billkost Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 στο τελος το ελαιολαδο ναι. παντως μαγιονεζα + κετσαπ + ουισκι= σως κοκτειλ= win μην σου πως να μην βαλεις καν την κετσαπ αλλα λιγο λεμονι και γκρι γαριδες. Δε μπορώ το αλκοόλ ρε συ. Αν μου υποσχεθείς πως το αλκοόλ που θα έχει το μίγμα δε θα μοιάζει με αλκοόλ τότε θα το δοκιμάσω.
Toufas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Και αυτο που λες για το canola/ σπορελαιο δεν ισχυει. www.cansa.co.za/facts_myths_diet_canola.asp
billkost Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Μαστορα, αιολι θες να φτιαξεις εσυ. Ε να, τέτοια μου λες και νιώθω προσβεβλημένος... Το αυθεντικό, Καταλονικό aioli (οεοε, τώρα που λένε πως τελείωσαν και οι τρομοκρατικές ενέργειες θα πάω για φαγητό!) είναι σκόρδο και λάδι ΤΕΛΕΙΑ. Αυτό που θα κάνω εγώ θα είναι μαγιονέζα με γεύση σκόρδο και πιπέρι. Η βάση είναι καθαρή μαγιονέζα, δηλαδή αυγό (που ξαναλέω, το αυθεντικό aioli δεν έχει), νερό, μουστάρδα, αλάτι, λάδι και αφού γίνει το emulsion θα βάλω γεύσεις. Και αυτο που λες για το canola/ σπορελαιο δεν ισχυει. www.cansa.co.za/facts_myths_diet_canola.asp Λοιπόν, γράψε στο google "canola oil health" και θα δείς. Τα μισά λένε πως είναι κακό και τα μισά καλό. Δε ξέρει τι να πιστέψει κανείς. Γιαυτό ρωτάω για το αμυγδαλέλαιο, γιατί μέχρι στιγμής δε βρήκα κάποιον να το λέει κακό. Λοιπόν, ωραία η παρέα σας αλλά πάω να ψωνίσω από έναν organic χασάπη στην Ηλιούπολη, δε ξέρω αν πρέπει να τον εμπιστευτώ αλλά δεν έχω άλλες επιλογές. CU later.
Toufas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Εχει γευση το αμυγδαλελαιο και αρωμα αμυγδαλου. Και ξεχασες το λευκο βαλσαμικο και το λεμονι στην σαλτσα σου. Και το σκορδο ειναι πιο καλο να το κανεις σκετο με λαδι στο blender και να εχεις εναν πολτο σκορδολαδο και να βαλεις οσο θες.
evabb Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δε μπορώ το αλκοόλ ρε συ. Αν μου υποσχεθείς πως το αλκοόλ που θα έχει το μίγμα δε θα μοιάζει με αλκοόλ τότε θα το δοκιμάσω. ελαχιστο βαζεις ισα για την μυρωδια!
Toufas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Για κρεας: http://www.athinorama.gr/umami/food/articles/?id=2276 http://www.gastronomos.gr/magazia?c=18
billkost Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Εχει γευση το αμυγδαλελαιο και αρωμα αμυγδαλου. Και ξεχασες το λευκο βαλσαμικο και το λεμονι στην σαλτσα σου. Και το σκορδο ειναι πιο καλο να το κανεις σκετο με λαδι στο blender και να εχεις εναν πολτο σκορδολαδο και να βαλεις οσο θες. Προφανώς! Ξέχασα το οξύ! Αλλά fear not my friend, δε θα ξεχάσω να το βάλω στη μαγιονέζα. Όμως δε θα βάλω ξύδι, θα βάλω μόνο λεμόνι. Διάβασα κάπου για ξύδι σαμπάνιας αλλά δε ξέρω, για την ώρα θα την κάνω έτσι και βλέπουμε. Επίσης, δυστυχώς το αμυγδαλέλαιο έχει άρωμα, αλλά τι να κάνω ο άμοιρος; Τώρα το αγόρασα και θα το βάλω. Το aioli δε το κάνω με blender ρε συ, ακριβώς για τον λόγο που ανέφερα προηγουμένως, επειδή το ελαιόλαδο στις δυνατές στροφές θα σπάσει τα πικρά σωματίδια και θα τα συλλάβει η γλώσσα σου. Αυτό που θα κάνω είναι να βάλω σκόρδο ψιλοκομμένο από εκείνη την παπαριά που είναι σαν να το λιώνει και μετά βάζω λίγο αλάτι και με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας το λιώνω μέχρι να γίνει πολτός. Σαν να κάνω σκορδαλιά. Αχ σκορδαλιά, αν φτιάξω θα βρομοκοπώ αύριο στη δουλειά. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2011 από billkost
evabb Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Επίσης, δυστυχώς το αμυγδαλέλαιο έχει άρωμα, αλλά τι να κάνω ο άμοιρος; Τώρα το αγόρασα και θα το βάλω. κανε το ενα ωραιο μασαζακι στην γκομενα σου.
billkost Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 κανε το ενα ωραιο μασαζακι στην γκομενα σου. Δε ξέρω τι σου κάνει ο δικός σου για να λες τέτοια πράγματα, αλλά εγώ δε θα χαράμιζα τόσο ωραίο λάδι. Άλλωστε, δε με χάλασε η γεύση του στη μαγιονέζα. Μια χαρά βγήκε.
Toufas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 αμυγδαλομαγιονεζα? :| επισης, δεν σου ειπα να την κανεις στο blender, σου ειπα πως να κανεις πολτο σκορδου.
evabb Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δε ξέρω τι σου κάνει ο δικός σου για να λες τέτοια πράγματα, αλλά εγώ δε θα χαράμιζα τόσο ωραίο λάδι. Άλλωστε, δε με χάλασε η γεύση του στη μαγιονέζα. Μια χαρά βγήκε. και να ξερες ποσους τονους τετοιων καλων λαδιων βαζουν στις κρεμες...
billkost Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 αμυγδαλομαγιονεζα? :| επισης, δεν σου ειπα να την κανεις στο blender, σου ειπα πως να κανεις πολτο σκορδου. Βασικά μου είπες να το κάνω στο blender . Μάλλον σου ξέφυγε και δε το θυμάσαι. Κοίτα εμένα δε μου μυρίζει αμύγδαλο. και να ξερες ποσους τονους τετοιων καλων λαδιων βαζουν στις κρεμες... Δε ξέρω αλλά θα ρωτήσω μια χημικό μηχανικό που ξέρω. Ώχ περίμενε, μπερδεύτικα...
Toufas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 για ξαναδες... Εχει γευση το αμυγδαλελαιο και αρωμα αμυγδαλου. Και ξεχασες το λευκο βαλσαμικο και το λεμονι στην σαλτσα σου. Και το σκορδο ειναι πιο καλο να το κανεις σκετο με λαδι στο blender και να εχεις εναν πολτο σκορδολαδο και να βαλεις οσο θες.
billkost Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 για ξαναδες... Είπες να κάνω στο blender το σκόρδο με το λάδι, και εγώ σε αυτό αναφέρθηκα. Είπα πως το λάδι όταν μπει σε blender πικρίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις