Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι κρέας είναι; Tartare γίνεται συνήθως το μοσχάρι και μάλιστα sirloin ή tenderloin. Δε μου αρέσει που είναι σαν αλοιφή στη φωτογραφία ρε συ.

 

Μόλις γύρισα απο NYC και πήγα picholine. Γάμησε. Ο τύπος δεν υπάρχει. Μπορεί να υποβιβάστηκε από δυο σε ενα αστέρι, αλλά ΓΑΜΗΣΕ.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μοσχάρι/βοδινό είναι. υπάρχουν δυο είδη εδώ. το ancien που είναι σαν κανονικός κιμάς και το prepared που είναι αυτό που βλέπεις.πάντως και το ακατέργαστο να πάρεις και να του βάλεις αυγό κτλ έτσι για γίνει πάλι όπως στην φωτογραφία gt το ανακατεύεις καλά.

Δημοσ.

μοσχάρι/βοδινό είναι. υπάρχουν δυο είδη εδώ. το ancien που είναι σαν κανονικός κιμάς και το prepared που είναι αυτό που βλέπεις.πάντως και το ακατέργαστο να πάρεις και να του βάλεις αυγό κτλ έτσι για γίνει πάλι όπως στην φωτογραφία gt το ανακατεύεις καλά.

 

Όχι ρε συ, έχει πιο τραχιά υφή, αφού είναι κιμάς, δεν είναι full αλεσμένο. Εγώ όταν έκανα tartare έπαιρνα sirloin και το ψιλόέκοβα γιατί μου αρέσει να έχει λίγο μάσημα. Μόνο το αυγό, αλατοπίπερο και ίιιιιισως λίγη μαγιονέζα. Μουστάρδα δε θέλω.

 

Το σημαντικότερο, δε μας είπες πως ήταν.

Δημοσ.

Όχι ρε συ, έχει πιο τραχιά υφή, αφού είναι κιμάς, δεν είναι full αλεσμένο. Εγώ όταν έκανα tartare έπαιρνα sirloin και το ψιλόέκοβα γιατί μου αρέσει να έχει λίγο μάσημα. Μόνο το αυγό, αλατοπίπερο και ίιιιιισως λίγη μαγιονέζα. Μουστάρδα δε θέλω.

 

Το σημαντικότερο, δε μας είπες πως ήταν.

 

γαματο οπως παντα!!! μερεντα απο κρεας :wub:

Δημοσ.

Ρε γαμώτοοοοο δε μπορώ, το foie gras θα με πεθάνει. Δεν έχω φάει πιο νόστιμο πράγμα, δε ξέρω τι να πω.

 

Έβγαλε πολλές φέτες το ολόκληρο συκώτι αλλά θα φύγω για Ελλάδα πριν προλάβω να το τελειώσω.

 

Να σε πω τούφα, σκέφτομαι να τηγανίσω μπιφτέκι σε λίπος foie gras, τι γνώμη έχεις για αυτό;

Προφανώς πρώτα θα κάνω κάτι σαν sous vide και μετά απλά θα το τηγανίσω για να πάρει χρώμα.

Δημοσ.

Ρε γαμώτοοοοο δε μπορώ, το foie gras θα με πεθάνει. Δεν έχω φάει πιο νόστιμο πράγμα, δε ξέρω τι να πω.

 

Έβγαλε πολλές φέτες το ολόκληρο συκώτι αλλά θα φύγω για Ελλάδα πριν προλάβω να το τελειώσω.

 

Να σε πω τούφα, σκέφτομαι να τηγανίσω μπιφτέκι σε λίπος foie gras, τι γνώμη έχεις για αυτό;

Προφανώς πρώτα θα κάνω κάτι σαν sous vide και μετά απλά θα το τηγανίσω για να πάρει χρώμα.

 

ρε boy σοβαρά τώρα ζυγίστηκες πριν έρθει το φουα γρκα;

αν ναι, πες μας και αφου τελείωσει το έχω πραγματικά απορία.

900 γραμμάρια καθαρό λιπος ειναι παράνοια. (αν ήταν ένα κιλό το πράμα)

Δημοσ.

ρε boy σοβαρά τώρα ζυγίστηκες πριν έρθει το φουα γρκα;

αν ναι, πες μας και αφου τελείωσει το έχω πραγματικά απορία.

900 γραμμάρια καθαρό λιπος ειναι παράνοια. (αν ήταν ένα κιλό το πράμα)

Καλά κοίτα, όταν βάζεις λάδι στη σαλάτα ή βούτυρο στο τοστ ή μαγιονέζα στο ψωμί σου τι νομίζεις πως κάνεις;

Καθαρό λίπος του κερατά έχουν αυτά.

Δημοσ.

καμια σχέση όμως η ποιότητα και η ποσοτητα του λιπους.

Τι εννοείς; Το λάδι είναι καθαρό λίπος, 100%. Η μαγιονέζα φτιάχνεται με λάδι (όχι ελαιόλαδο). Επίσης η ποιότητα του λίπους δεν έχει σημασία όσο αφορά το βάρος. Τώρα η ποσότητα σου είπα, εξαρτάται από το τι τρως. Αν βάζεις ελαιόλαδο στη σαλάτα με τον ίδιο ρυθμό που βάζουν όλοι οι Έλληνες και βουτάς ψωμί, , τρως ήδη παραπάνω από μένα.

Δημοσ.

Τι εννοείς; Το λάδι είναι καθαρό λίπος, 100%. Η μαγιονέζα φτιάχνεται με λάδι (όχι ελαιόλαδο). Επίσης η ποιότητα του λίπους δεν έχει σημασία όσο αφορά το βάρος. Τώρα η ποσότητα σου είπα, εξαρτάται από το τι τρως. Αν βάζεις ελαιόλαδο στη σαλάτα με τον ίδιο ρυθμό που βάζουν όλοι οι Έλληνες και βουτάς ψωμί, , τρως ήδη παραπάνω από μένα.

 

μεγαλη αληθεια!!! 100γρ ελαιολαδο εχουν 900 θερμιδες, 100γρ βουτυρο εχουν 750. την επομενη φορα που θα βαλετε λαδι στην σαλατα ζυγιστε την κιολας για να δειτε ποσο λαιτ ειναι τελικα.

Δημοσ.

Ελλάδα ειμαι, μεθαύριο επιστρέφω.

Στα γρήγορα:

Το tartare δείχνει πολύ αλεσμενο

Το λίπος της παπιας κάνει πιο πολύ καλό παρα κακό (google French paradox)

Λίπος απο foie=λίπος παπιας

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...