Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγώ δεν βλέπω λόγο ούτε να τα βράσεις. Μπορείς να τα φας ωμά.

 

Στην τελική, δεν υπάρχει λόγος ούτε καν να τα φας. Μπορείς να παραγγείλεις πίτσα.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

άμα βράζω καρότα (για σαλατα ορ whatever), να τα καθαρίζω πριν ή μετά?

 

Καροτα :wub: Τα καρότα παντα τα ωμα!!! Απο την αλλη εχω σουπερ recipe (που αρέσει μονο σε μένα και τον μπαγκς μπανι με καρότα+πατατες+κρεμυδια στο φουρνο).

Δημοσ.

Καροτα :wub: Τα καρότα παντα τα ωμα!!! Απο την αλλη εχω σουπερ recipe (που αρέσει μονο σε μένα και τον μπαγκς μπανι με καρότα+πατατες+κρεμυδια στο φουρνο).

θα μας την δώσεις ή μονο θα κοκορεύεσαι? :rolleyes:

Δημοσ.

θα μας την δώσεις ή μονο θα κοκορεύεσαι? :rolleyes:

 

Ε ειπα μονο σε μένα αρεσει!!!!

 

Τεσπα :P

 

Σε μια λαδόκολλα στρώνεις κρεμμυδια σε μεγάλα στρογγυλα κομματια, βάζεις πατατες και καρότα κομμένα σε μεγαλα κομμάτια (αφου τα έχεις βράσει κανα 10' να μαλακώσουν), περιχύνεις με χυμό λεμονιου ή πορτοκαλιου ανακατεμένο με 1 κουταλια μέλι, βαζεις λιγάκι νερό, αλάτι κ πιπέρι, κλείνεις τη λαδόκολλα και τα ψήνεις στο φουρνο, όσο χρειαστει (κανα 30').

Αν θελεις πετας μέσα στη λαδόκολλα και κανα ψαρι :D

Μπορείς επίσης αντι για νερό να βάλεις κυβο λαχανικών λιωμένο σε νερό για εξτρα γευση, αν και δεν ξέρω κατα πόσο θα ταιριάξει με το μελι.

 

Η συνταγή ειναι δικής μου εμπνευσης και διατηρώ το copyright επίσης δεν ευθυνομαι αν πάθετε οτιδήποτε αφού τη δοκιμάσετε.

Δημοσ.

Ε ειπα μονο σε μένα αρεσει!!!!

 

Τεσπα :P

 

Σε μια λαδόκολλα στρώνεις κρεμμυδια σε μεγάλα στρογγυλα κομματια, βάζεις πατατες και καρότα κομμένα σε μεγαλα κομμάτια (αφου τα έχεις βράσει κανα 10' να μαλακώσουν), περιχύνεις με χυμό λεμονιου ή πορτοκαλιου ανακατεμένο με 1 κουταλια μέλι, βαζεις λιγάκι νερό, αλάτι κ πιπέρι, κλείνεις τη λαδόκολλα και τα ψήνεις στο φουρνο, όσο χρειαστει (κανα 30').

Αν θελεις πετας μέσα στη λαδόκολλα και κανα ψαρι :D

Μπορείς επίσης αντι για νερό να βάλεις κυβο λαχανικών λιωμένο σε νερό για εξτρα γευση, αν και δεν ξέρω κατα πόσο θα ταιριάξει με το μελι.

 

Η συνταγή ειναι δικής μου εμπνευσης και διατηρώ το copyright επίσης δεν ευθυνομαι αν πάθετε οτιδήποτε αφού τη δοκιμάσετε.

 

μ αρεσει που λες πετας και κανα ψαρι μεσα, παρε οπως ειναι εναν μπακαλιαρο χραπ μεσα. παντως ακουγεται ενδιαφερον.

Δημοσ.

Γουστάρω Medium rare (αν και φαίνεται πως φέρνει σε rare) και ψήνομαι τώρα να φτιάξω και εγώ μια.

 

 

Έχεις φάει σε γεύμα του Heston. Ζηλεύω. Για την ώρα δε ψωνίζω τίποτα γιατί σε ένα μήνα επιστρέφω Ελλάδα, γιαυτό ψάχνω τρόπους να τα βρω από εκεί.

 

 

Εγώ θα φτιάξω ένα, σκέφτηκα να αγοράσω το supreme αλλά θα μου κοστίσει πολύ λιγότερο να το κάνω μόνος μου. Απλά θα μου πάρει λίγο καιρό να προγραμματίσω τον αλγόριθμο του ελέγχου αλλά ΟΚ, το 'χω το θέμα.

