Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

wtf η αναζητηση δεν μου βγαζει τιποτα και πηγα μια μια πισω τις σελιδες απο τη 40 μεχρι την 27

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

wtf η αναζητηση δεν μου βγαζει τιποτα και πηγα μια μια πισω τις σελιδες απο τη 40 μεχρι την 27

 

εντάξει το κάποια posts ήταν τελικά καμια 200αρια :P

Δημοσ.

Πριν το μπαμ

Απο την καμπουρα του παλικαριου ΠΟΝΕΣΑ ολοκληρος... wtf!!!!!!!!!

 

αααααααααααααααααααααααααααααα

Δημοσ.

Τούφα, ερώτηση.

 

Σκέφτομαι να αγοράσω foie gras από μια φάρμα. Μου είπαν πως στο ψυγείο κρατάει κάπου μια εβδομάδα. Το ίδιο και για το torchon.

Τι προτείνεις να πάρω;

 

1. Ολόκληρο συκώτι; Φοβάμαι μήπως είναι πολύ όλο το συκώτι, είναι και grade A και ζυγίζει περίπου 750 γραμμάρια. Μου είπαν πως δε χρειάζεται να βγάλω τις φλέβες, απλά το κόβω σε φέτες και το τηγανίζω.

 

2. Torchon, και αυτό είναι βαρύ αλλά είναι έτοιμο, χωρίς φλέβες και μαγειρεμένο. Και αυτό όμως κρατάει μια εβδομάδα.

 

Σε μια εβδομάδα μέσα τρώγεται από ένα άτομο; Φοβάμαι μήπως, επειδή είναι σχεδόν μόνο λίπος, το βαρεθώ, το σιχαθώ κλπ.

 

Ακούω γνώμη.

 

Για όνομα του Θεού, μη πεταχτεί να μου πει κάποιος πως το foie gras είναι ανήθικο.

 

Edit μετά από καμιά ώρα.

 

Λοιπόν παράγγειλα το grade A foie gras και ψάχνω τρόπους. Για αρχή σκέφτομαι τους πολύ πολύ απλούς τρόπους, δηλαδή στο τηγάνι χωρίς λάδι και σκέτο.

Μετά όμως, επειδή είναι πολύ, θα πρέπει να σκεφτώ και λίγο πιο περίεργους τρόπους.

 

Αχχ... για το φαΐ τα κάνω όλα.

Δημοσ.

Βρες γυναίκα να το εκτιμήσει!

 

Και μία που σε ρωτάμε Τούφα, για ξαναδώσε τα ονόματα με τις εταιρείες με τα τηγάνια. Γαμώ την τεφάλ μου...

Δημοσ.

Uptodate, απλά σου λέω πως είμαι στην 6η σερι βάρδια σε 4 μέρες. Έχω να κοιμηθώ κανονικά απο την τρίτη...

 

 

 

Foie ή torchon: αν πιάνει το χέρι σου το σκέτο Foie είναι πιο καλή επιλογή.μπαίνει μια χαρά κατάψυξη και ακόμα με αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι είναι μέσα στο top5 γεύσεων που θα νιώσει κάποιος. Στην δουλειά σου έχω πει που έχουμε burger με foie & iberico? στα γενέθλια μου πριν κάτι μήνες είχα φάει το πιο νόστιμο foie ever, full τραγανο απο έξω και μέσα μέλι.

 

Για τηγανια μόλις πάω σπίτι το βράδυ. Αν ζω ακομα

Δημοσ.

Uptodate, απλά σου λέω πως είμαι στην 6η βάρδια σε 4 μέρες. Έχω να κοιμηθώ κανονικά απο την τρίτη...

 

Foie ή torchon: αν πιάνει το χέρι σου το σκέτο Foie είναι πιο καλή επιλογή.μπαίνει μια χαρά κατάψυξη και ακόμα με αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι είναι μέσα στο top5 γεύσεων που θα νιώσει κάποιος. Στην δουλειά σου έχω πει που έχουμε burger με foie & iberico? στα γενέθλια μου πριν κάτι μήνες είχα φάει το πιο νόστιμο foie ever, full τραγανο απο έξω και μέσα μέλι.

 

Για τηγανια μόλις πάω σπίτι το βράδυ. Αν ζω ακομα

 

Κουράγιο.

 

Λοιπόν, δε πιάνει το χέρι μου. Αλλά μου είπαν στο τηλέφωνο πως απλά το κόβω σε φέτες και δε χρειάζεται να βγάλω τις φλέβες, τηγάνι χωρίς λάδι και αλατοπίπερο (αρκετό) και είναι τέλειο.

 

Έχω φάει και εγώ foie gras και συγκεκριμένα έχω δοκιμάσει και εγώ σε burger (kobe mini burger) που ήταν τέλεια medium rare και έσταζε το λίπος του παντού. Το foie ήταν απίθανο.

 

Γενικά όμως νομίζω πως το foie και για εμένα είναι το πιο νόστιμο φαγητό που έχω φάει. Άντε αυτό και η παντσέτα :). Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ χαβιάρι όμως και λένε πως belouga και ossetra είναι γαμάτα, αλλά είναι πολύ ακριβα.

 

Περιμένω για την τηγανιά όταν αναστηθείς. Κουράγιο. Επίσης, το κρατάω στην κατάψυξη; Όχι στο ψυγείο; Ενδιαφέρον. Θα τρώω κάθε μέρα.

Δημοσ.

μια φορα δοκιμασα τηγανισμενο foie gras και δεν μου αρεσε ρε παιδια. νομιζα οτι θα πεθανω απο το πολυ λιπος :fear:.

Δημοσ.

Κουράγιο.

 

Λοιπόν, δε πιάνει το χέρι μου. Αλλά μου είπαν στο τηλέφωνο πως απλά το κόβω σε φέτες και δε χρειάζεται να βγάλω τις φλέβες, τηγάνι χωρίς λάδι και αλατοπίπερο (αρκετό) και είναι τέλειο.

 

Έχω φάει και εγώ foie gras και συγκεκριμένα έχω δοκιμάσει και εγώ σε burger (kobe mini burger) που ήταν τέλεια medium rare και έσταζε το λίπος του παντού. Το foie ήταν απίθανο.

 

Γενικά όμως νομίζω πως το foie και για εμένα είναι το πιο νόστιμο φαγητό που έχω φάει. Άντε αυτό και η παντσέτα :). Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ χαβιάρι όμως και λένε πως belouga και ossetra είναι γαμάτα, αλλά είναι πολύ ακριβα.

 

Περιμένω για την τηγανιά όταν αναστηθείς. Κουράγιο. Επίσης, το κρατάω στην κατάψυξη; Όχι στο ψυγείο; Ενδιαφέρον. Θα τρώω κάθε μέρα.

 

καλα σου ειπανε.

εγω στην θεση σου θα το εκανα μεριδες, και θα το εβαζα στην καταψυξη και οποτε θα ηθελα θα το μαγειρευα.

 

insomniak, για τι τηγανι θες?

Δημοσ.

Κάτι σε 10-12in, που να μην κολλάει εύκολα, να διαχέει τη θερμοκρασία σχετικά ομοιόμορφα και το βασικό να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες. Έχω την εντύπωση πως το τεφάλ διαλύθηκε στους δύο μήνες από τη συστολή/διαστολή.

 

αν έμπαινε και στο φούρνο στο τέλος, για κανα τελείωμα (μη λερώνω κι άλλα σκεύη) θα με έκανε πολύ ευτυχισμένο.

 

Edit 2: Και σχετικά ψηλά τα πλαϊνά, για τίποτα κινεζιές.

Δημοσ.

μια φορα δοκιμασα τηγανισμενο foie gras και δεν μου αρεσε ρε παιδια. νομιζα οτι θα πεθανω απο το πολυ λιπος :fear:.

Υπάρχει πιο ευτυχισμένος θάνατος από αυτόν;

 

καλα σου ειπανε.

εγω στην θεση σου θα το εκανα μεριδες, και θα το εβαζα στην καταψυξη και οποτε θα ηθελα θα το μαγειρευα.

 

insomniak, για τι τηγανι θες?

Αυτό θα κάνω. Περιμένω την τηγανιά λεμέεεεεεεεε

Δημοσ.

Κάτι σε 10-12in, που να μην κολλάει εύκολα, να διαχέει τη θερμοκρασία σχετικά ομοιόμορφα και το βασικό να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες. Έχω την εντύπωση πως το τεφάλ διαλύθηκε στους δύο μήνες από τη συστολή/διαστολή.

 

αν έμπαινε και στο φούρνο στο τέλος, για κανα τελείωμα (μη λερώνω κι άλλα σκεύη) θα με έκανε πολύ ευτυχισμένο.

 

Edit 2: Και σχετικά ψηλά τα πλαϊνά, για τίποτα κινεζιές.

le creuset.

http://www.amazon.co.uk/Creuset-Toughened-Non-Stick-Deep-Frying/dp/B0016ZS9I8/ref=dp_cp_ob_kh_title_0

αυτο εχω εδω και 1μιση χρονο και ειναι το ιδιο με την μερα που το πηρα.

αν ειναι να δωσεις μια φορα λεφτα δωστα εκει.

 

Αν θες να δουλεψεις λιγο για το τηγανι, παρε cast iron. Αλλα θελει φροντιδα, για να γινει αντικολλητικο μιας και βασικα εσυ κανεις τις στρωσεις απο λαδι μεσα στους πορους του μεταλου. Μετα ομως εχεις τηγανι με @@, και σε καρβουνα θα το βαζεις. Θελει ομως φροντιδα στο καθαρισμα, στο στεγνωμα κλπ κλπ. Αξιζει τον κοπο, και ειναι και φτηνο, και θα σου κανει μπριζολα που δεν θα παρεις απο πουθενα αλλου.

Δημοσ.

Τούφα, μόλις κατάλαβα κάτι.

 

Όταν προηγουμένως έλεγα να μου πεις για τηγάνια, εννοούσα να μου πεις για το πως να κάνω το foie gras στο τηγάνι, δικό μου λάθος.

 

Εσύ απλά απάνταγες στον άλλον που σε ρώτησε για τηγάνια. Mea culpa.

 

Προτείνεις κάτι για foie gras στο τηγάνι; Δηλαδή θερμοκρασία, πάχος της φέτας, πόση ώρα κλπ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...