Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οταν λεω οτι η ζωη μου ειναι ενα λαθος σε κατι τετοια αναφερομαι. ολη μερα μεσα στην σοδα δουλευω και τωρα μου λες να την βαλω και στο χομπυ μου. :cry:

 

παντως τα φαγητα που λες οτι ειναι ανακατωσουρα εχουν την δυσκολια να πετυχεις την σωστη υφη στην καθε στρωση κτλ. δεν ειναι δλδ μονο η γευση.

Ρε συ, αφού είσαι χημικός, είσαι το κατ'εξοχήν άτομο που πρέπει να ασχοληθεί με μοριακή γαστρονομία. Δε σε καταλαβαίνω. Εγώ θα είχα πιάσει σίγουρα ένα kit από αυτά που πουλάνε και θα τα είχα ξετινάξει. Άσε που σίγουρα θα μπορείς να βάλεις στη δουλειά και κάποιο μηχάνημα με φυγόκεντρο για να φτιάξεις αυτό το pea butter που λένε πως είναι υπεργαμάτο.

http://www.youtube.com/watch?v=dP2Z1Q2MR8w

 

Όσο για τα άλλα, πολύπλοκα φαγητά, τα αντιπαθώ, όταν κάτι έχει πολύ λιωμένο τυρί για παράδειγμα, ή στρώσεις από πολύ έντονα πράγματα μου φέρνει δυσαρέσκεια.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι σιγουρα να με κυνηγανε μετα.

 

ακουσε εκει αντιπαθει το λιωμενο τυρι :shock:

Δικό μου λάθος, δε το είπα καλά. Δεν αντιπαθώ το λιωμένο τυρί. Αντιπαθώ το πολύ λιωμένο τυρί που είναι πάνω σε άλλες στρώσεις από άλλα πράγματα. Αμερικάνικου τύπου πίτσες και quiche είναι Χ για μένα.

 

Το λιωμένο τυρί όταν είναι μια μικρή στρώση είναι καλό. Όχι γαμάτο, απλά καλό. Το ημι-λιωμένο τυρί είναι κατά τη γνώμη μου το απίθανο. Να πάρεις μια χοντρή φέτα μισό εκατοστό και να τη βάλεις πάνω σε μια φέτα από ψωμί με προζύμι και να το βάλεις στο φούρνο για 5-7 λεπτά. Ποίημα.

 

Και εδώ τώρα πολλοί διαφωνούν μαζί μου, οι πιο πολλοί θέλουν τυράκια που να λιώνουν εύκολα και να μην αποχωρίζεται το λίπος. Εμένα μου αρέσει όταν βλέπω λίγο λάδι να ανεβαίνει στην επιφάνεια του. Ξαναλέω, όταν είναι σε ημι-λιωμένη μορφή.

 

Κατά τη γνώμη μου, αυτή η επιδημία με το λιωμένο τυρί ξεκίνησε από την Αμερική. Δεν έχω δει καμία Γαλλική συνταγή με λιωμένο τυρί σε ποσότητες που απαιτεί το quiche, ακόμα και στην Ιταλία, δε βάζαν κίτρινα λιπαρά τυριά στις πίτσες.

 

Αντί να ασχοληθείς να πετύχεις τέλεια τις mother sauces που λένε οι Γάλλοι κάνεις λιωμένα τυράκια. Δε κρίνω, απλά παρατηρώ.

Δημοσ.

Δικό μου λάθος, δε το είπα καλά. Δεν αντιπαθώ το λιωμένο τυρί. Αντιπαθώ το πολύ λιωμένο τυρί που είναι πάνω σε άλλες στρώσεις από άλλα πράγματα. Αμερικάνικου τύπου πίτσες και quiche είναι Χ για μένα.

 

Το λιωμένο τυρί όταν είναι μια μικρή στρώση είναι καλό. Όχι γαμάτο, απλά καλό. Το ημι-λιωμένο τυρί είναι κατά τη γνώμη μου το απίθανο. Να πάρεις μια χοντρή φέτα μισό εκατοστό και να τη βάλεις πάνω σε μια φέτα από ψωμί με προζύμι και να το βάλεις στο φούρνο για 5-7 λεπτά. Ποίημα.

 

Και εδώ τώρα πολλοί διαφωνούν μαζί μου, οι πιο πολλοί θέλουν τυράκια που να λιώνουν εύκολα και να μην αποχωρίζεται το λίπος. Εμένα μου αρέσει όταν βλέπω λίγο λάδι να ανεβαίνει στην επιφάνεια του. Ξαναλέω, όταν είναι σε ημι-λιωμένη μορφή.

 

Κατά τη γνώμη μου, αυτή η επιδημία με το λιωμένο τυρί ξεκίνησε από την Αμερική. Δεν έχω δει καμία Γαλλική συνταγή με λιωμένο τυρί σε ποσότητες που απαιτεί το quiche, ακόμα και στην Ιταλία, δε βάζαν κίτρινα λιπαρά τυριά στις πίτσες.

 

Αντί να ασχοληθείς να πετύχεις τέλεια τις mother sauces που λένε οι Γάλλοι κάνεις λιωμένα τυράκια. Δε κρίνω, απλά παρατηρώ.

 

μα το quiche δεν εχει παντα τυρι, και αυτο που εφτιαχνα χ8ες δεν ειχε καθολου. στα au gratin μπαινει τυρι αλλα οχι μονο τυρι. το πιο τυρενιο φαγητο που ξερω ειναι το fondue και το tartiflette. παντως κανεις λαθος δεν ξεκινησε απο την αμερικη θα ελεγα. η γαλλικη κουζινα εχει πολλα τυρια γενικα. γαστρονομια δεν ειναι μονο τα κρεατα.

Δημοσ.

Κάτσε, δε το πήρα από εκεί εγώ. Εκεί έχουν μόνο σε κονσέρβες. Εγώ το πήρα από τη πανδαισία στην Αγία Παρασκευή.

αντε παμε για 3η φορα, ΠΟΣΟ ΤΟ ΕΙΧΑΝΕ???

Δημοσ.

επιχειρω παλι την quiche. τα εχω ετοιμασει ολα και τα κρεμμυδια τσιγαριζονται ακομα, σε χαμηλη φωτια οπως μου ειπατε. ηδη βλεπω την βελτιωση. το βουτυρο δεν εχει γινει καφε, τα κρεμμυδια παραμενουν ασπρα αλλα ψηνονται σιγα σιγα. για την κρεμα. αντικατεστησα το γαλα με κρεμα γαλακτος και αντι για 400ml εβαλα 200ml γιατι χ8ες ηταν παρα πολυ η κρεμα στο τελος. αντε να δουμε τι θα γινει.

Δημοσ.

άρρωστο ρε παραονικο πως να σε το πω γιαμι γιαμι

λάτρης κρεμμυδιών, πρόσφατα δοκίμασα βολβούς κρεμμυδιού τουρσί.

Δημοσ.

μα το quiche δεν εχει παντα τυρι, και αυτο που εφτιαχνα χ8ες δεν ειχε καθολου. στα au gratin μπαινει τυρι αλλα οχι μονο τυρι. το πιο τυρενιο φαγητο που ξερω ειναι το fondue και το tartiflette. παντως κανεις λαθος δεν ξεκινησε απο την αμερικη θα ελεγα. η γαλλικη κουζινα εχει πολλα τυρια γενικα. γαστρονομια δεν ειναι μονο τα κρεατα.

Αν δεν είχες τυρί καλή φάση.

Η Γαλλική κουζίνα έχει άπειρα τυράκια, αλλά δε θα ξαναγράψω πολλά σε ποστ μου άλλη φορά γιατί δε τα διαβάζει κανένας. Δεν είπα πως τα τυριά ξεκίνησαν από την Αμερική. Είπα πως η ιστορία με τα λιωμένα τυράκια που είναι δυο εκατοστά πάχος ξεκίνησαν από Αμερική.

 

αντε παμε για 3η φορα, ΠΟΣΟ ΤΟ ΕΙΧΑΝΕ???

Sorryyyyyyyyyyyyyyyyy, 45 ευρώ. 700 γραμμάρια.

 

Έβαλες baking soda όταν καραμέλωνες τα κρεμμύδια; Αν όχι, την επόμενη φορά βάλε και θα με θυμηθείς!

 

Συγχαρητήρια για το quiche, αν και όπως είπα, τέτοια πράγματα με κρέμες γάλακτος δε τα τρώω.

 

Φτιάξε τίποτα άλλα και βγάλε φωτο γιατί πολύ απολαμβάνω φώτο από φαγητά :).

Δημοσ.

Αν δεν είχες τυρί καλή φάση.

Η Γαλλική κουζίνα έχει άπειρα τυράκια, αλλά δε θα ξαναγράψω πολλά σε ποστ μου άλλη φορά γιατί δε τα διαβάζει κανένας. Δεν είπα πως τα τυριά ξεκίνησαν από την Αμερική. Είπα πως η ιστορία με τα λιωμένα τυράκια που είναι δυο εκατοστά πάχος ξεκίνησαν από Αμερική.

 

ναι οντως η υπερβολη δεν ειναι γαλλικο γνωρισμα

 

Έβαλες baking soda όταν καραμέλωνες τα κρεμμύδια; Αν όχι, την επόμενη φορά βάλε και θα με θυμηθείς!

 

Συγχαρητήρια για το quiche, αν και όπως είπα, τέτοια πράγματα με κρέμες γάλακτος δε τα τρώω.

 

Φτιάξε τίποτα άλλα και βγάλε φωτο γιατί πολύ απολαμβάνω φώτο από φαγητά :).

 

δεν εβαλα τελικα NaHCO3 :-D (αχ καταστρεφομαι) του εριξα ομως αλατι και η μαμα οσμοση βοηθησε πολυ και εσπασε και η γλυκαδα. τωρα λεω εδω και εβδομαδες να μου φτιαξω ενα ωραιο παραδοσιακο γιουβετσι που το πεθυμησα, εχω παρει το κρεας, ωραιο βοδινο carbonades που ειναι κρεας για βρασιμο, και καθεται. παντως αν θες φωτος εχω αρκετα φαγητα μου στο facebook μου ή στο Imageshack

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...