Προς το περιεχόμενο

UV lights και ακτινοβολία

Zderg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ' αρχήν δεν ξέρω αν έπρεπε να βάλω εδώ το συγκεκριμένο topic αλλά δεν έβρισκα κάτι άλλο καταλληλότερο. Θέλω να ρωτήσω κατά πόσο η ακτινοβολία των UV lights που μπορεί να βάλει κάποιος μέσα στο case σε περίπτωση που ασχολείται με case modding, είναι επικύνδινη για την υγεία.

Να βάζω αντιηλιακό όταν κάθομαι στο pc μου;;;;:-D :-D :-D :)

Δημοσ.

Τι να σου πω και εγω έχω 3 30cm λάμπες UV και μπορω να πω πως αν και ειναι αρκετα εντυπωσιακες γινονται πολυ ενοχλητικες αν εισαι για ωρα στον υπολογιστη.

Δημοσ.

ΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΘΟΛΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΛΑΜΠΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗΝ ΛΑΜΠΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝ ΣΕ ΚΤΥΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΩΣ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΕΝ ΛΕΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ

Δημοσ.

Παντώς δεν είναι μόνο η όραση αλλά και η πιθανότητα να βοηθούν στην εμφανιση καρκίνου (έστω και λίγο). Αφου μπορούμε να το αποφύγουμε, γιατί να μην το κάνουμε;; Από ότι είδα πάντως και στο παραπάνω topic, πρέπει να είναι επικύνδινες οπότε λέω να μην βάλω τελικά. Αν ξερεί κανείς κάτι πιο συγκεκριμένο (νούμερα ίσως σε συγκριση με άλλες πηγές ακτινοβολίας), ας πει.

Δημοσ.

Eχω ενα σετ κοκκινες Coolermaster cathode lights(αυτες ειναι ακινδυνες?) και ενα σετ Coolemaster που ειναι καπως μοβ αλλα ειναι UV.

Δημοσ.

Εδώ λένε ότι μία UV λάμπα είναι σαν 10 CRT οθόνες. Αλλά και πάλι, πόσο κακό μπορεί να κάνει μία CRT;; Άλλος είπε ότι μόνο το 5% της ακτινοβολίας της CRT φτάνει σε απόσταση 10 cm μακριά της. Κάτι πιο συγκεκριμένο, όπως σύγκριση με 1 ώρα κάτω από τον ήλιο (λέμε τώρα);

Να μην είμαι με γυαλιά ηλίου και αντιηλιακό!B) :cool: 8-) 8)

Δημοσ.

Tο προβλημα ειναι το συνολο ακτινοβολιας που απορροφας αθροιστικα...Απο την αλλη, πιο επικινδυνη ειναι η οδηγηση στους αθηναϊκους δρομους οποτε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...