Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να πω και κατι που αγορασα κατα την τελευταια μου επισκεψη στην Ελλαδα.

Μανακι αρδολιδος, ειχε 13 ευρω νομιζω και ειναι αρκετα νοστιμο και ελαφρυ λαδι με αρκετο φρουτο στην γευση του και το κορωνεικο αργολιδος που ειναι αρκετα πιπερατο.

Αντε δεν εχει κανεις κανα κτημα/γνωστο που να βγαζετε λαδι να μου στειλετε δειγμα σας σε κανα μικρο μπουκαλακι? :D

Ψοφαω για ωμο λαδι στο τελειωμα ενος πιατου, αλλα παραλληλα αντιπαθω το μαγειρεμα του στυλ "λαδερα" που μπενει μεσα μισο κιλο λαδι και παει απατο μιας και στο μαγειρεμα χανει την γευση του.

Νομιζω οτι σιγα σιγα θα αρχισω να πηγαινω πιο δυτικα απο ελλαδα για να δοκιμασω τα λαδια τους.

 

με μανακι μεγαλωσα. ειχαμε κτημα με τετοια δεντρα. εμενα παλι μου αρεσουν τα λαδερα αλλα οχι να κολυμπανε. δεν θελω να ξεχωριζει η ντοματα απο το λαδι.

Δημοσ.

Εμείς βγάζουμε τόσο πολύ λάδι, που φτιάχνω τηγανίτες με ελαιόλαδο γαμάτο, γεμιζω μέχρι την κατσαρόλα και μετά ότι μείνει το πετάω στα σκουπίδια!!!!

 

U MAD???

Δημοσ.

Εμείς βγάζουμε τόσο πολύ λάδι, που φτιάχνω τηγανίτες με ελαιόλαδο γαμάτο, γεμιζω μέχρι την κατσαρόλα και μετά ότι μείνει το πετάω στα σκουπίδια!!!!

 

U MAD???

And nothing of value was lost.

Δημοσ.

Το τελείωμα σε ελαιόλαδο, ειδικά όταν το πιάτο δεν έχει λίπος από μόνο του είναι έπος. Αλλιώς σκεπάζει το άλλο λίπος που θα έχεις, όπως το fat duck, το οποίο αν το σκεπάσεις σου αξίζει θάνατος με βασανισμό (τρίψιμο βαλάνου στον τρίφτη για τα μακαρόνια).

Το ελαιόλαδο είναι δώρο της μάνας φύσης προς εμάς.

 

Τούφα θυμάμαι πριν λίγο καιρό είχες δείξει μια συνταγή από τον food wishes (ο τύπος έχει πολύ γέλιο, τον πάω). Έχεις δει μια συνταγή από αυτόν με ελαιόλαδο και σοκολάτα; Εκεί είχε γαμήσει, δε ξέρω βέβαια αν είναι αυθεντική δική του αλλά εγώ από εκεί την έμαθα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση σε αυτή τη συνταγή είναι πως ενώ οι εντυπώσεις από μια μπουκιά δεν είναι σπουδαίες, η επίγευσή του είναι απίθανη. Με μια μπουκιά μπορεί να περάσω και 2-3 λεπτά.

 

http://www.youtube.com/watch?v=EnYxRF6IH7Y

Δημοσ.

Να πω και κατι που αγορασα κατα την τελευταια μου επισκεψη στην Ελλαδα.

Μανακι αρδολιδος, ειχε 13 ευρω νομιζω και ειναι αρκετα νοστιμο και ελαφρυ λαδι με αρκετο φρουτο στην γευση του και το κορωνεικο αργολιδος που ειναι αρκετα πιπερατο.

Αντε δεν εχει κανεις κανα κτημα/γνωστο που να βγαζετε λαδι να μου στειλετε δειγμα σας σε κανα μικρο μπουκαλακι? :D

 

Έχω πέντε εκατομμύρια στρέμματα ελιές στην αργολική γη αλλά ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΩ λάδι γιατί ΔΕΝ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. ΡΕ.

Δημοσ.

το ότι τα light προϊόντα είναι gtpk είναι γνωστό, χθες όμως συνειδητοποίησα σε τι βαθμό είναι gtpk. στις χωματερές ρε όλες οι light κρέμες γάλακτος.

Δημοσ.

το ότι τα light προϊόντα είναι gtpk είναι γνωστό, χθες όμως συνειδητοποίησα σε τι βαθμό είναι gtpk. στις χωματερές ρε όλες οι light κρέμες γάλακτος.

Μη η κρέμα γάλακτος είναι στην ουσία γάλα με βούτυρο ρε συ. Αν λες πως είναι light, βάζεις τι; Βούτυρο με λιγότερα λιπαρά (αυτό είναι αντιφατικό) ή λιγότερο βούτυρο; Φυσικά θα είναι βλακεία.

 

Βλέπετε, όλα καταλήγουν στο λίπος τελικά. Όλα. Η κορωνίς της γεύσης. Λίπος.

Δημοσ.

Αν εκτελέσεις μια συνταγή που απαιτεί κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά, αντικαθιστώντας την με λαιτ λογικό είναι να αποτύχει. Ειδικά αν πρόκειται για γλυκό.

Δημοσ.

Μια χαζή απορία:

 

Ο αέρα στον φούρνο υπάρχει μόνο για να γίνεται πιο γρήγορα το φαγητό; Υπέρ/κατά κλπ;

Δημοσ.

Μια χαζή απορία:

 

Ο αέρα στον φούρνο υπάρχει μόνο για να γίνεται πιο γρήγορα το φαγητό; Υπέρ/κατά κλπ;

 

ο αερας χρησιμευει για την καλυτερη κατανομη της θερμοτητας μεσα στον φουρνο και επισης πολλα φαγητα πρεπει να γινονται μονο στον αερα κυριως πολλα γλυκα και σουφλε (κανονικο σουφλε οχι αυτο μετα μακαρονια που νομιζουν οι ελληνες οτι ειναι σουφλε), βοηθαει να φουσκωσουν τα φαγητα.

 

εδω η καλη τεμπελοπιτα

 

 

p1030246k.jpg

p1030247e.jpg

p1030255x.jpg

p1030253g.jpg

p1030252y.jpg

Δημοσ.

ο αερας χρησιμευει για την καλυτερη κατανομη της θερμοτητας μεσα στον φουρνο και επισης πολλα φαγητα πρεπει να γινονται μονο στον αερα κυριως πολλα γλυκα και σουφλε (κανονικο σουφλε οχι αυτο μετα μακαρονια που νομιζουν οι ελληνες οτι ειναι σουφλε), βοηθαει να φουσκωσουν τα φαγητα.

 

εδω η καλη τεμπελοπιτα

 

 

p1030246k.jpg

p1030247e.jpg

p1030255x.jpg

p1030253g.jpg

p1030252y.jpg

 

looks goooood

Δημοσ.

Αυτο με τον αερα και τα σουφλε και τα γλυκα ΔΕΝ ισχυει.

Το οτι θες πιο μικρη θερμοκρασια για το ιδιο αποτελεσμα, ναι. Αλλα οχι οτι δεν μπορεις να τα κανεις επειδη βοηθαει στο φούσκωμα.

Δημοσ.

ο αερας χρησιμευει για την καλυτερη κατανομη της θερμοτητας μεσα στον φουρνο και επισης πολλα φαγητα πρεπει να γινονται μονο στον αερα κυριως πολλα γλυκα και σουφλε (κανονικο σουφλε οχι αυτο μετα μακαρονια που νομιζουν οι ελληνες οτι ειναι σουφλε), βοηθαει να φουσκωσουν τα φαγητα.

 

 

αξεστοι τι περιμενεις.

χαχ , ακου εκει σουφλε με μακαρονια. ιου.

ω θεε!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...