insomniaK Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Ρε billkost, που είσαι; Διότι ίσα χάμου, υπάρχουν και καλάεστιατόρια σε καλήτιμη. Και τι εννοείς ακριβά; Κι επίσης, υπάρχουν τα βιολογικά προιόντα που, όντως μυρίζουν φύση και είναι νόστιμα. Πήρα πχ μία βιολογικιά κότα, η οποία είχε την ίδια γεύση με αυτές που χε η γιαγιά Λουκά τις εσφαζε.
billkost Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Ρε billkost, που είσαι; Διότι ίσα χάμου, υπάρχουν και καλάεστιατόρια σε καλήτιμη. Και τι εννοείς ακριβά; Κι επίσης, υπάρχουν τα βιολογικά προιόντα που, όντως μυρίζουν φύση και είναι νόστιμα. Πήρα πχ μία βιολογικιά κότα, η οποία είχε την ίδια γεύση με αυτές που χε η γιαγιά Λουκά τις εσφαζε. Όταν λέω πως το φαγητό είναι σκατά, εννοώ αυτό που έχουν τα κλασικά Αμερικάνικα εστιατόρια. Και εγώ από βιολογικά ψωνίζω, π.χ. κυρίως πηγαίνω whole foods, το οποίο είναι υπέροχο και έχει τρελή ποικιλία από πάρα πολλά πράγματα (απίστευτες επιλογές από τυριά). Τα καλά εστιατόρια είναι ακριβά, για να φας 3 course θες τουλάχιστο 60-70 δολάρια, αν πας για degustation ακόμα πιο ψηλά. Το πιο σιχαμένο πράγμα που έχουν εδώ είναι τα bouffet. Πληρώνεις κάτι σαν 10 δολάρια και τρως όσο θες από απαίσιο φαγητό. Πρόσφατα πήγα σε ένα υπέροχο Ιταλικό με απίστευτο ριζότο και παπαρδέλες που δεν έχω φάει τόσο νόστιμες ξανά και μου πήγε 100 δολάρια το άτομο. Όμως το ευχαριστήθηκα. Σε μια εβδομάδα πάω ξανά Νέα Υόρκη για να χτυπήσω δυο διάστερα .
evabb Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Όταν λέω πως το φαγητό είναι σκατά, εννοώ αυτό που έχουν τα κλασικά Αμερικάνικα εστιατόρια. Και εγώ από βιολογικά ψωνίζω, π.χ. κυρίως πηγαίνω whole foods, το οποίο είναι υπέροχο και έχει τρελή ποικιλία από πάρα πολλά πράγματα (απίστευτες επιλογές από τυριά). Τα καλά εστιατόρια είναι ακριβά, για να φας 3 course θες τουλάχιστο 60-70 δολάρια, αν πας για degustation ακόμα πιο ψηλά. Το πιο σιχαμένο πράγμα που έχουν εδώ είναι τα bouffet. Πληρώνεις κάτι σαν 10 δολάρια και τρως όσο θες από απαίσιο φαγητό. Πρόσφατα πήγα σε ένα υπέροχο Ιταλικό με απίστευτο ριζότο και παπαρδέλες που δεν έχω φάει τόσο νόστιμες ξανά και μου πήγε 100 δολάρια το άτομο. Όμως το ευχαριστήθηκα. Σε μια εβδομάδα πάω ξανά Νέα Υόρκη για να χτυπήσω δυο διάστερα . εισαι του πολυ ακριβου ρεπερτοριου εσυ
billkost Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 εισαι του πολυ ακριβου ρεπερτοριου εσυ Μα, αν είναι να μη το ευχαριστηθώ γιατί να τα δώσω; Θα πάω στο εξής σίγουρα: http://www.picholinenyc.com/pdf/PICH_TASTING_MENUS.pdf και θα πάρω το tasting menu των 185. Με τον φόρο και το (αναγκαστικό φιλοδώρημα που υπάρχει στο Αμέρικα) θα βγει κάπου 230 δολάρια. Αλλά το αξίζει το μαγαζί. Επίσης, φεύγω σε ένα μήνα και δε νομίζω να ξαναγυρίσω, οπότε είναι κάτι που πρέπει να κάνω. Θα ήθελα να πάω και στο per se του Keller, αλλά εκεί θα μου βγει το λιγότερο 350 δολάρια και 100 ευρώ διαφορά είναι πολλά. Γαμώτο, μακάρι να είχα λεφτά. Γάμα τα λεφτά. Ας ήμουν φτωχός αλλά να έτρωγα δωρεάν σε καλά εστιατόρια. Α, και αυτό που είπε ο άλλος για τα φτηνά μπουρδέλα με όμορφες γυναίκες καλό είναι .
Highlander Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Εντάξει. ΑΝ είχα λεφτά μπορεί να έδινα και 200 ευρά για ένα γεύμα, αλλά ρε π0ύστh μου δλδ είναι εντελώς τρελό. Και πάλι θα νιώθω ότι με πιάνουν μ@λ@κ@. Επειδή η μαγειρική είναι το απίθανο χόμπι μου, ότι βλέπω και μου αρέσει το φτιάχνω. Και δεν αρέσει μόνο σε εμένα. Και μπορώ να φτιάξω σχεδόν τα πάντα. Αντί να δίνετε τα ωραία σας euro/pound/dollar έξω γιατί δεν προσπαθείτε μόνοι σας; Το μόνο που πραγματικά με στεναχωρεί είναι ότι δεν βρίσκω ΟΥΤΕ στήθος πάπιας (που το θεωρώ το πιο απλό) σε SM/χασάπικα. Αυτό που έχω κάνει από τότε που μετακόμισα σε δικό μου σπίτι (με κήπο κήπο περίπου 1 στρέμμα) έχω τα δικά μου προϊόντα. Λαχανικά, οπωροκηπευτικά και τώρα σκέφτομαι να βάλω και ζωντανά που έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου. (Έχω πάρει τα υλικά για μια μικρή στάνη) ΟΚ θα μου πείτε, μένω σε διαμέρισμα. Αντιλέγω ότι την εποχή που δεν έχω τομάτες, αγοράζω από μανάβικο αντί να πάρω τις αηδίες του SM που πλέον μου βρωμάει το συντηρητικό. Για να μην μακρηγορώ, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως ότι δεν έχει σημασία ΤΙ θα φτιάξεις, αλλά ΜΕ ΤΙ υλικά θα το φτιάξεις. Ακόμα κι αν είναι φασολάδα που λέει και ο συμπαθέστατος Μαμαλάκης...
billkost Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Εντάξει. ΑΝ είχα λεφτά μπορεί να έδινα και 200 ευρά για ένα γεύμα, αλλά ρε π0ύστh μου δλδ είναι εντελώς τρελό. Και πάλι θα νιώθω ότι με πιάνουν μ@λ@κ@. Επειδή η μαγειρική είναι το απίθανο χόμπι μου, ότι βλέπω και μου αρέσει το φτιάχνω. Και δεν αρέσει μόνο σε εμένα. Και μπορώ να φτιάξω σχεδόν τα πάντα. Αντί να δίνετε τα ωραία σας euro/pound/dollar έξω γιατί δεν προσπαθείτε μόνοι σας; Το μόνο που πραγματικά με στεναχωρεί είναι ότι δεν βρίσκω ΟΥΤΕ στήθος πάπιας (που το θεωρώ το πιο απλό) σε SM/χασάπικα. Αυτό που έχω κάνει από τότε που μετακόμισα σε δικό μου σπίτι (με κήπο κήπο περίπου 1 στρέμμα) έχω τα δικά μου προϊόντα. Λαχανικά, οπωροκηπευτικά και τώρα σκέφτομαι να βάλω και ζωντανά που έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου. (Έχω πάρει τα υλικά για μια μικρή στάνη) ΟΚ θα μου πείτε, μένω σε διαμέρισμα. Αντιλέγω ότι την εποχή που δεν έχω τομάτες, αγοράζω από μανάβικο αντί να πάρω τις αηδίες του SM που πλέον μου βρωμάει το συντηρητικό. Για να μην μακρηγορώ, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως ότι δεν έχει σημασία ΤΙ θα φτιάξεις, αλλά ΜΕ ΤΙ υλικά θα το φτιάξεις. Ακόμα κι αν είναι φασολάδα που λέει και ο συμπαθέστατος Μαμαλάκης... Κοίτα, συμφωνώ πως η μαγειρική μέχρι ένα σημείο είναι απλή. Όταν όμως δίνεις 200 ευρώ θα τα δώσεις για μάγειρες τελείως διαφορετικού επιπέδου από αυτό που έχεις συνηθίσει. Δε μπορείς να κάνεις δημιουργίες Heston Blumenthal/Thomas Keller/Adrian Ferra κλπ σπίτι σου. Τι θα βάλεις να τρέφεται από τη στάνη; Θα βάλεις γουρουνάκια;
Toufas Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Γιατι δεν πας στο le bernardin ή σε κανα wd50? Μου φυγε ο πατος σημερα, πρεπει να εφτιαξα πανω απο 50 χτενια!
billkost Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Γιατι δεν πας στο le bernardin ή σε κανα wd50? Μου φυγε ο πατος σημερα, πρεπει να εφτιαξα πανω απο 50 χτενια! Αν είναι να πάω σε τριάστερο θα προτιμούσα per se. Το le bernandin, το daniel και το jean george φαίνονται γαμάτα και αυτά αλλά προτιμώ το picholine επειδή τα πιάτα του μου φαίνονται πιο προσιτά. Προτιμώ να έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι που ξέρω πως μπορώ να κρίνω παρά κάτι που μάλλον θα είναι τελείως δύσκολο για εμένα να κρίνω. Τα χτένια είναι από τα λίγα πράγματα που θα μου λείψουν από την Αμερική. Στην Ελλάδα είναι χάλια. Βασικά τώρα που βλέπω το menu του per se, τελικά κοστίζει 295 με service included. Υποψιάζομαι πως θα είναι και φόρος μαζί. Άρα ίσως πάω. Θα αποφασίσω την επόμενη εβδομάδα.
evabb Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Μα, αν είναι να μη το ευχαριστηθώ γιατί να τα δώσω; Θα πάω στο εξής σίγουρα: http://www.picholinenyc.com/pdf/PICH_TASTING_MENUS.pdf και θα πάρω το tasting menu των 185. Με τον φόρο και το (αναγκαστικό φιλοδώρημα που υπάρχει στο Αμέρικα) θα βγει κάπου 230 δολάρια. Αλλά το αξίζει το μαγαζί. Επίσης, φεύγω σε ένα μήνα και δε νομίζω να ξαναγυρίσω, οπότε είναι κάτι που πρέπει να κάνω. Θα ήθελα να πάω και στο per se του Keller, αλλά εκεί θα μου βγει το λιγότερο 350 δολάρια και 100 ευρώ διαφορά είναι πολλά. Γαμώτο, μακάρι να είχα λεφτά. Γάμα τα λεφτά. Ας ήμουν φτωχός αλλά να έτρωγα δωρεάν σε καλά εστιατόρια. Α, και αυτό που είπε ο άλλος για τα φτηνά μπουρδέλα με όμορφες γυναίκες καλό είναι . και που θα πας; Γιατι δεν πας στο le bernardin ή σε κανα wd50? Μου φυγε ο πατος σημερα, πρεπει να εφτιαξα πανω απο 50 χτενια! πες καμια καλη συνταγη. πουλαει στο σουπερμαρκετ απεναντι απο το σπιτι μου φρεσκα καθαρισμενα κι εχω πολυ περιεργια να τα δοκιμασω (ολοι τα εκθιαζουν st jacques και st jacques)
Toufas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 τα στεγνωνεις καλα, αλατι πιπερι σε λιγο λαδι σε ενα πολυ ζεστο τηγανι, 1-1μιση λεπτο να κανουν κρουστα, τα γιρνας βαζεις βουτυρο και τον κουταλιαζεις απο πανω. αν θες κανεις κανα beure noisette μαζι και βαζεις απο πανω. Οτι πιο απλο, εχει και κατι γαματους συνδιασμους αν θες με chorizo, κουνουπιδι, αρακα μπεικο κλπ
evabb Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 τα στεγνωνεις καλα, αλατι πιπερι σε λιγο λαδι σε ενα πολυ ζεστο τηγανι, 1-1μιση λεπτο να κανουν κρουστα, τα γιρνας βαζεις βουτυρο και τον κουταλιαζεις απο πανω. αν θες κανεις κανα beure noisette μαζι και βαζεις απο πανω. Οτι πιο απλο, εχει και κατι γαματους συνδιασμους αν θες με chorizo, κουνουπιδι, αρακα μπεικο κλπ μαλιστα. τι λαδι βαζεις; εχω μονο ελαιολαδο. και βουτυρο ωραιο αγελαδινο. λευκο πιπερι η μαυρο; και μην λες chorizo ποναει αυτη η λεξη, αποφασισα να αγορασω για πρωτη φορα (οχι οτι πρωτη φορα τρωω) και συνειδητοποιησα οτι εχω βαλει τον διαολο στο σπιτι μου. ασε που θελω να φαω καμια φετουλα με φυστικοβουτυρο και chorizo απο πανω...
Toufas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 ναι βαλε ελαιολαδο και οτι πιπερι θες. Αμα τα ψησεις παραπανω, θα ειναι σαν λαστιχα. Επισης εχουν ενα πορτοκαλι πραγμα πανω τους, και αυτο τρωγετε, εχει ομως πιο δυνατη γευση.
evabb Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 ναι βαλε ελαιολαδο και οτι πιπερι θες. Αμα τα ψησεις παραπανω, θα ειναι σαν λαστιχα. Επισης εχουν ενα πορτοκαλι πραγμα πανω τους, και αυτο τρωγετε, εχει ομως πιο δυνατη γευση. σε ψαραπωλειο δουλευα λες να μην το ξερω το πορτοκαλι ποδι; και με τι το συνευδουμε;
Timonkaipumpa Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Τα χτένια γίνονται ωραία με ντομάτα στην κατσαρόλα, αρκεί να είναι φρέσκα (ψαρεμμένα το πρωί... καθετή κτλ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις