Προς το περιεχόμενο

Me xtipaei to reuma sto kouti mou sos

Strategos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια εχω ενα stacker και ενα τροφοντοτικο tagan 580w οσο ειμουν στο παλιο σπιτι ολα μια χαρα μολις αλλαξα σπιτι οταν το πιανω το κουτι οπου το πιασω με χτιπαει το ρευμα , δοκιμασα να το κλεισω το pc παλι με χτυπαει ,δοκιμασα να κλεισω το τροφοδοτικο παλι με χτιπαει, δοκιμασα να βγαλω τελιος την μπριζα και οταν την εβγαλα σταματησε. Οταν ποιανω το κουτι νοιωθω κατι σαν μουδιασμα και αμα περαση αρκετη ωρα με χτιπαει , ποια δεν ξερω τι να κανω τα φωτα σας

Δημοσ.

Δε ξέρω τι έχει το κουτί αλλά καλού κακού τσέκαρε (όχι εσύ κάποιος ειδικός) και την εγκατάσταση του σπιτιού.

Δημοσ.
Να φτιάξεις τη γείωση στην πρίζα/σπίτι σου

Συμφωνώ... Και σε εμένα το ίδιο πρόβλημα που είχα άλλαξα πρίζα όλα ήταν ΟΚ...

Δημοσ.

he he να τα μας και εγω μια απο τα ίδια και τα δυο πισια μου μάλιστα οταν συνδέω την φωτογραφική μου με χτυπάει "κεραυνός" και δεν ξέρω και εγω τι βάζω για να μην την ακουμπάω... βέβαια σταμάτησα να συνδέω την φωτογραφική μου μην καεί.

Επισκέπτης
Δημοσ.

de ftaiei to trofodotiko...

1000% to spiti poy eisai twra exei problhma me thn geiwsh...

Δημοσ.

Και γειωση να μην εχει το σπιτι δεν σημαινει οτι το pc πρεπει να χανει ρευμα... Το pc μου το ειχα 2 χρονια χωρις γειωση και δεν εχανε ρευμα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πρίζα χωρίς γείωση. Σε περίπτωση που και παλαιότερα δεν έιχες γείωση, παίζει να μην το είχες καταλάβει λογω π.χ. ενός ξύλινου πατώματος που ακουμπούσε το tower. Οπωσδήποτε να το αλλάξεις, είναι dangerous.

Δημοσ.

Θυμάσαι το σήμα της ΔΕΗ: "Κίνδυνος Θάνατος";

Λοιπόν με τέτοια πράγματα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ κάνε ΟΛΑ τα ακόλουθα:

1. Ελενξε αν ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ηλεκτρικός πίνακας έχει ΡΕΛΕ εκτός από τις ασφάλειες. Αν ΟΧΙ φώναξε ηλεκτρολόγο να σου βάλει. Τα έξοδα σε περίπτωση ενοικίου βαρύνουν τον ιδιοκτήτη.

2. Ελενξε αν κάτω από τις βρύσες ΚΑΙ στο θερμοσίφωνο στο πατάρι (ή όπου αλλού) ΥΠΑΡΧΟΥΝ χοντρά καλώδια γείωσης. Ακόμα και αυτή η στοιχειώδης γείωση "του υδραυλικού" ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.

3. Χρησιμοποιείς μπρίζες και λευματολήπτες με γείωση ΣΕ ΟΛΕΣ τις ανάλογες ηλεκτρικές συσκευές; Υπάρχει πιθανότητα την διαρροή να την κάνει ΑΛΛΗ συσκευή (πχ ηλεκτρικό σίδερο, θερμοσίφωνας, κουζίνα, πλυντήριο, ψυγείο) και ελλείψει ρελέ στον πίνακα να σου έρχεται σε όλο το σπίτι. Δοκίμασε τον Η/Υ (πάντα με δοκιμαστικό κατσαβίδι ποτέ με γυμνά χέρια) με όλες τις άλλες συσκευές κλειστές. (Μην πω ότι εχω συναντήσει παλιά πολυκατοικία όπου λόγω ΚΟΙΝΗΣ γείωσης η διαρροή ερχόταν από άλλο διαμέρισμα - ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ).

4. "Γυρισε" την μπρίζα της κεντρικής μονάδας και της οθόνης. ΟΧΙ ότι αν την γυρίσεις και γλιτώσεις το πισι δεν θα έχει πρόβλημα αλλά απλώς το φαινόμενο θα είναι μικρότερο. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Φυσικά αν δεν αλλάξει κάτι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

5. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΕΙΔΙΚΟ=ΑΔΕΙΟΥΧΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ. Δεν παίζουν με το ρεύμα.

ΥΓ. ΔΕΝ είμαι ηλεκτρολόγος. ΒΡΕΣ ΕΝΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ.

Δημοσ.

Τι λετε ρε παιδια ;;; H γειωση ειναι ενας τροπος προστασιας σε περιπτωση διαρροης. Δηλαδη το οτι χανει ρευμα το pc δεν ειναι προβλημα του τροφοδοτικου ;;; Δεν σημαινει οτι αν δεν γειωσεις ενα pc θα χανει ρευμα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...