Toufas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Παντου τα μακαρονια ειναι απο durum σιταρι, οχι μονο στην ιταλια ή κανω λαθος?
billkost Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Παντου τα μακαρονια ειναι απο durum σιταρι, οχι μονο στην ιταλια. Not true. Και στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα υπάρχουν εταιρείες που δε τα κάνουν από σκληρό σίτο. Νομίζω πως και η Misko βγάζει μόνο μια σειρά από σκληρό σίτο και όλα τα άλλα είναι από κανονικό αλεύρι. τι διαφορα εχουν τα απλα μακαρονια που κανουν 30 σεντς το πακετο απο αυτα που κανουν 3 ευρω. (10πλασια τιμη) Τεράστια. Εγώ το έμαθα από τότε που είδα τον Heston να κάνει την μπολονέζ του. Μετά έψαξα και μόνος μου και βρήκα αρκετά για το μακαρόνι, για το ξερό, για το φρέσκο και πολλά άλλα. Πάντως ενώ δε θα έδινα 7 ευρώ για τη rustichella d' abruzzo, δίνω άνετα 4 για τα montebello. Τα μακαρόνια που κάνω είναι ΥΠΕΡΓΑΜΑΤΑ! Κρίμα γιατί δεν έχω πετύχει το ριζότο ρε γαμώτο. Θα ήταν πιο ολοκληρωμένο.
Toufas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Εγω παντως de cecco και barilla παιρνω. Αν και γενικα σπανια θα φαω μακαρονια. Εχει βγαλει μια σειρα η barilla με πιο "παραδοσιακα" προιοντα και εχουν την προεξοχες που θες πανω στο ζυμαρικο παντως.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Υπάρχουν μαγαζιά στην Αθήνα με προϊόντα που κανονικά δεν τα βρίσκει κανείς στην Ελλάδα? Κάτι σαν τα Castroni στη Ρώμη ας πούμε?
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 ο,τιδήποτε δεν βρίσκουμε στα υπόλοιπα μαγαζια ... και να τρώγεται!
billkost Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Εγω παντως de cecco και barilla παιρνω. Αν και γενικα σπανια θα φαω μακαρονια. Εχει βγαλει μια σειρα η barilla με πιο "παραδοσιακα" προιοντα και εχουν την προεξοχες που θες πανω στο ζυμαρικο παντως. De cecco δεν έχω βρει στην Ελλάδα, αν και δεν έχω ψάξει. Θα ψάξω για τη σειρά της Barilla. Πάντως τώρα γύρισα από ένα Ιταλικό. Δε ξέρω ρε παιδιά, ίσως να είναι η ιδέα μου αλλά τα μακαρόνια που κάνω, τα κάνω καλύτερα από οποιοδήποτε μαγαζί έχω πάει. Υπάρχουν μαγαζιά στην Αθήνα με προϊόντα που κανονικά δεν τα βρίσκει κανείς στην Ελλάδα? Κάτι σαν τα Castroni στη Ρώμη ας πούμε? Ψάξε για deli. Εγώ εχθές αγόρασα ολόκληρο foie gras από το πανδαισία στην Αγία Παρασκευή.
evabb Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 εφτιαξα πριν λιγο quiche με κρεμμυδι. η καταστροφη η ιδια. πλημυρισμενη στα ζουμια! σπαω το κεφαλι μου τι αλλαγες να κανω για βγει στεγνη την επομενη φορα. θα μειωσω το γαλα η καλυτερα θα το αντικαστησω εξ ολοκληρου με κρεμα γαλακτος. τα κρεμμυδια ομως; τι να κανω για να διωξω οσο το δυνατον περισσοτερο νερο; αυτα νομιζω μου εκαναν την ζημια. τα ειχα τσιγαρισει αλλα μαλλον ηθελαν κι αλλο. τι να κανω; να τα τηγανισω την επομενη φορα;
Toufas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 http://www.gastronomos.gr/magazia? εδω θα βρεις αρκετα μπιλ, διαβαζα τον γαστρονομο που ειχα παρει την τελευταια φορα που ημουν κατω και ειδα για ενα γαλλικο μαγαζι στο παγκρατι που ειναι μερος γαλλικης αλυσιδας, θες να σου δωσω info? ποσο ειχε το foie? ολοκληρο φρεσκο? μιση με 1 ωρα θελουν τα κρεμμυδια για να βγαλουν ολα τα υγρα! με βουτυρο σε μια κατσαρολα στο χαμηλο και ανακατεμα καθε λιγο και λιγακι. Και κρεμα αντι για γαλα.
