Προς το περιεχόμενο

αντιστοιχιση εξωτερικης ip με εσωτερικη!

kelias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους! Θελω να ρωτησω το εξης: πως μπορω να αντιστοιχησω την εξωτερικη ip που παιρνει ο router μου απο τον ISP σε μια εσωτερικη ip του LAN μου?Ευχαριστω!

Δημοσ.

o monos tropos einai o exis.tsekare mia ip pou sou dinei o paroxos valti meta sta win(sto lans sou kai kathe fora pou tha mpaineis sto net an i sigekrimeni ip einai eleueri tha perneis auti

Δημοσ.

Νομιζω οτι αυτο που ζηταει ο kelias ειναι πως θα κανει Port fowarding... Πιο ΑDSL router εχεις? Μπες σε αυτο το link, βρες το router σου, το προγραμμα που θες να φτιαξεις και ακολουθεις τις οδηγιες...

Portforward.com->Routers

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι είναι αυτό που ρωτάει ο kelias. Πές μας τί ακριβώς θέλεις να κάνεις και θα σου πούμε γιατί αυτό που είπες δεν βγάζει και πολύ νόημα :)

Δημοσ.

Αυτο που θελω να κανω ειναι το εξης: εχω 2 router. Γνωριζω οτι αν βαλω την ip που παιρνει ο router μου απο τον ISP σε οποιδηποτε υπολογιστη(remotely), μπορω να δω την σελιδα του configuration. Σωστα? Εγω θελω ομως βαζοντας την εξωτερικη ip σε οποιδηποτε υπολογιστη, να βλεπω την σελιδα του δευτερου router μου(το οποιο ειναι συνδεδεμενο στο LAN μου και παιρνει μια ip απο το πρωτο router τυπου 192.xxx.xxx.xxx).Γινεται αυτο?Ευχαριστω παιδες!

Δημοσ.

Μπορεις να περιγραψεις λιγο καλυτερα τι θελεις να πετυχεις? Ποια ειναι η χρησιμοτητα να βλεπεις την σελιδα του configuration του router σου?

Πιστευω καποιο προγραμμα θελεις να κανεις να δουλεψει ετσι δε ειναι?

Μπορεις να γραψεις τις ΙΡ που εχεις βαλει?

Δημοσ.

Φυσικά και γίνεται. Ο 2ος router σου δεν είναι πολύ διαφορετικός από ένα PC οπότε αν στον router που έχει το interface που σε βγάζει internet δηλώσεις ότι όλες οι incomming συνδέσεις πρός την πόρτα 80 (web) θα προωθούνται στην IP του 2ου router σου και στην δική του πόρτα 80 τότε θα μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις.

Υποθέτω ότι όλα αυτά θα γίνονται από υπολογιστές που δεν ανοίκουν στο subnet σου γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα να βάζεις στον browser την εξωτερική σου IP, χρησιμοποιείς την εσωτερική του κάθε router.

Σημείωση: θα έλεγα πως δέν είναι καλή ιδέα να αφήνεις να "φαίνεται" η σελίδα με το config του router σου από Internet, είναι αρκετά εύκολο να σπάσει κανείς το password...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...