Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λαζανια λαχανικων? λωριδες απο τα λαχανικα λαδωμενες και ψημενες σε κανα στεγνο τηγανι για ελαχιστο απλα για να μαλακωσουν, μετα σε ταψι σε στρωσεις και τους φερεσαι σαν να ειναι λαζανια.

μαρεσε αυτό

:rolleyes:

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ξερω αν το προσεξες, αλλα μολις σου ειπα πως να δουλεψεις το peeler σου εκτος απο ξεφλουδισμα :P

 

Ή με αυτο που κοβει φετες το τυρι που ειναι σαν σπατουλα καπως.

Δημοσ.

Σήμερα ξανάκανα ριζότο.

 

Σύρθηκα στη λάσπη της αποτυχίας για ακόμα μια φορά. Τα βούτυρα, τα τυριά, το κοτόζουμο και το ρύζι με τράβηξαν προς τα κάτω καταστρέφοντας οποιαδήποτε μικρή αυτοπεποίθηση είχα ποτέ στη δημιουργία αυτού του πιάτου. Εξοβέλισα οποιαδήποτε έννοια καλής μαγειρικής και αισθάνομαι τύψεις.

 

Δε ξαναβάζω κοτόζουμο που ίσως να είναι πολύ δυνατό για το ριζότο. Θα βάζω ζωμό από μοσχάρι που είναι πολύ πιο ήρεμο και πολύπλοκο σαν μυρωδιά και γεύση. Δεν έβαλα κρεμμύδι επειδή δε μου αρέσει η υφή του σε τέτοια πιάτα. Δε δοκίμασα πάλι τη μέθοδο του Heston, βαριόμουνα (παρεμπιπτόντως, ξέρετε πιο είναι το αντίθετο του βαριόμουνα; Ελαφρόπουτσες ΚΑΛΟ ΕΕΕΕ;;;).

 

Κάτι που έκανα διαφορετικά ήταν να βάλω cultured butter. Ίσως να ήταν πολύ δυνατό, δηλαδή πιο βουτυρένιο αλλά και πολύπλοκο και ίσως να αποσπούσε από το ρύζι, δε ξέρω. Την επόμενη φορά θα βάλω μόνο λάδι για να τηγανίσω το ρύζι και βούτυρο μόνο στο τέλος. Θα δοκιμάσω να μη βάλω τυρί για να πάρω μόνο τη γεύση από το ριζότο μπας και βγάλω καμιά άκρη ποτέ με το γαμωφαγητό :(.

Δημοσ.

(παρεμπιπτόντως, ξέρετε πιο είναι το αντίθετο του βαριόμουνα; Ελαφρόπουτσες ΚΑΛΟ ΕΕΕΕ;;;).

 

και το αντίθετο του αρνιόμουνα, γιδόπουτσες

Δημοσ.

Ο ζωμος μοσχαρι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πιο ελαφρυς απο το κοτοπουλο!

Cultured butter δεν θες σε κατι ελαφρυ, και επισης το βουτυρο στο αμερικα ειναι πολυ διαφορετικο απο αυτο της ευρωπης (fat-water%)

Τυρι βαζεις και για το msg και για να το δεσει.

Δημοσ.

μα, χωρίς κρεμμύδι ρε συ Μπιλ, δεν γίνεται!!

 

Τούφα για το πεελερ, δεν είναι δα και κάνα τσακάλικο. του 70 ήταν της γιαγιάς μου. με το ζόρι ξύνουμε τα καρότα :-D

  • Super Moderators
Δημοσ.

Έπρεπε να βγάλω φωτό την pizza rustica πριν την τσακίσουμε, αλλά μιας και βλέπω το σεφ εδώ, να ρωτήσω στα γρήγορα, που μου έμεινε απορία από τη συνταγή:

 

Όταν λένε mild pork sausage στη Βρετανία, τι αντίστοιχο έχουμε εδώ;

Δημοσ.

μα, χωρίς κρεμμύδι ρε συ Μπιλ, δεν γίνεται!!

 

Τούφα για το πεελερ, δεν είναι δα και κάνα τσακάλικο. του 70 ήταν της γιαγιάς μου. με το ζόρι ξύνουμε τα καρότα :-D

 

μηπως να παρεις κανα καινουργιο; 2 ευρω κανει στο ικεα.

Δημοσ.

Μαλλιαρα, να σου φερω ρε συ αν ειναι απο εδω!

 

 

 

Snoop ποτε μου δεν εχω ακουσει στην αγγλια για mild pork sausage. Αλλα θα λεει το μετριο σε γευση/μπαχαρικα.

Δημοσ.

αν στο δικό σου ικέα κάνει 2, εδώ θα κάνει 4.

<_<

 

και παλι δεν ειναι ακριβο, απο το να χρησιμοποιεις ενα στομωμενο και σκουριασμενο πραμα που και καταστρεφει τα λαχανικα αλλα και εν δυναμη ειναι επικινδυνο, καλυτερα να δωσεις 4 ευρω να παρεις ενα καινουργιο. στην τελικη ειναι πολυ χρησιμο και θα σου κρατησει καμια δεκαρια χρονια.

Δημοσ.

δεν ειναι σκουριασμένο ντε. απλά λίγο τζούνγκαβο.

τα καθαρίζει τα καρότα, αλλά οχι, δεν θα κάνει λωρίδες τα λαχανικά :P

 

πήγα λαική τώρα, αλλά δεν είχε αυτό που θέλω, μόνο τα κλασσικά τα μακρόστενα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...