Προς το περιεχόμενο

ΛΙΒΑΝΟΣ ΩΡΑ.. 0 (Μόνο για ενήλικες)

ANEMOS-V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για το πρώτο point σου λοιπόν, ξαναλέω οτι όταν ανοίγεις πόλεμο, είσαι ηλίθιος αν νομίζεις οτι μόνο θα τη ρίχνεις και δε θα τη φας ποτέ. Αν δεχτούμε λοιπόν οτι τα διάφορα σενάρια που παίζουν είναι μπαρούφες, και οτι όντως τα αεροπλάνα έπεσαν κτλ κτλ, τότε νομίζω οτι είναι αρκετά λογικό να γινόταν κάποια στιγμή. Δε γίνεται να σφαγιάζεις λαούς και να μην έχεις απώλειες. Δε βρίσκεις;

Και ναι, οι λόγοι που αναφέρεις είναι ακριβώς αυτοί για τους οποίους δεν ένιωσα οτι απειλούμαι ή απειλήθηκα. Όσοι το ένιωσαν, κοιμούνται όπως έστρωσαν. Και όταν ξαναψηφίζεις Μπους και Μπλαιρ, ε... τα θέλει ο κώλος σου. Συν το οτι οι ίδιες τους οι κυβερνήσεις κάνουν την τρίχα τριχιά παραπληροφορώντας, πορώνοντας και τρομοκρατώντας τους λαούς τους από τη μία, συντηρώντας/διαιωνίζοντας καταστάσεις και εφαρμόζοντας εξωτερικές πολιτκές από την άλλη, και απλώς σφάζοντας από την τρίτη.

Τώρα με τα αριστερίστικα κοματάκια... δε νομίζω αξίζει να ασχοληθούμε.

Στο τελευταίο point του πρώτου post σου δε μου απάντησες....

• Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Στο τελευταίο point του πρώτου post σου δε μου απάντησες....
απλά, δεν συμφωνώ οτι στόχος ειναι κατάκτηση εδαφών και εξολόθρευση αμάχων με ρατσιστικά κριτήρια όπως το θέτεις.

------------------------------------------------------

..κοιμούνται όπως έστρωσαν

Αρα συμφωνείς με την θεωρία της "Συλλογικής Ευθύνης" ;

Ρωτησε κανείς την μαύρη καθαρίστρια στο wtc αν ψηφισε Μπούς; οχι.

αφου μερικές χιλιάδες Εβραίοι ήταν ελεεινοί τοκογλύφοι, και οι προ-προ-(επι χίλια)-παπούδες τους "σταυρωσαν τον Χριστούλη", καλά έκανε και ο αΔόλφιους και προσπάθησε να τους ψήσει ΟΛΟΥΣ;

Αφού μια μεγάλη μερίδα Λιβανέζων, υποστηρίζει ενεργά τους Παλαιστήνιους, και άλλοι μερίδα των Λιβανέζων, δεν συμφωνεί αλλα τους ανέχεται, τοτέ καλώς βομβαρδίζονται ΟΛΟΙ οι Λιβανέζοι χωρις διάκριση;

αρα, συμφωνείς οτι "έχουμε πόλεμο, και στον πόλεμο ΟΛΑ επιτρέπονται" ;

Αρα συμφωνούμε οτι στις σχέσεις μεταξύ κρατών, λαών και θρησκειών δεν υπάρχει "δίκαιο", "σωστό", και πρέπον;

Υπάρχει μόνο το Εφικτό, και η Ουτοπία. Τα μέσα και οι τρόποι.

Αυτή τη βδομάδα τα "μέσα" τα έχουν οι μεν. Χτές τα είχαν άλλοι, και μεθαύριο θα τα έχουν κάποιοι άλλοι.

Δημοσ.

Αν διαβάσεις ολόκληρο το topic, θα δεις οτι παράθεσα κείμενα και λόγους σιωνιστών ηγετών, που λένε αυτό ακριβώς που είπα τόσο εξόφθαλμα, που είναι να εξοργίζεσαι. Δεν το λέω εγώ λοιπόν, το λένε οι ίδιοι. Συνεπώς, συμφωνείς ή όχι, δεν αλλάζει τίποτα.

Για τα περί "συλλογικής ευθύνης", σε παρακαλώ μη βάζεις λόγια στο στόμα μου. Δεν αναφέρθηκα ούτε σε αδόλφους, ούτε χριστούλιδες και λοιπές πίπες. Με μπερδεύεις με τον goa-τέτοιο μήπως; :P Ευχαριστώ.

Την καθαρίστρια (τι καραμέλα κι αυτή πια) δεν την ρώτησε κανείς. Από τη στιγμή όμως που η κυβέρνησή της προχωράει σε πόλεμο, ε, θα υποστεί κι αυτός ο λαός απώλειες. Τι περίμενες; Να ζητήσουν άδεια οι εκάστοτε αντοιποινάδες; Να κάνουν fair play; Να περιορίσουν τον πόλεμο μόνο στην περιοχή τους; 'Η να το παίξουν υπεράνω και "σωστοί" (όπως αναφέρεις) και να σνομπάρουν να αντισταθούν/αντεπιτεθούν; Αυτά που λες δεν έχουν καμία βάση σε καμία πραγματικότητα.

Αρα συμφωνούμε οτι στις σχέσεις μεταξύ κρατών, λαών και θρησκειών δεν υπάρχει "δίκαιο", "σωστό", και πρέπον;

Υπάρχουν όλα αυτά που λες, αλλά σίγουρα όχι μονομερώς.

Δημοσ.

Οι Σιωνιστές πέτυχαν το σκοπό τους: την δημιουργία κράτους, και εκεί έληξε ο "σκοτεινός" ρόλος τους.

το τι έλεγαν το 1905, και το 1937 δύο απο τους ηγέτες τους, εχει πολύ λιγότερη σημασία απο το τι λένε το 2006 οι εχθροί τους.

να ψαξω να βρω φετινά quotes ισλαμιστών;

------

ε, αφού υπάρχουν, και όχι μονομερώς, επετρεψέ μου να θεωρώ επιλεκτική μνήμη, και λαϊκισμό τον αποτροπιασμό, την άκρατη συγκίνηση, και τα δάκρυα για τα "αποκεφαλισμένα μελαμψά παιδάκια", όταν δεν ισχύει και για "αποκεφαλισμένους λευκούς γιάπηδες".

Δημοσ.

Όχι, ο ρόλος τους δεν έληξε, αν είχε λήξει, δε θα ήθελαν και κομματάκι Λίβανο. Και θα είχε λήξει και η υπόσταση του σιωνισμού.

Quotes Παλαιστίνιων και Λιβανέζων Ισλαμιστών (και Χριστιανών αν θέλεις) ναι, θα ήθελα να κάνεις paste (πραγματικά, οχι σε φάση "για να δουμε, θα βρεις;").

-----

Και αριθμητικά να το πάρεις, το ένα απέχει απείρως από το άλλο. Και ηθικά, και πολιτικά, και όπως θες. Και ξαναλέω το αυτονόητο: σε περίοδο πολέμου, οι απώλειες θα είναι και των δύο πλευρών. Ε, κι ας μην ξεχνάμε ποιός επιτίθεται πρώτος, ποιός εξάγει "δημοκρατία", ποιός έχει καβαλήσει το παγκόσμιο καλάμι κτλ.

Δημοσ.

οκ, εγω λέω οτι έληξε, και δεν θελουν κομματάκια. κρατάμε τη γνώμη μας.

-----------------------------

Για να μη ανατρέχουμε σε τυχαίους και "1-στους-1000 τρελούς του χωριού", αρκούν οι θέσεις θεσμικών παραγόντων.

Χαμάς, (το κόμμα της πλειοψηφίας στα Παλαιστινιακά εδάφη), στην ιδρυτική του διακύρηξη: "Israel will exist and will continue to exist until Islam will obliterate it, just as it obliterated others before it".

Πρόεδρος του Ιράν, 2006: (περιληπτικά) : "το κράτος του Ισραήλ πρέπει να αφανιστεί, το δήθεν ολοκαύτωμα δεν ειμαι σίγουρος οτι συνέβη".

Αν δεχτούμε οτι Παλαιστίνη και Ιράν έχουν κάποια ψίγματα δημοκρατίας , πρεπει να δεχτούμε οτι αυτοί οι κύριοι εκπροσωπούν και το λαό τους, αφού ειναι στις θέσεις τους με την ψήφο του λαού, δικέ μου :)

Δημοσ.

Χαμάς, (το κόμμα της πλειοψηφίας στα Παλαιστινιακά εδάφη), στην ιδρυτική του διακύρηξη: "Israel will exist and will continue to exist until Islam will obliterate it, just as it obliterated others before it".

Μόνο δίκαιο μου ακούγεται.... Κοίτα να δεις που θα βγω και Ισλαμιστής στο τέλος...

