Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα λεπτό. Μη δώσετε ακόμα το βραβείο στη κυρία.

Νομίζω πως για να ισχυρισθείς πως γάμησες, πρέπει να έχεις κάνει όλη την πίτα μόνη σου. Φυσικά και εννοώ πως πρέπει να έχεις φτιάξει και εσύ τη σφολιάτα. Αλλιώς τσου. Δε γάμησες. Η σφολιάτα παίζει υπερ-τεράστιο ρόλο στην πίτα. Επίσης, το βούτυρο που έβαλες στη σφολιάτα το έκανες μόνη σου ή το αγόρασες; Όλα παίζουν ρόλο.

Εγώ όταν ανοίγω σφολιάτα, βάζω λαρδί και βούτυρο. Και για να είμαστε δίκαιοι, το λαρδί το κάνω μόνος μου από αγνό λίπος pasture raised χοιρινού. Αλλά το βούτυρο το αγοράζω :).

το ιδανικό είναι να φτιάξεις λαρδί από το δικό σου λίπος. Μόνο τότε μπορείς να ισχυριστείς ότι γάμησες.

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το ιδανικό είναι να φτιάξεις λαρδί από το δικό σου λίπος. Μόνο τότε μπορείς να ισχυριστείς ότι γάμησες.

Σωστός.

Δημοσ.

Να υποθέσω ότι το νήμα "Οι Συνταγές της Γιαγιάς" το έφαγε η μαρμάγκα; Αν είναι να παίξουν εδώ συνταγές, να γίνουν τουλάχισυον merge να μην το ψάχνουμε, είχε μερικές κορυφαίες το άλλο.

Δημοσ.

Εγώ γενικά γουστάρω πιο πολύ τη σφολιάτα. Βάζω σαφώς λιγότερη γέμιση από τη δική σου. Στα δικά μου γούστα, και όπως το φτιάχνω εγώ, πιο πολύ μετράει η σφολιάτα, ειδικά εκείνα τα λιπαρά σημεία ανάμεσα στη κρούστα και τη γέμιση είναι όλα τα λεφτά.

Αυτό (εικόνα) το έκανα με λαρδί και βούτυρο. Το τυλιχτό δεν είναι bacon (δε μου αρέσει) αλλά παντσέτα.

Στη δεύτερη εικόνα είναι κομμένα στη μέση και βλέπεις και λίγο από τη γέμιση. Βγήκε τόσο νόστιμο που όταν το έτρωγα πέταξα τη παντσέτα και τη γέμιση και έτρωγα μόνο τη σφολιάτα που είχε πάνω της ελάχιστη σάλτσα από τη γέμιση. Ήταν έπος. Ήταν από τα πρώτα που έκανα στο Αμέρικα με το λαρδί που έφτιαξα :D.

προφανως υπαρχει διαφορα γουστων. εγω εβαλα στρικτλι ελαχιστο λαδι και ευτυχως δεν βγηκε πολυ λιπαρη.

παντως θα ηθελα να σας γραψω ρε παιδια τι εβαλα στην σπανακοπιτα αλλα μαγειρευω με το ματι οποτε η συνταγη ειναι στο περιπου. :unsure:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

judas, το καλαμαρι θελει ή 2 λεπτα σε δυνατη φωτια ή 1 ωρα+ μαγειρεμα για να μην ειναι λαστιχο. Πιο καλα να τα βαλεις στο τελος απλα για 2 λεπτα με κλειστο καπακι και να γινουν με τους ατμους που θα εχει μεσα.

Και οντως. Δεν ειναι ριζοτο αυτο. Δεν ξερω γιατι στην ελλαδα μπασταρδευοντε οι ονομασιες... Λαζανια, σουφλε ριζοτα ολα οτι ναναι.

Επεξ/σία από Toufas
Δημοσ.

Πολύ σημαντικό. Πάντα το λιγότερο δυνατό νερό έτσι ώστε το άμυλο που βγάζει το μακαρόνι να είναι σε μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Ειδικά για τη καρμπονάρα είναι το σημαντικότερο.

Επίσης, πρέπει το μακαρόνι να είναι καλής ποιότητας, από σκληρό σίτο και αν γίνεται περασμένο από μπρούτζινες τρύπες.

προφανως υπαρχει διαφορα γουστων. εγω εβαλα στρικτλι ελαχιστο λαδι και ευτυχως δεν βγηκε πολυ λιπαρη.

παντως θα ηθελα να σας γραψω ρε παιδια τι εβαλα στην σπανακοπιτα αλλα μαγειρευω με το ματι οποτε η συνταγη ειναι στο περιπου. :unsure:

Όσο λίγο λάδι και να βάλεις, η σφολιάτα είναι αλεύρια και λίπος (βούτυρο ή κάποιο άλλο φυτικό λίπος (μπλιαχ)).

Πάντως το σημείο στο οποίο αναφέρομαι (το οποίο είναι κυριολεκτικά απίθανο) είναι εκεί που ενώνεται η πίτα με το μέσα.

Εκεί το λίπος της σφολιάτας είναι υγροποιημένο και έχει δέσει με τη γεύση της γέμισης.

Δημοσ.

Έχω μία απορία βλέποντας το παρακάτω βίντεο, επειδή βλέπω συνεχώς σε ταινίες κλπ να τρώνε Corn Dogs και ψήθηκα να φτιάξω, δεν καταλαβαίνω ένα συστατικό.

Corn Meal. Αυτό τι είναι μήπως καλαμποκάλευρο στα Αυστραλέζικα;

Υ.Γ. Γράφτε λάθος καλαμποκάλευρο είναι τελικά.

http://www.youtube.com/watch?v=jY6HcQVqLgw

Δημοσ.

Πολύ σημαντικό. Πάντα το λιγότερο δυνατό νερό έτσι ώστε το άμυλο που βγάζει το μακαρόνι να είναι σε μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Ειδικά για τη καρμπονάρα είναι το σημαντικότερο.

Επίσης, πρέπει το μακαρόνι να είναι καλής ποιότητας, από σκληρό σίτο και αν γίνεται περασμένο από μπρούτζινες τρύπες.

Οι τρυπες δεν θα κανουν διαφορα.

Δημοσ.

Όσο λίγο λάδι και να βάλεις, η σφολιάτα είναι αλεύρια και λίπος (βούτυρο ή κάποιο άλλο φυτικό λίπος (μπλιαχ)).

Πάντως το σημείο στο οποίο αναφέρομαι (το οποίο είναι κυριολεκτικά απίθανο) είναι εκεί που ενώνεται η πίτα με το μέσα.

Εκεί το λίπος της σφολιάτας είναι υγροποιημένο και έχει δέσει με τη γεύση της γέμισης.

γιατι μπλιαχ το φυτικο λιπος; :confused:

μιλαμε πρεπει να εχεις τα πιο περιεργα γουστα το φαγητο που εχω δει ποτε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...