Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

evaaaaaaaaaab, δε μου 'πες, έχεις κανένα thread για το πως είναι η ζωή στο Βέλγιο, αν υπάρχουν δουλειές, οικονομικά πως είναι τα πράγματα, εγκληματικότητα κλπ.

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

evaaaaaaaaaab, δε μου 'πες, έχεις κανένα thread για το πως είναι η ζωή στο Βέλγιο, αν υπάρχουν δουλειές, οικονομικά πως είναι τα πράγματα, εγκληματικότητα κλπ.

δεν εχω κατι τετοιο ουτε μπλογκ. αν θες μπορω να σου απαντησω σε συγκεκριμενες ερωτησεις μεσω πμ

Δημοσ.

δεν εχω κατι τετοιο ουτε μπλογκ. αν θες μπορω να σου απαντησω σε συγκεκριμενες ερωτησεις μεσω πμ

Πως διάβολο στέλνει κάποιος πμ σε αυτό το φόρουμ;

Το ψάχνω μια ώρα.

Δημοσ.

Το ψάχνω μια ώρα.

Κατω απ'το avatar, το δεξι εικονιδιο.

Δημοσ.

Το ψάχνω μια ώρα.

τωρα εσύ λέει είσαι καινούργιος.

εγώ αλλον μπιλκοστ θυμάμαι?

ή από άλλο φόρουμ?

:huh:

update. το κινέζικο σώθηκε με την σάλτσα τελικά. εαν δεν έρθουν οι άλλοι σύντομα θα φάω και την κατσαρόλα ;ρ

Δημοσ.

τωρα εσύ λέει είσαι καινούργιος.

εγώ αλλον μπιλκοστ θυμάμαι?

ή από άλλο φόρουμ?

:huh:

update. το κινέζικο σώθηκε με την σάλτσα τελικά. εαν δεν έρθουν οι άλλοι σύντομα θα φάω και την κατσαρόλα ;ρ

Στο αυτό το forum είμαι καινούριος. Δεν είμαι με το ίδιο nick σε άλλο forum.

Δημοσ.

Ακολουθώντας αυτό το post αυτού του απίστευτου τύπου, έκανα αυτές τις πατάτες, με κάποιες μικρές διαφορές και βγήκαν πράγματι καταπληκτικές.

http://aht.seriouseats.com/archives/2010/05/the-burger-lab-how-to-make-perfect-mcdonalds-style-french-fries.html

(Το τυπάκι παίρνει τρελή προσέγγιση με χημεία και τα ρέστα μου, όχι παπαριές).

Τώρα θέλω να τις τηγανίσω σε λίπος πάπιας (πάπιας που χρησιμοποιείτε για foie gras (ω!) και γουστάρω.

Αύριο θα κάνω παραγγελία το λίπος πάπιας.

Επίσης, θα παραγγείλω στήθος πάπιας καθώς και λίγο foie gras.

Γαμώτο. Θα καταστραφώ οικονομικά από το φαΐ και μόνο.

Και να σκεφτεί κανείς πως παιδάκια πεθαίνουν από την πείνα και εγώ παραγγέλνω foie gras. Θα μπορούσα να τη βγάλω με φασόλια και να δώσω στα παιδάκια το υπόλοιπο.

Τι ρεμάλι είμαι.

Μα με συγχωρείτε, που είναι η ευγένειά μου. Είμαστε όλοι ρεμάλια αγαπητοί.

Δημοσ.

τωρα που κοντευεις να "καταστραφεις" οικονομικα :-D καταλαβες εγω δεν μπορω να επεκτεθω πολυ στις περιεργες μαγειρικες;

παντως αυτο με τις πατατες μου κανει εντυπωση. στην ευρωπη οι πατατες τον mc donalt's ειναι αθλιες, εχουν τοσο τρελη διαφορα στην αμερικη;

belgianfrites.jpg

bitch please...

http://newworldreview.com/2009/08/belgian-fries/

Δημοσ.

Κοιτα, και τις παντοφλες σου να τηγανισεις σε λιπος παπιας, θα ειναι τελειες και παλι...

Στην δουλεια εχουμε κατι πατατες που ειναι τηγανισμενες σε λιπος απο iberico...

Δημοσ.

τωρα που κοντευεις να "καταστραφεις" οικονομικα :-D καταλαβες εγω δεν μπορω να επεκτεθω πολυ στις περιεργες μαγειρικες;

παντως αυτο με τις πατατες μου κανει εντυπωση. στην ευρωπη οι πατατες τον mc donalt's ειναι αθλιες, εχουν τοσο τρελη διαφορα στην αμερικη;

belgianfrites.jpg

bitch please...

http://newworldreview.com/2009/08/belgian-fries/

Συμβαίνει το εξής με τις πατάτες από τα McDonalds: Ενώ είναι τραγανή έξω και μαλακή και κρεμώδης μέσα, δεν έχουν καλή γεύση.

Το site που έδωσες, παραλείπει το εξής, που, έχω παραλείψει και εγώ στο παρελθόν και δε βγήκαν καλές. Το βράσιμο σε νερό μαζί με λίγο ξύδι πριν ξεκινήσεις τις διπλοτηγανιές. Αυτό είναι το σημαντικότερο βήμα, καθώς πλέον όλοι γνωρίζουμε πως η διπλοτηγανιά είναι το στάνταρντ.

Κοιτα, και τις παντοφλες σου να τηγανισεις σε λιπος παπιας, θα ειναι τελειες και παλι...

Στην δουλεια εχουμε κατι πατατες που ειναι τηγανισμενες σε λιπος απο iberico...

Μα φυσικά! Το λαρδί είναι το καλύτερο λίπος, καλύτερο και από το βούτυρο. Έφτιαξα λαρδί πριν μερικούς μήνες από Berkshire χοιρινό και είχα πάθει πλάκα, όμως όταν δοκίμασα σε λίπος πάπιας ήταν πιο νόστιμες! Ίσως να ήταν η ιδέα μου επειδή το δοκίμασα σε καλό εστιατόριο; Πάντως το ζωικό λίπος είναι τόσο καλύτερο από τα φυτικά λίπη και από το βούτυρο (που ΟΚ, είναι ψευδο-ζωικό λίπος χαχαχαχαχα).

Δώσε κανένα site από το εστιατόριο που δουλεύεις.

Δημοσ.

Έλα ρε συ, μην υποπέφτεις σε τέτοιες παπαρολογίες! Δεν ισχύει, πάρε ένα link (από τον ίδιο που έδειξα προηγουμένως):

http://aht.seriouseats.com/archives/2010/11/the-burger-lab-revisiting-the-myth-of-the-12-year-old-burger-testing-results.html

Εξηγεί ακριβώς τι γίνεται με πειράματα, όπως και ο δικός σου. Ο οποίος είναι λίγο μπακάλης.

Πάντως η γεύση από τα mc είναι σκατά και γιαυτό δε τα προτιμάω.

Αν ψάξεις λίγο ακόμα στο youtube θα βρεις άτομα που έχουν κάνει το ίδιο πείραμα, σωστά αυτή τη φορά και βρήκαν ανάλογα αποτελέσματα με το site που έδειξα.

Πάω δουλειά τώρα γιατί άργησα επειδή κοίταζα εικόνες από γουρουνάκια.

(πόσο δε ξέρουν τι χάνουν οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι που δε τρώνε γουρουνάκια...)

Δημοσ.

προσωπικά πάντως δεν φτιάχνω τηγανητές πατάτες στο σπίτι για διαφορους λόγους. προτιμώ μια στο τόσο να τις αγοράσω απ'έξω και δεν με νοιάζει πως τις φτιάχνουν είναι πάντα "γαματες" και διαλέγω και ότι sauce θέλω.

και εννοείται ποτε από τα mc ντόναλτς

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...