freedubus Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 και σίγουρα την έφαγες φυσώντας και χλαπαχλούπα αμάσητη ε;
evabb Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 και σίγουρα την έφαγες φυσώντας και χλαπαχλούπα αμάσητη ε; φυσωντας αλλα ποτε χλαπαχλουπα.
billkost Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 και σίγουρα την έφαγες φυσώντας και χλαπαχλούπα αμάσητη ε; Χαχαχαχααχα, τελικά όλοι έχουν αυτή την εμπειρία ε, όχι μόνο εγώ χαχαχαχαχα.
evabb Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 πω πω παιδια τωρα που την τρωω κρυα την πιτα εχω να πω ενα μονο. "ΓΑΜΗΣΑ Η ΠΟΥΤΑΝΑ"
Praetorianos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 πω πω παιδια τωρα που την τρωω κρυα την πιτα εχω να πω ενα μονο. "ΓΑΜΗΣΑ Η ΠΟΥΤΑΝΑ" Μας κατέστρεψες ρε Εύα. Και τι δεν θα 'δινα για μια καλή μανιταρόπιτα τώρα..
Chrisxxx Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Μας κατέστρεψες ρε Εύα. Και τι δεν θα 'δινα για μια καλή μανιταρόπιτα τώρα.. μανιταροπιτα με γεμιση μανιτάρι, κρέμα γαλακτος και λίγη κοκκινη ψητη πιπερια και λίγη παρμεζάνα.. σλουρπ
evabb Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Μας κατέστρεψες ρε Εύα. Και τι δεν θα 'δινα για μια καλή μανιταρόπιτα τώρα.. μην λες για μανιταρια :cry: :cry: θελω κι εγω να φτιαξω μια quiche με μπολικο μανιταρι μεσα αλλα δεν εχω φορμα.
Praetorianos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 μανιταροπιτα με γεμιση μανιτάρι, κρέμα γαλακτος και λίγη κοκκινη ψητη πιπερια και λίγη παρμεζάνα.. σλουρπ Εσύ δεν μας κατέστρεψες, εσύ μας γάμησες. Ναι, ένα τέτοιο ταψί θέλω, ΤΩΡΑ.
billkost Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 πω πω παιδια τωρα που την τρωω κρυα την πιτα εχω να πω ενα μονο. "ΓΑΜΗΣΑ Η ΠΟΥΤΑΝΑ" Ένα λεπτό. Μη δώσετε ακόμα το βραβείο στη κυρία. Νομίζω πως για να ισχυρισθείς πως γάμησες, πρέπει να έχεις κάνει όλη την πίτα μόνη σου. Φυσικά και εννοώ πως πρέπει να έχεις φτιάξει και εσύ τη σφολιάτα. Αλλιώς τσου. Δε γάμησες. Η σφολιάτα παίζει υπερ-τεράστιο ρόλο στην πίτα. Επίσης, το βούτυρο που έβαλες στη σφολιάτα το έκανες μόνη σου ή το αγόρασες; Όλα παίζουν ρόλο. Εγώ όταν ανοίγω σφολιάτα, βάζω λαρδί και βούτυρο. Και για να είμαστε δίκαιοι, το λαρδί το κάνω μόνος μου από αγνό λίπος pasture raised χοιρινού. Αλλά το βούτυρο το αγοράζω .
evabb Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Ένα λεπτό. Μη δώσετε ακόμα το βραβείο στη κυρία. Νομίζω πως για να ισχυρισθείς πως γάμησες, πρέπει να έχεις κάνει όλη την πίτα μόνη σου. Φυσικά και εννοώ πως πρέπει να έχεις φτιάξει και εσύ τη σφολιάτα. Αλλιώς τσου. Δε γάμησες. Η σφολιάτα παίζει υπερ-τεράστιο ρόλο στην πίτα. Επίσης, το βούτυρο που έβαλες στη σφολιάτα το έκανες μόνη σου ή το αγόρασες; Όλα παίζουν ρόλο. Εγώ όταν ανοίγω σφολιάτα, βάζω λαρδί και βούτυρο. Και για να είμαστε δίκαιοι, το λαρδί το κάνω μόνος μου από αγνό λίπος pasture raised χοιρινού. Αλλά το βούτυρο το αγοράζω . μηπως να παω να αρμεξω και την αγελαδα; το οτι η σφολιατα ειναι ετοιμη δεν την κανει αυτοματα κακη. υγ δεν ειναι διαγωνισμος εδω, ποιος ειναι ο πιο τσιφτης μαγειρας.
The_Judas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Βάλτε ρε παιδιά και καμιά συνταγή. Όχι μόνο φωτογραφίες. Μιλάμε για το thread της μαγειρικής, όχι για thread της κατανάλωσης φαγητού. Να βάλω και εγώ μια απλή συνταγή: Ριζότο με καλαμαράκια και πιπεριές Συστατικά 4 φρέσκα καλαμαράκια πιπεριές πράσινες, κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες (βασικά ότι έχουμε βάζουμε!) 1 ποτήρι λευκό κρασί άνηθο - κρεμμύδι 1 φλιτζάνι ρύζι λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Οδηγίες Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε σε ροδέλες τα καλαμαράκια (ή παίρνουμε έτοιμα κατεψυγμένα σε ροδέλες!) Τεμαχίζουμε σε κομμάτια τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε λίγο κρεμμύδι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι, σωτάρουμε τα καλαμαράκια με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε νερό (ζεστό καλύτερα). Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το ρύζι (συνολικά 3 μέρη νερό-1 μέρος ρύζι) Έπειτα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη σάλτσα ντομάτας αν θέλουμε. Μόλις βράσει το ρύζι και στεγνώσει από τα υγρά του είναι έτοιμο. Προς το τέλος της βράσης βάζουμε τον άνηθο. Σημείωση: Καλό είναι να έχουμε πάντα μια δεύτερη κατσαρόλα που να βράζει παράλληλα νερό, ώστε αν χρειαστεί επιπλέον (που συνήθως χρειάζεται) να προσθέσουμε στο ρύζι. Στην μαγειρική συνηθίζω τον αυτοσχεδιασμό... άλλες φορές βάζω ούζο ή τζιν ή οτιδήποτε έχω στο ντουλάπι αντί για κρασί. Μπορούμε επίσης να βάλουμε και λίγο λεμόνι αλλά και διάφορα άλλα μπαχαρικά.
billkost Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 μηπως να παω να αρμεξω και την αγελαδα; το οτι η σφολιατα ειναι ετοιμη δεν την κανει αυτοματα κακη. υγ δεν ειναι διαγωνισμος εδω, ποιος ειναι ο πιο τσιφτης μαγειρας. Κοίτα, η αγελάδα θα δώσει το ίδιο γάλα όποιος και αν την αρμέξει. Φυσικά δεν είναι άσχημη η πίτα με την έτοιμη σφολιάτα, απλά λέω πως στην ουσία δε γάμησες εσύ αλλά η εταιρεία που έκανε τη σφολιάτα. Την αγελάδα την κάνει ο Θεός. Αν όμως δεν υπάρχει Θεός, δε χάνεις κάτι να προσπαθήσεις να φτιάξεις και τη δικιά σου. Μετά θα πρέπει να φτιάξεις χόρτο για να τρώει. Ποιος μίλησε για διαγωνισμό ρε συ; Μια μαλακιούλα είπα και το πήρες στα σοβαρά. Δεν εννοούμε πάντα ότι γράφουμε, π.χ. εσύ έγραψες "Γάμησα η πουτάνα". Δε νομίζω να πίστεψε κανείς πως γάμησες ή πως είσαι πουτάνα. Χαλάρωσε ρε. Ή όπως θα έλεγε και ένας Αμερικάνος, "I am playing the world's smallest violin" ή "Would you like some vegatol?" Νίτσε, αυτό είναι ρύζι, δεν είναι ριζότο.
evabb Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 η σφολιατα ειναι μονο το ημιση της δουλειας. ειναι ακι η γεμιση που δινει το 80% της γευσης μιας και αποτελει το 80% του ογκου της πιτας.
μαφαλντα Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Τυροπιτάκια του φοιτητή.Πανεύκολη. 1 φαριν απ 1 γιαούρτι 1 βιτάμ σοφτ τυρί φέτα 300γρ. Αλάτι,πιπέρι ΕΚΤΈΛΕΣΗ Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τα πάντα εκτός από το τυρί.Ζυμώνω.Οταν η ζύμη είναι έτοιμη προσθέτω το τυρί που το έχω τρίψει με το χέρι.Να μην είναι σε τρίφτη.Ζυμώνω λιγο ακόμη για να ενσωματωθεί το τυρί.Πλάθω τα τυροπιτάκια όπως τους κεφτέδες και τα βάζω σε λαδωμένο ταψι.Ψήνω στους 180 για 25-30 λεπτά.Αν έχουν πάρει χρώμα από την μια πλευρά ενώ από την άλλη όχι τα γυρίζουμε. Ετσι θα γίνουν Γίνεται αυτή η ζύμη και λουκανικοπιτάκια.Κόβουμε τα λουκανικάκια κατά μήκος.Φτιάχνουμε την ζύμη.Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και ανοίγουμε στην παλάμη μας ένα πιτάκι.Βάζουμε στην μία άκρη το μισό λουκάνικο και κλείνουμε το πιτάκι.Σε λαδωμένο ταψί και ψήνω όπως τα τυροπιτάκια.
billkost Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 η σφολιατα ειναι μονο το ημιση της δουλειας. ειναι ακι η γεμιση που δινει το 80% της γευσης μιας και αποτελει το 80% του ογκου της πιτας. Εγώ γενικά γουστάρω πιο πολύ τη σφολιάτα. Βάζω σαφώς λιγότερη γέμιση από τη δική σου. Στα δικά μου γούστα, και όπως το φτιάχνω εγώ, πιο πολύ μετράει η σφολιάτα, ειδικά εκείνα τα λιπαρά σημεία ανάμεσα στη κρούστα και τη γέμιση είναι όλα τα λεφτά. Αυτό (εικόνα) το έκανα με λαρδί και βούτυρο. Το τυλιχτό δεν είναι bacon (δε μου αρέσει) αλλά παντσέτα. Στη δεύτερη εικόνα είναι κομμένα στη μέση και βλέπεις και λίγο από τη γέμιση. Βγήκε τόσο νόστιμο που όταν το έτρωγα πέταξα τη παντσέτα και τη γέμιση και έτρωγα μόνο τη σφολιάτα που είχε πάνω της ελάχιστη σάλτσα από τη γέμιση. Ήταν έπος. Ήταν από τα πρώτα που έκανα στο Αμέρικα με το λαρδί που έφτιαξα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις