP πρέπει να εγκαταστήσετε και να ενεργοιήσετε μια κάρτα προσαρμογέα δικτύου". Σύμφωνα όμως με τη διαχείριση υλικό των XP, η κάρτα είναι εγκατεστημένη και λειτουργεί κανονικά!!! Καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ

Κώστας

post-16274-129062935228_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα,

mvar, δοκίμασα τη λύση την οποία πρότεινες, και επισυνάπτω το αποτέλεσμα. Από όσο καταλαβαίνω δεν υπάρχει κάποιο λάθος. Τι άλλο μπορεί να συμβαίνει;

Μήπως να δοκιμάσω να κάνω ούτως ή άλλως reset στο tcp/ip?

Ευχαριστώ

Κώστας

post-16274-12906293526_thumb.jpg

Δημοσ.

Κωστα κανε ενα reset καλου κακου το tcp/ip, αν και φαινεται να λειτουργει.

Εαν πας στην Ασυρματη Συνδεση και δοκιμασεις απο εκει τις ιδιοτητες TCP/IP σου βγαζει το ιδιο σφαλμα;; Εαν οχι κανε μια εγκατασταση παλι τους drivers οπως ειπε ο asmilon, με τα windows ποτε δε ξερεις....

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν έχω κατεβάσει ακόμα τους καινούριους drivers για την κάρτα Ethernet, και αυτό το οποίο με βάζει σε υποψίες, είναι ότι παίρνω το ίδιο μήνυμα λάθους ακόμα και με την κάρτα ασύρματης δικτύωσης.

Επομένως μήπως δεν είναι θέμα drivers αλλά reset του tcp/ip? Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω. Αν υπάρχει κάποια άλλη ιδέα με τα νέα δεδομένα δεκτή...

Ευχαριστώ

Κώστας

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έκανα και reset του tcp/ip και εγκατέστησα και καινούριους drivers για την κάρτα δικτύου (Realtek RTL 8139/810x) χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.!; Το μήνυμα λάθους το οποίο ανέφερα στο πρώτο post εξακολουθεί να βγαίνει. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ρυθμίσεις tcp/ip της κάρτας ασύρματης δικτύωσης.

Ιδέες;

Ευχαριστώ

Κώστας

Δημοσ.

Eκανες απεγκατασταση πληρως τους προηγουμενους οδηγους? Σβησε τους, βεβαιωσου οτι δε υπαρχει και στο device manager κανε επανεκκινηση και μετα ξαναβαλε τους οδηγους τους καινουριους...

Δημοσ.

Καλησπέρα,

@asmilon: η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά όχι, το έπαιξα μάγκας...:) Απεγκατέστησα παλιούς και καινούριους drivers, τσέκαρα από το device manager ότι η κάρτα δεν υπήρχε πλέον, και όταν έκανα restart τα win βρήκαν μόνα τους την κάρτα και εγκατέστησαν αυτόματα τους σχετικούς drivers (τους παλιούς).!;

Βέβαια, το πρόβλημα με το tcp/ip για την κάρτα Ethernet λύθηκε (παρέμεινε όμως για την ασύρματη lan κάρτα, Intel PRO/Wireless 2200 BG Network Connection) και επιπλέον δεν μπορούσα να συνδεθώ internet (Forthnet ADSL, Crypto F200, λάθος 720, σχετικά με τις PPP ρυθμίσεις)...

Προς το παρόν επανέφερα το σύστημα πριν από την εγκατάσταση των καινούριων drivers. Περιμένω τα φώτα σας

Ευχαριστώ

Κώστας

Δημοσ.

Την ίδια κάρτα έχω κι εγώ, αλλά δεν είχα προβλήματα με τα Windows. Η εγκατάσταση των Windows είναι πολύ καιρό? Μήπως έχει περάσει τίποτα μέσα? Τοπικό δίκτυο βλέπει ή έχει πρόβλημα μόνο με το Internet?

Δημοσ.

Οταν η μια από τις δυό κάρτες είναι ανενεργή, η άλλη μόνη της παίζει;

(Κουφό πάντως: Ο συνδυασμός των δύο καρτών είναι από τους πιό συνηθισμένους που κυκλοφορούν).

Δημοσ.

Χμμμμμμ.......Δεν είδα ότι έχει δύο κάρτες! Εννοείται ότι θα απενεργοποιεί τη μία για να δουλέψει το δίκτυο..

Δημοσ.

Φιλε RedKostas αφου σου λυθηκε το προβλημα με την απεγκατασταση και την επανεγκατασταη των οδηγων κανε το ιδιο και με το μοντεμ και την ασυρματη καρτα κατι εχει γινει λαθος και θα στρωσει ετσι...

@xaxa1982 Καθε pc μπορει να παιξει ανετα με πολλα interface δικτυου και να μην εχει προβλημα. Καρτες δικτυου, ασυρματες καρτες, bluetooth, firewire, modems ολα μπορουν να συνυπαρχουν και λειτουργουν αρμονικα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...