Προς το περιεχόμενο

Polu ypshlh RAM sta Windows processes

Blackie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά! Έχω το εξής πρόβλημα... Τελευταία, δε μπορώ να φανταστώ για ποιο λόγο, διάφορα processes στο task manager χρησιμοποιούν υπερβολική RAM για τα δεδομένα τους, ενώ πιο πριν δεν υπήρχε πρόβλημα! Χαρακτηριστικά μετά από κάποια ώρα η RAM μπορεί να έχει ελεύθερη γύρω στα 50MB, ακόμα κι αν κάνω restart σιγά σιγά ξαναμειώνεται. Τα processes που υπάρχουν είναι γύρω στα 30, όσα είχα και πριν το πρόβλημα δηλαδή. Τρανταχτά processes που φαίνεται το πρόβλημα είναι π.χ. το mIRC που χρησιμοποιεί 40MB RAM και ο Explorer που έτυχε να ζητάει γύρω στα 100-150MB! Δε ξέρω τι να υποθέσω, είναι πρόβλημα λόγω σκόνης; Ίσως λόγω ζέστης; Κάποιος Ιός; Χρησιμοποιώ Windows XP SP2 English Pro και έχω 512MB DDR RAM στα 400. Θα ήμουν ευγνώμων σε όποιον βοηθήσει!

ΥΓ: Σαν πρόχειρη λύση πάντως χρησιμοποιώ το RAMbooster, το οποίο κάνει δουλειά αλλά δε λύνει το πρόβλημα.

Δημοσ.

Η σκόνη σίγουρα δεν είναι ο υπεύθυνος! Το βέβαιο είναι ότι το σύστημα τρέχει παραπάνω processes από ό,τι χρειάζεται το σύστημά σου. Είναι μεγάλος ο αριθμός -ανάφερέ τα ποια είναι αυτά αν σου είναι εύκολο. Μπορείς και μόνος σου να δεις από http://www.processlibrary.com/ ποια είναι τα απαραίτητα και τι κάνει το καθένα.

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση! Κοίτα, τα processes που έχω τα χρειάζομαι όλα, εκτός αυτού δε σου φαίνεται περίεργο που ένα πρόγραμμα που απαιτεί 5ΜΒ (mIRC) τραβάει 40ΜΒ και ο explorer τραβάει 100ΜΒ; Βασικά η process list περιλαμβάνει σε κανονική χρήση (Δε συμπεριλαμβάνω των Windows, εκτός του svchost):

System: Svchost x 3, nsvc32.exe (Nvidia), Spysweeper.exe - ssu.exe (Spysweeper).

User: Fxsvr2.exe - lvcomsx.exe - logitray.exe (webcam), spysweeperui.exe (Spysweeper), msnmsgr.exe (MSN Messenger), Teatimer.exe (Spybot S&D), rambooster.exe (Rambooster), duc20.exe (No-IP), mirc.exe (mIRC), cnxdsltb.exe (DSL Modem), Netlimiter.exe (Netlimiter).

Local Service: svchost.exe, alg.exe

Network Service: svchost x 2

Το περίεργο είναι το εξής: Υπάρχει το avp.exe το οποίο τρέχει σε user και σε system, το οποίο παντού το βρίσκω σαν trojan (ακόμα και στην ιστοσελίδα του Kaspersky), αλλά καθώς έχω το Kaspersky Internet Security αυτό είναι το όνομα του executable του, το οποίο μου ανοίγει το antivirus! Τι διάολο συμβαίνει;

Δημοσ.

Δες απο που τρεχουν τα proccesses,παντως κατι δεν παει καλα και για ιο μυριζει αν και το κασπερσκυ ειναι καλο.

Δημοσ.

Nai symfwnw ότι έχεις φάει κάτι. Δεν είναι φυσιολογικό να τραβάει τόση μνήμη ο explorer. Έκανα και εγώ ένα search και είδα ότι πρόκειτε για worm. Ονοματι Tanatos. Είναι e-mail worm. Προφανώς ίσως σε κάποια φάση, να μπήκες σε κάποιο link απο ένα e-mail pou sou ήρ8ε και κατέβασες κάτι. Συνύθως στα junk έρχονται αυτά...

http://www.viruslist.com/en/viruses/encyclopedia?virusid=23152

Από ότι είδα υπάρχουν και αρκετές του εκδόσεις. Δεν μπορώ να ξέρω όμως πια έχεις φάει εσύ... Το kaspersky πάντος κοιμάτε τον ύπνο του δικαίου... Γι' αυτό και το άλλαξα...

AVPDOS32.EXE

AVPCC.EXE AVP32.EXE AVP.EXE AVNT.EXE AVKSERV.EXE

The Tanatos.b worm also gets cached passwords and sends them to its "master". !!!

Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάποιο search από safe mode? Εκεί λογικά δεν θα φορτώνετε στην μνήμη. Οπότε μπορεί να το βρει το Kaspersky.

Του κάνεις update e?

Δημοσ.

Τελικώς τη δουλειά την έκανε το Spysweeper απ'οτι κατάλαβα, καθώς όταν το έιχα ανενεργό όλα ήταν OK! Δε ξέρω τι φταίει γι'αυτό, ή το ότι είχε ένα critical error πριν αρχίσει το σκηνικό με τη RAM, είτε γιατί το είχα επιλεγμένο να κάνει πιο γρήγορα search, αλλά να τρώει περισσότερο resources, έχει και ένα memory shield, οπότε αν δεν είναι κάτι απ'αυτά και φταίει απλά το ότι είναι φορτωμένο στο tray τρώει uninstall! Αλλιώς σας ειδοποιώ αν συμβαίνει κάτι άλλο! Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Δημοσ.

Blackie bgalto to spysweeper. Einai pragmatika arxisto. Se mia fash pou to eixa, ta spyware kanane parelash, kai auto ebgaine entelws off... kai eixe bgalei kai ena critical error kai ekleine entelws!

Pantos, ri3e kai mia matia apo safe mode. an bebaia den to exeis kanei. perna to ad-aware. aplo, alla kanei thn douleia tou.

Δημοσ.

Βασικά το θέμα είναι πως ναι, όντως έκανε δουλειά, απλά τώρα χωρίς να υπάρχει λόγος άρχισε να τραβάει RAM... Στα τσακίδια λοιπόν! Όσον αφορά το scan θα κάνω κάποια στιγμή, χρειάζεται, αν σκεφτείς πως από τότε που έκανα format δεν έκανα πρώτο scan...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...