 

Όταν το φτιάξω θα ποστάρω φωτογραφίες, αν και θα πάρει παραπάνω από 2 μήνες.

Εγω του medium eimai, απλα μου ρθε να το κανω rare εκεινη την μερα.

Πως ηταν το fat duck? Μαλλον μπορω να περιγραψω το menu των 3 τελευταιων ετων, χωρις να εχω παει ποτε.

Για το ρυζι θα βρεις ανετα απο ebay/νετ χωρις 30δολλαρια μεταφορικα.

Οσο για το sous vide, να πας egullet να αρχισεις το διαβασμα!

 

εχω κατι μανιταρια πλευροτους και δεν ξερω πως να τα φτιαξω

Κομενα λωριδες, τηγανι + βουτυρο και λιγο λαδι αλατι πιπερι, οταν ειναι ετοιμα σβηνεις με λιγο λεμονι και βαζεις μαιντανο. Αυτο πανω σε μια φετα απο ψημενο ψωμι ή με αυγα ή και με αυγο και με ψωμι ειναι τρομερο φαγητο.

 

δεν ξερω για μαρκα αλλα δοκιμασε φυστικοβουτυρο πανω σε μαυρο ψωμι με μαρμελαδα βατομουρο ή γενικα σε φρουτα του δασους, με μελι επισης γαμαει και το αλλο που μπορεις να κανεις ειναι ψωμι-φυστικοβουτυρο-μπανανες σε φετες και μελι απο πανω αλλα καλυτερα να βαλεις ασπρο ψωμι σε αυτο το τελευταιο γτ αλλιως οι γευσεις γινονται too much. σοκολατα παντως δεν θα ελεγα οτι παει γτ ειναι ηδη πολυ στεγνο το φυστικοβουτυρο βεβαια περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. καπου πετυχα συνταγι φαγητου κανονικου με φυστικοβουτυρο μεσα στην σαλτσα.

σοκολατα + φυστικοβουτυρο (γενικα αλμυρο)= κολαση. Στην ΝΑ ασια, εχουν πολλες σαλτσες με φυστικοβουτυρο.

 

Φοβαμαι να δοκιμασω καποιες συνταγες που κυκλοφορουν. :P

εγω εχω αυτη: http://pastebin.com/CVy8PG2Y και την εχω δει σε διαφορα pdf να ειναι η ιδια.

 

άμα βράζω καρότα (για σαλατα ορ whatever), να τα καθαρίζω πριν ή μετά?

θες βραστα καροτα μονο? Ποσο μεγαλα ειναι?

 

 

 

In other news:

Να ενα πιατο που βαλαμε στην δουλεια χτες.

slow cooked egg with jerusalem artichokes, cepes, thyme and a sherry caramel

 

img0562x.jpg

 

Και ο σολωμος που λεγαμε για το πως γινεται super ζουμερος/μαλακος

Ειναι ψημενα ολα αυτα, και εχουν περασει μερικες ωρες σε ενα μειγμα απο αλατι και ζαχαρη + διαφορα αλλα.

img0563rw.jpg

Δημοσ.

μ αρεσει που λες πετας και κανα ψαρι μεσα, παρε οπως ειναι εναν μπακαλιαρο χραπ μεσα. παντως ακουγεται ενδιαφερον.

 

Ε το ψαρι είναι optional. Λαβρακι, Σολομο θα ελεγα :P

Δημοσ.

 

σοκολατα + φυστικοβουτυρο (γενικα αλμυρο)= κολαση. Στην ΝΑ ασια, εχουν πολλες σαλτσες με φυστικοβουτυρο.

 

 

λογω υφης εκανα ενσταση οχι λογω γευσης. αλλα ειπα κρατω επιφυλαξεις.

Δημοσ.

Κρις. Me gusta.

Κάνω το ίδιο αλλα και με κοτοπουλο και κολοκυθακι μαζι :-D

 

μου δωκες έμπνευση για αυριο!

Δημοσ.

Μην βρασεις τα καροτα και τα κολοκυθια για τοση ωρα οσο θελει το κοτοπουλο!

 

Επισης τα καροτα οταν τα τρως με καποιο λιπος ειναι πιο καλα για σενα λογω το οτι η β-καροτινη ειναι fat soluble.

 

Μια πολυ καλη συνταγη που την ειχα κανει πριν καιρο με brisket:

http://www.youtube.com/watch?v=W5RWIpktplo

Δημοσ.

Εγω του medium eimai, απλα μου ρθε να το κανω rare εκεινη την μερα.

Πως ηταν το fat duck? Μαλλον μπορω να περιγραψω το menu των 3 τελευταιων ετων, χωρις να εχω παει ποτε.

Για το ρυζι θα βρεις ανετα απο ebay/νετ χωρις 30δολλαρια μεταφορικα.

Οσο για το sous vide, να πας egullet να αρχισεις το διαβασμα!

Έλα ρε συ ντάξ, δε χρειάζεται να διαβάζω τι λένε για το πως να το φτιάξω, ξέρω. Όσο για συνταγές, πάντα ψάχνω αλλά είμαι πιο πολύ των απλών πραγμάτων, δηλαδή ένα φιλέτο κοτόπουλο μαγειρεμένο στους 135 - 140 γαρνιρισμένο με veloute ή allemande.

 

Θέλω να πω πως, πρώτα έρχεται η θερμοκρασία και μετά οι ιδέες. Άλλωστε τον τελευταίο καιρό έχω κάποιες ιδέες για δικές μου συνταγές.

 

Εσύ τι θέση έχεις στην κουζίνα εκεί που βρίσκεσαι;

Δημοσ.

βρε παιδια που θα βρουμε καμια συνταγη για ζυμαρι πιτσας ψαγμενη ομως.

εχω δοκιμασει 10 διαφορετικες συνταγες και λιγο πολυ ολες μου θυμιζουν ψωμι και επισης μου μυριζει και η μαγια. ψαχνω μια συνταγη που το αποτελεσμα να θυμιζει πχ το αφρατο της pizza hut που σιγουρα ξερω οτι με τι συμβατικες μας συνταγες (αλευρι+γαλα+λαδι+μαγια+αλατι) δεν υπαρχει περιπτωση να προκυψει.

απο ξαδερφο μου που δουλευε σε πιτσαρια μου ειπε οτι θυμαται οτι εβαζαν μια τζουρα κονιακ στο ζυμαρι. γενικα πολλα μυστικα αλλα σκορπια....

 

επισης παλι οσον αφορα τις πιτσες οσοι τις κανουν σπιτικες. την ψηνετε αερα ή στο πανω κατω?

Δημοσ.

βρε παιδια που θα βρουμε καμια συνταγη για ζυμαρι πιτσας ψαγμενη ομως.

εχω δοκιμασει 10 διαφορετικες συνταγες και λιγο πολυ ολες μου θυμιζουν ψωμι και επισης μου μυριζει και η μαγια. ψαχνω μια συνταγη που το αποτελεσμα να θυμιζει πχ το αφρατο της pizza hut που σιγουρα ξερω οτι με τι συμβατικες μας συνταγες (αλευρι+γαλα+λαδι+μαγια+αλατι) δεν υπαρχει περιπτωση να προκυψει.

απο ξαδερφο μου που δουλευε σε πιτσαρια μου ειπε οτι θυμαται οτι εβαζαν μια τζουρα κονιακ στο ζυμαρι. γενικα πολλα μυστικα αλλα σκορπια....

 

επισης παλι οσον αφορα τις πιτσες οσοι τις κανουν σπιτικες. την ψηνετε αερα ή στο πανω κατω?

 

Αν ψάξεις, ο Blumenthal έχει κάνει επεισόδιο για pizza στο in search of perfection. Όμως ο Blumenthal στοχεύει σε λεπτή ζύμη και όχι αφράτη.

Όπως θα δεις και από την εκπομπή, αν τη βρεις, το δυσκολότερο είναι να πετύχεις τις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται για να φτιάξεις την πίτσα.

Οι φούρνοι των σπιτιών δε φτάνουν τόσο ψηλές θερμοκρασίες.

 

Ο Blumenthal ζέστανε έναν φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία που μπορεί να πάει και παράλληλα θέρμανε ένα cast iron τηγάνι στο μάτι στην υψηλότερη επίσης θερμοκρασία.

 

Έπειτα άνοιξε τον φούρνο, έβαλε το τηγάνι ανάποδα και έβαλε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο τηγάνι.

 

Είναι εφευρετικός ο τυπάκος. Και μοιάζει να είναι και γαμώ τα παιδιά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...