Toufas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Κρατάει την φυσική του γεύση με brining, και γίνεται πιο ζουμερο
evabb Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Κρατάει την φυσική του γεύση με brining, και γίνεται πιο ζουμερο ναι αν μιλαμε για τονο το χρειαζεται αλλα ο σολωμος ειναι ουτως η αλλως ζουμερος, δεν το ξετιναξα στο ψησιμο να ερθει να γινει σαν σολα.
billkost Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 o εισαι? http://woolypigs.blogspot.com/ εδω ειναι το blog ενος κτηνοτροφου. Μου το εστειλε με δεμα με παγο μεσα σφραγισμενο σε φελιζολ, λονδινο μενω κιολας. Απο εκει που τα πηρα ηταν ελευθερας βοσκης, το εχω σαν κανονα να αποφευγω οσο μπορω τα κανονικα. Το iberico ειναι ανωτερο σε γευση, και το λιπος ειναι αναμεσα στην σαρκα, σαν wagyu μοσχαρι. Αυριο το απογευμα εχω ρεπο, θα σου βαλω φωτος απο το ωμο να δεις πως ειναι και θα σου πω και για αλλα ρυζια εκτος απο το καρναρολι. Έχεις φάει και wagyu λοιπόν, χαίρομαι που είσαι ψαγμένος. Έχεις φάει grade 12; Είναι σαν χιονισμένο τοπίο, δεν έχω φάει αλλά υποψιάζομαι πως θα είναι απίστευτα νόστιμο. Κάνει όμως 170 δολάρια το rib eye και δε τα δίνω για την ώρα. Η διαφορά των Iberian hogs όπως λες είναι πως το λίπος βρίσκεται ανάμεσα, ενώ στα μανγκαλίτσα βρίσκεται σε στρώσεις και γιαυτό είναι πιο εύκολο να κάνεις λαρδί. Πέρα από το carnaroli έχω δοκιμάσει arborio αλλά δε μπορώ να βρω vialone nano. Έχεις να μου δώσεις καμιά πολύτιμη πληροφορία; Για την ώρα πειραματίζομαι με διάφορες τεχνικές αλλά αυτό που κρατάω είναι αυτό που έκανε ο θεός Heston με το κρεμμύδι που το έβρασε σε ξύδι και κρασί και έβαλε βούτυρο και έκανε ένα βούτυρο με "γεύση" κρεμμυδιού. Γουστάρω επειδή δε μου αρέσει η υφή του κρεμμυδιού γενικά στις σάλτσες και σε διάφορα πιάτα. Θέλω να φτιάξω ένα που λέγεται milanese που βάζει και μεδούλι από μοσχαρίσια κόκαλα αλλά φοβάμαι τη νόσο των τρελών αγελάδων. Εκεί που βρίσκεσαι, έχεις sous vide; Τι γνώμη έχεις για αυτό; Επεξεργασία: Προφανώς θέλω φωτογραφίες!
actorius Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδιά για φυστικοβούτυρο, προτείνετε κάποια συγκεκριμένη μάρκα / συγκεκριμένο μαγαζί (Αθήνα) ή ο,τι βρω super market; Αρχίζω να την ψάχνω με συνταγές γλυκών που συνδυάζουν σοκολάτα - φυστικοβούτυρο γιαυτό θέλω καλή γεύση!
Toufas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 ναι αν μιλαμε για τονο το χρειαζεται αλλα ο σολωμος ειναι ουτως η αλλως ζουμερος, δεν το ξετιναξα στο ψησιμο να ερθει να γινει σαν σολα. μην λες ακυρα πραγματα, δεν εχει σχεση ο τονος που εχεις στην κονσερβα με αυτο που λεμε... ουτε χαλας την φυσικότητα της γευσης. Έχεις φάει και wagyu λοιπόν, χαίρομαι που είσαι ψαγμένος. Έχεις φάει grade 12; Είναι σαν χιονισμένο τοπίο, δεν έχω φάει αλλά υποψιάζομαι πως θα είναι απίστευτα νόστιμο. Κάνει όμως 170 δολάρια το rib eye και δε τα δίνω για την ώρα. Η διαφορά των Iberian hogs όπως λες είναι πως το λίπος βρίσκεται ανάμεσα, ενώ στα μανγκαλίτσα βρίσκεται σε στρώσεις και γιαυτό είναι πιο εύκολο να κάνεις λαρδί. Πέρα από το carnaroli έχω δοκιμάσει arborio αλλά δε μπορώ να βρω vialone nano. Έχεις να μου δώσεις καμιά πολύτιμη πληροφορία; Για την ώρα πειραματίζομαι με διάφορες τεχνικές αλλά αυτό που κρατάω είναι αυτό που έκανε ο θεός Heston με το κρεμμύδι που το έβρασε σε ξύδι και κρασί και έβαλε βούτυρο και έκανε ένα βούτυρο με "γεύση" κρεμμυδιού. Γουστάρω επειδή δε μου αρέσει η υφή του κρεμμυδιού γενικά στις σάλτσες και σε διάφορα πιάτα. Θέλω να φτιάξω ένα που λέγεται milanese που βάζει και μεδούλι από μοσχαρίσια κόκαλα αλλά φοβάμαι τη νόσο των τρελών αγελάδων. Εκεί που βρίσκεσαι, έχεις sous vide; Τι γνώμη έχεις για αυτό; Επεξεργασία: Προφανώς θέλω φωτογραφίες! το iberico ειναι και αυτα που τρωει (βελανιδια) που του αλλαζει την γευση και ειναι ειλικρινα ανωτερο απο οτι χοιρινο υπαρχει Ηταν grade 11 αυτο που ειχα φαει, αλλα να πω την μαυρη αληθεια δεν ξετρελλαθηκα. Ναι τρομερα νοστιμο, αλλα προτιμω να φαω usda prime που ειναι και πιο φτηνο. Ισως να πρεπει να κανω παλι δοκιμη γιατι μια φορα = καμια. Αυτο εδω ειναι ενα tbone/porterhouse που ειχα στην καταψυξη. Ειναι 45 ημερων ιρλανδεζικο μοσχαρι, σκετο μελι. για ρυζι: http://www.nifeislife.com/cecco-vialone-nano-rice-p-660.html Αυτο που εκανε ο Heston δεν νομιζω οτι ειμαι ικανος να το αμφισβητησω εχω σβησει και τις photo απο τοτε που ειχα παει στο dinner αλλα θα παω παλι συντομα και αν ολα πανε καλα, θα παω και στο fat duck. Moυ υπεγραψε το fat duck cookbook παντως και ηταν πολυ φιλικος. Οσο για το μεδουλι, δεν εχεις κατι να φοβασαι. Αν και στην ελλαδα δεν θα βρεις σοβαρο μοσχαρι (ουτε βδομαδα σιτεμα!) Sous-vide ειχαμε στο ξενοδοχειο, αλλα δεν το δουλεψαμε ποτε! Ειναι τρομερο παντως, και οταν μετακομισω (αν!) σε σπιτι με πιο μεγαλη κουζινα θα παρω αυτο ή θα κανω κατι πιο ghetto που θα εχει πιο πολι ενδιαφερον. Παιδιά για φυστικοβούτυρο, προτείνετε κάποια συγκεκριμένη μάρκα / συγκεκριμένο μαγαζί (Αθήνα) ή ο,τι βρω super market; Αρχίζω να την ψάχνω με συνταγές γλυκών που συνδυάζουν σοκολάτα - φυστικοβούτυρο γιαυτό θέλω καλή γεύση! Φτιαξε μονος σου! http://www.foodnetwork.com/recipes/alton-brown/homemade-peanut-butter-recipe/index.html Εγω αγοραζω μονο αυτο: http://ilovepeanutbutter.com/peanut-butter-1.html μιας και εχει 2 υλικα μεσα. Φυστικια, αλατι. Εχω ενα κουτι στο ψυγειο ανοιγμενο εδω και μηνες, και ειναι ακομα σαν φρεσκο. Κραταει σαν διαολος. Οσο για συνταγη, μιας και το φυστικοβουτυρο ειναι απο τα αγαπημενα μου υλικα (μαλλον το γλυκο+αλμυρο combo) θα προτεινα αυτο: http://lolomag.com/2011/08/diy-all-natural-homemade-peanut-butter-cups/
evabb Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 τουφα μιλαω για φρεσκο φιλετο κοκκινου τονου. ειναι στεγνο σε σχεση με τον σολωμο.
athlios Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Toufa εχεις δοκιμασει ποτε jackdaniels sauce ? Βρηκα μερικες στο αμαζον αλλα δε ξερω αν αξιζουν. http://www.amazon.com/Jack-Daniels-Sauce-Original-Recipe/dp/B003XS91BK
Toufas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 τουφα μιλαω για φρεσκο φιλετο κοκκινου τονου. ειναι στεγνο σε σχεση με τον σολωμο. Τι σχεση εχει αυτο? Δεν το κανουμε μονο για να γινει κατι πιο ζουμερο, αλλα και επειδη το νερο που εχει μεσα ειναι αγευστο. Και τον τονο (εκτος απο το οτι ειναι κοκκινο κρεας αρα εχεις αλλα προβληματα εαν και τον βαλεις στην αλμη) δεν θα τον μαγειρεψεις ουτε καν οσο μαγειρευεις τον σωλομο Αθλιε αυτη απο τα fridays θες? Δεν θα την βρεις στο εμποριο.
billkost Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 το iberico ειναι και αυτα που τρωει (βελανιδια) που του αλλαζει την γευση και ειναι ειλικρινα ανωτερο απο οτι χοιρινο υπαρχει Ηταν grade 11 αυτο που ειχα φαει, αλλα να πω την μαυρη αληθεια δεν ξετρελλαθηκα. Ναι τρομερα νοστιμο, αλλα προτιμω να φαω usda prime που ειναι και πιο φτηνο. Ισως να πρεπει να κανω παλι δοκιμη γιατι μια φορα = καμια. Αυτο εδω ειναι ενα tbone/porterhouse που ειχα στην καταψυξη. Ειναι 45 ημερων ιρλανδεζικο μοσχαρι, σκετο μελι. Γουστάρω Medium rare (αν και φαίνεται πως φέρνει σε rare) και ψήνομαι τώρα να φτιάξω και εγώ μια. για ρυζι: http://www.nifeislife.com/cecco-vialone-nano-rice-p-660.html Αυτο που εκανε ο Heston δεν νομιζω οτι ειμαι ικανος να το αμφισβητησω εχω σβησει και τις photo απο τοτε που ειχα παει στο dinner αλλα θα παω παλι συντομα και αν ολα πανε καλα, θα παω και στο fat duck. Moυ υπεγραψε το fat duck cookbook παντως και ηταν πολυ φιλικος. Έχεις φάει σε γεύμα του Heston. Ζηλεύω. Για την ώρα δε ψωνίζω τίποτα γιατί σε ένα μήνα επιστρέφω Ελλάδα, γιαυτό ψάχνω τρόπους να τα βρω από εκεί. Οσο για το μεδουλι, δεν εχεις κατι να φοβασαι. Αν και στην ελλαδα δεν θα βρεις σοβαρο μοσχαρι (ουτε βδομαδα σιτεμα!)Sous-vide ειχαμε στο ξενοδοχειο, αλλα δεν το δουλεψαμε ποτε! Ειναι τρομερο παντως, και οταν μετακομισω (αν!) σε σπιτι με πιο μεγαλη κουζινα θα παρω αυτο ή θα κανω κατι πιο ghetto που θα εχει πιο πολι ενδιαφερον. Εγώ θα φτιάξω ένα, σκέφτηκα να αγοράσω το supreme αλλά θα μου κοστίσει πολύ λιγότερο να το κάνω μόνος μου. Απλά θα μου πάρει λίγο καιρό να προγραμματίσω τον αλγόριθμο του ελέγχου αλλά ΟΚ, το 'χω το θέμα. Όταν το φτιάξω θα ποστάρω φωτογραφίες, αν και θα πάρει παραπάνω από 2 μήνες.
Impious Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 εχω κατι μανιταρια πλευροτους και δεν ξερω πως να τα φτιαξω
evabb Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδιά για φυστικοβούτυρο, προτείνετε κάποια συγκεκριμένη μάρκα / συγκεκριμένο μαγαζί (Αθήνα) ή ο,τι βρω super market; Αρχίζω να την ψάχνω με συνταγές γλυκών που συνδυάζουν σοκολάτα - φυστικοβούτυρο γιαυτό θέλω καλή γεύση! δεν ξερω για μαρκα αλλα δοκιμασε φυστικοβουτυρο πανω σε μαυρο ψωμι με μαρμελαδα βατομουρο ή γενικα σε φρουτα του δασους, με μελι επισης γαμαει και το αλλο που μπορεις να κανεις ειναι ψωμι-φυστικοβουτυρο-μπανανες σε φετες και μελι απο πανω αλλα καλυτερα να βαλεις ασπρο ψωμι σε αυτο το τελευταιο γτ αλλιως οι γευσεις γινονται too much. σοκολατα παντως δεν θα ελεγα οτι παει γτ ειναι ηδη πολυ στεγνο το φυστικοβουτυρο βεβαια περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. καπου πετυχα συνταγι φαγητου κανονικου με φυστικοβουτυρο μεσα στην σαλτσα.
athlios Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Αθλιε αυτη απο τα fridays θες? Δεν θα την βρεις στο εμποριο. Φοβαμαι να δοκιμασω καποιες συνταγες που κυκλοφορουν.
Anubis13 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Ενας φιλος εχει μια ιντερνετικη συνταγη για jackdaniels sauce. Την φταιχνει αμα θες να τον ρωτησω για το λινκ.
salliara Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 άμα βράζω καρότα (για σαλατα ορ whatever), να τα καθαρίζω πριν ή μετά?
evabb Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 άμα βράζω καρότα (για σαλατα ορ whatever), να τα καθαρίζω πριν ή μετά? πριν αλλα αν ειναι τρυφερα δεν βλεπω τον λογο να κατα καθαρισεις καν, μπορεις απλα να τα πλυνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις