evabb Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Να πω και κατι που αγορασα κατα την τελευταια μου επισκεψη στην Ελλαδα. Μανακι αρδολιδος, ειχε 13 ευρω νομιζω και ειναι αρκετα νοστιμο και ελαφρυ λαδι με αρκετο φρουτο στην γευση του και το κορωνεικο αργολιδος που ειναι αρκετα πιπερατο. Αντε δεν εχει κανεις κανα κτημα/γνωστο που να βγαζετε λαδι να μου στειλετε δειγμα σας σε κανα μικρο μπουκαλακι? Ψοφαω για ωμο λαδι στο τελειωμα ενος πιατου, αλλα παραλληλα αντιπαθω το μαγειρεμα του στυλ "λαδερα" που μπενει μεσα μισο κιλο λαδι και παει απατο μιας και στο μαγειρεμα χανει την γευση του. Νομιζω οτι σιγα σιγα θα αρχισω να πηγαινω πιο δυτικα απο ελλαδα για να δοκιμασω τα λαδια τους. με μανακι μεγαλωσα. ειχαμε κτημα με τετοια δεντρα. εμενα παλι μου αρεσουν τα λαδερα αλλα οχι να κολυμπανε. δεν θελω να ξεχωριζει η ντοματα απο το λαδι.
traganeus Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Εμείς βγάζουμε τόσο πολύ λάδι, που φτιάχνω τηγανίτες με ελαιόλαδο γαμάτο, γεμιζω μέχρι την κατσαρόλα και μετά ότι μείνει το πετάω στα σκουπίδια!!!! U MAD???
Toufas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Εμείς βγάζουμε τόσο πολύ λάδι, που φτιάχνω τηγανίτες με ελαιόλαδο γαμάτο, γεμιζω μέχρι την κατσαρόλα και μετά ότι μείνει το πετάω στα σκουπίδια!!!! U MAD??? And nothing of value was lost.
billkost Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Το τελείωμα σε ελαιόλαδο, ειδικά όταν το πιάτο δεν έχει λίπος από μόνο του είναι έπος. Αλλιώς σκεπάζει το άλλο λίπος που θα έχεις, όπως το fat duck, το οποίο αν το σκεπάσεις σου αξίζει θάνατος με βασανισμό (τρίψιμο βαλάνου στον τρίφτη για τα μακαρόνια). Το ελαιόλαδο είναι δώρο της μάνας φύσης προς εμάς. Τούφα θυμάμαι πριν λίγο καιρό είχες δείξει μια συνταγή από τον food wishes (ο τύπος έχει πολύ γέλιο, τον πάω). Έχεις δει μια συνταγή από αυτόν με ελαιόλαδο και σοκολάτα; Εκεί είχε γαμήσει, δε ξέρω βέβαια αν είναι αυθεντική δική του αλλά εγώ από εκεί την έμαθα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση σε αυτή τη συνταγή είναι πως ενώ οι εντυπώσεις από μια μπουκιά δεν είναι σπουδαίες, η επίγευσή του είναι απίθανη. Με μια μπουκιά μπορεί να περάσω και 2-3 λεπτά. http://www.youtube.com/watch?v=EnYxRF6IH7Y
freedubus Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Να πω και κατι που αγορασα κατα την τελευταια μου επισκεψη στην Ελλαδα. Μανακι αρδολιδος, ειχε 13 ευρω νομιζω και ειναι αρκετα νοστιμο και ελαφρυ λαδι με αρκετο φρουτο στην γευση του και το κορωνεικο αργολιδος που ειναι αρκετα πιπερατο. Αντε δεν εχει κανεις κανα κτημα/γνωστο που να βγαζετε λαδι να μου στειλετε δειγμα σας σε κανα μικρο μπουκαλακι? Έχω πέντε εκατομμύρια στρέμματα ελιές στην αργολική γη αλλά ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΩ λάδι γιατί ΔΕΝ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. ΡΕ.
evabb Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 το ότι τα light προϊόντα είναι gtpk είναι γνωστό, χθες όμως συνειδητοποίησα σε τι βαθμό είναι gtpk. στις χωματερές ρε όλες οι light κρέμες γάλακτος.
billkost Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 το ότι τα light προϊόντα είναι gtpk είναι γνωστό, χθες όμως συνειδητοποίησα σε τι βαθμό είναι gtpk. στις χωματερές ρε όλες οι light κρέμες γάλακτος. Μη η κρέμα γάλακτος είναι στην ουσία γάλα με βούτυρο ρε συ. Αν λες πως είναι light, βάζεις τι; Βούτυρο με λιγότερα λιπαρά (αυτό είναι αντιφατικό) ή λιγότερο βούτυρο; Φυσικά θα είναι βλακεία. Βλέπετε, όλα καταλήγουν στο λίπος τελικά. Όλα. Η κορωνίς της γεύσης. Λίπος.
The_Judas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Αν εκτελέσεις μια συνταγή που απαιτεί κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά, αντικαθιστώντας την με λαιτ λογικό είναι να αποτύχει. Ειδικά αν πρόκειται για γλυκό.
slygeo87 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Μια χαζή απορία: Ο αέρα στον φούρνο υπάρχει μόνο για να γίνεται πιο γρήγορα το φαγητό; Υπέρ/κατά κλπ;
evabb Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Μια χαζή απορία: Ο αέρα στον φούρνο υπάρχει μόνο για να γίνεται πιο γρήγορα το φαγητό; Υπέρ/κατά κλπ; ο αερας χρησιμευει για την καλυτερη κατανομη της θερμοτητας μεσα στον φουρνο και επισης πολλα φαγητα πρεπει να γινονται μονο στον αερα κυριως πολλα γλυκα και σουφλε (κανονικο σουφλε οχι αυτο μετα μακαρονια που νομιζουν οι ελληνες οτι ειναι σουφλε), βοηθαει να φουσκωσουν τα φαγητα. εδω η καλη τεμπελοπιτα
viper2005 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 ο αερας χρησιμευει για την καλυτερη κατανομη της θερμοτητας μεσα στον φουρνο και επισης πολλα φαγητα πρεπει να γινονται μονο στον αερα κυριως πολλα γλυκα και σουφλε (κανονικο σουφλε οχι αυτο μετα μακαρονια που νομιζουν οι ελληνες οτι ειναι σουφλε), βοηθαει να φουσκωσουν τα φαγητα. εδω η καλη τεμπελοπιτα looks goooood
Toufas Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Αυτο με τον αερα και τα σουφλε και τα γλυκα ΔΕΝ ισχυει. Το οτι θες πιο μικρη θερμοκρασια για το ιδιο αποτελεσμα, ναι. Αλλα οχι οτι δεν μπορεις να τα κανεις επειδη βοηθαει στο φούσκωμα.
kuzko21 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 ο αερας χρησιμευει για την καλυτερη κατανομη της θερμοτητας μεσα στον φουρνο και επισης πολλα φαγητα πρεπει να γινονται μονο στον αερα κυριως πολλα γλυκα και σουφλε (κανονικο σουφλε οχι αυτο μετα μακαρονια που νομιζουν οι ελληνες οτι ειναι σουφλε), βοηθαει να φουσκωσουν τα φαγητα. αξεστοι τι περιμενεις. χαχ , ακου εκει σουφλε με μακαρονια. ιου. ω θεε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις