salliara Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Εβαλα λαδολεμονο κ αλάτι κλπ, και παλι δεν μαρεσει η γευση τους ουτε στο ελαχιστο! Ξέρω ποια πρέπει να ειναι η γέυση, ειμαι big fan, απλα δεν ετυχε ποτέ να τα φτιάξω εγώ ;ρ οπότε μάλλον εκανα κατι λαθος.
Toufas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 http://www.asianonlinerecipes.com/online_recipes/china/stir-fried-green-amaranth-coconut.php για δες και αυτο την επομενη φορα να τα βρασεις σε αλατισμενο νερο για 25 λεπτα. Αλλιως σε τηγανι χωρις τιποτα μεσα, με την υγρασια που εχουν απο το πλησιμο για λιγα λεπτα. Επισης ειναι καλο για οποιον τροπο ακολουθησεις να κοψεις τα κοτσανια, ειδικα τα πολυ χοντρα μην τα βαλεις καθολου.
freedubus Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 ρε βλιτα τα βλιτα θελουν ξεπικρισμα 15' μεσα σε αλατονερο πριν τα μαγειρεψεις
μαφαλντα Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Εγώ δεν τα ξεπικρίζω.Μόλις βράσει το νερό τα ρίχνω μέσα.Όταν μαλακώσουν τα σουρώνω. Μπορεί να μην ήταν καλά τα χόρτα.Τα βλίτα δεν είναι πικρά.
salliara Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Ναι αυτο λεω, μηπως ηταν χαλια απο μονα τους. Δεν απογοητευομαι. Θα ξαναδοκιμασω αυριο τη συνταγη του τουφα.
Toufas Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Παντως το ονομα στα αγγλικα ειναι αυτο που εβαλα.
Highlander Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Τουφα. βραζω βλήτα. Οταν τα βγαλω μου ειπαν να τα βουτηξω αμεσα σε κρυο νερο. Ισχυει αυτο? Επισης, τα βαζω ψυγειο αμεσα μετα? Βλήτα, με σκορδάκι, μισή ντοματούλα ψιλοκομμένη, μούρλια.
kuzko21 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 σεφ , εσυ που ξερεις τα πολλα και ο νους σου κατεβαζει , για μιλα μας για τα μακαρονια. οπως πρεπει να ειναι , οχι οπως τα κανουμε οι περισσοτεροι ----> πουρε/λασπη/κλπ. αυτα που θα τρωγαμε σε ενα καλο ''ιταλικο'' μακαροναδικο στην Ελλαδα.
evabb Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 τα μακαρονια πρεπει να βαστανε. αμα λιωνουν στο στομα ειναι για πεταμα. το ιδιο και τα λαχανικα.
kuzko21 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 ε πε μας ρε νοικοκυρα πως τα κανεις εσυ για να βαστανε, αυτο ρωταμε.
Chrisxxx Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Τα βραζεις λιγότερο και δοκιμαζεις! π.χ. τα μπαριλα κανα 8 λεπτά, τα μισκο 10 κλπ, το μυστικό ειναι όμως να αρχίσεις να δοκιμάζεις από νωρίς ώστε να τα βγαλεις όταν νομιζεις ότι είναι καλύτερα. Στα καλα εστιατόρια παίζει να τα φτιαχνουν αυτοι οπότε ειναι άλλη ιστορία. Επίσης τα "καλα" μακαρόνια δεν είναι λεία αλλά έχουν κάποιες εγκοπουλες ώστε να μπορουν να κρατησουν τη σαλτσα.
evabb Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 ε πε μας ρε νοικοκυρα πως τα κανεις εσυ για να βαστανε, αυτο ρωταμε. το νερο πρεπει να βραζει οταν τα βαλεις μεσα. τα αφηνεις ακριβως οσο γραφει η συσκευασια πανω 7-8 λεπτα και τα σουρωνεις κατευθειαν. μετα τα βρεχεις με κρυο νερο και μετα αν θες τα βουτυρωνεις.
Toufas Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΕΧΕΙΣ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΠΟΤΕ! Φευγει το αμυλο απο την επιφανεια τους και δεν κολλαει πανω η σαλτσα. Το πιο καλο ειναι να τελειωσεις το μαγειρεμα τους μεσα στην σαλτσα αν αυτο ειναι δυνατο (πχ με κυμα δεν γινεται)
Toufas Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Αυτα τα video ηθελα να τα βαλω καιρο. Ειναι απο το El bulli, το πιο πρωτοποριακο και ισως το καλυτερο εστιατοριο του πλανητη. Πρωτα απο το ~2002: http://www.youtube.com/watch?v=fO5LH7zGaMw http://www.youtube.com/watch?v=rq3f2fMgtdc http://www.youtube.com/watch?v=BXeDe_44vZo http://www.youtube.com/watch?v=eJr0vm9OpY4 Και το 2ο απο το 2011, http://www.youtube.com/watch?v=L79T2OEYTjk http://www.youtube.com/watch?v=GmzgXFMmMN4 http://www.youtube.com/watch?v=Kjy74M84A5o Ακομα και τα ψαρια που τρωνε σε μια ταβερνα-τρυπα στο τελος του 1ου και τα απλα μεζεδακια που τρωνε στο τελος στο 2ο σε απλο κρασομαγαζο στην αρχη θα επρεπε να κανει μερικους μαγαζατορες στην ελλαδα να κλεισουν τα μαγαζια τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις