Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ακριβως. Το χταποδι το μαγειρευουν για λιγο χρονο ωστε να εχει την σωστη υφη. Φυσικα για να το μαθεις αυτο σωστα οπως ολα στην ιαπωνια πρεπει να το κανεις 5-6 χρονια. Εδω για το ποσο αλατι βαζουν στο ρυζι διαβαζα οτι καποιος πρεπει να το κανει για 3 χρονια (ΜΟΝΟ αυτο)

Δημοσ.

Έτσι. Το κάθε τι έχει το μάστορά του. Κι ο καθένας είναι μάστορας σε 2-3 πράγματα το πολύ. Όχι όπως οι Άγγλοι σεφ που το παίζουν οτι ξέρουν τα πάντα και στο τέλος μαγειρεύουν αηδίες και καίνε τις γουρνόπετσες κλπ.

Δημοσ.

Ακριβως. Το χταποδι το μαγειρευουν για λιγο χρονο ωστε να εχει την σωστη υφη. Φυσικα για να το μαθεις αυτο σωστα οπως ολα στην ιαπωνια πρεπει να το κανεις 5-6 χρονια. Εδω για το ποσο αλατι βαζουν στο ρυζι διαβαζα οτι καποιος πρεπει να το κανει για 3 χρονια (ΜΟΝΟ αυτο)

Ωρε παλικάρι μήπως υπερβάλλεις; Να πάρει 4-5 φορές να το δει μέχρι να το πετύχει με επιτήρηση ΟΚ, να του πάρει και άλλες 15 αν είναι κανένας αλγόριθμος να σου πω πάλι ΟΚ. Να είναι τόσο πολύπλοκο όσο η πιο δύσκολη τεχνική της μοριακής γαστρονομίας και να του πάρει 20 μέρες (δε πρόκειται να κάνει φυγόκεντρο με τα χέρια του!). Τι διάβολο 3 χρόνια;

 

Είσαι σίγουρος; Εγώ είμαι σκεπτικιστής. Δηλαδή όχι, δεν είμαι καν σκεπτικιστής. Είμαι άπιστος. Ακόμα και ο ίδιος ο "salt in the rice chef" να έρθει να μου το πει θα του πω πως δε τον πιστεύω.

 

Επίσης, για το χταπόδι, εντάξει, δε λέω η εμπειρία βοηθάει αλλά πλέον έχουμε στη διάθεσή μας τα κατάλληλα μέσα για να μαγειρεύει ο καθένας, pH μετρητή για τη διάλυση οξέος στο νερό που θα το βράσεις, μετρητές θερμοκρασίας κλπ. 5-6 χρόνια φαίνονται υπερβολικά για την εμπειρία.

 

Εκτός αν είναι τόσο μαλάκες και δε θέλουν να χρησιμοποιήσουν επιστήμη. Είναι το ισοδύναμο του να μη θες να χρησιμοποιήσεις calculator για αριθμητικές πράξεις.

 

Αυτό που έχει νόημα και είναι κατανοητό είναι να πεις πως έχει τόσο μεγάλο range αυτή η κουζίνα (δε ξέρω τώρα τα συγκεκριμένα, στο USA σπάνια να μου άρεσε η Ασιατική κουζίνα εκτός από ένα καταπληκτικό Βιετναμέζικο που έκανε pho και γούσταρα μέχρι αηδίας), που για να τα μάθεις όοοοολα θες 6 χρόνια, ΟΚ, πόσο θες για μια σχολή μαγειρικής και να μάθεις μόνο να μαγειρεύεις και όχι τα άλλα (θέμα ταχύτητας, παράλληλες τεχνικές και θέματα management κουζίνας); 1-2 χρόνια;

Δημοσ.

Κατσε και δες ολα τα γιαπωνεζικα iron chef και θα καταλαβεις τι εννοω. Μιλας για εναν λαο που ειναι full στην παραδοση και εχει παρει ελαχιστα απο τον υπολοιπο κοσμο.

Βρηκα και αυτο που ελεγα: http://boards.straightdope.com/sdmb/showthread.php?t=360272

 

Conjurer of salt:

http://www.youtube.com/watch?v=cmyiCk2gxUs

 

Επισης κανεις μαγειρας δεν λεει οτι ειναι μαγειρας για το αλατι, αυτα τα ρωτανε ατομα που νομιζουν οτι ενας μαγειρας κανει 1 πιατο μονο στο μαγαζι που δουλευει.

 

 

Επισης freedubus ο ειδικος που επρεπε να εχει κανει 20κατι χρονια στον συγκεκριμενο φουρνο, μπεκροπηνε με τα κοριτσα απεξω και εγω αντι να μιλαω με την κουνουπα, μιλαγα μαζι σου.

Δημοσ.

Κατσε και δες ολα τα γιαπωνεζικα iron chef και θα καταλαβεις τι εννοω. Μιλας για εναν λαο που ειναι full στην παραδοση και εχει παρει ελαχιστα απο τον υπολοιπο κοσμο.

Βρηκα και αυτο που ελεγα: http://boards.straightdope.com/sdmb/showthread.php?t=360272

 

Conjurer of salt:

http://www.youtube.com/watch?v=cmyiCk2gxUs

 

Επισης κανεις μαγειρας δεν λεει οτι ειναι μαγειρας για το αλατι, αυτα τα ρωτανε ατομα που νομιζουν οτι ενας μαγειρας κανει 1 πιατο μονο στο μαγαζι που δουλευει.

Μα, εσύ είπες πως θέλει 3 χρόνια για το αλάτι στο ρύζι και σου είπα αυτά που είπα. Για τα άλλα είναι άλλο θέμα.

Βαριέμαι να βλέπω τα show με chef που μαγειρεύουν, προτιμώ να διαβάζω για τη χημεία του φαγητού.

Δεν έχω τον McGee (το αγαπημένο του Heston) αλλά ο Herve This είναι πολύ γαμάτος.

Δημοσ.

http://www.youtube.com/watch?v=9eUYa4fz3h4

Γιαπωνεζικο cheesecake.

 

γαματο και πανευκολο αν και προσωπικα θα προτιμουσα να εβαζα digestive μπισκοτα.

 

επισης εχω καει βλεπω κοσκινα, γουδια κτλ και μου ερχονται αμεσως στο μυαλο οι εργαστηριακες τους βερσιον :fear:

Δημοσ.

την παντρευομουνα

Ναι ωραία μουνίτσα είναι, αλλά προτιμώ την παρακάτω (δες video), δε θα τη παντρευόμουν βέβαια καθ'ότι τελείως σκυλί αλλά για να σου κάνει ιταλικό φαγητό μετά το πήδημα είναι καλή φάση (είμαι σίγουρος πως κάνω καλύτερη pasta)! Επίσης, αν θες μπορείς να τη βάλεις να σου γαβγίζει για να διώχνει τους κλέφτες.

http://www.youtube.com/watch?v=rbykrz6vyr4

 

γαματο και πανευκολο αν και προσωπικα θα προτιμουσα να εβαζα digestive μπισκοτα.

 

επισης εχω καει βλεπω κοσκινα, γουδια κτλ και μου ερχονται αμεσως στο μυαλο οι εργαστηριακες τους βερσιον :fear:

Τι είσαι; Χημικός; Βιολόγος; Κάτι άλλο; Τι;

Δημοσ.

Μου ηρθανε 2 christmas puddings του heston!

14 λιρες η μια, περσυ ειχαν φτασει στις ~150 στο ebay μιας και ειχαν εξαφανιστει σε μια βδομαδα απο τον οκτωμβριο.

 

http://www.ocado.com/webshop/getSearchProducts.do?clearTabs=yes&entry=heston+pudding

 

 

 

το κακο ειναι οτι δεν πηρα mince pies και χτες που εκανα την παραγγελια δεν ειχε την ατομικη με το μανταρινι μεσα και τωρα ειναι in stock!

Αυριο θα παω να δοκιμασω την τυχη μου σε καποιο μαγαζι τους...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...