Kandinsky Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Κι εγώ έχω επιλέξει πλευρά' date=' αλλά δεν ακολουθώ τυφλά κάθε της επιλογή. Έτερον εκάτερον. Όταν δω κάτι που αντιβαίνει στις προσωπικές μου αρχές περί ηθικής κι αρετής, θα το αναφέρω, όπως θα το έκανα σε κάθε περίπτωση και για κάθε υπεύθυνο. Δεν εθελοτυφλώ και δεν ακυρώνω ευθύνες όταν υπάρχουν.[/quote'] Αυτό λέω κι εγώ. Η δική μου ένσταση δεν είναι αν σφάζεις ή όχι τα παιδιά του υπεύθυνου του θανάτωσης των δικών σου, αλλά του γείτονά του...αυτός ο τελευταίος δε μας φταίει και σε τίποτα. Ο εχθρός είναι πολύ συγκεκριμένος για να χτυπάμε μέσα σε αγορές και σε καφετέριες. Μη λέμε 200 φορές τα ίδια πράγματα. Συμφωνώ για άλλη μια φορά. Αλλά εν προκειμένω, μάλλον άλλες 200 φορές θα χρειαστεί να ειπωθεί για να γίνει κατανοητό. Όπως είπαν κι εκείνοι οι περίφημοι γέροι Κορσικανοί στον Αστερίξ, "μέχρι να τον κάνεις να καταλάβει κάτι έχεις χρόνο να σκοτώσεις το γάιδαρο του με γινωμένα σύκα". Τα άρθρα που αναφέρεις είναι χρονολογίας 1998, 2000 κι αγνώστου έτους. Τουλάχιστον φρόντισα να μιλήσω με τελευταίας σοδειάς στοιχεία και μάλιστα από διεθνή οργανισμό. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν τυγχάνουν του ίδιου σεβασμού που απολαμβάνει κι η Γωγώ Μαστροκώστα για την πνευματική της επάρκεια. Προσωπικά δε θα ήθελα να ζήσω κάτω από ένα τόσο φονταμενταλιστικό περιβάλλον, είτε ήμουν Εβραίος, είτε ήμουν Χριστιανός ή Μουσουλμάνος, μπας κι αποφύγω τη θρησκευτική μέγκενη. Όπως μπορείς να διαπιστώσεις κι από τα άρθρα που ανέφερες, δείχνουν να γουστάρουν μονάχα κάτι ζηλωτές. Κάτσε ρε, γιατί? Ο άνθρωπος έχει φέρει άρθρα, στοιχεία, mp3, έρευνες απ' την Ουψάλα, και δύο εξετάσεις χοληστερίνης. Πώς τα ισοπεδώνεις όλα εσύ? Πάντως αν σκοπός μας ήταν να κάνουμε το κομμάτι μας, έπρεπε να μου το πεις από την αρχή, για να μη σπαταλήσω χρόνο για posting, αλλά αντ' αυτού να πετάξω καμιά φωτό με τους τέλειους κοιλιακούς μου. Mα τί νόμιζες ότι θα συζητούσαμε σοβαρά? Αφού δε φέραμε εξέταση ούρων...
Dikemou Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Ενόψει του κινδύνου να χαρακτηριστώ Ισλαμιστής, φιλοαχμαντινετζάντιστής, θεοκράτης κτλ, θα προσπαθήσω να συνοψίσω τις διαφορές μας. Εσύ πιστεύεις απόλυτα οτι κάποιος πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμα και σε περίοδο πολέμου, αλλιώς είναι αήθης. Εγώ πιστεύω το ίδιο, με τη διαφορά οτι κάνω εκπτώσεις στο "ήθος", όταν δεν υπάρχουν εναλλακτικές, όταν σε σπρώχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, όταν τελικά ενώ σε πνίγει το δίκιο σου εδώ και δεκαετίες, αυτό δεν αναγνωρίζεται, όσο ήθος και να καταβάλλεις. Σαν παραπροϊόν της συζήτησής μας, πιστεύεις οτι το Ιράν είναι χώρα μπαμπουίνων, στην οποία μαστιγώνουν τους Εβραίους -που έχουν από ελάχιστα έως καθόλου δικαιώματα- κάθε μέρα. Εγώ πιστεύω οτι το Ιράν είναι μια χώρα ημιμπαμπουίνων (κάνω έκπτωση και στο πολίτευμα, συγκριτικά με αλλού), στην οποία οι Εβραίοι απολαμβάνουν αρκετά δικαιώματα, δεδομένων των πράξεών τους σε ομόθρησκους, και δεδομένου του θρησκευτικού φανατισμού που διακρίνει τις χώρες αυτές. Μάλιστα, μέχρι να αρχίσουν να διδάακουν το κοράνι, τα του Μωάμεθ ή οτιδήποτε άλλο στα σχολεία της δημοκρατικής Ελλάδας, μέχρι να εκλείψουν τα συνθήματα τύπου "δε θα γίνεις Έλλην ποτέ, μαλάκα Αλβανέ", μέχρι οι φασιστοσυμμορίες να εμποδιστούν ακόμα και από τη σκέψη οργάνωσης ευρωπαϊκών φασιστοκάμπινγκς, μέχρι ο καλός Αλβανός μαθητής να μπορεί να σηκώσει σημαία στην παρέλαση αν το θέλει ο ίδιος, θα έλεγα πως οι Εβραίοι του μη-δημοκρατικού Ιράν μια χαρά τη βγάζουν. Συμφωνείς οτι διαφωνούμε σ' αυτά τα σημεία; Η δική μου ένσταση δεν είναι αν σφάζεις ή όχι τα παιδιά του υπεύθυνου του θανάτωσης των δικών σου, αλλά του γείτονά του...αυτός ο τελευταίος δε μας φταίει και σε τίποτα. Όπως είπα και προηγουμένως, γι' αρχή, βρίσκεται σε λάθος χώρα, και προφανώς συναινεί στις δολοφονικές αποφάσεις της κυβέρνησής του. Και δεν είναι ακριβώς γείτονες. Παίζουν και κάτι τείχη στη μέση, κάτι διακηρύξεις "αμιγούς εβραϊσμού" σ' αυτήν τη λάθος χώρα, κτλ. Όχι, και πάλι δεν είναι σωστό, αλλά μιλάμε και για μη-Κ.Σ. Ο πόλεμος (ξέρεις, ο πατήρ πάντων) των Παλαιστίνιων είναι δίκαιος. Οι παράπλευρες απώλειες δυστυχώς αναγκαίο κακό. Το άρθρο της διεθνούς αμνηστίας όπως είπες κι εσύ δεν αναφέρεται στους Εβραίους, και άρα είναι εκτός θέματος. Το άρθρο της Bικιπαίδειας ( ) έχει ως αναφορά βιβλίο του 2003, αλλά και βιβλίο του 1979. Δεδομένου οτι ξέρεις πως λειτουργεί ένα wiki, επίτρεψέ μου να αμφισβητήσω την εγκυρότητα του άρθρου, ειδικά εφόσον αναφέρεται σε τόσο ευαίσθητο θέμα. Και δεν είμαι ο μόνος. Το άρθρο που παρέθεσα, γραμμένο από Εβραία δημοσιογράφο με πλήθος άρθρων σε πλήθος αμερικανικών εφημερίδων, νομίζω αποτελεί μια αρκετά αντικειμενική περιγραφή, αν και τελικά, είναι του 1997. Πράγματι παλιό, αλλά ορίστε κι ένα 6 μηνών γεννητούδι, από Αμερικανό δημοσιογράφο του CNN, δημοσιευμένο στο αμερικανικό Yahoo. Τέλος, αν δε θέλεις "να επαναλάβεις κάτι για 200ή φορά", απλώς μην το κάνεις. Kandinsky, σε αγνοώ επιδεικτικά. Μπορείς να κάνεις το ίδιο;
Kandinsky Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Εσύ πιστεύεις απόλυτα οτι κάποιος πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα' date=' ακόμα και σε περίοδο πολέμου, αλλιώς είναι αήθης. Εγώ πιστεύω το ίδιο, με τη διαφορά οτι κάνω εκπτώσεις στο "ήθος",[/quote'] Ισχύουν μέχρι τέλος Αυγούστου? Τελικά η περίπτωση δεν εμπίπτει στην κατηγορία "χιούμορ" αλλά στην "επικίνδυνος" μια και αυτές τις "εκπτώσεις ήθους" μεταχειρίστηκαν και στην μεσοπολεμική Γερμανία οι εθνικοσοσιαλιστές αλλά και οι κάθε λογής καταπατητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ιστορία για να δικαιολογήσουν τις αδικαιολόγητες πράξεις τους. Κάνε εσύ τις εκπτώσεις σου λοιπόν και δίνε και απόδειξη αν θες. Το τί είναι ηθικό ή όχι όμως, δεν μπορείς να το αλλάξεις όσο και να προσπαθείς να μας πείσεις ότι η τυφλή επίθεση σε αθώο κοσμάκη δικαιολογείται μια και η κατάσταση είναι "ιδιάζουσα".
blueviper Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Χώρα μπαμπουίνων το Ιράν; Μαστιγώνουν τους Εβραίους καθημερινά; Μπα...δε θα κατέφευγα ποτέ σε τέτοιους χαρακτηρισμούς, ούτε καν εν είδει υπερβολής...θα ήταν απλώς ανεδαφικοί. Άλλωστε ήμουν ξεκάθαρος στην άποψή μου για το επίπεδο του γενικότερου σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, των αντιφρονούντων, των αντικαθεστωτικών κοκ. Η θεοκρατική αντίληψη που διέπει την πολιτική καθεστηκυΐα τάξη, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ελευθερογνωμίας και ανοχής απέναντι στο διαφορετικό κι αυτό αποτελεί κοινώς αποδεκτή συνθήκη σε οποιαδήποτε ανάλογη περίπτωση κι όχι μόνο αυτή του Ιράν. Ας εξετάσουμε λοιπόν τι είδους δικαιώματα απολαμβάνει η πλειονότητα των πολιτών (πόσο μάλλον οι γυναίκες) κι ας κατεβούμε μια βαθμίδα κάτω για να βρούμε κι αυτά των Εβραίων...όσα άρθρα έχεις παραθέσει μιλούν για διακρίσεις και περιορισμούς ειδικά σε επαγγελματικό επίπεδο. Την Ελλάδα πάντως κακώς μου την αναφέρεις...ουδέποτε υποστήριξα πως δεν είμαστε μια βαθύτατα ρατσιστική κοινωνία που κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο όμως. Εκπτώσεις ήθους πάλι προσωπικά δεν κάνω. Ή μιλάμε με όρους ήθικής σε κάθε περίπτωση ή καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί. Δεν ευνοώ τους αγαπητικούς μου κατά το δοκούν και δεν εθελοτυφλώ ανάλογα με τα λογής λογής συμφέροντά. Αυτή τη στρεβλή αντίληψη, όχι μόνο δεν την κατανοώ, αλλά τη θεωρώ επίσης επικίνδυνη, μέρος μιας οπαδικής νοοτροπίας. Ολυμπιακός δηλώνω, αλλά είμαι ο πρώτος που καυτηριάζει τα κακώς κείμενα του Mr Spy και του πύρινου λαού, όταν χρειαστεί...κωλοτούμπες και διακρίσεις δε γίνονται. Period! Όπως είπα και προηγουμένως, γι' αρχή, βρίσκεται σε λάθος χώρα, και προφανώς συναινεί στις δολοφονικές αποφάσεις της κυβέρνησής του. Και δεν είναι ακριβώς γείτονες. Αναλογικό παράδειγμα ήταν βρε dikemou...μπα σε καλό σου! Λες και θα μιλούσα για γειτονία με όρους γεωγραφικής εγγύτητας. Μα αλήθεια...με τα "προφανώς" θα κάνουμε δουλειά; Πόλεμος δε σημαίνει παίρνω ένα κουζινομάχαιρο και σφάζω ό,τι βρω μπροστά μου...δε βρισκόμαστε στη χώρα του Quake. Όχι 200, αλλά 400 φορές θα πω πως ο πόλεμος έχει κι αρχές...αν μπορείς να μη φας τον άμαχο και το πράξεις συνειδητότατα και με τα σάλια να σου τρέχουν κι όλας από τη δίψα για αίμα, τότε μη με εγκαλείς που θα σε θεωρώ ένα αποκτηνωμένο μηδενικό και μόνο. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση Παλαιστινίων/Εβραίων...έχεις τη δυνατότητα να πλήξεις στρατιωτικούς στόχους και πας και ξεκληρίζεις αμάχους; Κατάπτυστος είσαι όποιος κι αν είσαι.
DrLo Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 δεν ξέρω συγκεκριμένα για την Ευελπίδων, στους ικαρους όμως μπαίνουν κανονικά. Είσαι σίγουρος όμως για την Ευελπίδων? 100% σίγουρος? Ξεθάβω λίγο το θέμα γιατί μόλις πριν από λίγο μου ήρθε η απάντηση : Σας γνωρίζουμε' date=' σε απάντηση της από 25 Ιουλ 2006 ηλεκτρονικής επιστολής σας, ότι σύμφωνα με την προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων δεν τίθεται περιορισμός ως προς το θρήσκευμα , θα πρέπει όμως να μην ανήκουν σε θρησκευτικές αιρέσεις που λόγω δοξασιών τους να εμποδίζεται η εκτέλεση των στρατιωτικών τους καθηκόντων. [/quote']
ga25 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Να ρωτήσω κάτι .... εμείς τι κάνουμε... απλά καθόμαστε και τα βλέπουμε και μαλώνουμε μεταξύ μας για το τι έκανε και τι δεν έκανε ο Hitler το Ισραήλ οι ΗΠΑ κλπ. Όλοι εγκληματίες πολέμου είναι... Εμείς που όλους αυτούς τους κάνουμε δυνατούς τι κάνουμε τώρα είναι το θέμα.
alexb_10 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Ξεθάβω λίγο το θέμα γιατί μόλις πριν από λίγο μου ήρθε η απάντηση : Άρα στην ευελπίδων μπαίνουν κανονικά. αρα.... καμία διαφορα με τους άλλους.
