billkost Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 πρόσφατα τελείωσα το GoodEats τι άλλο εχουμε να πρωτείνουμε πάνω σε τέτοιες φάσεις πχ ακόμα και τύπου IRon chef Καλό το good eats αλλά για πιο science, με papers και δημοσιεύσεις κλπ παίρνε βιβλία του Herve This. Ο τύπος τα σπάει αλλά το ρίχνει πολύ στη χημεία, ότι πρέπει για evabb, θα καταλαβαίνει και τι γράφει γιατί πολλές φορές διαβάζω για πεκτίνες και ληθιμίνες (έτσι λέγεται και τα χάνω. Εν το μεταξύ ο τύπος είναι συμπαθέστατος, δηλαδή μιλάει και θέλω να πάω να κάτσω στα γόνατά του και να του πω: "παππού, πες μου κανένα παραμύθι με μοριακή γαστρονομία".
evabb Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 δεν εχω ασχοληθει καθολου με την μοριακη γαστρονομια, εδω ακομα παλευω την παραδοσιακη
Toufas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Φτιαχνω πανσετα στον φουρνο με za'atar, pedro ximenez sherry και σκορδο μαζι με tartiflette. Το μεσημερι θα βαλω ελληνικο λαδι και το βραδυ ιταλικο ετσι για να γυρισουμε ολη την μεσογειο.
billkost Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 δεν εχω ασχοληθει καθολου με την μοριακη γαστρονομια, εδω ακομα παλευω την παραδοσιακη Κάνε τα παράλληλα.
evabb Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Κάνε τα παράλληλα. τσου, τωρα θελω να γινω μαστερ των quiche και των αλμυρων ταρτων.
billkost Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Φτιαχνω πανσετα στον φουρνο με za'atar, pedro ximenez sherry και σκορδο μαζι με tartiflette. Το μεσημερι θα βαλω ελληνικο λαδι και το βραδυ ιταλικο ετσι για να γυρισουμε ολη την μεσογειο. Ενδιαφέρον. Φαντάζομαι εννοείς ελαιόλαδο. Τι διαφορά έχει το Ελληνικό με το Ιταλικό; Δηλαδή, Έχει παραπάνω διαφορά από όσο ένα Ελληνικό από τη Πελοπόννησο με ένα Ελληνικό από τη Μακεδονία;
Toufas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Εδω εχει διαφορα απο την καλαματα στην σπαρτη, δεν θα εχει απο μια χωρα στην αλλη? Ασε που ειναι και διαφορετικες ποικιλιες ελιας, υπαρχουν "single malt" λαδια απο μια ποικιλια και μονο (πχ arbequina)
evabb Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Φτιαχνω πανσετα στον φουρνο με za'atar, pedro ximenez sherry και σκορδο μαζι με tartiflette. Το μεσημερι θα βαλω ελληνικο λαδι και το βραδυ ιταλικο ετσι για να γυρισουμε ολη την μεσογειο. ρε τουφα ειλικρινα τωρα, πως θα τα φας ολα αυτα; μα tartiflette και κρεας; ps αν δεν το κανεις με αυθεντικο reblochon δεν λεει!!!
Toufas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Για αυτο την εφαγα μονη της και θα φαω το κρεας πιο μετα Βρωμισε το σπιτι παντως με το reblochon
evabb Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Για αυτο την εφαγα μονη της και θα φαω το κρεας πιο μετα Βρωμισε το σπιτι παντως με το reblochon ετσιιιιιιι ωραια βρωμα
billkost Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Εδω εχει διαφορα απο την καλαματα στην σπαρτη, δεν θα εχει απο μια χωρα στην αλλη? Ασε που ειναι και διαφορετικες ποικιλιες ελιας, υπαρχουν "single malt" λαδια απο μια ποικιλια και μονο (πχ arbequina) Ναι αυτό ρωτάω ρε συ, από τη στιγμή που ακόμα και δυο διπλανά οικόπεδα μπορεί να έχουν διαφορετικό λάδι, περιμένεις να βρεις συγκεκριμένες διαφορές μεταξύ των δυο χωρών; Δηλαδή, αν σου έλεγα πως το Ιταλικό λάδι που πήρες ήταν Ελληνικό, θα το καταλάβαινες ή θα έλεγες πως όχι, είναι Ιταλικό επειδή οι διαφορές είναι αυτό και αυτό που δε τις βρίσκεις ανάμεσα στα λάδια της Ελλάδος; Με κάνεις και ξαναγράφω τα ίδια πράγματα δυο φορές με διαφορετικό τρόπο. Ούτε άσκηση για έκθεση. Πω τώρα που λέτε για τυριά, θυμήθηκα τα τρία τυράκια που έφαγα στο picholine και ήθελα να φάω και άλλα, όμως ήταν έξτρα 50$ και δε πήρα γαμώ τη τσιγκουνιά μου.
Toufas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δηλαδη οι ιταλοι περνουν ελληνικα λαδια και τα πουλανε δικα τους? Και τα ΠΟΠ/pdo πανε στον βροντο?
mary Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δηλαδη οι ιταλοι περνουν ελληνικα λαδια και τα πουλανε δικα τους? Και τα ΠΟΠ/pdo πανε στον βροντο? Believe it or not, it does happen my dear! (Αγγλικα γραφω την τυχη μου μεσα...που τα ειδε τα γκλικλις?)
Προτεινόμενες αναρτήσεις