Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κρουστα γινεται γιατι λογο θερμοτητας η δομη των πρωτεινων αλλαζει. δεν χρειαζεται 500 βαθμους για αλλαξεις τα πεταλα της πρωτεινης, 50 βαθμοι ειναι υπεραρκετοι. οταν λοιπον το τηγανι ειναι στους 200 βαθμους δεν τιθεται θεμα ταχυτητας. επισης ξερεις τι ειναι το θερμικο σοκ;

 

στο λεμε δυο ατομα, εμπιστεψου μας.

Άρα η κρούστα δε γίνεται επειδή η θερμοκρασία στο κρέας είναι χαμηλότερη στη μια περίπτωση, γίνεται επειδή φτάνει σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, άρα δε παίζει ρόλο αν είναι παγωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό δε λέω και εγώ, εκτός αν κατάλαβα κάτι λάθος σε αυτά που έγραψες.

 

Δε ξέρω τι είναι τα πέταλα της πρωτεΐνης, κάνε ένα explain.

 

Όταν το τηγάνι είναι στους 200 βαθμούς, παίζει μεγάλο ρόλο η μεταφορά της θερμότητας στο εσωτερικό του κρέατος. Βάλε τη μπριζόλα και βάλε και θερμόμετρο και θα δεις πως στη μπριζόλα που είναι πιο κρύα, η θερμοκρασία θα ανέβει πιο αργά στο εσωτερικό της. Αν τη βγάλεις από τη κατάψυξη θα έχεις ως και μισάωρο (!!) καθυστέρηση.

 

Το θερμικό σοκ δεν είχα ιδέα τι είναι, τώρα που το είπες το wikipedi-ασα και λέει πως είναι όταν κάτι σπάει από την απότομη άνοδο θερμοκρασίας, τι σχέση έχει με αυτό που λέμε; Το κρέας δε σπάει (ή μήπως σπάει; Δε ξέρω).

 

 

Ρε συ αυτά τα πατατάκια τα έχουν και στο USA. Εδώ, το μαύρο χρώμα είναι που έχει extra πολύ πιπέρι, το αγόρασα μια μέρα γιατί σκέφτηκα πως θα είναι πικάντικο και μου γάμησε, άρχισα να βήχω και να φτερνίζομαι. Βέβαια, δε μπορώ να πω, είχε ενδιαφέρον.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άρα η κρούστα δε γίνεται επειδή η θερμοκρασία στο κρέας είναι χαμηλότερη στη μια περίπτωση, γίνεται επειδή φτάνει σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, άρα δε παίζει ρόλο αν είναι παγωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό δε λέω και εγώ, εκτός αν κατάλαβα κάτι λάθος σε αυτά που έγραψες.

 

Δε ξέρω τι είναι τα πέταλα της πρωτεΐνης, κάνε ένα explain.

 

Όταν το τηγάνι είναι στους 200 βαθμούς, παίζει μεγάλο ρόλο η μεταφορά της θερμότητας στο εσωτερικό του κρέατος. Βάλε τη μπριζόλα και βάλε και θερμόμετρο και θα δεις πως στη μπριζόλα που είναι πιο κρύα, η θερμοκρασία θα ανέβει πιο αργά στο εσωτερικό της. Αν τη βγάλεις από τη κατάψυξη θα έχεις ως και μισάωρο (!!) καθυστέρηση.

 

Το θερμικό σοκ δεν είχα ιδέα τι είναι, τώρα που το είπες το wikipedi-ασα και λέει πως είναι όταν κάτι σπάει από την απότομη άνοδο θερμοκρασίας, τι σχέση έχει με αυτό που λέμε; Το κρέας δε σπάει (ή μήπως σπάει; Δε ξέρω).

 

 

Ρε συ αυτά τα πατατάκια τα έχουν και στο USA. Εδώ, το μαύρο χρώμα είναι που έχει extra πολύ πιπέρι, το αγόρασα μια μέρα γιατί σκέφτηκα πως θα είναι πικάντικο και μου γάμησε, άρχισα να βήχω και να φτερνίζομαι. Βέβαια, δε μπορώ να πω, είχε ενδιαφέρον.

 

οχι αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν παιζει ρολο μονο η ιδια η θερμοκρασια αλλα και η ταχυτητα με την οποια θα φτασει σε αυτη. οταν του δινεις χρονο τα μορια εχουν να μετακινηθουν, οταν αλλαζεις αποτομα την θερμοκρασια τα "παγωνεις" στην θεση που ειναι. το θερμικο σοκ στο εδωσα σαν παραδειγμα για να δεις οτι αλλο εφε εχει μια διαδικασια οταν γινεται γρηγορα κι αλλο οταν γινεται αργα.

 

υγ δοκιμασε και αλλες γευσεις ειναι τελεια!

Δημοσ.

πολύ ευαίσθητος μας έχεις βγει εσύ

Ρε συ, είναι μάλλον επειδή στο USA είναι λίγο υπερβολικοί (χμ, ίσως όχι υπερβολικοί αλλά κυριολεκτικοί), δηλαδή όταν στην Ελλάδα σου λέει ο άλλος πως κάτι έχει πολύ πιπέρι, πιάνεις μια γεύση από πιπέρι που δε σου γαμεί, απλά είναι λίγο πιο έντονη. Εδώ σου σκίζει. Ίσως να είμαι ευαίσθητος τι να πω. Πάντως πρέπει να δεις πως κάνουν τα σάντουιτς εδώ, γεμίζουν κάπου 3 εκατοστά αλλαντικά στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Τα μακαρόνια τους είναι αίσχος. Παίρνουν μια κονσέρβα σάλτσα και τη βάζουν ΟΛΗ σε ένα πιάτο μακαρόνια.

 

Πάντως, το γάμα τα μέρος ήρθε όταν μετά την ιστορία με τα πατατάκια, πήγα να κατουρήσω και δεν έπλυνα τα χέρια μου.

Έκαιγε το πουλί, όχι μαλακίες, έκαιγε. Το έχω πάθει και με καυτερή πιπεριά.

 

οχι αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν παιζει ρολο μονο η ιδια η θερμοκρασια αλλα και η ταχυτητα με την οποια θα φτασει σε αυτη. οταν του δινεις χρονο τα μορια εχουν να μετακινηθουν, οταν αλλαζεις αποτομα την θερμοκρασια τα "παγωνεις" στην θεση που ειναι. το θερμικο σοκ στο εδωσα σαν παραδειγμα για να δεις οτι αλλο εφε εχει μια διαδικασια οταν γινεται γρηγορα κι αλλο οταν γινεται αργα.

 

ΟΚ κατάλαβα τι είπες. Ακούγεται ενδιαφέρον για πειραματισμούς. Thanks.

Δημοσ.

δεν εισαι ευαισ8ητος, ειναι η καψαϊσινη που περιεχουν ολα τα καυτερα πραματα και σου δινει την αισθηση τους καψιματος. τα κυτταρα σου λαμβανουν το ιδιο ερεθισμα με αυτο της εντονης θερμοκρασιας γι αυτο νιωθες να καιγεσαι. οταν τρως κατ'επαναληψη φαγητα με πολυ πιπερι, καταστρεφονται οι υποδοχεις που σε κανουν να το νιωθεις γι αυτο μετα απο λιγο καιρο θες ολο και πιο καυτερα πραγμα για τα νιωσεις. επισης η καψαισινη ερεθιζει και το δερμα και τα ματια. τα σπρει πιπεριου περιεχουν καψαισινη.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Capsaicin

http://en.wikipedia.org/wiki/Scoville_scale

Δημοσ.

δεν εισαι ευαισ8ητος, ειναι η καψαϊσινη που περιεχουν ολα τα καυτερα πραματα και σου δινει την αισθηση τους καψιματος. τα κυτταρα σου λαμβανουν το ιδιο ερεθισμα με αυτο της εντονης θερμοκρασιας γι αυτο νιωθες να καιγεσαι. οταν τρως κατ'επαναληψη φαγητα με πολυ πιπερι, καταστρεφονται οι υποδοχεις που σε κανουν να το νιωθεις γι αυτο μετα απο λιγο καιρο θες ολο και πιο καυτερα πραγμα για τα νιωσεις. επισης η καψαισινη ερεθιζει και το δερμα και τα ματια. τα σπρει πιπεριου περιεχουν καψαισινη.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Capsaicin

http://en.wikipedia.org/wiki/Scoville_scale

Πάμε ρε επιστήμονα! Σπάστα!

Δημοσ.

Εύα, για το φουά γκρα είναι καλύτερη η διαφορά 180 ή 220 βαθμών Κελσίου;

 

Αν δεν το έχεις καταλάβει αυτό ήταν κατά βάση το ερώτημα του billkost...

Δημοσ.

Εύα, για το φουά γκρα είναι καλύτερη η διαφορά 180 ή 220 βαθμών Κελσίου;

 

Αν δεν το έχεις καταλάβει αυτό ήταν κατά βάση το ερώτημα του billkost...

Ε εντάξει εδώ απάντησε ο τούφας και είπε καλύτερα στο ψυγείο.

 

Σήμερα το πρωί έβγαλα ένα κομμάτι από τη κατάψυξη και το έβαλα στο ψυγείο.

Σήμερα το απόγευμα θα φανώ γενναίος και θα ξαναδοκιμάσω.

Σήμερα το απόγευμα ένας θρύλος θα γεννηθεί.

 

Copyright 2011 billkost.

Δημοσ.

Ε εντάξει εδώ απάντησε ο τούφας και είπε καλύτερα στο ψυγείο.

 

Σήμερα το πρωί έβγαλα ένα κομμάτι από τη κατάψυξη και το έβαλα στο ψυγείο.

Σήμερα το απόγευμα θα φανώ γενναίος και θα ξαναδοκιμάσω.

Σήμερα το απόγευμα ένας θρύλος θα γεννηθεί.

 

Copyright 2011 billkost.

 

αντε με το καλο.

Δημοσ.

Ε εντάξει εδώ απάντησε ο τούφας και είπε καλύτερα στο ψυγείο.

 

Σήμερα το πρωί έβγαλα ένα κομμάτι από τη κατάψυξη και το έβαλα στο ψυγείο.

Σήμερα το απόγευμα θα φανώ γενναίος και θα ξαναδοκιμάσω.

Σήμερα το απόγευμα ένας θρύλος θα γεννηθεί.

 

Copyright 2011 billkost.

Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να φτάσουμε στο φεγγάρι, να λύσουμε 2 διαφορικές και να ολοκληρώσουμε σε 5 διαστάσεις για να αποκτήσουμε την εμπειρική γνώση, 'έχετο στην ψύξη πριν το τηγάνισμα'...

Δημοσ.

Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να φτάσουμε στο φεγγάρι, να λύσουμε 2 διαφορικές και να ολοκληρώσουμε σε 5 διαστάσεις για να αποκτήσουμε την εμπειρική γνώση, 'έχετο στην ψύξη πριν το τηγάνισμα'...

Καλά ρε φιλαράκι, μη βαράς. Αφού δε μου πετύχαινε. Θες να με κάνεις να κλαίω; Δε κάνει ρε μάγκα μου. Δε το λέω μόνο εγώ, το λέει και ο κύριος στο 0:21.

Δε κάνει ρε μάγκα μου.

 

http://www.youtube.com/watch?v=O9u2I1kzck4

 

Να σε δόκω τη Σαχάρα να με δώκεις το Σουέζ,

Ποιος έριξε το πέναλτι και μου 'κλεισε το σπίτι

Γιατί να κλαίει το μωρό ενώ φοράει πάνα;

Δημοσ.

Foie gras από το ψυγείο στον πάγκο, αλάτι και πιπέρι, στο ζεστό τηγάνι.

Νομίζω κάπου στη κουζίνα θα βρεθούν και λίγα σπέρματα (με συγχωρείτε για τα Γαλλικά μου που λένε και οι Άγγλόφωνοι), δεν είναι δικό μου λάθος, μου φύγαν μετά τη δεύτερη μπουκιά.

Δημοσ.

αυτη η διαφορα ωρας ειναι ανατριχιαστικη ωρες ωρες. ποστ στις 4 και μιση. τεσπα οριστε κυριος τι κανει η σωστη αγωγη θερμοτητας.

Δημοσ.

αντε και torchon se λιγο

 

3 χρονια πριν τετοιο καιρο δοκιμαζα πρωτη μου φορα foie...

Ακομα και ενα sandwich που ειχα παρει απο το cdg αεροδρομιο στο παρισι πριν κατι μηνες ηταν απλα απιστευτο και ηταν και απο κονσερβα. Δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι πιο νοστιμο...

Δημοσ.

θα με κανετε να παω να παρω κι εγω. τωρα που πλησιαζουν τα χριστουγεννα και εχουν αρχισει να φερνουν τα μαγαζια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...