Φρού-Φρού Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 δηλαδη αν εχω γαλα κατσικας, παρω το λιπος/ανθογαλα (το πανω πανω ) το ανακατεψω με αλευρι και αλατι περνω στακα? Λογικά ναι! Αντε για κάνε και πες μας αν τα κατάφερες Αλλά φαντάζομαι οτι θα χρειαστείς πολύ γάλα για να βγάλεις μια μικρή ποσότητα τσίπας. Και δεν μπορώ να ξέρω ποια ακριβώς επεξεργασία ακολουθείται πέραν απο του απλού βρασμου, οπότε μην σε πάρω και στο λαιμό μου! Να σε ενημερώσω βέβαια οτι η στάκα δεν είναι και για χόρταση, εκτός και αν θές να ανέβεις μέσα σε ενα βράδυ ένα νούμερο στο παντελόνι σου .. Συνδιάζεται δε, με τηγανιτά αυγά μάτια ή απλά πάνω σε ψωμάκι.. είναι κόλαση
Toufas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 και στην τουρκια νομιζω κανουνε κατι με το καιμακι απο το γαλα και το βαζουνε στα γλυκα φρουφρου ετσι και κανεις πλακα θα σου κανω ζημια ομως!
χάπι Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 οφτόπικ (σορρυ Γιώργο, μην το πάρεις προσωπικά ε ?) ον : τη στάκα τη χρησιμοποιήτε και στα ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ???
Toufas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 το τσουρεκι λεγετε eggbread στα ξενικα παντως!
livewire Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 δηλαδη αν εχω γαλα κατσικας, παρω το λιπος/ανθογαλα (το πανω πανω ) το ανακατεψω με αλευρι και αλατι περνω στακα? Αν ακολουθήσεις τη διαδικασία που περιγράφηκε, most likely, ναι. και στην τουρκια νομιζω κανουνε κατι με το καιμακι απο το γαλα και το βαζουνε στα γλυκα Στην Τουρκία έχουν και ένα ποτό που το λένε ρακί. Τι loosers! =P
Toufas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Αν ακολουθήσεις τη διαδικασία που περιγράφηκε, most likely, ναι. Στην Τουρκία έχουν και ένα ποτό που το λένε ρακί. Τι loosers! =P http://en.wikipedia.org/wiki/Rak%C4%B1 The word rakı (raki) derives from the Arabic عرق [ʕaraq], other variants being araka, araki, ariki. Araq means sweat in Arabic, which could refer to "condensate"(when raki is being distilled it falls drop by drop like sweat), or to that which makes one sweat (if one drinks too much raki one does sweat).
Φρού-Φρού Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Γι' αυτο και οι σωστοί Κρητικοί πίνουν τσικουδιά Toufas με τρομάζεις ...
zoocra77 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Για αυτό εμείς στα Χανιά πίνουμε τσικουδιά και όχι ρακι σαν κάποιους κάποιους.... (για ποιους λεω αραγε????) http://en.wikipedia.org/wiki/Tsikoudia Edit: Με προλαβε η Φρου Φρου
Toufas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 τελικα, τσικουδια και τσιπουρο, εχουνε διαφορα?
Φρού-Φρού Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 τελικα, τσικουδια και τσιπουρο, εχουνε διαφορα? yeap! Ιδια διαδικασία με την διαφορά οτι το τσίπουρο περιέχει γλυκάνισο εξου και ασπρίζει αν του προσθέσεις νερό όπως το ουζο με αποτέλεσμα να υπάρχει και γευστική διαφορά οφ κορς
livewire Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δεν ξέρω αν είναι σωστό να το αναλύσουμε εδώ, αλλά αυτό που πίνουν οι φίλοι που μου το έστειλαν, έχει γλυκάνισο(anise), δηλαδή αστεία πράγματα. Μη θέλοντας να αμφισβητήσω την αξιοπιστία της πηγής που ανέφερες(), δεν θα κολλήσω στο όνομα. Αλλά αυτό που πίνουμε στην Κρήτη(δεν κόβω και φλέβες) είναι ορίτζιναλ σταφφ! Έχοντας ζήσει Ηράκλειο και Α.Νικόλαο, από κρητικό δεν άκουσα ποτέ "βάλε να πιούμε μια τσικουδιά". Νομίζω ότι είναι κυρίως ένα brand name για πλασάρισμα στον έξω κόσμο. Απ'όσο μπορώ να ξέρω τουλάχιστον. Νο οφφένς. EDIT Το τσίπουρο προκύπτει από το βράσιμο στέμφυλων( ότι απομείνει από το σταφύλι που χρησιμοποιείται στην παρασκευή κρασιού ) και με αυτή την πρώτη επεξεργασία παίρνουμε τη γράπα. Προκειμένου να προσθέσουμε άρωμα και να κάνουμε το προϊόν πιο ευκολόπιοτο, το ξαναβράζουμε και παίρνουμε τσίπουρο. Στη δεύτερη βράση βάζουμε γλυκάνισο(συντριπτική πλειψηφία) ή κάποιο άλλο αρωματικό. Έχω πιει τσίπουρο με σαφράν. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε Γράπα και στη δεύτερη διπλοβρασμένο Τσίπουρο. Αλλά έχει επικρατήσει η λέξη Τσίπουρο και για τα 2 είδη. Από εκεί και πέρα, διευκρινίζεις τι από αυτά θέλεις να πιείς. Συνήθως στα μαγαζιά εννοούν ως default το τσίπουρο με γλυκάνισο(διπλοβρασμένο). Η τσικουδιά δεν έχει ποτέ γλυκάνισο ή κάποιο άλλο αρωματικό. Ο καθένας βέβαια μπορεί στο αποστακτήριό του να βάλει ότι γουστάρει μέσα στη ρακί(=τσικουδιά). Η διαφορά μεταξύ τσικουδιάς και τσίπουρου στη γεύση οφείλεται μάλλον στο διαφορετικές τεχνικές βρασίματος, ποικιλίες σταφυλιού, μπορεί ακόμα και στην κρητική λεβεντιά, who knows. φρου-φρού, zoocra Για το όνομα που χρησιμοποιούν στα Χανιά δεν ήμουν σίγουρος. Αυτό για το brand name αφορά το πως είναι γνωστό στην υπόλοιπη Ελλάδα.Για το γλυκάνισο είναι όπως είπα πιο πάνω. Οι τεχνικές βρασμού είναι και για μένα ψιλοάγνωστη φάση.
zoocra77 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δεν ξέρω αν είναι σωστό να το αναλύσουμε εδώ, αλλά αυτό που πίνουν οι φίλοι που μου το έστειλαν, έχει γλυκάνισο(anise), δηλαδή αστεία πράγματα. Μη θέλοντας να αμφισβητήσω την αξιοπιστία της πηγής που ανέφερες(), δεν θα κολλήσω στο όνομα. Αλλά αυτό που πίνουμε στην Κρήτη(δεν κόβω και φλέβες) είναι ορίτζιναλ σταφφ! Έχοντας ζήσει Ηράκλειο και Α.Νικόλαο, από κρητικό δεν άκουσα ποτέ "βάλε να πιούμε μια τσικουδιά". Νομίζω ότι είναι κυρίως ένα brand name για πλασάρισμα στον έξω κόσμο. Απ'όσο μπορώ να ξέρω τουλάχιστον. Νο οφφένς. **Κάνω έντιτ για τσίπουρο Vs τσικουδιά. Πατήστε λίγο φρένο, ρε!!!! Γιατί πολυ απλά τσικουδια την λενε στα Χανια και σε μερικα χωριά του Ρεθυμνου!Στα Χανια δεν υπαρχει περιπτωση να πας σε σπιτι ταβερνα η οτιδειποτε και να μην σε κεράσουν τσικουδιά!
Φρού-Φρού Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Λοιπον για να το ξεκαθαρισουμε. Οι Χανιώτες απο εξ-απανεκαθεν πάντα το αγιο απόσταγμα το λέγανε τσικουδια. Δεν ειναι πλασάρισμα δεν ειναι μπράντ-νιού νέιμ Επίσης το οτι το τσίπουρο περιέχει γλυκάνισο είναι αδιαπραγμάτευτο. Aυτα
Toufas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2008 παιδια εγω παντως οταν ηταν να ερθω παλι uk εβαλα την μανα μου να μου παρει τσιπουρο να εχω. αυτο που μου πηρε (οχι απο μαγαζι, αλλα απο παραγωγο κρασιου) δεν εχει γλυκανισο μεσα 100% γραπα = grappa που εχουνε και στην ιταλια. το μονο 100% σιγουρο ειναι οτι ειναι αραβικης προελευσεως. παντως, σε κοντινο θεμα, ειναι αστειο πως πλασαρεις ενα προιον, ειδικα σε ενα εστιατοριο. μπορεις να γραψεις πχ μια χορτοσουπα με 12 λεξεις και στο τελος να πληρωσεις πιο πολλα το σ/κ θα κανω http://www.channel4.com/food/recipes/chefs/gordon-ramsay/roast-loin-of-pork-pressed-belly-of-pork-caramelised-apple-wedges-with-broccoli-and-mustard-mash-recipe_p_1.html το pressed belly of pork το χοιρινο δηλαδη μονο, δειτε το ειναι πολυ ομορφο
Προτεινόμενες αναρτήσεις