Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΕΧΕΙΣ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΠΟΤΕ!

Φευγει το αμυλο απο την επιφανεια τους και δεν κολλαει πανω η σαλτσα.

Το πιο καλο ειναι να τελειωσεις το μαγειρεμα τους μεσα στην σαλτσα αν αυτο ειναι δυνατο (πχ με κυμα δεν γινεται)

 

καλα ρε μην βαρας.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βραδυνό έγκλημα χωρίς φόβο και πάθος. "Το σκηνικό ήταν απλό και λειτουργικό".

(να μας συγχωράτε για την υψηλή ποιότητα των φωτογραφιών =P)

0072vl.jpg

004hhw.jpg

Δημοσ.

Αύριο οργανώνω ένα όργιο ψησίματος, κυρίως με χοιρινά. Θέλω να μαρινάρω τα κρέατα ώστε να είναι τρυφερά και ωραία, χωρίς να αλλοιώσω τη γεύση τους (δηλαδή όχι τίποτα εξτρημ). Καμιά ιδέα; πόση ώρα να τα αφήσω στη μαρινάδα; φίλος πρότεινε για 4-5 ώρες σε ντομάτα πιπεριά και λίγο σκορδάκι. Μιλάμε για αρκετή ποσότητα κρέατος, υπ όψιν.

Δημοσ.

Τσαπατα

Σκορδο

Λαδι (ελαιολαδο)

Φρεσκοτρυμμενη παρμεζανα

 

βαζουμε τα σκορδα και το λαδι μεσα σο τιγανι σε μετρια προς δυνατη φωτια για να αρωματιστει το λαδι.

μετα απο λιγη ωραια τραβαμε το τιγανι απο τη φωτια , και αφου εχουμε κοψει την Τσιαπατα σε φετες , τις βουταμε χλακ-χλακ μεσα στο λαδι ισα-ισα να λαδωθουνε.

τις βαζουμε στην ακρη και αμεσως τριβουμε απο πανω παρμεζανα -και απο τις δυο μεριες. (τα λαδωσαμε κυριως για να κολλησει το τυρακι.)

αδιαζουμε οσο λαδι εχει μεινει και τα σκορδα μεσα απο το τιγανι το βαζουμε πανω σε μετρια φωτια και πεταμε μεσα τις λαδο-τυρομενες φετες μεχρι να λιωσει η παρμεζανα οχι να παρει πολυ χρωμα...

 

τα βγαζουμε και χλαπακιαζουμε.

το εκανα χθες , καλο βγηκε.:D

Δημοσ.

Αύριο οργανώνω ένα όργιο ψησίματος, κυρίως με χοιρινά. Θέλω να μαρινάρω τα κρέατα ώστε να είναι τρυφερά και ωραία, χωρίς να αλλοιώσω τη γεύση τους (δηλαδή όχι τίποτα εξτρημ). Καμιά ιδέα; πόση ώρα να τα αφήσω στη μαρινάδα; φίλος πρότεινε για 4-5 ώρες σε ντομάτα πιπεριά και λίγο σκορδάκι. Μιλάμε για αρκετή ποσότητα κρέατος, υπ όψιν.

Δεν θα εμπενα στον κοπο να μαριναρω τιποτα εκτος απο κοτοπουλο μαλλον (και αυτο μονο οταν ειναι με ξυνογαλο)

 

 

Στην αλμη(brine) να το βαλεις, και πιο ζουμερο θα γινει, και θα βαλεις οτι γευση θες μεσα.

 

 

Απο το momofuku cookbook αυτη ειναι η βασικη τους αλμη:

 

1/2 κουπα λεπτο θαλασσινο αλατι

1/2 κουπα ζαχαρη

4 κουπες νερο

για καθε 1μιση κιλο κρεας (αυτο δεν ειναι απολυτο, απλα θες καποια αναλογια)

 

Αν το αλατι σου ειναι πολυ χοντρο, μπορεις να βρασεις λιγο απο το νερο ωστε να το λιωσεις. Μετα βαζεις την ζαχαρη και ανακατευεις μεχρι να διαλυθουν ολα, και βαζεις το κρεας σε παγωμενο νερο και το καλυπτεις (πιο καλα αν εχεις σακουλες τροφιμων που κλεινουν) για 12 τουλαχιστον ωρες.

Αυτο δεν θα σου αλαξει την γευση καθολου, αν θες να ενισχυσεις την γευση μπορεις να βαλεις στο νερο φρεσκοτριμμενο πιπερι, μαντζουρανα, χυμο μηλο, φρεσκια ριγανη, θυμαρι και σκορδο (αυτο βαζαμε εμεις στο barbecoa)

Αλατι δεν βαζεις στο τελος παντως!

 

 

 

Αυτο μπορεις να το κανεις και για κοτοπουλο και γαλοπουλα, αλλα θελουν τουλαχιστον 6 ωρες εκτος αλμης πριν το ψησιμο και καλο σκουπισμα για να εχεις πολυ τραγανη πετσα(αν εχεις τον χωρο να το αφησεις στο κατω κατω ραφι του ψυγειου ξεσκεπαστο ωστε να ξεραθει η πετσα ακομα καλυτερα)

 

Μοσχαρι και αρνι δεν βαζουμε γιατι εχουν αρκετο λιπος και αλλαζουν χρωμα με την αλμη (θα κανεις corned beef στο τελος:P)

 

Ενα αρθρο που τα εξηγει ολα αυτα: http://www.cooksillustrated.com/images/document/howto/ND01_ISBriningbasics.pdf (ξερω οτι λεει αλλες ωρες αυτο, αλλα το momofuku ειναι μαγαζι με 2*)

Δημοσ.

Τούφα, έχω παρατηρήσει πως βράζεις τα κρεατικά σου με σέλινο. Άρχισα να βάζω και λεμον γκρας και η κρεατίλα είναι κατα πολύ περιορισμένη χωρίς το εφεκτ του λεμονιού...

Δημοσ.

ειναι η αγια τριαδα της γαλλικης μαγειρικης: σελερι καροτο κρεμμυδι (και καμια φορα και πρασσο)

 

εχει παρα πολλες παραλαγες ανα τον κοσμο (πχ η δικια μας τριαδα ειναι λεμονι λαδι ριγανη)

Δημοσ.

Στην αλμη(brine) να το βαλεις, και πιο ζουμερο θα γινει, και θα βαλεις οτι γευση θες μεσα.

 

Θα σε εμπιστευτώ. Γλύτωσα και τον κόπο με τις πιπεριές και τις ντομάτες; Awesome.

Θα παίξω με το αλάτι τη ζαχαρίτσα και το νερό και μπορεί λίγο σκορδάκι και θυμάρι. Θα δω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...