billkost Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δεν σου ειπα να βαλεις ελαιολαδο! Ωχ! Indeed! Mea culpa φίλε μου.
billkost Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Λοιπόν, πήγα στο βιολογικό κρεωπολείο στην Ηλιούπολη. Οι άνθρωποι ήταν ευγενικοί, δε μπορώ να πω κάτι αρνητικό για τη συμπεριφορά τους, όμως ρε γαμώτο, δε μου άρεσε ο τρόπος τους. Δεν έχει εξήγηση, ξέρω, είναι ίσως η συνήθεια από το Αμέρικα που ότι ρωτήσεις απαντάνε με χαμόγελο και θα σου κάνουν και μια μικρή συζήτηση γύρω από το θέμα. Μου φάνηκε πως ότι τους έλεγα περνούσε με μια περίεργη δυσπιστία. Ο χασάπης με ρώταγε τι θα το κάνω το λίπος από το γουρούνι, του είπα "λαρδί" και με ρώτησε τι θα το κάνω το λαρδί και του είπα πως θα μαγειρεύω με αυτό. Δε σκέφτηκα να του εξηγήσω πως "είναι λίπος, άρα μαγειρεύεις όπως οποιοδήποτε άλλο λίπος, π.χ. ελαιόλαδο.", δε το σκέφτηκα επειδή εκείνη τη στιγμή με ξάφνιασε η άγνοιά του. Ειδικά στο τέλος όταν του έκανα λόγο για το γουρούνι mangalitsa, ο τύπος μου λέει: "Είμαι 25 χρόνια χασάπης, αυτό πρώτη φορά το ακούω". Εκεί ήθελα να του πω: "Στα παπάρια μου", αλλά επειδή είμαι χρυσό και καλό παιδί δεν είπα τίποτα. Μετά ήταν η κόρη του τύπου που έχει το μαγαζί που ενώ και αυτή ήταν ευγενική, ο τρόπος της ήταν και αυτός λίγο περίεργος. Είμαι σίγουρος πως όταν έφυγα θα είπαν και οι δυο: "Τι μαλάκας είναι αυτός; Ήρθε να μας το παίξει έξυπνος;". Εσείς τι λέτε; Οι Έλληνες είναι λίγο μαλάκες σε αυτά τα θέματα ή ο μαλάκας είμαι εγώ; Hint: Αν πείτε πως ο μαλάκας είμαι εγώ, κάνετε λάθος.
evabb Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 καλως ορισες στην ελλαδα, που νομιζουν οτι υπαρχει ενα χοιρινο μονο, ενα ειδος πατατας, ενα ειδος ντοματας κτλ και η οτι η μπαγκετα ειναι σαντουιτς και οχι ψωμι.
Toufas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Καλα κοιτα, η μανγκαλιτσα θεωρειται πολυ περιορισμενη ρατσα, και η αναβιωση της ειναι σχετικα προσφατη. Αλλα τωρα οτι και να πω εγω και η ευα θα πεταχτουν μερικοι και θα μας πουνε οτι δεν ξερουμε κλπ κλπ.
billkost Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 καλως ορισες στην ελλαδα, που νομιζουν οτι υπαρχει ενα χοιρινο μονο, ενα ειδος πατατας, ενα ειδος ντοματας κτλ και η οτι η μπαγκετα ειναι σαντουιτς και οχι ψωμι. Α ναι! Και τα κίτρινα τυριά είναι όλα τα ίδια (αλλά ΟΚ, αυτό μόνο για τα βόρεια της Ελλάδος).
Toufas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Εψαχνα video να δειξω τι πηρα χτες, και βρηκα την διαφημηση και αυτο που ειδα οτι θα βαλουν απο τον heston στις 28/11 με εκανε να τα παιξω λιγο... http://www.youtube.com/watch?v=GVBcYrVhbAE Εχω ηδη 2 christmass puddings με το πορτοκαλι μεσα και 2 mincemeat pies και θελω και 2 ατομικες xmas puddings με το μανταρινι και θελω και το black forest buche για μενα 28/11 παω για ψωνια.-
billkost Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Καλα κοιτα, η μανγκαλιτσα θεωρειται πολυ περιορισμενη ρατσα, και η αναβιωση της ειναι σχετικα προσφατη. Αλλα τωρα οτι και να πω εγω και η ευα θα πεταχτουν μερικοι και θα μας πουνε οτι δεν ξερουμε κλπ κλπ. Μα ρε συ, αυτό το συμπέρασμα το έχω βγάλει και από άλλους. Πας να πεις κάτι σε κάποιον που και καλά είναι ο ειδικός επί του θέματος και αν ξεκινήσει να λέει μαλακία και κάνεις το λάθος να του πεις (ευγενικά φυσικά) πως δεν ισχύει αυτό που λέει, αντί να σου πει πως θα το ψάξει και πως μπορεί να έχει άδικο, αρχίζει να κάνει λες και τον έβρισες, στο Ελλάδα προτιμάς να είσαι μαλάκας παρά να παραδεχτείς πως είσαι λάθος. Εψαχνα video να δειξω τι πηρα χτες, και βρηκα την διαφημηση και αυτο που ειδα οτι θα βαλουν απο τον heston στις 28/11 με εκανε να τα παιξω λιγο... http://www.youtube.com/watch?v=GVBcYrVhbAE Εχω ηδη 2 christmass puddings με το πορτοκαλι μεσα και 2 mincemeat pies και θελω και 2 ατομικες xmas puddings με το μανταρινι και θελω και το black forest buche για μενα 28/11 παω για ψωνια.- Ζηλεύω.
evabb Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 χαχα ενταξει αυτο με τα τυρια στα βορεια ειναι καφριλια απο τις λιγες. αυτο που με ενοχλει στην ελλαδα ειναι κυριως το γεγονος οτι δεν υπαρχει τυποποιηση και μπορει ο καθενας να σου πουλησει οτι θελει. δεν ισχυει για ολα αυτο φυσικα, αλλα σου λεει γκουντα τοσα ευρω, τωρα το τι γκουντα ειναι απο που κραταει η σκουφια του και τι γευση εχει ενα θεος ξερει!
Toufas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Παω στοιχημα οτι εχω πιο πολλα τυρια απο την ελλαδα αυτη την στιγμη στο ψυγειο μου, απο οποιον πεταχτει και μας πει γραφικους Και μιας και το πιασαμε, δοκιμασα ανεβατο πριν λιγες μερες και δεν μου αρεσε. Πολυ αλμυρο και πολυ ξυνο (πιο πολυ απο ξυνομυζηθρα)
athlios Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Η γκουντα ειναι απο τα νοστιμα κασερια για τοστ , μη λεμε χαζα!
evabb Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 και σε ποιο ακριβως γκουντα αναφερεσαι; γτ υπαρχουν πολλα διαφορετικα. τι μαρκα, ποσο παλιο και με τι νοτα;
athlios Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Ενα κασερι γκουντα ΦΑ στο κλειδι του σολ λεω στον μπακαλη, δε ξερω τι λες εσυ.
evabb Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 ιδου κυριοι για τι μιλαμε. οριστε η περιτρανη αποδειξη για την παντελη ελλειψη ενημερωσης και κριτικης πανω στο φαγητο στην ελλαδα. να στο θεσω αλλιως αθλιε, αλλη γευση εχει ενα γκουντα jeune κι αλλη γευση ενα vieux. το jeune εχει πιο απαλη γευση γτ εχει ζυμωθει λιγοτερο. το vieux εχει πλουσια γευση και εντονο αρωμα. επισης δεν μπορεις να λες το γκουντα ειναι καλο για τοστ οταν υπαρχουν δεκαδες διαφορετικα γκουντα, πχ ετσι και βαλεις αυτο το γκουντα σε τοστ πρωτον χαραμιζεις το τυρι δευτερον δεν θα καταλαβεις καμια αλλη γευση εκτος απο την δικια του, ειναι τοσο εντονο που τα καλυπτει ολα. λατρεμενο τυρι αν και βρισκω οτι δυσκολα συνδιαζεται με κατι αλλο, παντα κυριαχει.
slygeo87 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 και σε ποιο ακριβως γκουντα αναφερεσαι; γτ υπαρχουν πολλα διαφορετικα. τι μαρκα, ποσο παλιο και με τι νοτα; Ποιά νότα μωρή κότα, έχω να φάω ψωμί ένα χρόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις