Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε ψαραπωλειο δουλευα λες να μην το ξερω το πορτοκαλι ποδι; :P

 

και με τι το συνευδουμε;

για αρχη τιποτα.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τι εφτιαξα σημερα με το κοτοπουλο που ειχε μεινει απο χθες

 

 

πηρα μια αραβικη πιτα και εβαλα τυρι

p1030133g.jpg

 

αφου ζεστανα το κοτοπουλο το εβαλα απο πανω

p1030134n.jpg

 

προσθεσα ντοματινια

p1030135i.jpg

 

το τυλιξα στο αλουμινοχαρτο ολοκληρο και το εβαλα στον φουρνο να λιωσει το τυρι

p1030136z.jpg

 

σκιζω το αλουμινοχαρτο και τρωω.

p1030138sy.jpg

Δημοσ.

θελω φωτο απτο στομα με μπουκια.

 

 

 

 

καλο φαινεται.

 

too late,αν θες να το ξερασω βεβαια κατι γινεται...

Δημοσ.

μαλιστα. τι λαδι βαζεις; εχω μονο ελαιολαδο. και βουτυρο ωραιο αγελαδινο. λευκο πιπερι η μαυρο;

 

και μην λες chorizo ποναει αυτη η λεξη, αποφασισα να αγορασω για πρωτη φορα (οχι οτι πρωτη φορα τρωω) και συνειδητοποιησα οτι εχω βαλει τον διαολο στο σπιτι μου. ασε που θελω να φαω καμια φετουλα με φυστικοβουτυρο και chorizo απο πανω...

 

Εκεί που βρίσκεσαι λογικά θα έχουν και πολύ ωραία βούτυρα από fermented cream (δε ξέρω πως λέγεται στα Ελληνικά). Μερικά από αυτά τα βούτυρα έχουν είτε πιο δυνατή γεύση, είτε πιο ελαφριά γεύση, αλλά πάντα έχουν πιο πολύπλοκα αρώματα. Αγόρασα ένα χθες για να δοκιμάσω με το ριζότο που θα φτιάξω. Άντε να δούμε.

 

Επίσης, φτιάξε, αν βρεις φυσικά, γουρουνάκια που είναι μόνο ελευθέρας βοσκής και φτιάξε λαρδί από το λίπος που έχουν γύρω από το νεφρό τους. Σε αυτή την περίπτωση, το μανγκαλίτσα θα σου δώσει απίστευτο λαρδί, καθαρό και αγνό. Μπορείς να το φας με λίγο αλάτι σε μια φέτα ψωμί.

Δημοσ.

Εκεί που βρίσκεσαι λογικά θα έχουν και πολύ ωραία βούτυρα από fermented cream (δε ξέρω πως λέγεται στα Ελληνικά). Μερικά από αυτά τα βούτυρα έχουν είτε πιο δυνατή γεύση, είτε πιο ελαφριά γεύση, αλλά πάντα έχουν πιο πολύπλοκα αρώματα. Αγόρασα ένα χθες για να δοκιμάσω με το ριζότο που θα φτιάξω. Άντε να δούμε.

 

Επίσης, φτιάξε, αν βρεις φυσικά, γουρουνάκια που είναι μόνο ελευθέρας βοσκής και φτιάξε λαρδί από το λίπος που έχουν γύρω από το νεφρό τους. Σε αυτή την περίπτωση, το μανγκαλίτσα θα σου δώσει απίστευτο λαρδί, καθαρό και αγνό. Μπορείς να το φας με λίγο αλάτι σε μια φέτα ψωμί.

 

εχουν 200 βουτυρα δεν ξερεις τι να διαλεξεις βασικα

 

αυτο με το λαρδι παντως το προσπερναω

1 ειναι τρομερα παχυντικο

2 ειμαι φοιτητρια και εχω μια μικρη κουζινουλα και κανω οτι κανω, οχι κανα ιδιοκτητο αγροκτημα.

 

:-D :-D :-D :-D

Δημοσ.

Ρε συ evabb βάλε και λίγο τζατζίκι μέσα.

Κατεβαίνει έτσι ξεροσφύρι;

Πάντως αυτό δεν μου φτάνει ούτε να γεμίσει τα κενά από τα δόντια.:rolleyes:

Δημοσ.

εχουν 200 βουτυρα δεν ξερεις τι να διαλεξεις βασικα

 

αυτο με το λαρδι παντως το προσπερναω

1 ειναι τρομερα παχυντικο

2 ειμαι φοιτητρια και εχω μια μικρη κουζινουλα και κανω οτι κανω, οχι κανα ιδιοκτητο αγροκτημα.

 

:-D :-D :-D :-D

 

Το (1) δεν είναι τόσο σωστό. Και το βούτυρο είναι τρομερά παχυντικό. Επίσης, το λαρδάκι είναι πιο καλό για τον οργανισμό.

 

Το (2) τι σχέση έχει;

 

Έχεις κανένα thread σχετικά με τη ζωή στο Βέλγιο, τα οικονομικά κλπ;

Δημοσ.

evabb πως ηταν το αποτελεσμα?

σκεφτομαι αυριο να κανω κατι σχετικα παρομοιο , αραβικη πιτα , τυρι τριμμενο(εχω απο εκεινο που ειναι πιο ψιλοτριμμενο απτο δικο σου , και λιγο πιο ασπρο ,που ειναι για μακαρονια κανονικα) ,ντοματινια και μπιφτεκακια με σαλτσα και λιγο τζατζικι και ριγανοαλατοπιπερο

το τυρι με βαζει σε σκεψεις γιατι δε μαρεσουν κ πολυ τα τριμμενα κιτρινα τυρια που χουνε εδω(βασικα καλα ειναι αλλα νομιζω δε ταιριαζουν) ,τα μπιφτεκακια με τη σαλτσα νομιζω θα βγουνε καλα

Δημοσ.

θα σου βγει πολύ νερουλο με όλες αυτές τις σάλτσες. Να βάλεις τζατζίκι, μαϊντανό και κόκκινο πιπέρι.

Δημοσ.

κ εγω καπως ετσι τα σκεφτομουν δηλ τα εξτρα να τα ριξω στο τελος και απλα τα μπιφτεκια να τα ζεστανω πριν τα βαλω στη πιτα ισως και καμια τηγανιτη πατατα αν και γινεται φασαρια μετα γιατι φουρνακι εχω και φουρνος+ματι δε δουλευουνε μαζι

τωρα που σας βρηκα ολους για να ριξω τις ερωτησεις που μαζευα απο καιρο ,

απο σαλτσες εχετε να προτεινετε καποια ευκολη? και εξηγουμαι εγω συνηθως κανω τονο με σαλτσα ντοματας ,δηλαδη τσιγαριζω λιγο τον τονο ριχνω πιπερι και το χυμο ντοματας και τα βραζω λιγο να γινει σαλτσα και βγαινει παντα καλη ειτε τη κλασσικη ντοματα+μανιταρια

εχετε καμια αλλη αναλογου επιπεδου στο μυαλο?

επισης στα μακαρονια τι βαζετε συνηθως λαδι ή βουτυρο?

και τελος μπορειτε να μου γραψετε καποια απλη σως με μουσταρδα σαν συνοδευτικη για κοτοπουλο?

γενικοτερα ποιο πιατο σας ερχετε στο μυαλο (ευκολο πιατο) με απλα υλικα(κατα προτιμηση με κοτοπουλο)? ρωταω γιατι θελω να διευρυνω λιγο την ποικιλια που μαγειρευω

 

ps : δεν εχω ιδεα απτις μαγειρικες ορολογιες γιαυτο τα περιγραφω λιγο χυμα :) μαγειρευω καθε μερα αλλα για προσωπικη καταναλωση

Δημοσ.

Εχουμε καμια καλή συνταγή για πλευρώτους και γενικότερα για μανιτάρια; Με υλικά που δεν χρειαζεται να ψαχνεις στο ebay ή την μαυρη αγορα της κινας. φχαριστω :-)

Δημοσ.

Κι αν βάλεις τζατζίκι, να ψήσεις πρώτα την πίτα και μετά να τη γεμίσεις.

 

ΕΝΤΙΤ: Αργησα λίγο. χμμμ

 

Πλευρώτους γεμιστούς με φιλαδέλφεια στο φούρνο. Ότι ευκολότερο υπάρχει. Νομίζω πως ο τούφας είχε δώσει μία συνταγή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...