Εσύ θα δεχόσουν να συνυπάρχεις με τον κατακτητή/σφαγέα σου;

Λίγο παρακάτω αναφέρει η διακύρηξη:

"The Islamic Resistance Movement is a distinguished Palestinian movement, whose allegiance is to Allah, and whose way of life is Islam. It strives to raise the banner of Allah over every inch of Palestine, for under the wing of Islam followers of all religions can coexist in security and safety where their lives, possessions and rights are concerned.."

καθώς και

"The Islamic Resistance Movement is a humanistic movement. It takes care of human rights and is guided by Islamic tolerance when dealing with the followers of other religions. It does not antagonize anyone of them except if it is antagonized by it or stands in its way to hamper its moves and waste its efforts. Under the wing of Islam, it is possible for the followers of the three religions - Islam, Christianity and Judaism - to coexist in peace and quiet with each other."

'Αρα; 'Οσο δε θέλετε τον αφανισμό μας, cool!

Αν δεχτούμε οτι Παλαιστίνη και Ιράν έχουν κάποια ψίγματα δημοκρατίας , πρεπει να δεχτούμε οτι αυτοί οι κύριοι εκπροσωπούν και το λαό τους, αφού ειναι στις θέσεις τους με την ψήφο του λαού, δικέ μου :)

'Οχι πρέπει να εισάγουν λίγη από ΗΠΑ μεριά. Τι νοιάζει εμένα κι εσένα τι κάνουν αυτοί εκεί κάτου, μεταξύ τους; Αν χαλιούνται, ας πράξουν αναλόγως. Δεν είναι ούτε δικό μας θέμα, ούτε των ΗΠΑ και σίγουρα ούτε των Εβραίων, random ;)

Δημοσ.

Αυτά τα ωραία λόγια που παραθέτεις απο τη διακύρηξη, ειναι τα κλασικά που περιέχει κάθε διακύρηξη κόμματος, συντάγματος.

Θα τα βρώ όπου και να διαβάσω ανάλογα ευχολόγια.

Αυτο που δεν θα βρώ πουθενά (εκτός απο τις διακυρήξεις της Χαμάς, ή του NSDP) ειναι τα περι εξαφάνισης.

Πες οτι έγραφε στην ιδρυτική διακύρηξη Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ή του AKP (Ερντογάν's party), ότι "δεν θα ηρεμήσουν οι ψυχές μας αν δεν εξαφανίσουμε απο προσώπου γης το κράτος της Αλβανίας/Τουρκίας ή Ελλάδας (αντίστοιχα)"

Εμένα δεν ακούγεται δίκαιο, και δεν θα δεχόμουν να γίνω τροφή για τάνκς υπο τις εντολές παρανοϊκών λαοπλάνων.

Επίσης αμφισβητώ οτι αυτοι οι κύριοι εκπροσωπούν πραγματικά αυτά που θέλει η πλειοψηφία των 2 λαών που σήμερα ειναι τα θύματα (Λιβανέζοι και Παλαιστίνιοι). και την όποια υποστήριξη έχουν, αμφισβητώ τους τρόπους με την οποία την κέρδισαν (και ο Χίτλερ μια φορά "κέρδισε" σε εκλογές).

Κατακτητές και σφαγείς μπορεί να θεωρούνται πολλοί και απο πολλούς. Αν καθε λαός ζούσε με την εμμονή "άραγε πρέπει να συνυπάρχω με τον χασάπη απέναντι.." θα είχαμε μείνει στην εποχή των ροπαλομαχιών Κρομανιόν vs Νεάντερταλ.

Ωραία, εγώ θεωρώ σφαγέα τον Αχμέτ του οποιου ο παππούς βίασε και σκότωσε τη γιαγιά μου στη Σμύρνη. Τι προτίνεις; να αφιερώσω τη ζωή μου στην κατάληψη της Μ.Ασίας;

Ο Αχμέτ προφανώς θεωρεί εμένα σφαγέα επειδή ενας προπάπος μου βίασε και σκότωσε την προγιαγιά του στο Ξυλόκαστρο. Μάλλον θα τον συγχαρείς αν βάλει μια βόμβα σε ενα σχολείο της Θράκης.

ποτε θα τελειώσει, δικέ μου;

:)

Δημοσ.

Φίλε random,

ας ξεκαθαρίσουμε κάτι, πρωτού ξαναπούμε τα ίδια για 100ή φορά, και συγχώρεσέ με αν το έχεις ήδη πει παραπάνω και δεν το θυμάμαι.

Θεωρείς πως οι Παλαιστίνιοι και οι Λιβανέζοι, αδίκως αντιστέκονται; Θεωρείς πως η περιοχή όντως ανήκει στους Ισραηλινούς;

Απάντησέ μου σε αυτό σε παρακαλώ ευθέως, κι άμα λάχει, συνεχίζουμε τη μονοπώληση του topic, random :D

Δημοσ.
Απάντησέ μου σε αυτό σε παρακαλώ ευθέως

δύσκολο το ευθέως :)

παμε ανάποδα..

Θεωρείς πως η περιοχή όντως ανήκει στους Ισραηλινούς;

Ναί, η περιοχή που ορίστηκε το 1947 σαν σύνορα του Ισραήλ.

Άλλα εδάφη που άλλαξαν χέρια με τα γεγονότα του '48, 67, 76, 78, 82, κλπ.. πρέπει να επιστραφούν όπου άνηκαν.

"άνηκαν" ειναι θέμα για συζήτηση. Εκει ήταν κάποτε οι Αλεξανδρινοί, ήρθαν Ρωμαίοι/Βυζαντινοί, Αραβες, Σταυροφόροι, Οθωμανοί, Γάλλοι, και Αγγλοι.

και φευγοντας αφησαν ενα κενό εξουσίας και έγινε το έλα να δείς...

Θεωρείς πως οι Παλαιστίνιοι αδίκως αντιστέκονται;

Σε τι αντιστέκονται και ποιοί;

Δεν θεωρώ οτι οι Παλαιστίνιοι έχουν μια συγκεκριμένη στάση σαν έθνος που να συγκεντρώνει αρκετή ομοψυχία για να επιβάλεται στις άλλες γνώμες (αντίθετα με τους Ισραηλινούς).

δηλ. μπορω να σκεφτώ...

1. αποδοχή των συνόρων του '47 (ή καποιας μεταγενέστερης κατάστασης)

2. μια συμφωνία με το Ισραήλ υπο τη διαιτησία ΟΗΕ, Αμερικάνων και Αραβων γειτόνων, που να έχει κέρδη και ζημιές και για τους δύο, αλλα τελως πάντων, ....ΟΤΑΝ τελειώσει, να γίνει σεβαστή και με πράξεις.

3. πόλεμος μέχρι εσχάτων μεχρι να μας τελειώσουν είτε οι Εβραίοι, είτε οι Πιστοί.

Υπάρχουν Παλαιστίνιοι που συμβιβάζονται με το 1 ή το 2, αλλα αυτοί που θέλουν το 3 ειναι οι πιό "φωνακλάδες" και επικρατούν μεσα στο χάος. Και ειναι αυτοί που έχουν ενεργή ΞΕΝΗ βοήθεια απο κράτη που δεν θέλουν τίποτα λιγότερο απο τον διαρκη αναβρασμό της περιοχής.

Ειναι πολυ ασφαλές και φτηνότερο για το Ιραν και τη Συρία να βάζει μπροστά απελπισμένους Παλαιστήνιους με ντάτσουν και καλάσνικωφ, καλυπτόμενους πίσω απο γυναικόπαιδα να απασχολούν το Ισραήλ, παρά να το αντιμετωπίσουν εκείνοι με τον τακτικό στρατό τους.

Δηλ αν φταίνε οι Αγγλοι για οσα έκαναν το 1920-1947, πόσο πρέπει να φταίνε τα "αδέρφια" απο Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ, Συρία για το 1948, 1967 και βάλε;

εγω λεω οι Αγγλοι ειναι αλήτες και δεκάρα δεν έδιναν (τότε) και πολύ στα τέτοια τους.

Τα "αδέρφια" τους που το πάνε; για το καλό των Παλαιστινίων θεωρείς οτι πράττουν;

Θεωρείς πως οι οι Λιβανέζοι, αδίκως αντιστέκονται;

Στους Ισραηλινούς; όχι. δικαίως.

Στους Σύριους; όχι. δικαίως.

στη Χεζμπολαχ; δεν αντιστέκονται. κακώς μεν, αλλα το καταλαβαίνω οτι δεν μπορούν. ειναι σαν όμηροι. την τελευταία φορά κατέληξαν σε εμφύλιο.

Δύσκολο το ευθέως. το ΜΑνατολίκό με ενα yes or no...

Δημοσ.

Το να υποβιβάζουμε τη μορφή της πάλης τους για τα αυτονόητα σε "τρομοκρατία" και να πιπιλάμε την καραμέλα της "τρομοκρατίας"' date=' είναι κατ'εμέ λάθος. Σα να λέμε οτι το αντάρτικο του '21 κτλ ήταν μορφές τρομοκρατίας.

:/[/quote']

Ποιός πιπίλησε και τί? Αναφέρομαι στις ανά τον κόσμο τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν σαν εφαλτήριο το Παλαιστινιακό....

Δημοσ.

"The Islamic Resistance Movement is a humanistic movement. It takes care of human rights and is guided by Islamic tolerance when dealing with the followers of other religions.

Eντάξει, με τους Παλαιστίνιους είμαστε αλλά δεν είμαστε και ηλίθιοι. Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα απέχει μακράν απ' το να ζώνεσαι εκρηκτικά και το να την πέφτεις σε καφετέριες ή όπου αλλού υπάρχει άμαχος πληθυσμός.

Προσοχή : Μην αρχίσουμε πάλι το ποιός έχει δίκιο. Το να σου σκοτώσουν το παιδί, γυναίκα, αδερφό, ή οτιδήποτε αλλο ενώ τρώει ένα γαμημένο φαί (και που ίσως να μην υποστηρίζει κιόλας τα αίσχη που κάνει η κυβέρνηση του) είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Να πω ότι βάλλουν στρατιωτικούς στόχους, να το δικαιολογήσω. Αλλά αυτό είναι αδικαιολόγητο στα μάτια ενός αντικειμενικού παρατηρητή, όσο κι αν σέβομαι τα δεινά του λαού αυτού και κατανοώ τις αλητείες που εχουν υποστεί οι δικοί τους άμαχοι.

Δημοσ.
Eντάξει' date=' με τους Παλαιστίνιους είμαστε αλλά δεν είμαστε και ηλίθιοι. Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα απέχει μακράν απ' το να ζώνεσαι εκρηκτικά και το να την πέφτεις σε καφετέριες ή όπου αλλού υπάρχει άμαχος πληθυσμός.

Προσοχή : Μην αρχίσουμε πάλι το ποιός έχει δίκιο. Το να σου σκοτώσουν το παιδί, γυναίκα, αδερφό, ή οτιδήποτε αλλο ενώ τρώει ένα γαμημένο φαί (και που ίσως να μην υποστηρίζει κιόλας τα αίσχη που κάνει η κυβέρνηση του) είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Να πω ότι βάλλουν στρατιωτικούς στόχους, να το δικαιολογήσω. Αλλά αυτό είναι αδικαιολόγητο στα μάτια ενός αντικειμενικού παρατηρητή, όσο κι αν σέβομαι τα δεινά του λαού αυτού και κατανοώ τις αλητείες που εχουν υποστεί οι δικοί τους άμαχοι.[/quote']

Πολυ σωστα μιλησες Kandinsky.Ετσι ειναι.

Μακαρι να επικρατησει η λογικη αλλα δεν το νομιζω.Ειναι μεγαλα τα συμφεροντα που παιζουν οι 'μεγαλοι' στην περιοχη αυτη (και οχι μονο) αλλα δυστυχως οι απλοι ανθρωποι την πληρωνουν παντα που γινονται πιονια στα ασχημα παιχνιδια των δυνατων.Και οι αξιες και τα ιδανικα δεν εχουν καμια σημασια πλεον.Μονο το χρημα και το κερδος.

Μονη ελπιδα ειναι οι επομενες γενιες να βρουν την δυναμη να ξεπερασουν το απαισιο παρελθον τους.Γιατι η ουσια δεν ειναι μονο να λυθει αυτο το προβλημα (ή οποιο αλλο προβλημα) προσωρινα,αλλα για παντα.

Δημοσ.

Το θέμα φίλε μου είναι ότι ακόμη κι αν θέλουν οι επόμενες γενιες να τα καταφέρουν, δεν τους αφήνουν τα μεγάλα συμφέροντα, βλέπε έμποροι όπλων.

Κακά τα ψέματα, ο Μπους είναι απλά ο μεγαλύτερος πλασιέ όπλων του κοσμου. Με τον ίδιο τρόπο που σκοτώνονται οι Παλαιστίνιοι με τους Ισραηλινούς, διαιωνίζεται και η δική μας αντιπαράθεση με τους Τούρκους, με τον ίδιο τρόπο διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία (και να ήταν μόνο αυτό θα έλεγα οκ, αλλά πραγματοποιήθηκαν οι αγριότερες σφαγές που είχε να δει η Ευρώπη απ' τον Β' Παγκόσμιο και μετά), με τον ίδιο τρόπο σπρώχνουν τις συγκρούσεις και υποδαυλίζουν τα πάθη σε πάμπολλες εστίες "φωτιάς" ανά την υφήλιο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...