Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελεις να με πείσεις ότι στα Μακ Ντοναλντς μπορεις όντως να φας κρεας και πατατες; Και δεν το έβαλα για την τεχνική ή οτιδηποτε αλλο αλλά για τα υλικά που χρησιμοποιούν.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θελεις να με πείσεις ότι στα Μακ Ντοναλντς μπορεις όντως να φας κρεας και πατατες; Και δεν το έβαλα για την τεχνική ή οτιδηποτε αλλο αλλά για τα υλικά που χρησιμοποιούν.

Τι εννοείς; Λένε πως είναι 100% μοσχαρίσιο κρέας και 100% πατάτες. Εδώ στην Αμερική τουλάχιστο δε γίνονται περίεργα με αυτά τα πράγματα. Απλά το κρέας είναι κακομεταχειρισμένο γιαυτό δεν είναι νόστιμο.

Δημοσ.

Τι εννοείς; Λένε πως είναι 100% μοσχαρίσιο κρέας και 100% πατάτες. Εδώ στην Αμερική τουλάχιστο δε γίνονται περίεργα με αυτά τα πράγματα. Απλά το κρέας είναι κακομεταχειρισμένο γιαυτό δεν είναι νόστιμο.

 

εγω παλι θα κραταγα τις επιφυλαξεις μου. αν ειναι κρεας που εχει μεινει 30 χρονια στην καταψυξη τοτε δεν νομιζω να λεει κατι το γεγονος οτι ειναι 100% κρεας.

Δημοσ.

εγω παλι θα κραταγα τις επιφυλαξεις μου. αν ειναι κρεας που εχει μεινει 30 χρονια στην καταψυξη τοτε δεν νομιζω να λεει κατι το γεγονος οτι ειναι 100% κρεας.

Μα είπα πως η γεύση είναι άσχημη ακριβώς επειδή είναι κακομεταχειρισμένο, δηλαδή πολύ καιρό στην κατάψυξη, ψιλοκομμένος κιμάς σε μορφή πουρέ, πιεσμένο υπερβολικά, στερημένο από οποιαδήποτε υγρασία κλπ.

 

Τώρα που τα λέω όλα αυτά, θέλω ένα ωραίο burger, σαν τα καταπληκτικά που έφαγα Νεα Υόρκη, ααααααχχχχχχχχχχχχ

 

Που θα πάει; Δε θα το φτιάξω το sous vide όταν επιστρέψω πίσω; Θα το κάνω και θα πάρω 242 κιλά σε 2 μήνες.

Δημοσ.

χθες εκανα ενα πολυ ευκολο φαγητο ,αλλα λεω να το γραψω για φοιτητες κυριως μιας και δε χρειαζεται κανενα σκευος/υλικο που δε βρισκεις σε ολα τα σουπερμαρκετ ,που ξερεις ισως καποιος δε το χει μαγειρεψει και τον εμπνευσω (τονιζω γιαλλη μια φορα οτι για μαγειρες/ατομα που ασχολουνται ειναι γελοια συνταγη)

δε ξερω καταρχην πως λεγεται το πιατο , κατι σαν ρυζι με βραστα φιλετακια κοτοπουλο και λιγη σαλτσα

απο υλικα χρειαζονται: ρυζι, απτο σουπερμαρκετ πηρα φιλετακια κοτοπουλο(συσκευασια 500γραμ. πηρα,αλλα και με 800-1.000 εχω κανει απλα βγαινει πολυ) μπον φιλε (αυτο που εχει στα ψυγεια στις συσκευασιες με την ζελατινα),πολτος ντοματας(ειχα εναν που εχει κ λιγο κρεμμυδι μεσα), ενα μειγμα μπαχαρικων (στο δικο μου εχω μεσα ριγανη,αλατι,κοκκινο πιπερι,μαυρο πιπερι,παπρικα) και πρασινες πιπεριες

βαζω την κατσαρολα να βρασει το νερο , κοβω τα φιλετακια σε πιο μικρα κομματια και τα ραντιζω με το μειγμα μπαχαρικων , οταν βρασει το νερο τα ριχνω μεσα μαζι με λιγο εξτρα αλατακι για 40 λεπτα να βρασουν( εχω φουρνακι με ματι πανω , ισως σε κανονικη κουζινα να θελει πιο λιγο) και ριχνω και τη σαλτσα

κοβω σε μικρα κομματακια μια πρασινη πιπερια(βουτηξα τα κομματακια και σε λαδι λιγο αλλα δε νομιζω οτι εχει καποια σημασια) και τα ριχνω κ αυτα μεσα ,μετα τα 40 λεπτα ριχνω και οσο ρυζι θελω αμα θελω προσθετω και λιγη σαλτσα ντοματας ακομα

στο τελος εριξα και λιγο τριμμενο τυρι (ουτε αυτο εχει τοσο σημασια, στα παντα βαζω τριμμενο τυρι) εμενα παντα πεντανοστιμο βγανει και εχει και εντονη γευση απο τη σαλτσα+μπαχαρικα και τα νοστιμα κομματακια πιπεριας μεσα

αυτα!

 

ps: αν υπαρχει καποιο πιο στυλατο ονομα για αυτη τη συνταγη πειτε μου για να το χρησιμοποιω!

Δημοσ.

Μα είπα πως η γεύση είναι άσχημη ακριβώς επειδή είναι κακομεταχειρισμένο, δηλαδή πολύ καιρό στην κατάψυξη, ψιλοκομμένος κιμάς σε μορφή πουρέ, πιεσμένο υπερβολικά, στερημένο από οποιαδήποτε υγρασία κλπ.

 

Τώρα που τα λέω όλα αυτά, θέλω ένα ωραίο burger, σαν τα καταπληκτικά που έφαγα Νεα Υόρκη, ααααααχχχχχχχχχχχχ

 

Που θα πάει; Δε θα το φτιάξω το sous vide όταν επιστρέψω πίσω; Θα το κάνω και θα πάρω 242 κιλά σε 2 μήνες.

 

σκατα δλδ οχι κρεας.

 

παντως δεν ειναι καλη ιδεα να μαγειρευεις ολη την ωρα σουπερ φαγητα γτ οταν φτασεις 250 κιλα θα χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο. κρατα τα για το σαββατοκυριακο και σε νορμαλ ποσοτητα.

 

χθες εκανα ενα πολυ ευκολο φαγητο ,αλλα λεω να το γραψω για φοιτητες κυριως μιας και δε χρειαζεται κανενα σκευος/υλικο που δε βρισκεις σε ολα τα σουπερμαρκετ ,που ξερεις ισως καποιος δε το χει μαγειρεψει και τον εμπνευσω (τονιζω γιαλλη μια φορα οτι για μαγειρες/ατομα που ασχολουνται ειναι γελοια συνταγη)

δε ξερω καταρχην πως λεγεται το πιατο , κατι σαν ρυζι με βραστα φιλετακια κοτοπουλο και λιγη σαλτσα

απο υλικα χρειαζονται: ρυζι, απτο σουπερμαρκετ πηρα φιλετακια κοτοπουλο(συσκευασια 500γραμ. πηρα,αλλα και με 800-1.000 εχω κανει απλα βγαινει πολυ) μπον φιλε (αυτο που εχει στα ψυγεια στις συσκευασιες με την ζελατινα),πολτος ντοματας(ειχα εναν που εχει κ λιγο κρεμμυδι μεσα), ενα μειγμα μπαχαρικων (στο δικο μου εχω μεσα ριγανη,αλατι,κοκκινο πιπερι,μαυρο πιπερι,παπρικα) και πρασινες πιπεριες

βαζω την κατσαρολα να βρασει το νερο , κοβω τα φιλετακια σε πιο μικρα κομματια και τα ραντιζω με το μειγμα μπαχαρικων , οταν βρασει το νερο τα ριχνω μεσα μαζι με λιγο εξτρα αλατακι για 40 λεπτα να βρασουν( εχω φουρνακι με ματι πανω , ισως σε κανονικη κουζινα να θελει πιο λιγο) και ριχνω και τη σαλτσα

κοβω σε μικρα κομματακια μια πρασινη πιπερια(βουτηξα τα κομματακια και σε λαδι λιγο αλλα δε νομιζω οτι εχει καποια σημασια) και τα ριχνω κ αυτα μεσα ,μετα τα 40 λεπτα ριχνω και οσο ρυζι θελω αμα θελω προσθετω και λιγη σαλτσα ντοματας ακομα

στο τελος εριξα και λιγο τριμμενο τυρι (ουτε αυτο εχει τοσο σημασια, στα παντα βαζω τριμμενο τυρι) εμενα παντα πεντανοστιμο βγανει και εχει και εντονη γευση απο τη σαλτσα+μπαχαρικα και τα νοστιμα κομματακια πιπεριας μεσα

αυτα!

 

ps: αν υπαρχει καποιο πιο στυλατο ονομα για αυτη τη συνταγη πειτε μου για να το χρησιμοποιω!

 

 

σορρυ αλλα :eek: :eek: :eek: οσο σκεφτομαι το παπαριασμενο ρυζι...

Δημοσ.

 

 

 

σορρυ αλλα :eek: :eek: :eek: οσο σκεφτομαι το παπαριασμενο ρυζι...

 

normal βγαινει απλα σε πιο κοκκινοπο χρωμα λογω σαλτσας ουτε λαπας ουτε πνιγμενο σε μπαχαρικα , εκτος αν δε καταλαβα τι εννοεις

Δημοσ.

normal βγαινει απλα σε πιο κοκκινοπο χρωμα λογω σαλτσας ουτε λαπας ουτε πνιγμενο σε μπαχαρικα , εκτος αν δε καταλαβα τι εννοεις

 

κοιτα υπαρχει ενα περσικο φαγητο που ειναι ρυζι με κομματια κρεας και/ή μεσα και ντοματα αλλα αυτο βγαινει αρκετα στεγνο και δεν εχω ρωτησει ποτε την γιαγια μου πως το κανει.

 

τι ρυζι βαζεις μεσα;

Δημοσ.

κοιτα υπαρχει ενα περσικο φαγητο που ειναι ρυζι με κομματια κρεας και/ή μεσα και ντοματα αλλα αυτο βγαινει αρκετα στεγνο και δεν εχω ρωτησει ποτε την γιαγια μου πως το κανει.

 

τι ρυζι βαζεις μεσα;

 

parboiled rice , στα ελληνικα πως το λεμε? η συσκευασια γραφει στα ελληνικα στο πλαι "ζεματισμενο ρυζι" αλλα δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο

Δημοσ.

parboiled rice , στα ελληνικα πως το λεμε?

 

το κλασσικο κιτρινο ρυζι μου μοιαζει στις φωτος τωρα δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια.

Δημοσ.

το κλασσικο κιτρινο ρυζι μου μοιαζει στις φωτος τωρα δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια.

 

εχω κανει και με το αλλο το πιο ασπρο(γλασε?) αλλα αν θυμαμαι καλα κατι με χαλουσε

Δημοσ.

εχω κανει και με το αλλο το πιο ασπρο(γλασε?) αλλα αν θυμαμαι καλα κατι με χαλουσε

 

λογικο να σε χαλαει αυτο ειναι για σουπες νομιζω. εκτος αν ενοεις κανα μπασματι τοτε εκει εκανες καποιος λαθος γτ ειναι τρομερο ρυζι το μπασματι.

Δημοσ.

λογικο να σε χαλαει αυτο ειναι για σουπες νομιζω. εκτος αν ενοεις κανα μπασματι τοτε εκει εκανες καποιος λαθος γτ ειναι τρομερο ρυζι το μπασματι.

 

γλασε ηταν ,ειδικα τωρα που μου λες οτι ειναι για σουπες μου ρθαν στο μυαλο εικονες και γευσεις απο εκεινη την αποπειρα

Δημοσ.

γλασε ηταν ,ειδικα τωρα που μου λες οτι ειναι για σουπες μου ρθαν στο μυαλο εικονες και γευσεις απο εκεινη την αποπειρα

 

λαπας τελειως ε; νιανια;

Δημοσ.

ε σα να το χα βγαλει μολις μεσα απτην σουπα... μου λυσες την απορια για το τι ειχε παει στραβα γιατι πρεπει να την εχω πατησει και με αλλα φαγητα κανα 2 φορες.. τι μαθαινει κανεις!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...