evabb Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 μιση με 1 ωρα θελουν τα κρεμμυδια για να βγαλουν ολα τα υγρα! με βουτυρο σε μια κατσαρολα στο χαμηλο και ανακατεμα καθε λιγο και λιγακι. Και κρεμα αντι για γαλα. εγω τα τσιγαρισα με βουτυρο και λαδι. το θεμα με το βουτυρο ειναι οτι στο τελος γινεται καφε και κολλαει κατω. θα την επιχειρησω παλι και θα τα τσιγαριζω μεχρι να ψοφησουν. τι απογοητευση κι αυτη. εγινε παπαρα ολη η ζυμη απο κατω
billkost Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 http://www.gastronomos.gr/magazia? εδω θα βρεις αρκετα μπιλ, διαβαζα τον γαστρονομο που ειχα παρει την τελευταια φορα που ημουν κατω και ειδα για ενα γαλλικο μαγαζι στο παγκρατι που ειναι μερος γαλλικης αλυσιδας, θες να σου δωσω info? ποσο ειχε το foie? ολοκληρο φρεσκο? μιση με 1 ωρα θελουν τα κρεμμυδια για να βγαλουν ολα τα υγρα! με βουτυρο σε μια κατσαρολα στο χαμηλο και ανακατεμα καθε λιγο και λιγακι. Και κρεμα αντι για γαλα. Νομίζω ξέρω πιο λες, το comtesse gourmande; Το ξέρω, μου το είπε ένας φίλος, θα πάω αυτές τις μέρες. Το foie ήταν ολόκληρο, περίπου όμως το μισό μέγεθος από το Αμερική (εκεί όλα είναι πιο μεγάλα χαχαχαχαχαα) και ήταν κατεψυγμένο, ευτυχώς γιατί δεν ήθελα κονσέρβα. εγω τα τσιγαρισα με βουτυρο και λαδι. το θεμα με το βουτυρο ειναι οτι στο τελος γινεται καφε και κολλαει κατω. θα την επιχειρησω παλι και θα τα τσιγαριζω μεχρι να ψοφησουν. τι απογοητευση κι αυτη. εγινε παπαρα ολη η ζυμη απο κατω Μα, λογικό ρε συ, μην απογοητεύεσαι. Δεν είναι πως είσαι άντρας after all . εγω τα τσιγαρισα με βουτυρο και λαδι. το θεμα με το βουτυρο ειναι οτι στο τελος γινεται καφε και κολλαει κατω. θα την επιχειρησω παλι και θα τα τσιγαριζω μεχρι να ψοφησουν. τι απογοητευση κι αυτη. εγινε παπαρα ολη η ζυμη απο κατω Πάντως τώρα γύρισα επειδή κατάλαβα τι είπες. Ρε συ το βούτυρο γίνεται καφέ όταν υπερβεί το σημείο καπνού του (άντε λίγο πιο νωρίς γιατί όταν παίρνει καφέ χρώμα στην αρχή είναι ακόμα καλό). Τσιγάρισε το σε πολύ χαμηλή φωτιά. Πολύ χαμηλή και άστο για αρκετή ώρα. Πάω για κανένα βρώμικο τώρα, ο φίλος μου που θα πάω για βρώμικο, ανήκει σε αυτούς που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ ξένη κουζίνα, εκτός από Αγγλική, που έτρωγε μόνο μαλακίες και δεν έχει ιδέα για τη παραδοσιακή Αγγλική που είναι υπεργαμάτη, και έχει άποψη πως όλοι κάνουν μαλακίες εκτός από τις παραδοσιακές ταβέρνες και τις παραδοσιακές νοικοκυρές. Σε τέτοιο άνθρωπο τι να πεις; Συμφωνείς μαζί του και τρως μόνος σου το foie χαχαχαχαχαχα.
billkost Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 μαλλον αυτο θα ειναι. Ποσο το ειχανε? Κάτσε, δε το πήρα από εκεί εγώ. Εκεί έχουν μόνο σε κονσέρβες. Εγώ το πήρα από τη πανδαισία στην Αγία Παρασκευή.
billkost Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Λοιπόν! Hint molecular gastronomy για το guiche σου! Τώρα θυμήθηκα κάτι που είχα διαβάσει και φυσικά το είχα κάνει και μόνος μου σπίτι για να δω την ισχύ του (είπαμε, nullius in verba). Όταν βρεις πως να κάνεις τα καραμελωμένα κρεμμύδια σου, την επόμενη φορά, δοκίμασε να βάλεις λίγο baking soda πάνω τους όταν τα βάλεις στο τηγάνι. Θα παρατηρήσεις πως θα καραμελώσουν στον μισό χρόνο και θα έχουν πιο έντονη καραμελωμένη γεύση. Πίστεψέ με, το πιάτο σου θα ανέβει δυο επίπεδα πάνω. Πάντως δε γουστάρω πιάτα σαν παστίτσιο, μουσακά, πίτσα, quiche και οτιδήποτε έχει τόσο πολύ ανακατωσούρα μέσα του.
evabb Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Λοιπόν! Hint molecular gastronomy για το guiche σου! Τώρα θυμήθηκα κάτι που είχα διαβάσει και φυσικά το είχα κάνει και μόνος μου σπίτι για να δω την ισχύ του (είπαμε, nullius in verba). Όταν βρεις πως να κάνεις τα καραμελωμένα κρεμμύδια σου, την επόμενη φορά, δοκίμασε να βάλεις λίγο baking soda πάνω τους όταν τα βάλεις στο τηγάνι. Θα παρατηρήσεις πως θα καραμελώσουν στον μισό χρόνο και θα έχουν πιο έντονη καραμελωμένη γεύση. Πίστεψέ με, το πιάτο σου θα ανέβει δυο επίπεδα πάνω. Πάντως δε γουστάρω πιάτα σαν παστίτσιο, μουσακά, πίτσα, quiche και οτιδήποτε έχει τόσο πολύ ανακατωσούρα μέσα του. οταν λεω οτι η ζωη μου ειναι ενα λαθος σε κατι τετοια αναφερομαι. ολη μερα μεσα στην σοδα δουλευω και τωρα μου λες να την βαλω και στο χομπυ μου. παντως τα φαγητα που λες οτι ειναι ανακατωσουρα εχουν την δυσκολια να πετυχεις την σωστη υφη στην καθε στρωση κτλ. δεν ειναι δλδ μονο η γευση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις