Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βρε παιδια που θα βρουμε καμια συνταγη για ζυμαρι πιτσας ψαγμενη ομως.

εχω δοκιμασει 10 διαφορετικες συνταγες και λιγο πολυ ολες μου θυμιζουν ψωμι και επισης μου μυριζει και η μαγια. ψαχνω μια συνταγη που το αποτελεσμα να θυμιζει πχ το αφρατο της pizza hut που σιγουρα ξερω οτι με τι συμβατικες μας συνταγες (αλευρι+γαλα+λαδι+μαγια+αλατι) δεν υπαρχει περιπτωση να προκυψει.

απο ξαδερφο μου που δουλευε σε πιτσαρια μου ειπε οτι θυμαται οτι εβαζαν μια τζουρα κονιακ στο ζυμαρι. γενικα πολλα μυστικα αλλα σκορπια....

 

επισης παλι οσον αφορα τις πιτσες οσοι τις κανουν σπιτικες. την ψηνετε αερα ή στο πανω κατω?

 

Εγώ παίζω έτσι:

http://forum.kakapaidia.gr/showthread.php?t=4068

 

Εναλλακτικά μπορείς να δεις και το μαλάκα που αντιγράφει όλο το topic χωρίς καν να αναφέρει την πηγή:

http://www.supa.gr/forums/f68/pizza-party-se-xulofourno-52210.html

 

Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι must για την πίτσα.

Και ο ξυλόφουρνος είναι όλη η κ@υλα.

:)

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έλα ρε συ ντάξ, δε χρειάζεται να διαβάζω τι λένε για το πως να το φτιάξω, ξέρω. Όσο για συνταγές, πάντα ψάχνω αλλά είμαι πιο πολύ των απλών πραγμάτων, δηλαδή ένα φιλέτο κοτόπουλο μαγειρεμένο στους 135 - 140 γαρνιρισμένο με veloute ή allemande.Θέλω να πω πως, πρώτα έρχεται η θερμοκρασία και μετά οι ιδέες. Άλλωστε τον τελευταίο καιρό έχω κάποιες ιδέες για δικές μου συνταγές.Εσύ τι θέση έχεις στην κουζίνα εκεί που βρίσκεσαι;

Δεν λεω για συνταγες, αλλα τι parts θελει ενα home made sous vide λεω.

Demi chef ειμαι ακομα, δουλευω 4 χρονια.

 

βρε παιδια που θα βρουμε καμια συνταγη για ζυμαρι πιτσας ψαγμενη ομως.εχω δοκιμασει 10 διαφορετικες συνταγες και λιγο πολυ ολες μου θυμιζουν ψωμι και επισης μου μυριζει και η μαγια. ψαχνω μια συνταγη που το αποτελεσμα να θυμιζει πχ το αφρατο της pizza hut που σιγουρα ξερω οτι με τι συμβατικες μας συνταγες (αλευρι+γαλα+λαδι+μαγια+αλατι) δεν υπαρχει περιπτωση να προκυψει.απο ξαδερφο μου που δουλευε σε πιτσαρια μου ειπε οτι θυμαται οτι εβαζαν μια τζουρα κονιακ στο ζυμαρι. γενικα πολλα μυστικα αλλα σκορπια....επισης παλι οσον αφορα τις πιτσες οσοι τις κανουν σπιτικες. την ψηνετε αερα ή στο πανω κατω?

Γαλα γιατι να βαλεις στο ζυμαρι? Για deep dish πραγμα, θες ζυμαρι με πιο πολυ μαγια μαλον? Δεν εχω ιδεα, αντιπαθω το πολυ ζυμαρι και δεν το εχω ψαξει καθολου. Οσο για κονιακ και αλλα γιατροσοφια, δεν προσφερουν κατι.

 

υπάρχει κανά ιντερνετικο κατάστημα ευρώπη να πάρουμε κανένα cast iron τηγάνι;

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00006JSUA/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_2?pf_rd_p=103612307&pf_rd_s=lpo-top-stripe&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B00008GKDG&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=0F213Q3DWPNEPJY8KVQ4

http://www.amazon.co.uk/dp/B00008GKDG/ref=asc_df_B00008GKDG4595925?smid=A3P5ROKL5A1OLE&tag=googlecouk06-21&linkCode=asn&creative=22206&creativeASIN=B00008GKDG

 

Να ξερεις οτι θελει δουλεια το cast iron τηγανι για να ερθει στα ισα του, αλλα κραταει μια ζωη οσο το φροντιζεις.

Δημοσ.

img0571gf.jpg

img0574oc.jpg

 

Ρε συ ζηλεύω. Γενικά το φοβάμαι το μοσχάρι και δε τρώω συχνά αλλά όταν το δείχνεις με αυτό τον τρόπο δε μπορώ, θέλω να φάω.

Πάντως αν το κάνεις sous vide θα γίνει υπέροχο. Η μαλακία είναι, όπως ανέφερες προηγουμένως είναι πως στην Ελλάδα δεν έχουμε καλά μοσχάρια.

Δημοσ.

Τούφα ευχαριστώ για τη φοβερή συνταγούλα των Peanut Butter Cups. Πανεύκολη και 1000 φορές καλύτερη απο τα πανάκριβα εδώ στην Ελλάδα Reese's με τα οποία έχω τρελό κόλλημα.

 

Έχεις δίκιο οτι σοκολάτα + φυστικοβούτυρο = κόλαση! evabb αφού γενικά γουστάρεις φυστικοβούτυρο κ έδωσες ωραίες ιδέες, δοκίμασε το και με σοκολάτα π.χ. σε μια κρέπα σοκολάτα - φυστικοβούτυρο, απλό και γαμάτο.

 

Πρόσφατα δοκίμασα κρέπα με: λευκή σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, καραμέλα dolce di latte και μπισκοτάκι τριμμένο και νομίζω οτι δε θα ξανα ασχοληθώ με παιδικές κρέπες τύπου σοκολάτα μπανάνα κλπ. Έπαθα πλάκα με την απίστευτη γεύση. Εκεί που πας να λιώσεις απο τη λευκή κ την καραμέλα, έρχεται το αλμυρό του φυστικοβούτυρου και σε στέλνει αδιάβαστο!

Δημοσ.

Τούφα ευχαριστώ για τη φοβερή συνταγούλα των Peanut Butter Cups. Πανεύκολη και 1000 φορές καλύτερη απο τα πανάκριβα εδώ στην Ελλάδα Reese's με τα οποία έχω τρελό κόλλημα.

 

Έχεις δίκιο οτι σοκολάτα + φυστικοβούτυρο = κόλαση! evabb αφού γενικά γουστάρεις φυστικοβούτυρο κ έδωσες ωραίες ιδέες, δοκίμασε το και με σοκολάτα π.χ. σε μια κρέπα σοκολάτα - φυστικοβούτυρο, απλό και γαμάτο.

 

Πρόσφατα δοκίμασα κρέπα με: λευκή σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, καραμέλα dolce di latte και μπισκοτάκι τριμμένο και νομίζω οτι δε θα ξανα ασχοληθώ με παιδικές κρέπες τύπου σοκολάτα μπανάνα κλπ. Έπαθα πλάκα με την απίστευτη γεύση. Εκεί που πας να λιώσεις απο τη λευκή κ την καραμέλα, έρχεται το αλμυρό του φυστικοβούτυρου και σε στέλνει αδιάβαστο!

 

θα με καταστρεψετε με αυτα που προτεινεται θα φτασω 180 κιλα. σε κρεπα εχω αλλη ιδεα χωρις φυστικοβουτυρο. κρεπα με κρεμα ζαχαροπλαστικης και σμεουρα (framboise google it) με λεπτες ριγες μαυρης σοκολατας απο πανω.

Δημοσ.

Ενα πανευκολο γλυκο που εχουμε στην δουλεια και τα σπαει

 

Περνουμε ενα αντικολλητικο τηγανι που μπορει να μπει στον φουρνο και βαζουμε μια στρωση σκουρα καφε ζαχαρη και 1-2 ξυλα κανελας πανω στην ζαχαρη. Βαζουμε 2-3 κομματια βουτυρο πανω στην ζαχαρη και το βαζουμε σε μετρια φωτια ωστε να γινει καραμελα η ζαχαρη. Δεν θελουμε να καει, και μην βαλετε δαχτυλο πανω της μιας και θα σας καψει.

Περνουμε 2 συκα και τα κοβουμε στην μεση (αφου τα εχουμε πλυνει καλα) και τα βαζουμε με την φλουδα να κοιταει προς τα πανω. Απο πανω απο αυτο βαζουμε σφολιατα και παταμε την ακρη του κυκλου της να μπει μεσα στις ακρες απο το τηγανι. Βουτυρωνουμε και βαζουμε για 8 λεπτα σε φουρνο 180 βαθμων.

Βαζουμε ενα πιατο στο τηγανι και φερνουμε τουμπα τα παντα, αν ολα πηγαν οπως πρεπει, εχουμε μια ταρτα με sauce καραμελας/κανελας. Βαζουμε λιγη αχνη ζαχαρη και μπαλες παγωτο και τσακιζουμε.

Δημοσ.

τι κολλημα κι αυτο με το sous-vide. :mrgreen:

Μα είναι η καλύτερη μέθοδος μαγειρικής. Κοτόπουλο, μοσχάρι, γουρούνι, αυγά (οεοεοε) και ότι βάλει ο νους σου. Ο σολομός που έκανες, αν τον κάνεις πρώτα brine και μετά τον κάνεις sous vide, δε θα τον ξανακάνεις με άλλο τρόπο..

 

Αν τελικά φτιάξω μια version που πέφτει κάτω από 100 ευρώ, λέτε να πουλήσω τίποτα;

 

Δεν ειναι μοσχαρι!

Κολαρο απο iberico ειναι! Ξερω οτι μοιαζει με μοσχαρισιο ribeye :D

 

Πράγματι μοιάζει με rib eye, όχι τόσο πολύ αλλά σκέφτηκα πως είναι τόσο κοντά οπότε δε μπορεί! Θα είναι μοσχάρι.

 

Απλά δε μου αρέσει που έχεις τόσο ζουμί στο πιάτο, με απωθεί λίγο αυτό.

 

Ακόμα και στα μακαρόνια, όταν μείνει έστω και λίγο σάλτσα στο πιάτο δε μου αρέσει, θέλω να κολλάει στα μακαρόνια όλη καθώς και να έχει απορροφηθεί από αυτά.

Γιαυτό στο πρώτο μου ποστ ρώταγα για μακαρόνια που να έχουν περάσει από μπρούτζινες τρύπες.

Δημοσ.

Μα είναι η καλύτερη μέθοδος μαγειρικής. Κοτόπουλο, μοσχάρι, γουρούνι, αυγά (οεοεοε) και ότι βάλει ο νους σου. Ο σολομός που έκανες, αν τον κάνεις πρώτα brine και μετά τον κάνεις sous vide, δε θα τον ξανακάνεις με άλλο τρόπο..

 

Αν τελικά φτιάξω μια version που πέφτει κάτω από 100 ευρώ, λέτε να πουλήσω τίποτα;

 

υπερβολες, ο καθε τροπος εχει τα προτερηματα του. αλλη υφη το ψητο αλλη το βραστο αλλη το τηγανιτο αλλη το vide

Δημοσ.

προσπαθω να ξεφυγω απο τις πολυ reduced σαλτσες εδω και καιρο, αλλα ειναι νοστιμες οι ατιμες!

 

υπερβολες, ο καθε τροπος εχει τα προτερηματα του. αλλη υφη το ψητο αλλη το βραστο αλλη το τηγανιτο αλλη το vide

Το sous vide ειναι για να εχεις ομοιομορφο ψησιμο σε σταθερη θερμοκρασια. Οτιδηποτε δεν εχει maillard reaction ειναι ανωτερο σε sous vide. Για αυτο και το ψηνεις μετα μια απο το τηγανι στο τελος.

Δημοσ.

Ενα πανευκολο γλυκο που εχουμε στην δουλεια και τα σπαει

 

Περνουμε ενα αντικολλητικο τηγανι που μπορει να μπει στον φουρνο και βαζουμε μια στρωση σκουρα καφε ζαχαρη και 1-2 ξυλα κανελας πανω στην ζαχαρη. Βαζουμε 2-3 κομματια βουτυρο πανω στην ζαχαρη και το βαζουμε σε μετρια φωτια ωστε να γινει καραμελα η ζαχαρη. Δεν θελουμε να καει, και μην βαλετε δαχτυλο πανω της μιας και θα σας καψει.

Περνουμε 2 συκα και τα κοβουμε στην μεση (αφου τα εχουμε πλυνει καλα) και τα βαζουμε με την φλουδα να κοιταει προς τα πανω. Απο πανω απο αυτο βαζουμε σφολιατα και παταμε την ακρη του κυκλου της να μπει μεσα στις ακρες απο το τηγανι. Βουτυρωνουμε και βαζουμε για 8 λεπτα σε φουρνο 180 βαθμων.

Βαζουμε ενα πιατο στο τηγανι και φερνουμε τουμπα τα παντα, αν ολα πηγαν οπως πρεπει, εχουμε μια ταρτα με sauce καραμελας/κανελας. Βαζουμε λιγη αχνη ζαχαρη και μπαλες παγωτο και τσακιζουμε.

 

αυτη ειναι η λεγομενη ζαχαροπλαστικη του μαγειρα. οι ζαροπλαστες οταν βλεπουν κατι τετοια θελουν να σκισουν τα πτυχια τους :mrgreen: παντως ακουγεται καλο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...