salliara Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Για πες τι είναι αυτό, με ενδιαφέρει. haha ουτε το γουγλ δεν βγάζει τίποτα (εκτος απο κανα 2 ποστ μου εδώ) είναι μάλλον made up λέξη.σλανγκ απο φίλο. σημαίνει αυτό που είναι κακό, ηλίθιο, στραβό, σπασμένο, χαλασμένο κλπ σε έπεισα?
billkost Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Ο ζωμος μοσχαρι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πιο ελαφρυς απο το κοτοπουλο! Cultured butter δεν θες σε κατι ελαφρυ, και επισης το βουτυρο στο αμερικα ειναι πολυ διαφορετικο απο αυτο της ευρωπης (fat-water%) Τυρι βαζεις και για το msg και για να το δεσει. Ο ζωμός μοσχάρι, τουλάχιστο όταν το φτιάχνω εγώ, συγκριτικά με ζωμό κοτόπουλο, όταν και αυτό το φτιάχνω εγώ, είναι λιγότερο δυνατός. Το κοτόζουμο έχει μια έντονη και μονόπλευρη μυρωδιά που αντιπαθώ. Ο ζωμός από μοσχάρι έχει πιο ήπια γεύση και είναι εξαιρετικά πιο πολύπλοκα μυρωδικό. Τα Αμερικάνικα βούτυρα αποτελούνται κυρίως από 81% λίπος. Τα Ευρωπαϊκά συνήθως είναι στο 83 - 84%. Όταν είναι cultured δεν έχει να κάνει με το ποσοστό λίπους. Απλά το cultured έχει πιο βαριά και πιο βουτυρένια γεύση. Δηλαδή πως να το πω, ακόμα και να μη βάλεις αλάτι είναι γευστική αυτή η μαλακία. Τυρί δε θα βάλω και δε με πειράζει το δέσιμο, θέλω πρώτα να δω πως είναι χωρίς πρόσθετη γεύση. Γενικά όμως έχω απογοητευτεί.
Toufas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Εδώ και κάτι μέρες μετα απο τότε που άκουσα τον Keller να μιλάει αρχίζω να συμφωνώ μαζί του στο ότι το πιπέρι δεν ενισχύει την γεύση όπως το ξύδι και το αλάτι, αλλά φέρνει την δικιά του γεύση στο πιάτο. Τι λέτε εσείς? Ο ζωμός μοσχάρι, τουλάχιστο όταν το φτιάχνω εγώ, συγκριτικά με ζωμό κοτόπουλο, όταν και αυτό το φτιάχνω εγώ, είναι λιγότερο δυνατός. Το κοτόζουμο έχει μια έντονη και μονόπλευρη μυρωδιά που αντιπαθώ. Ο ζωμός από μοσχάρι έχει πιο ήπια γεύση και είναι εξαιρετικά πιο πολύπλοκα μυρωδικό. Τα Αμερικάνικα βούτυρα αποτελούνται κυρίως από 81% λίπος. Τα Ευρωπαϊκά συνήθως είναι στο 83 - 84%. Όταν είναι cultured δεν έχει να κάνει με το ποσοστό λίπους. Απλά το cultured έχει πιο βαριά και πιο βουτυρένια γεύση. Δηλαδή πως να το πω, ακόμα και να μη βάλεις αλάτι είναι γευστική αυτή η μαλακία. Τυρί δε θα βάλω και δε με πειράζει το δέσιμο, θέλω πρώτα να δω πως είναι χωρίς πρόσθετη γεύση. Γενικά όμως έχω απογοητευτεί. Αν ο ζωμος σου απο κότα έχει πιο δυνατή γεύση απο μοσχάρι, κάτι κανείς λάθος!
orotoi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Εδώ και κάτι μέρες μετα απο τότε που άκουσα τον Keller να μιλάει αρχίζω να συμφωνώ μαζί του στο ότι το πιπέρι δεν ενισχύει την γεύση όπως το ξύδι και το αλάτι, αλλά φέρνει την δικιά του γεύση στο πιάτο. Τι λέτε εσείς? Αν και δεν είμαι αντικειμενικός (γουστάρω τρελά το πιπέρι κ τα συναφή) νομίζω πως ναι φέρνει τη δικιά του νότα. Έχω ακούσει οτι 'δένει' τις υπόλοιπες γεύσεις αλλά δε ξέρω κατα πόσο παίζει αυτό..
billkost Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Εδώ και κάτι μέρες μετα απο τότε που άκουσα τον Keller να μιλάει αρχίζω να συμφωνώ μαζί του στο ότι το πιπέρι δεν ενισχύει την γεύση όπως το ξύδι και το αλάτι, αλλά φέρνει την δικιά του γεύση στο πιάτο. Τι λέτε εσείς? Αν ο ζωμος σου απο κότα έχει πιο δυνατή γεύση απο μοσχάρι, κάτι κανείς λάθος! Μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό που λες. Πάρα πολύ περίεργο. Δηλαδή εξαιρετικά υπερβολικά απίστευτα απίθανα υπερ-περίεργο. Εδώ και κάτι μέρες μετα απο τότε που άκουσα τον Keller να μιλάει αρχίζω να συμφωνώ μαζί του στο ότι το πιπέρι δεν ενισχύει την γεύση όπως το ξύδι και το αλάτι, αλλά φέρνει την δικιά του γεύση στο πιάτο. Τι λέτε εσείς? Νομίζω είχα διαβάσει κάτι σε ένα βιβλίο του Herve This για το αλάτι και το πως ενισχύει τη γεύση. Για το πιπέρι δεν είναι δύσκολο να κάνεις ένα πείραμα. Κάνε μια σούπα, κυρίως να είναι μοσχάρι ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΗΠΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ και βάλε σε ένα πιάτο πιπέρι και σε ένα πιάτο αλάτι και σε ένα πιάτο πιπέρι και αλάτι. Το έχω δοκιμάσει και ξέρω. Το αλάτι θα είναι γευστικό αλλά θα λείπει κάτι. Το πιπέρι θα είναι άγευστο και το αλατοπίπερο θα είναι γαμάτο. Συμπέρασμα είναι πως όπως είπες και εσύ, το αλάτι ενισχύει τη γεύση, αλλά το πιπέρι και τα άλλα φέρνουν δικιά τους γεύση, η οποία ενισχύεται από το αλάτι πάλι.
evabb Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Εδώ και κάτι μέρες μετα απο τότε που άκουσα τον Keller να μιλάει αρχίζω να συμφωνώ μαζί του στο ότι το πιπέρι δεν ενισχύει την γεύση όπως το ξύδι και το αλάτι, αλλά φέρνει την δικιά του γεύση στο πιάτο. Τι λέτε εσείς? συμφωνω απολυτα γι αυτο και χρησιμοποιω διαφορετικο πιπερι αναλογα με το πιατο. αλλη γευση το κοκκινο αλλη το μαυρο και αλλο το ασπρο. πρασινο δεν εχω δοκιμασει ακομα.
christiana78 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Λέω να πάρω αυτό τον μύλο που πουλάνε με όλα τα χρώματα πιπεριού για άρωμα.
orotoi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 χααχα βάλε και άλλες 2.. μια στο μπάμ (αν προλαβαίνεις να βγάλεις ;-ρ και μια μετά)
Toufas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Μην πάρεις τους έτοιμους μύλους με το πιπέρι μέσα, πάρε έναν μύλο που τα βάζεις εσύ το πιπέρι μέσα, κατα προτίμηση με επιλογή για να ρυθμίζεις πόσο χοντρό το θες (ίσως είναι λίγο ακριβό αλλα κρατάει μια ζωή) Το πιπέρι όπως και όλα τα μπαχαρικά έχουν πολύ πιο καλή γεύση όταν είναι φρεσκοτριμμενα χααχα βάλε και άλλες 2.. μια στο μπάμ (αν προλαβαίνεις να βγάλεις ;-ρ και μια μετά) ασε, είχαμε τον Albert roux και έφαγε στο μαγαζί σήμερα. Ο πρώτος εστιάτορας με 3* στην Αγγλία...
Highlander Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Μην πάρεις τους έτοιμους μύλους με το πιπέρι μέσα, πάρε έναν μύλο που τα βάζεις εσύ το πιπέρι μέσα, κατα προτίμηση με επιλογή για να ρυθμίζεις πόσο χοντρό το θες (ίσως είναι λίγο ακριβό αλλα κρατάει μια ζωή) Το πιπέρι όπως και όλα τα μπαχαρικά έχουν πολύ πιο καλή γεύση όταν είναι φρεσκοτριμμενα ασε, είχαμε τον Albert roux και έφαγε στο μαγαζί σήμερα. Ο πρώτος εστιάτορας με 3* στην Αγγλία... Έχω ένα μύλο με ρύθμιση και με κεραμικά δόντια, είναι όλα τα λεφτά. Όπως είπες δεν παθαίνει τίποτα.
Mika Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 εχουμε καμια καλη συνταγη για σπιτικη jack daniels sauce σαν αυτη που σερβιρουν στα TGI Friday's ;; το google μου εβγαλε πολλες και διαφορετικες οποτε θα θελα να ακουσω γνωμη απο καποιον που εχει δοκιμασει να φτιαξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις