μαφαλντα Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Παιδικές μνήμες.Είχα πάει στο χωριό της μητέρας μου και είχα δει τι τρώνε τα γουρούνια και οι κότες.Και τα κοτόπουλα με το ζόρι τα τρώω.
billkost Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 μπιλ, το συκώτι της πάπιας πως πάει; Το τελείωσες ή σε τελειώνει; Όχι, και σε λίγες ώρες πετάω για Ελλάδα. Κρίμα αλλά τι να κάνεις. Οι τρυπες δεν θα κανουν διαφορα. Οι τρύπες κάνουν διαφορά όταν είναι να έχεις σάλτσα στο μακαρόνι. Η σάλτσα στέκεται καλύτερα και δε πέφτει στο πιάτο. Από τότε που το είχα δει στον Heston το δοκίμασα και εγώ. Nullius in verba. γιατι μπλιαχ το φυτικο λιπος; μιλαμε πρεπει να εχεις τα πιο περιεργα γουστα το φαγητο που εχω δει ποτε. Εννοείς πως συγκρίνεις το φυτικό με το ζωικό λίπος; Εντάξει γούστα είναι αυτά αλλά κατά τη γνώμη μου το βούτυρο δε συγκρίνεται ούτε για αστείο με τις μαργαρίνες και αυτά. Από τα λάδια, το ελαιόλαδο είναι κορυφαίο αλλά όλα τα άλλα υστερούν.
evabb Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Εννοείς πως συγκρίνεις το φυτικό με το ζωικό λίπος; Εντάξει γούστα είναι αυτά αλλά κατά τη γνώμη μου το βούτυρο δε συγκρίνεται ούτε για αστείο με τις μαργαρίνες και αυτά. Από τα λάδια, το ελαιόλαδο είναι κορυφαίο αλλά όλα τα άλλα υστερούν. πέραν από το προσωπικό γούστο του καθενός, το θεωρώ μέγιστο λάθος στην μαγειρική να αφήνεις τα γούστα σου να επηρεάσουν αυτό που μαγειρεύεις. μπορεί να μην σου αρέσει πχ το ηλιέλαιο αλλα σίγουρα χρειάζεται και έχει πολλές εφαρμογές. δεν ταιριάζουν όλα παντού. και αυτό ισχύει για πολλά υλικά.bκλασσικό παράδειγμα υλικού που το κολλάνε παντού είναι η σοκολάτα. ωραία είναι αλλα θέλει metro.
The_Judas Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 judas, το καλαμαρι θελει ή 2 λεπτα σε δυνατη φωτια ή 1 ωρα+ μαγειρεμα για να μην ειναι λαστιχο. Πιο καλα να τα βαλεις στο τελος απλα για 2 λεπτα με κλειστο καπακι και να γινουν με τους ατμους που θα εχει μεσα. Και οντως. Δεν ειναι ριζοτο αυτο. Δεν ξερω γιατι στην ελλαδα μπασταρδευοντε οι ονομασιες... Λαζανια, σουφλε ριζοτα ολα οτι ναναι. Τι διαφορά έχει το ριζότο; Ίσως να μην το διατύπωσα σωστά γιατί είχα στο μυαλό μου 2-3 διαφορετικές συνταγές. Μήπως εννοείς ότι μπαίνει χωριστά το ρύζι και μετά το αναμειγνύουμε με το καλαμάρι; π.χ σαν και αυτό-> http://www.italianfoodnet.com/eng/recipe/squid-risotto-risotto-con-i-calamari
Toufas Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Τι διαφορά έχει το ριζότο; Ίσως να μην το διατύπωσα σωστά γιατί είχα στο μυαλό μου 2-3 διαφορετικές συνταγές. Μήπως εννοείς ότι μπαίνει χωριστά το ρύζι και μετά το αναμειγνύουμε με το καλαμάρι; π.χ σαν και αυτό-> http://www.italianfoodnet.com/eng/recipe/squid-risotto-risotto-con-i-calamari To καλαμαρι γινεται λαστιχο αν μαγειρευτει πολυ ή οχι αρκετα πολυ. Το ριζοτο ειναι κατηγορια πιατων που γινονται με το να μπαινει σιγα σιγα υγρο σε ρυζι που βγαζει πολυ αμυλο χωρις να παπαριαζει απιστευτα.
Nephelia Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 To καλαμαρι γινεται λαστιχο αν μαγειρευτει πολυ ή οχι αρκετα πολυ. Το ριζοτο ειναι κατηγορια πιατων που γινονται με το να μπαινει σιγα σιγα υγρο σε ρυζι που βγαζει πολυ αμυλο χωρις να παπαριαζει απιστευτα. δεν έχω καταφέρει ποτέ να κάνω καλαμάρι
Toufas Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Οπως εχω πει πολλες φορες, το τηγανι δεν ειναι το σωστο σκευος για να τα τηγανισεις. Θελει φριτεζα/κατσαρολα με λαδι. Τα βουτας μια σε γαλα και μετα σε αλευρι. Εγω προτιμω αλευρι απο καλαμποκι αλλα οχι το corn flour/νισεστε, θελει λιγο πιο χοντρο αλλα οχι τοσο χοντρο οσο το σιμιγδαλι.
billkost Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 πέραν από το προσωπικό γούστο του καθενός, το θεωρώ μέγιστο λάθος στην μαγειρική να αφήνεις τα γούστα σου να επηρεάσουν αυτό που μαγειρεύεις. μπορεί να μην σου αρέσει πχ το ηλιέλαιο αλλα σίγουρα χρειάζεται και έχει πολλές εφαρμογές. δεν ταιριάζουν όλα παντού. και αυτό ισχύει για πολλά υλικά.bκλασσικό παράδειγμα υλικού που το κολλάνε παντού είναι η σοκολάτα. ωραία είναι αλλα θέλει metro. Κοίτα, το ηλιέλαιο δε μου αρέσει, μου μυρίζει ακόμα και όταν δεν είναι καμένο. Προτιμώ το grapeseed oil (που δε ξέρω τη μετάφρασή του) όταν θέλω υψηλές θερμοκρασίες. Γενικά εκτός από πολύ ειδικές περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με χημεία, Όταν μαγειρεύω χρησιμοποιώ 5 λίπη μόνο. Βούτυρο, λαρδί, λίπος πάπιας, grapeseed και φυσικά ελαιόλαδο. Όταν πρόκειται για ωμό λίπος και θέλω άρωμα, τότε μόνο ελαιόλαδο. Έχει απίστευτο άρωμα. Όταν θέλω ωμό λίπος και όχι άρωμα, τότε grapeseed oil. Πράγματι μπορεί να έχεις απώλειες όταν αφήνεις τα γούστα σου να αλλάζουν τον τρόπο που μαγειρεύεις αλλά ειδικά στα λίπη δε μπορώ, όταν μυρίσω κάτι που δε μου αρέσει μου χαλάει όλο το πιάτο.
Toufas Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Πρεπει να δοκιμασεις schmaltz εσυ. Και μια συνταγη: http://www.deliciousdays.com/archives/2007/06/14/down-the-memory-lane-with-pork-fat/
billkost Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Πρεπει να δοκιμασεις schmaltz εσυ. Και μια συνταγη: http://www.deliciousdays.com/archives/2007/06/14/down-the-memory-lane-with-pork-fat/ Αγορίνα μου, αφού σου έχω πει, κάνω render το δικό μου λαρδί . Α ναι! Γύρισα Ελλάδα! Αρχίζω και ψάχνω τώρα. Ψάχνω μαγαζιά για να υποστηρίξουν τα ακριβά μου γούστα. Πως θα τα καταφέρω με τον μισθό μου ακόμα δε ξέρω, αλλά όταν θες, υπάρχει τρόπος. Θα κόψω καφέδες, ηρωίνη, πουτάνες και θα τρώω foie gras αντί για αυτά.
evabb Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Αγορίνα μου, αφού σου έχω πει, κάνω render το δικό μου λαρδί . Α ναι! Γύρισα Ελλάδα! Αρχίζω και ψάχνω τώρα. Ψάχνω μαγαζιά για να υποστηρίξουν τα ακριβά μου γούστα. Πως θα τα καταφέρω με τον μισθό μου ακόμα δε ξέρω, αλλά όταν θες, υπάρχει τρόπος. Θα κόψω καφέδες, ηρωίνη, πουτάνες και θα τρώω foie gras αντί για αυτά. καλα κανε ονειρα! η αδερφη μου που ασχολειται με την ζαχαροπλαστικη τραβαει τα μαλλια της στην ελλαδα. ηρθε εδω και φορτωσε πραμα. τα παντα και πιο φτηνα και σε μεγαλυτερη ποικιλια.
billkost Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 καλα κανε ονειρα! η αδερφη μου που ασχολειται με την ζαχαροπλαστικη τραβαει τα μαλλια της στην ελλαδα. ηρθε εδω και φορτωσε πραμα. τα παντα και πιο φτηνα και σε μεγαλυτερη ποικιλια. Ρε! Μη μου κόβεις τα όνειρα. Άσε να τα χάσω μόνος μου. Πάντως έχω αρκετές άκρες για εξωτερικές δουλειές, του πούστη και μια να κάθετε το μήνα καλά είμαι.
Toufas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Να πω και κατι που αγορασα κατα την τελευταια μου επισκεψη στην Ελλαδα. Μανακι αρδολιδος, ειχε 13 ευρω νομιζω και ειναι αρκετα νοστιμο και ελαφρυ λαδι με αρκετο φρουτο στην γευση του και το κορωνεικο αργολιδος που ειναι αρκετα πιπερατο. Αντε δεν εχει κανεις κανα κτημα/γνωστο που να βγαζετε λαδι να μου στειλετε δειγμα σας σε κανα μικρο μπουκαλακι? Ψοφαω για ωμο λαδι στο τελειωμα ενος πιατου, αλλα παραλληλα αντιπαθω το μαγειρεμα του στυλ "λαδερα" που μπενει μεσα μισο κιλο λαδι και παει απατο μιας και στο μαγειρεμα χανει την γευση του. Νομιζω οτι σιγα σιγα θα αρχισω να πηγαινω πιο δυτικα απο ελλαδα για να δοκιμασω τα λαδια τους.
YiN Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Τούφα, σε πολλά "λαδερά" εγώ βάζω λίγο λάδι στο μαγείρεμα και προσθέτω στο τέλος ωμό. Και πιο νόστιμο και πιο υγιεινό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις