Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

στο τελος το ελαιολαδο ναι.

 

παντως μαγιονεζα + κετσαπ + ουισκι= σως κοκτειλ= win μην σου πως να μην βαλεις καν την κετσαπ αλλα λιγο λεμονι και γκρι γαριδες.

Δε μπορώ το αλκοόλ ρε συ. Αν μου υποσχεθείς πως το αλκοόλ που θα έχει το μίγμα δε θα μοιάζει με αλκοόλ τότε θα το δοκιμάσω.

Δημοσ.

Μαστορα, αιολι θες να φτιαξεις εσυ.

Ε να, τέτοια μου λες και νιώθω προσβεβλημένος...

 

Το αυθεντικό, Καταλονικό aioli (οεοε, τώρα που λένε πως τελείωσαν και οι τρομοκρατικές ενέργειες θα πάω για φαγητό!) είναι σκόρδο και λάδι ΤΕΛΕΙΑ.

 

Αυτό που θα κάνω εγώ θα είναι μαγιονέζα με γεύση σκόρδο και πιπέρι. Η βάση είναι καθαρή μαγιονέζα, δηλαδή αυγό (που ξαναλέω, το αυθεντικό aioli δεν έχει), νερό, μουστάρδα, αλάτι, λάδι και αφού γίνει το emulsion θα βάλω γεύσεις.

 

Και αυτο που λες για το canola/ σπορελαιο δεν ισχυει.

www.cansa.co.za/facts_myths_diet_canola.asp

Λοιπόν, γράψε στο google "canola oil health" και θα δείς. Τα μισά λένε πως είναι κακό και τα μισά καλό.

Δε ξέρει τι να πιστέψει κανείς. Γιαυτό ρωτάω για το αμυγδαλέλαιο, γιατί μέχρι στιγμής δε βρήκα κάποιον να το λέει κακό.

 

Λοιπόν, ωραία η παρέα σας αλλά πάω να ψωνίσω από έναν organic χασάπη στην Ηλιούπολη, δε ξέρω αν πρέπει να τον εμπιστευτώ αλλά δεν έχω άλλες επιλογές.

 

CU later.

Δημοσ.

Εχει γευση το αμυγδαλελαιο και αρωμα αμυγδαλου.

 

Και ξεχασες το λευκο βαλσαμικο και το λεμονι στην σαλτσα σου. Και το σκορδο ειναι πιο καλο να το κανεις σκετο με λαδι στο blender και να εχεις εναν πολτο σκορδολαδο και να βαλεις οσο θες.

Δημοσ.

Δε μπορώ το αλκοόλ ρε συ. Αν μου υποσχεθείς πως το αλκοόλ που θα έχει το μίγμα δε θα μοιάζει με αλκοόλ τότε θα το δοκιμάσω.

 

ελαχιστο βαζεις ισα για την μυρωδια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει γευση το αμυγδαλελαιο και αρωμα αμυγδαλου.

 

Και ξεχασες το λευκο βαλσαμικο και το λεμονι στην σαλτσα σου. Και το σκορδο ειναι πιο καλο να το κανεις σκετο με λαδι στο blender και να εχεις εναν πολτο σκορδολαδο και να βαλεις οσο θες.

Προφανώς! Ξέχασα το οξύ! Αλλά fear not my friend, δε θα ξεχάσω να το βάλω στη μαγιονέζα. Όμως δε θα βάλω ξύδι, θα βάλω μόνο λεμόνι. Διάβασα κάπου για ξύδι σαμπάνιας αλλά δε ξέρω, για την ώρα θα την κάνω έτσι και βλέπουμε.

 

Επίσης, δυστυχώς το αμυγδαλέλαιο έχει άρωμα, αλλά τι να κάνω ο άμοιρος; Τώρα το αγόρασα και θα το βάλω.

 

Το aioli δε το κάνω με blender ρε συ, ακριβώς για τον λόγο που ανέφερα προηγουμένως, επειδή το ελαιόλαδο στις δυνατές στροφές θα σπάσει τα πικρά σωματίδια και θα τα συλλάβει η γλώσσα σου.

 

Αυτό που θα κάνω είναι να βάλω σκόρδο ψιλοκομμένο από εκείνη την παπαριά που είναι σαν να το λιώνει και μετά βάζω λίγο αλάτι και με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας το λιώνω μέχρι να γίνει πολτός. Σαν να κάνω σκορδαλιά.

 

Αχ σκορδαλιά, αν φτιάξω θα βρομοκοπώ αύριο στη δουλειά.

Επεξ/σία από billkost
Δημοσ.

Επίσης, δυστυχώς το αμυγδαλέλαιο έχει άρωμα, αλλά τι να κάνω ο άμοιρος; Τώρα το αγόρασα και θα το βάλω.

 

 

κανε το ενα ωραιο μασαζακι στην γκομενα σου.

Δημοσ.

κανε το ενα ωραιο μασαζακι στην γκομενα σου.

Δε ξέρω τι σου κάνει ο δικός σου για να λες τέτοια πράγματα, αλλά εγώ δε θα χαράμιζα τόσο ωραίο λάδι.

 

Άλλωστε, δε με χάλασε η γεύση του στη μαγιονέζα. Μια χαρά βγήκε.

Δημοσ.

αμυγδαλομαγιονεζα? :|

επισης, δεν σου ειπα να την κανεις στο blender, σου ειπα πως να κανεις πολτο σκορδου.

Δημοσ.

Δε ξέρω τι σου κάνει ο δικός σου για να λες τέτοια πράγματα, αλλά εγώ δε θα χαράμιζα τόσο ωραίο λάδι.

 

Άλλωστε, δε με χάλασε η γεύση του στη μαγιονέζα. Μια χαρά βγήκε.

 

και να ξερες ποσους τονους τετοιων καλων λαδιων βαζουν στις κρεμες...

Δημοσ.

αμυγδαλομαγιονεζα? :|

επισης, δεν σου ειπα να την κανεις στο blender, σου ειπα πως να κανεις πολτο σκορδου.

Βασικά μου είπες να το κάνω στο blender :D. Μάλλον σου ξέφυγε και δε το θυμάσαι.

Κοίτα εμένα δε μου μυρίζει αμύγδαλο.

 

και να ξερες ποσους τονους τετοιων καλων λαδιων βαζουν στις κρεμες...

Δε ξέρω αλλά θα ρωτήσω μια χημικό μηχανικό που ξέρω.

Ώχ περίμενε, μπερδεύτικα...

Δημοσ.

για ξαναδες...

Εχει γευση το αμυγδαλελαιο και αρωμα αμυγδαλου.

 

Και ξεχασες το λευκο βαλσαμικο και το λεμονι στην σαλτσα σου. Και το σκορδο ειναι πιο καλο να το κανεις σκετο με λαδι στο blender και να εχεις εναν πολτο σκορδολαδο και να βαλεις οσο θες.

Δημοσ.

για ξαναδες...

Είπες να κάνω στο blender το σκόρδο με το λάδι, και εγώ σε αυτό αναφέρθηκα. Είπα πως το λάδι όταν μπει σε blender πικρίζει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...