Προς το περιεχόμενο

LabelFlash-LabelScribe

arni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι του forum, γεια σας.

Πρόσφατα μού δώρισαν ένα NEC ND4571A πού λέει ότι κάνει πολλά πράγματα, διαβάζει τα πάντα, γράφει τα πάντα και επιπλέον καίει το (ειδικό) cd/dvd για να δημιουργήσει ετικέτα. Οι φίλοι πού μού το δώρισαν για γενέθλια, μού είπαν ότι θα μού έπαιρναν ένα LG LabelScribe αλλά το NEC διαβάζει επιπλέον και DVD-RAM. Το μηχάνημα ήταν σε συσκευασία bulk αλλά το κάψιμο της ετικέτας γίνεται μόνο με μερικές εκδόσεις του Nero (6.1.1.3, 6.1.1.4). Τέλος πάντων δεν είναι αυτό το ενδιαφέρον. Το ζήτημα είναι ότι όταν πάει να γράψει με άλλο πρόγραμμα δεν γίνεται τίποτα. Σε εξωτερικό USB Κουτί δεν εγκαθίσταται σωστά και έχω προβλήματα τού τύπου «Αυτή ή συσκευή δεν εγκαταστάθηκε κανονικά….» κτλ κτλ. Κατά τα άλλα όταν γράφει με το Nero του (6.1.1.3) μια χαρά πάνε όλα.

Το πρόβλημα: ένα ωραίο πρωί, κατσικώθηκε χωρίς λόγο και αιτία και δεν κάνει τίποτα, παρά μόνο διαβάζει. Η διαφορά: είχα Windows Media Center και αφού τα έκανα backup με το Nero (Hard Disk Image) εγκατέστησα Windows XP. Από κείνη την στιγμή τίποτα. Στο Bios όλα μια χαρά, ΣΤΟ SUSE 10 ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ (ΕΥΤΥΧΩΣ), αλλά στο δικό μου τίποτα.

Το φλάσαρα (PRC1), τίποτα.. ενώ διαβάζει το σύμπαν, δεν γραφεί σχεδόν τίποτα με το Nero του.

Κατά γενική ομολογία και όσο δούλευε: ΠΟΛΥ καλό. Διαβάζει γράφει όντως τα πάντα, καθαρό 8άρι, απροβλημάτιστο..

Έχω επίσης ένα SONY DRU500A πού βέβαια επίσης για την κατηγορία του (SL, 4x) είναι ότι καλύτερο είχα ποτέ μου.

Είμαι σίγουρος ότι φταίει το Nero γιατί σε LINUX το NEC κάνει τα πάντα εκτός από LabelFlashing.

Έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί έπαθε τέτοια πλάκα ξαφνικά;

Ερώτηση 2: ξέρει κανείς τι ακριβώς είναι το DVD-RAM?

Ευχαριστώ

Arni

PS: το μηχάνημα αγοράστηκε από το κατάστημα RAM-SHOP στην γνώστη οδό. Έχετε υπόψη σας ότι δεν δέχονται επιστροφές μετά από δύο μέρες. Όταν ζήτησα να το αντικαταστήσω, με παρέπεμψαν στο service για επισκευή. Κρίμα γιατί πολλά πράγματα είχα αγοράσει από κει και δεν ήταν έτσι παλιότερα. ΠΟΙΟΣ μπορεί να επισκευάσει αυτό το πράγμα στην Ελλάδα; Θα πάθω τα γνωστά των service; Θα πάρω ένα ανακατασκευασμένο πού μέσα θα είναι κάτι άλλο; Βλέπω πολύ Ευαγγελάτο;

Δημοσ.

1. Mia kai to nec doyleyei alloy ... fainetai to problhma na einai sto setup soy kati den ka8etai swsta ... rikse mia matia an to DMA einai enable ston ide controller...

2. to dvdram einai ena allo format eggrapsimoy dvd poy kata thn eggrafh kanei taytoxrona kai data check opote ta dedomena poy grafeis einai kata 99% eggyhmena...to de diskaki symperiferetai peripoy san sklhros alla me poly mikroterh taxythta... (kati san th xrhsh cdrw me to INCD ths nero - an kai otan doyleyei...) ayta sto peripoy...

oso gia thn antikatastash den nomizw na sto allaksei kanena magazi mia kai san hardware den exei problhma... to de service apla kanei ena check na dei an ontws einai bad h syskeyh...fysika kai den episkeyazetai sthn ellada h kai alloy para mono sth mama NEC...alla me to kostos poy exoyn stis meres mas ta perissotera bad hardware apla anakyklwnontai... to diko soy omws nec den einai bad hardware ara meta to check toy service 8a soy poyn oti to drive doyleyei kai den syntrexei aitia antikatastashs....

an den breis akrh gia to ti ftaiei se epipedo software/hardware ... elegkse ta kalwdia soy ta dvdrw agapoyn ta 80pins... teleytaia lysh an eisai sigoyros gia PSU , MOBO , CABLES , Master/slave kai DMA ... na kaneis format kai na deis meta apo poio programma den doyleyei... ypo8etw oti se clean egkatastash twn XP xwris allo software 8a leitoyrgei ....

Δημοσ.

Ευχαριστώ παπάκι

Ναι, σε επίπεδο hardware μάλλον είναι εντάξει. Από χθες, έκανα όλα αυτά τα check και controls, mobos, cables, etc etc.. όλα καλά. Το δικό μου είναι ένα μικρούλι Shuttle τύπου Media PC. Μια χαρά είναι, μέχρι τώρα να χτυπήσω ξύλο.. ψάχνοντας λοιπόν, εντόπισα ότι εργάζεται με όλα τα προγράμματα, ακόμα και τα free που κυκλοφορούν στην αγορά για cd/dvd burning και μάλιστα γραφει σε τρελές ταχύτητες, όπως όταν πρωτοδικομάστηκε. Άρα κάτι δεν πάει καλά με το Nero πού όμως είναι και το μόνο πού κάνει labelflash (το συγκεκριμένο το 6.1.1.3 ή 6.1.1.4). Τέλος πάντων το πρόβλημα τώρα δεν είναι το labelflash, αλλωστε τα δισκάκια είναι πανάκριβα (2,5 ? το κομμάτι για DVD 4,7 μπρρρ… και τα βγάζει μόνο ή FUJI και τα φέρνει μόνο το Πλαίσιο) εκτιμώ πάντως ότι θα πέσουν οι τιμές. Την καλύτερη απόδοση την είχε με το Ashampoo (δεν ξέρω γιατί). Αυτό πού μού κάνει εντύπωση είναι ότι όταν το βάζω σε εξωτερικό κουτί USB 2.0, το σύστημα μού λέει ότι δεν το αναγνωρίζει (σε Windows μόνο. Linux μια χαρά!).

Το σύστημά μου είναι Shuttle XPC, Athlon 2600+, chipset nVidia nForce2.

Η ουσία είναι ότι δουλεύει και τελικά το Nero έκανε την ζημιά.

Άσχετο, μήπως ξέρετε κάπου να πουλάνε φτηνότερα labelflash δισκάκια;

Ευχαριστώ

Αρνι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...