Dark_son20 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 μιας και πιάσαμε κουβέντα για ρύζι. εγώ αρνούμαι να φάω οποιοδήποτε άλλο ρύζι από uncle bens ή riziana σε σακουλάκι βρασίματος που είναι. σιχαίνομαι το ρύζι μου να έχει οποιαδήποτε υγρασία αν με μισείς δηλαδή φτιάξε μου ριζότο ΥΓ: είμαι άρρωστος με το ρύζι. τρώω πάνω από 3 φορές τη βδομάδα
billkost Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 μιας και πιάσαμε κουβέντα για ρύζι. εγώ αρνούμαι να φάω οποιοδήποτε άλλο ρύζι από uncle bens ή riziana σε σακουλάκι βρασίματος που είναι. σιχαίνομαι το ρύζι μου να έχει οποιαδήποτε υγρασία αν με μισείς δηλαδή φτιάξε μου ριζότο ΥΓ: είμαι άρρωστος με το ρύζι. τρώω πάνω από 3 φορές τη βδομάδα ?! Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Μήπως δεν έχεις καταλάβει καλά; Έχεις δοκιμάσει ριζότο ή απλά βλέπεις πως είναι ρύζι με υγρασία το αποφεύγεις;
salliara Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 αν με μισείς δηλαδή φτιάξε μου ριζότο ΥΓ: είμαι άρρωστος με το ρύζι. τρώω πάνω από 3 φορές τη βδομάδα να σου κάνω γω το μαγικό μου κινέζικο (και να πετύχει), θα αναθεωρήσεις.
Toufas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 epp: γιατι να βρασεις το κοτοπουλο? τσαμπα τα μπαχαρικα στο τελος... τσιγαρισε το να παρει χρωμα, βγαλτο στο πλαι, βαλε κρεμμυδια λαχανικα να παρουν χρωμα, βαλε και το ρυζι να παρει λιγο χρωμα και σβησε με την ντοματα και το νερο, και μετα βαλε το κοτοπουλο παλι στο τελος
insomniaK Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Λοιπόν, έχουμε γουρούνι για σουβλάκια και προσπαθούμε να τα κάνουμε να τα πιεις... Με το καλαμάκι, χοχοχο! <div><br></div><div>Φλούδα πορτοκαλιού (όχι πολύ, 4-5 λουρίδες), 2-3 κοτσανάκια ροζμαρι χωρίς το κοτσάνι, 3-4 σκελίδες σκόρδο. Στην εποχή της μάνας μου θα τα βάζετε σε ένα πιάτο και με την πίσω πλευρά μίας ξύλινης κουτάλας θα τα πιέζατε να βγουν τα ελαίη τους...</div><div>Εμείς τα βάζουμε στο μπλέντερ. Μετά το πρώτο λιώσιμο βάζουμε 1/3 προς 1/4 και λιγότερο της κούπας λάδι, μισή κούπα πορτοκάλι, χυμό ενός λεμονιού και αρκετό μέλι, με ρέγουλα το τελευταίο, αλλά δεν τσιγκουνευόμαστε. Το μπλέντερ κάνει τη δουλειά και βουτάμε το κρέας αφού το αλατοπιπερώσουμε, στο κιτρινωπό μοσχοβολιστο υγρό μας. Όλο μαζί στο ψυγείο για 3-4 ωριτσες. </div><div><br></div><div> Αν έχετε ψησταριά, φτιάχτε καλαμάκια και ελπίζω να στε καλός ψήστης, αν δεν έχε γω είμαι ο άνθρωπος σας </div><div><br></div><div>Βάλτε μία κατσαρόλα να βράζει με νερό. Όταν κοχλάζει βάζετε και πατάτες. </div><div>Στο διπλανό τηγανάκι βάζουμε το κρέας και του δίνουμε χρώμα, αυτό αρχίζει να χύνει και να ψήνεται, αν δεν είναι έτοιμο συμπληρώνουμε με μαρινάδα μέχρι να είναι έτοιμο χωρίς να χει πιει όλα τα υγρά. Σε χαμηλή φωτιά ε! Και πάντα θα χει λίπος το τηγάνι... Βγάζουμε τις σχεδόν βρασμένες πατάτες μας από τη διπλανή κατσαρόλα, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις περνάμε σε υψηλή θερμοκρασία από το τηγάνι απο το οποίο έχουμε βγάλει το κρέας... Καλή μας όρεξη με καροτάκια και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. </div><div><br></div><div>Πινό νουάρ το κρασί μας έτσι; Έτσι.</div> Το μαυράκι στις πατάτες υπάρχει επειδή στη δεύτερη τηγανια όλα τα υπολείμματα άρχισαν να καίγονται...
billkost Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Λοιπόν, έχουμε γουρούνι για σουβλάκια και προσπαθούμε να τα κάνουμε να τα πιεις... Με το καλαμάκι, χοχοχο! <div><br></div><div>Φλούδα πορτοκαλιού (όχι πολύ, 4-5 λουρίδες), 2-3 κοτσανάκια ροζμαρι χωρίς το κοτσάνι, 3-4 σκελίδες σκόρδο. Στην εποχή της μάνας μου θα τα βάζετε σε ένα πιάτο και με την πίσω πλευρά μίας ξύλινης κουτάλας θα τα πιέζατε να βγουν τα ελαίη τους...</div><div>Εμείς τα βάζουμε στο μπλέντερ. Μετά το πρώτο λιώσιμο βάζουμε 1/3 προς 1/4 και λιγότερο της κούπας λάδι, μισή κούπα πορτοκάλι, χυμό ενός λεμονιού και αρκετό μέλι, με ρέγουλα το τελευταίο, αλλά δεν τσιγκουνευόμαστε. Το μπλέντερ κάνει τη δουλειά και βουτάμε το κρέας αφού το αλατοπιπερώσουμε, στο κιτρινωπό μοσχοβολιστο υγρό μας. Όλο μαζί στο ψυγείο για 3-4 ωριτσες. </div><div><br></div><div> Αν έχετε ψησταριά, φτιάχτε καλαμάκια και ελπίζω να στε καλός ψήστης, αν δεν έχε γω είμαι ο άνθρωπος σας </div><div><br></div><div>Βάλτε μία κατσαρόλα να βράζει με νερό. Όταν κοχλάζει βάζετε και πατάτες. </div><div>Στο διπλανό τηγανάκι βάζουμε το κρέας και του δίνουμε χρώμα, αυτό αρχίζει να χύνει και να ψήνεται, αν δεν είναι έτοιμο συμπληρώνουμε με μαρινάδα μέχρι να είναι έτοιμο χωρίς να χει πιει όλα τα υγρά. Σε χαμηλή φωτιά ε! Και πάντα θα χει λίπος το τηγάνι... Βγάζουμε τις σχεδόν βρασμένες πατάτες μας από τη διπλανή κατσαρόλα, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις περνάμε σε υψηλή θερμοκρασία από το τηγάνι απο το οποίο έχουμε βγάλει το κρέας... Καλή μας όρεξη με καροτάκια και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. </div><div><br></div><div>Πινό νουάρ το κρασί μας έτσι; Έτσι.</div> Το μαυράκι στις πατάτες υπάρχει επειδή στη δεύτερη τηγανια όλα τα υπολείμματα άρχισαν να καίγονται... Ο κύριος κερδίζει το βραβείο για το most ambiguous statement της χρονιάς. Βέβαια, γενική η συνταγή σου είναι λίγο περίεργη και ομολογώ πως, ακόμα και με το τρίτο διάβασμα έχω πρόβλημα να την καταλάβω. Κοινώς, γάμησες!
Dark_son20 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 ?! Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Μήπως δεν έχεις καταλάβει καλά; Έχεις δοκιμάσει ριζότο ή απλά βλέπεις πως είναι ρύζι με υγρασία το αποφεύγεις; η κοπέλα μου από την άλλη είναι άρρωστη με το ριζότο. φτιάχνει μόνη της όπου και να βγούμε από φτηνό μέχρι ακριβό μαγαζί 2 στις 3 θα πάρει ριζότο ktlp... όσες φορές και αν έχω δοκιμάσει δεν μ'αρέσει... επίσης σιχαίνομαι στις σούπες το ρύζι... όλες οι σούπες μου ή σκέτες θα είναι με λαχανικά ή με κριθαράκι επίσης δεν τρώω "ala creme" φαγητά!
evabb Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 εκανα σημερα τουτο το ταπεινο φαγακι με πιπεριες και chorizo και ηρθε μια φιλη μου και οτι εμεινε απο την σαλτσα το εκανε σαντουιτς απο την λιγουρα της...
orotoi Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 πωω γάμησε το τελευταίο.. (επίσης ριζότο ρούλζ, ινσόμνιακ ρέσιπι ρούλζ και belgian fries ρούλζ ) Αυτά.. Πά να φάω πένες με μπρόκολο (στο φούρνο).
billkost Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Γιατί δεν ανακατεύεις τα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα; Εγώ πάντα έτσι κάνω, αλλά φτιάχνω μόνο μια μερίδα τη φορά. Πέρα από το ότι κολλάει η σάλτσα πάνω στα μακαρόνια καλύτερα, βοηθάει να μη λερώνεις όταν τα ανακατεύεις στο πιάτο, ειδικά που το πιάτο σου είναι μικρό. Βλέπω φωτογραφίες σου, και αναρωτιέμαι γιατί ο τούφας δεν ανεβάζει όπως παλιότερα. Αν κάνω τίποτα καλό, θα ανεβάσω κι εγώ.
evabb Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Γιατί δεν ανακατεύεις τα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα; Εγώ πάντα έτσι κάνω, αλλά φτιάχνω μόνο μια μερίδα τη φορά. Πέρα από το ότι κολλάει η σάλτσα πάνω στα μακαρόνια καλύτερα, βοηθάει να μη λερώνεις όταν τα ανακατεύεις στο πιάτο, ειδικά που το πιάτο σου είναι μικρό. Βλέπω φωτογραφίες σου, και αναρωτιέμαι γιατί ο τούφας δεν ανεβάζει όπως παλιότερα. Αν κάνω τίποτα καλό, θα ανεβάσω κι εγώ. γιατ δεν μου αρεσει το φαι ακαταστατο. δεν το ανατευο ποτε, ουτε οταν το τρωω.
Chrisxxx Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 η κοπέλα μου από την άλλη είναι άρρωστη με το ριζότο. φτιάχνει μόνη της όπου και να βγούμε από φτηνό μέχρι ακριβό μαγαζί 2 στις 3 θα πάρει ριζότο ktlp... όσες φορές και αν έχω δοκιμάσει δεν μ'αρέσει... επίσης σιχαίνομαι στις σούπες το ρύζι... όλες οι σούπες μου ή σκέτες θα είναι με λαχανικά ή με κριθαράκι επίσης δεν τρώω "ala creme" φαγητά! Γουατς ρονγκ γουιθ γιου;;; Ασχετο αλλά πείτε καμια συνταγη για ριζότο πέρα απο μανιταρια, θαλασσινα...
salliara Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 ππφφφφ δεν ειναι να το ανοιγει κανείς αυτο το θρεντ. ΕΧΩ ΞΕΛΙΓΩΘΕΙ νυχτιατικα
saya Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 η κοπέλα μου από την άλλη είναι άρρωστη με το ριζότο. φτιάχνει μόνη της όπου και να βγούμε από φτηνό μέχρι ακριβό μαγαζί 2 στις 3 θα πάρει ριζότο ktlp... όσες φορές και αν έχω δοκιμάσει δεν μ'αρέσει... επίσης σιχαίνομαι στις σούπες το ρύζι... όλες οι σούπες μου ή σκέτες θα είναι με λαχανικά ή με κριθαράκι επίσης δεν τρώω "ala creme" φαγητά! Χαχαχα, αρκει να μην σου παιζει ψυχολογικο πολεμο να το φας..
Προτεινόμενες αναρτήσεις