Xorxhs! Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 για προσεξτε και μια αλλη σκοπια του ζητηματος που ισως εχει ξαναειπωθει,θα ειμαι πολυ συντομος..... Ολοι κατηγορούμε την Αμερική και το Ισραηλ για τα δεινα της ανθρωπότητας.Ουσιαστικα είμαστε υπο την ηγεμονία τους.Και όμως,θα προτίμουσα την ηγεμονία των Αμερικανών απο αυτή των Κινέζων ή οποιασδήποτε άλλης ισλαμικής χώρας για τον απλούστατο λόγο ότι το Αμερικάνικο 'καθεστώς' ειναι σαφως δημοκρατικότερο.Μπορει να ακουγεται ακραίο,αλλά κανετε το ιδιο ερωτημα και στους εαυτους σας και μη μου πειτε οτι ειμαι υποτελής,απλά στην παρούσα φάση ασ σκεφτομαστε ρεαλιστικά πρωτίστως
Kandinsky Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Σ' αυτό που λες δεν έχεις άδικο. Οι Κινέζοι είναι πολύ σκληρός λαός και προβλέπω πολύ άσχημο μέλλον μια και κάποια στιγμή οι US of A, θα περάσουν σε δεύτερη μάλλον θέση στο παγκόσμιο στερέωμα από άποψη οικονομικής και στρατιωτικής ισχύος. Τα χειρότερα έπονται δλδ. Βέβαια, κάθε καταπίεση είναι κατακριτέα αλλά αν το πιάσουμε από την αρχαιότητα έως και σήμερα, ποτέ ο άνθρωπος δεν κατάφερε να ζήσει χωρίς νταβατζήδες...
Dikemou Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Φίλε Kandinsky, αφού έδωσες όλο το ήθος της δεκάρας και το politically correctιλίκι σου στο topic και δεν έχεις και τίποτα άλλο ουσιαστικό να μας πεις, στα τελευταία 3 posts σου προβαίνεις σε φανφάρες και προσωπικές (και διασκεδαστικές), μα ατυχείς, επιθέσεις εναντίον μου. Πρωτού εκτεθείς ακόμη περισσότερο, λούφαξε.
Kandinsky Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Φίλε μου καλέ καλέ μου φίλε, προφανώς νιώθεις ότι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στη συζήτηση γι' αυτό βλέπω άρχισε ο λαϊκισμός περί "επιθέσεων". Eφόσον λοιπόν δεν έχεις τ' άντερα να τα βγάλεις πέρα μόνος σου, πάτα report στους mod και παρακάλεσε τους να με μπανάρουν μπας και μπορέσεις να αρθρώσεις τον φτωχότατο λόγο σου ελεύθερα και άσε τα περαιτέρω διότι μόνο θυμηδία μου προκαλείς.
bandito Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Να βοηθήσουμε λίγο την συζήτηση μπας και ξεφύγουμε απο τις προσωπικές αντιπαραθέσεις: Γιατί δεν γράφετε ο καθένας τα επιχειρήματα σας (χωρίς προσωπικές αναφορές), αλλα με κριτική στα επιχειρήματα του άλλου; Συγγνώμη, αλλα με ζάλισε το [Δυο γραμμές επιχειρήματα, δυο γραμμές ευγενικά καντήλια].
Kandinsky Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Άκου bandito, επειδή δεν είναι δύσκολο να βρεθεί άκρη, μπορείς να δεις απ' την αρχή της συζήτησης ποιός άρχισε να μιλά με επιχειρήματα και ποιός με επιθετικό υφάκι. Και πάλι καλά να λες που δεν απάντησα στο ίδιο ύφος που το τυπάκι απευθύνεται εδώ και 2-3 μέρες σε όλο τον κόσμο, και ακόμα ειδικότερα σε ένα συγκεκριμένο σχόλιο. Κατανοώ την προσπάθεια σου να σταματήσει η αντιπαράθεση αλλά δε γίνεται να μπαίνουμε όλοι στο ίδιο σακκούλι. Εγώ προσωπικά το επιθετικό υφάκι θα το καταπιώ μία, θα το καταπιώ δύο, από εκεί και πέρα όσο συνεχίζει ο άλλος και δε σέβεται το δικό μου ύφος, θα τον πάω γ****ντας μέχρι να πατήσει χιόνι. Κατόπιν τούτου, δε νομίζω ότι έχω ξεφύγει απ' τα πλαίσια του φόρουμ. Αν θεωρείς ότι το έκανα, κόψε με.
bandito Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Άκου bandito' date=' επειδή δεν είναι δύσκολο να βρεθεί άκρη, μπορείς να δεις απ' την αρχή της συζήτησης ποιός άρχισε να μιλά με επιχειρήματα και ποιός με επιθετικό υφάκι. Και πάλι καλά να λες που δεν απάντησα στο ίδιο ύφος που το τυπάκι απευθύνεται εδώ και 2-3 μέρες σε όλο τον κόσμο, και ακόμα ειδικότερα σε ένα συγκεκριμένο σχόλιο. Κατανοώ την προσπάθεια σου να σταματήσει η αντιπαράθεση αλλά δε γίνεται να μπαίνουμε όλοι στο ίδιο σακκούλι.[/quote'] Δεν απέδωσα ευθύνες. Είναι εύκολο να ξεχάσεις για τι πολεμάς, ακόμα και αν είσαι ο αδικημένος της υπόθεσης. Τελοσπάντων δεν κερδίζει κανεις τίποτα απο την αντιπαράθεση σας εκτός απο μερικά σφιγμένα χαμόγελα οταν εκτοξεύετε γιαούρτια ο ένας στον άλλον. Κατόπιν τούτου, δε νομίζω ότι έχω ξεφύγει απ' τα πλαίσια του φόρουμ. Αν θεωρείς ότι το έκανα, κόψε με. Εσύ δηλαδή όσο δεν ξεφεύγεις απο τα πλαίσια είσαι ικανοποιημένος ακόμα και αν η συζήτηση είναι χωρίς νόημα για τους υπόλοιπους; Νόμιζα οτι ο σκοπός είναι ο διάολογος. Α και...δεν μπορώ να σε κόψω
Dikemou Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Εγώ προσωπικά το επιθετικό υφάκι θα το καταπιώ μία, θα το καταπιώ δύο, από εκεί και πέρα όσο συνεχίζει ο άλλος και δε σέβεται το δικό μου ύφος, θα τον πάω γ****ντας μέχρι να πατήσει χιόνι. Αυτοαναιρείσαι. Έχω quotάρει κείμενα, έχω παραθέσει ιστορικά στοιχεία, ομολογίες, videos, mp3, ντοκουμέντα, σκατά, και κάνεις ακόμα λόγο για έλλειψη επιχειρημάτων. Εσύ τι έφερες στο τραπέζι; Το ήθος σου; Τες πα, σε βαρέθηκα...
blueviper Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Εσένα, πλέον[/i'], σου λεεί; Αν ναι, είσαι μέσα στους 142 στον κόσμο. Και βέβαια θα πρεπε να μας λέει, αλλά σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής, μάλλον δε λέει και πολλά. Ή μάλλον, λέει, όταν συμφέρει, βλέπε γιουγκοσλαβικό. Εκεί ναι, είχαμε πολλούς εγκληματίες πολέμου. Από αμέρικα πλευρά δε βλέπω και πολλούς όμως... Τες πα, δεν πιστεύω να υπάρχει έστω κι ένας που να μην κατακρίνει τις αμερικανιές. Ξέρεις ποια είναι η διαφορά μας; Προσωπικά κατακρίνω οποιαδήποτε "αμερικανιά" από όπου κι αν προέρχεται...μικρό, μεγάλο, μεγαλύτερο. Δεν κάνω διακρίσεις στην κατανομή της ηθικής μου και μολονότι κάνω διάκριση στον καταλογισμό ευθυνών (έχω υπάρξει πολύ συγκεκριμένος στο σε ποιον ρίχνω το κυρίαρχο βάρος), δεν κλείνω τα μάτια μου απέναντι σε καμία πολεμική πράξη που ξεπερνά το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή από όπου κι αν προέρχεται. Αντιθέτως η δική σου οπτική δεν περιορίζεται σε μια αντι-εβραϊκή πολεμική, αλλά σε μια στηλίτευση των "ισχυρών" αποκλειστικά, παραγνωρίζοντας πως με τον τρόπο του ο καθένας συμμετέχει στο θέατρο του παραλόγου και μόνο άμοιρος ευθυνών δεν είναι. Γιατί θα πρέπει να επαναλάβω πως δεν μπορώ να εξωραϊσω τον παραλογισμό πίσω από τη θανάτωση αμάχων, ακόμα κι αν σε πνίγει το δίκιο; Κι όλα τα ελαφρυντικά του κόσμου να έχεις, δεν παύει να μιλάμε για μια επαίσχυντη πράξη...εκτός κι αν μου βρεις κανένα γραπτό ή άγραφο νόμο που να επικυρώνει μια τέτοια τακτική ή να την έχει απενοχοποιήσει η ιστορική συνείδηση. Αν όχι, τότε όλα τα υπόλοιπα είναι για να έχουμε να λέμε. Είπαμε, το να ζωστείς με ΤΝΤ και να μπουκάρεις στο αρχηγείο είναι μάλλον ευσεβής πόθος. Και όταν λες "τυχαία"; Τυχαία βρέθηκαν στη χώρα του άλλου κι αλωνίζουν και κάνουν όλα αυτά που ξέρουμε και έχουμε αναφέρει 100 φορές; Ξαναλέω, οι Εβραίοι δε θέλουν σε καμία περίπτωση τον παραμικρό συμβιβασμό με τους "βαρβάρους". Τους θέλουν έξω από την ίδια τους τη χώρα, ή ακόμα καλύτερα νεκρούς. Το να βρίσκεσαι και μόνο λοιπόν στη χώρα συναινεί προς αυτήν την κατεύθυνση, αν μη τι άλλο. Να πάνε από κει που 'ρθαν. Το "τυχαία" το ερμηνεύεις όπως έρθει η έμπνευση; Γιατί νομίζω πως ήμουν σαφέστατος. Μιλάω για τίποτα παιδάκια που την ώρα που έπιναν αμέριμνα τον καφέ τους στη γωνία της γειτονιάς τους, έχασαν πόδια, μάτια, χέρια και ζωές. Όσο κι αν επιμένεις, μιλάμε για ένα έγκλημα, που φυσικά δεν ακυρώνει κανένα μεγαλύτερο από την πλευρά των Ισραηλινών. Αν μάλιστα δεν υπήρχε στη μέση η εμμονή σου να βγάλεις λάδι κάθε ανίερη πράξη των Παλαιστινίων, θα προτιμούσα να επικεντρωθεί και το δικό μου ενδιαφέρον στα σημαντικότερα ακόμα. Πως να γίνει όμως αυτό, όταν συνειδητοποιώ την προσπάθεια του συνομιλητή μου να παίξει με σημαδεμένη τράπουλα επειδή έχει συμπάθειες. Σχετικά πάλι με την πεποίθησή σου πως δεν επιθυμούν τους Παλαιστινίους στη "χώρα" τους, μήπως νομίζεις πως θέλει κανένας τους Εβραίους στη Μέση Ανατολή; Ή μήπως νομίζεις πως αν δεν ήταν εξοπλισμένοι σαν αστακοί και δεν είχαν τις πλάτες της Αμερικής, δε θα τους είχαν ξεπαστρέψει για τα καλά μέσα σε κανένα δίμηνο; Ναι έλα ντε. Πάντως παίζουν και πολύ χειρότερα (είπαμε, άλλο Ιράν άλλο Ιράκ). Μπαπεριπτώσ', κατάλαβες τι ήθελα να πω, ασχέτως αν αληθεύει ή όχι. Κι επειδή λογικά από τους Εβραιούληδες όλο και κάτι θα είχαμε ακούσει αν κακοπερνούσαν, ή καλοπερνάνε, ή δεν υπάρχουν στο Ιράν! Έλα ρε c dikemou...δεν έχεις το Θεό σου ώρες ώρες. Σε λίγο θα βγάλουμε και παράδεισο το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν που καταδικάζει σε θάνατο διά λιθοβολισμού τις παντρεμένες γυναίκες που βιάστηκαν, ως μοιχαλίδες. Κάτσε διάβασε τι αναφέρει το ρεπόρτο της Διεθνούς Αμνηστίας μονάχα για το 2006 κι αν δε σου αρκούν ορίστε και πιο συγκεκριμένα για το τι απολαμβάνουν οι Εβραίοι στο Ιράν από τη Wikipedia...για να σε προλάβω, η πηγή είναι αμερικανική, θα ήθελα λοιπόν να παραθέσεις κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν πως δεν είναι έτσι τα πράγματα...για να έχουμε και σφαιρικότητα: Discrimination Like other religious minorities in Iran, Jews suffer from officially sanctioned discrimination, particularly in the areas of employment, education, and housing. They may not occupy senior positions in the government or the military and are prevented from serving in the judiciary and security services and from becoming public school heads. The anti‑Israel policies of the Iranian government, along with a perception among radical Muslims that all Jewish citizens support Zionism and the State of Israel, create a hostile atmosphere for the Jewish community. In 2004, many Iranian newspapers celebrated the one-hundredth anniversary of the publishing of the anti-Semitic forgery The Protocols of the Elders of Zion. Jewish leaders reportedly are reluctant to draw attention to official mistreatment of their community due to fear of government reprisal. The legal system also discriminates against religious minorities who receive lower awards than Muslims in injury and death lawsuits and incur heavier punishments. In 2002, the law was passed that made the amount of "blood money" (diyeh) paid by a perpetrator for killing or wounding a Christian, Jew, or Zoroastrian man the same as it would be for killing or wounding a Muslim. Former president Khatami visits a Tehran Jewish center. With some exceptions, there is little restriction of or interference with the Jewish religious practice; however, education of Jewish children has become more difficult in recent years. The Government reportedly allows Hebrew instruction, recognizing that it is necessary for Jewish religious practice. However, it strongly discourages the distribution of Hebrew texts, in practice making it difficult to teach the language. Moreover, the Iranian government has required that several Jewish schools remain open on Saturdays, the Jewish Sabbath, in conformity with the schedule of other schools in the school system. Since working or attending school on the Sabbath violates Jewish law, this requirement has made it impossible for observant Jews both to attend school and adhere to a fundamental tenet of their religion. Jewish citizens are permitted to obtain passports and to travel outside the country, but they often are denied the multiple-exit permits normally issued to other citizens. With the exception of certain business travelers, the authorities require Jewish persons to obtain clearance and pay additional fees before each trip abroad. The Iranian government is concerned about the emigration of Jewish citizens and permission generally is not granted for all members of a Jewish family to travel outside the country at the same time. In 2000, 10 of 13 Jews arrested in 1999 were convicted on charges of illegal contact with Israel, conspiracy to form an illegal organization, and recruiting agents. Along with 2 Muslim defendants, the 10 Jews received prison sentences ranging from 4 to 13 years. An appeals court subsequently overturned the convictions for forming an illegal organization and recruiting agents, but it upheld the convictions for illegal contacts with Israel with reduced sentences. One of the 10 was released in February 2001 and another in January 2002, both upon completion of their prison terms. Three additional prisoners were released before the end of their sentences in October 2002. In April 2003, it was announced that the last five were to be released. It is not clear if the eight who were released before the completion of their sentences were fully pardoned or were released provisionally. During and shortly after the trial, Jewish businesses in Tehran and Shiraz were targets of vandalism and boycotts, and Jewish persons reportedly have suffered personal harassment and intimidation. Contacts with Jews outside Iran Jews in Iran are not allowed to communicate with Jewish groups outside of Iran unless the group is opposed to the existence of Israel, such as Neturei Karta. Limited cultural contacts are also allowed, such as the March 2006 Jewish folk dance festival in Russia, in which a female team from Iran participated.
opeth Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Ειναι ν αναρωτιεσαι αμα αξιζεις εσυ ο ιδιος να ζεις χωρις να κανεις κατι εναντια στους δολοφονους του κοσμου. Ο χειροτερος εχθρος,ο ανθρωπος
Dikemou Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Αντιθέτως η δική σου οπτική δεν περιορίζεται σε μια αντι-εβραϊκή πολεμική, αλλά σε μια στηλίτευση των "ισχυρών" αποκλειστικά Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ισχυροί και Εβραίοι (σιωνιστές ειδικότερα και υποστηρικτές του σιωνισμού γενικότερα) ταυτίζονται. Αν και ίσως να τείνω να είμαι με τον "αδύναμο" συνήθως, αυτό ούτε είναι το θέμα μας, ούτε το εξέφρασα. Άρα εικάζεις. Κι όλα τα ελαφρυντικά του κόσμου να έχεις, δεν παύει να μιλάμε για μια επαίσχυντη πράξη... Συμφωνώ. Έτσι είναι όμως τα πράγματα. εκτός κι αν μου βρεις κανένα γραπτό ή άγραφο νόμο που να επικυρώνει μια τέτοια τακτική ή να την έχει απενοχοποιήσει η ιστορική συνείδηση. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα της πρακτικής αυτού του άγραφου νόμου εφαρμόζεται και εξελίσσεται τις τελευταίες βδομάδες. Αν μάλιστα δεν υπήρχε στη μέση η εμμονή σου να βγάλεις λάδι κάθε ανίερη πράξη των Παλαιστινίων, Δεν έχω τέτοια εμμονή ρε bv. Δεδομένων των... δεδομένων όμως, διακρίνω μια άλφα αδικία και παίρνω το μέρος ενός εκ των δύο πλευρών. Πως να γίνει όμως αυτό, όταν συνειδητοποιώ την προσπάθεια του συνομιλητή μου να παίξει με σημαδεμένη τράπουλα επειδή έχει συμπάθειες. Και κυρίως αντιπάθειες. Σχετικά πάλι με την πεποίθησή σου πως δεν επιθυμούν τους Παλαιστινίους στη "χώρα" τους, μήπως νομίζεις πως θέλει κανένας τους Εβραίους στη Μέση Ανατολή; Ίσως και όχι. Και λοιπόν; Τουλάχιστον όσους είναι καλά παιδιά τους ανέχονται (βλ. παρακάτω). Και τελικά, οι Άραβες είναι στη χώρα τους που να πάρει! Αξιωματικά λοιπόν, έχουν κάποιο δικαίωμα παραπάνω όσον αφορά στο ποιός μένει, ποιός φεύγει. Οι άλλοι ούτε το "δικαίωμα" έχουν, ούτε καμία ελαστικότητα εφαρμόζουν. Και σε ρωτώ, έρχονται άυριο σπίτι σου και σου λένε "Μας αρέσει το σπίτι σου. Θα το πάρουμε. Φύγε. Τώρα." Τι κάνεις; ΟΚ, δε σφάζεις τα παιδάκια τους. Παρακάτω.... Σφάζουν πρώτοι τα δικά σου. Τώρα, τι κάνεις; Επιδίδεσαι σε γκαντισμό; Ή μήπως νομίζεις πως αν δεν ήταν εξοπλισμένοι σαν αστακοί και δεν είχαν τις πλάτες της Αμερικής, δε θα τους είχαν ξεπαστρέψει για τα καλά μέσα σε κανένα δίμηνο; Αν ήταν καλά παιδιά, ίσως και όχι. Αν ήταν τόσο μαλάκες ώστε να μην έχουν πλάτες, και να είναι και κακά παιδιά, τότε ναι. Σε λίγο θα βγάλουμε και παράδεισο το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν που καταδικάζει σε θάνατο διά λιθοβολισμού τις παντρεμένες γυναίκες που βιάστηκαν, ως μοιχαλίδες. Κάτσε διάβασε τι αναφέρει το ρεπόρτο[/url'] της Διεθνούς Αμνηστίας μονάχα για το 2006 κι αν δε σου αρκούν ορίστε και πιο συγκεκριμένα για το τι απολαμβάνουν οι Εβραίοι στο Ιράν από τη Wikipedia...για να σε προλάβω, η πηγή είναι αμερικανική, θα ήθελα λοιπόν να παραθέσεις κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν πως δεν είναι έτσι τα πράγματα...για να έχουμε και σφαιρικότητα: Υπερβάλλεις. Δε μίλησα και για παράδεισο δα! Αναφορικά στο μεταξύ τους φάγωμα, μου περισσεύει. Και θα μου πεις, το Παλ. vs. Εβραίοι δε σου περισσεύει; Ε, άσε να κάνουμε κι εμείς το κομμάτι μας ντε! Θα προτιμήσω να σου παραθέσω ένα άρθρο εξ Αμερικής, πάλι. Χριστιανών μάλιστα. Ναι Αμερικανών Χριστιανών. Φαντάσου να είναι και τίποτα ρεπουμπλικάνοι δηλαδή! Εδώ. Λίγο παλιό βέβαια, αλλά... Κι άλλο ένα. Κι άλλο ένα, από εβραϊκό site! Κ.ο.κ. Κι εντάξει, δε μπορούν οι Εβραίοι του Ιράν να κατέβουν για πρόεδροι (παρ' όλο που έχουν καρέκλα στο κοινοβούλιο), ούτε βρήκαν τον επίγειο παράδεισό τους, αλλά ένα άλφα modus vivendi το 'χουν.
KaizerSoze Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Τι θα γινει με το γαμημενο καρκινωμα του πλανητη?Ποτε θα γινει αυτο ο κωλο-πηρυνικος πολεμος να τελειωνουμε με την παρτη μας?
Kandinsky Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Έχω quotάρει κείμενα' date=' έχω παραθέσει ιστορικά στοιχεία, ομολογίες, videos, mp3, ντοκουμέντα, σκατά, και κάνεις ακόμα λόγο για έλλειψη επιχειρημάτων. Εσύ τι έφερες στο τραπέζι; Το ήθος σου;[/quote'] Όλα αυτά στη φαντασία σου σε ένα αχταρμά-γλαρόσουπα όπου βάφτισες ως επιχειρήματα τα λεγόμενα της Χαμάς, του Αχμαντινεζάντ και του κάθε φούφουτου που βλέπει τα τυφλά χτυπήματα και θάνατο οποιουδήποτε ως μόνη λύση, προσπαθώντας να αποδείξεις ότι και καλά όποιος καταδυναστεύεται από έναν ισχυρό έχει το ηθικό δικαίωμα να σκοτώνει τον άμαχο πληθυσμό του ισχυρού αυτού. Αυτό δεν είναι το bottomline σου? Αυτό δε μας λες τόσες μερούλες? Τες πα, σε βαρέθηκα... Kαι τώρα εγώ τι θα κάνω χωρίς ένα τόσο εμπνευσμένο αντίπαλο? Δεν έχω λόγο ύπαρξης.....
blueviper Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ισχυροί και Εβραίοι (σιωνιστές ειδικότερα και υποστηρικτές του σιωνισμού γενικότερα) ταυτίζονται. Αν και ίσως να τείνω να είμαι με τον "αδύναμο" συνήθως, αυτό ούτε είναι το θέμα μας, ούτε το εξέφρασα. Άρα εικάζεις. Κι απλώς επικυρώνεις την εικασία μου. Για να μείνει και καμία εντύπωση πάντως, άλλο σιωνιστής, άλλο Εβραίος. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα της πρακτικής αυτού του άγραφου νόμου εφαρμόζεται και εξελίσσεται τις τελευταίες βδομάδες. H ιστορία γράφεται από τους ισχυρούς...επειδή σε αυτούς δεν ανήκω ούτε εγώ, ούτε κι εσύ, ανέμενα, αν μη τι άλλο, παραδοχή κάθε εγκλήματος από όπου κι αν προέρχεται κι όχι δικαιολόγηση κι απενοχοποίηση. Απλή λογική που αναρωτιέμαι γιατί την κάνουμε να μοιάζει αστροφυσική ώρες ώρες. Δεν έχω τέτοια εμμονή ρε bv. Δεδομένων των... δεδομένων όμως, διακρίνω μια άλφα αδικία και παίρνω το μέρος ενός εκ των δύο πλευρών. Κι εγώ έχω επιλέξει πλευρά, αλλά δεν ακολουθώ τυφλά κάθε της επιλογή. Έτερον εκάτερον. Όταν δω κάτι που αντιβαίνει στις προσωπικές μου αρχές περί ηθικής κι αρετής, θα το αναφέρω, όπως θα το έκανα σε κάθε περίπτωση και για κάθε υπεύθυνο. Δεν εθελοτυφλώ και δεν ακυρώνω ευθύνες όταν υπάρχουν. Και σε ρωτώ, έρχονται άυριο σπίτι σου και σου λένε "Μας αρέσει το σπίτι σου. Θα το πάρουμε. Φύγε. Τώρα." Τι κάνεις; ΟΚ, δε σφάζεις τα παιδάκια τους. Παρακάτω.... Σφάζουν πρώτοι τα δικά σου. Τώρα, τι κάνεις; Επιδίδεσαι σε γκαντισμό; Η δική μου ένσταση δεν είναι αν σφάζεις ή όχι τα παιδιά του υπεύθυνου του θανάτωσης των δικών σου, αλλά του γείτονά του...αυτός ο τελευταίος δε μας φταίει και σε τίποτα. Ο εχθρός είναι πολύ συγκεκριμένος για να χτυπάμε μέσα σε αγορές και σε καφετέριες. Μη λέμε 200 φορές τα ίδια πράγματα. Όσο για το Γκάντι...αποδείχτηκε αρκετά αποτελεσματικός, δε νομίζεις; Κι εντάξει, δε μπορούν οι Εβραίοι του Ιράν να κατέβουν για πρόεδροι (παρ' όλο που έχουν καρέκλα στο κοινοβούλιο), ούτε βρήκαν τον επίγειο παράδεισό τους, αλλά ένα άλφα modus vivendi το 'χουν. Τα άρθρα που αναφέρεις είναι χρονολογίας 1998, 2000 κι αγνώστου έτους. Τουλάχιστον φρόντισα να μιλήσω με τελευταίας σοδειάς στοιχεία και μάλιστα από διεθνή οργανισμό. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν τυγχάνουν του ίδιου σεβασμού που απολαμβάνει κι η Γωγώ Μαστροκώστα για την πνευματική της επάρκεια. Προσωπικά δε θα ήθελα να ζήσω κάτω από ένα τόσο φονταμενταλιστικό περιβάλλον, είτε ήμουν Εβραίος, είτε ήμουν Χριστιανός ή Μουσουλμάνος, μπας κι αποφύγω τη θρησκευτική μέγκενη. Όπως μπορείς να διαπιστώσεις κι από τα άρθρα που ανέφερες, δείχνουν να γουστάρουν μονάχα κάτι ζηλωτές. Πάντως αν σκοπός μας ήταν να κάνουμε το κομμάτι μας, έπρεπε να μου το πεις από την αρχή, για να μη σπαταλήσω χρόνο για posting, αλλά αντ' αυτού να πετάξω καμιά φωτό με τους τέλειους κοιλιακούς μου.
mxpert Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Τι θα γινει με το γαμημενο καρκινωμα του πλανητη?Ποτε θα γινει αυτο ο κωλο-πηρυνικος πολεμος να τελειωνουμε με την παρτη μας? υπομονή, υπομονή .... πλησιάζει !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.