Melissa_virus Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Άκουσα σήμερα ότι από αύριο το πρωί θα σταματήσουν τους βομβαρδισμούς. Βέβαια δεν το πιστεύω. Και τι σόι κατάπαυση πυρός είναι αφού θα μείνουν μέσα στο έδαφος του Λιβάνου μέχρι να πάει ο ΟΗΕ. Ελπίζω το δικό μας μπουρδέλο, συγνώμη, κράτος εννοώ, να μην στείλει τα παλικάρια μας εκεί, να πολεμάνε (και να σκοτώνονται) για να ζήσουν ειρηνικά οι Εβραίοι! Γιατί λογικά η Χεσμπολά δεν θα δει και με ιδιαίτερη συμπάθεια την ειρηνευτική δύναμη. Σήμερα που είδα ειδήσεις άκουσα ότι πήγαν 31 φέρετρα πίσω για το Ισραήλ! Απορώ έχουν τόσα όπλα, τόση τεχνολογία, και οι άλλοι οι πεινασμένοι τους έχουν φάει λάχανο!
Lucifer Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Έχω μια φίλη εκεί κάτω, ανταποκρίτρια, που μου λέει και αυτή ότι θα σταματήσουν. Είναι και ψιλοχωμένη στα της χεζμπο, οπότε στοιχηματίζω μαζί της.
Melissa_virus Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Έχω μια φίλη εκεί κάτω, ανταποκρίτρια, που μου λέει και αυτή ότι θα σταματήσουν. Είναι και ψιλοχωμένη στα της χεζμπο, οπότε στοιχηματίζω μαζί της. Μακάρι τo εύχομαι.
Kandinsky Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Σήμερα που είδα ειδήσεις άκουσα ότι πήγαν 31 φέρετρα πίσω για το Ισραήλ! Απορώ έχουν τόσα όπλα' date=' τόση τεχνολογία, και οι άλλοι οι πεινασμένοι τους έχουν φάει λάχανο![/quote'] Η Χεζμπολά δεν είναι πεινασμένοι/η. Έχουν ισχυρότατες δομές, πράγμα που αποδεικνύεται κι απ' τα έργα υποδομής που έχουν κάνει στα μέρη που κατέχουν, τα συσσίτια που οργανώνουν, κλπ. Γι' αυτό άλλωστε και τους υποστηρίζει ο κόσμος τόσο σθεναρά. Άσε δε που όσο καλή και να είναι μια πολεμική μηχανή, ποτέ δεν κατάφερε να περάσει αλώβητη μέσα από ανταρτοπόλεμο.
Melissa_virus Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Η Χεζμπολά δεν είναι πεινασμένοι/η. Έχουν ισχυρότατες δομές' date=' πράγμα που αποδεικνύεται κι απ' τα έργα υποδομής που έχουν κάνει στα μέρη που κατέχουν, τα συσσίτια που οργανώνουν, κλπ. Γι' αυτό άλλωστε και τους υποστηρίζει ο κόσμος τόσο σθεναρά. Άσε δε που όσο καλή και να είναι μια πολεμική μηχανή, ποτέ δεν κατάφερε να περάσει αλώβητη μέσα από ανταρτοπόλεμο.[/quote'] Nαι τα γνωρίζω αυτά. Κάνουν πολλά για τον κόσμο εκεί. Και ιδρύματα, και αποζημιώσεις άκουσα για τους νεκρούς των βομβαρδισμών. Απλά τους είπα πεινασμένους σε σχέση με τους Ισραηλινούς. Διαφορά δυναμικότητας.
nmtray2 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=MAN20060807&articleId=2918 Νεα οπλα χρησιμοποιει το Ισραηλ...
MenamareL Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Ντροπή!!!!Ειναι θλιβερό.... Καταρα πανω τους γινεται??? Δεν ειμαι υπερ του υπερτατου μαλα...α Χιτλερ αλλα στα απομνημονευματα του εγραφε σε ενα σημειωμα "μια μερα θα με θυμηθητε που δεν με αφήσατε να ολοκληρωσω τη γεννοκτονια των εβραιων" Μετα απο το θεαμα αυτων των εικονων δεν υποστιριζεις την κουβεντα αυτη??? και αν θυμαμαι καλα ακουσα οτι το 90% των ισραιληνων ψήφισαν υπερ του πολέμου......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.