Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εβαλα λαδολεμονο κ αλάτι κλπ, και παλι δεν μαρεσει η γευση τους ουτε στο ελαχιστο!

Ξέρω ποια πρέπει να ειναι η γέυση, ειμαι big fan, απλα δεν ετυχε ποτέ να τα φτιάξω εγώ ;ρ

 

οπότε μάλλον εκανα κατι λαθος. :-(

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

http://www.asianonlinerecipes.com/online_recipes/china/stir-fried-green-amaranth-coconut.php

για δες και αυτο

 

την επομενη φορα να τα βρασεις σε αλατισμενο νερο για 25 λεπτα. Αλλιως σε τηγανι χωρις τιποτα μεσα, με την υγρασια που εχουν απο το πλησιμο για λιγα λεπτα. Επισης ειναι καλο για οποιον τροπο ακολουθησεις να κοψεις τα κοτσανια, ειδικα τα πολυ χοντρα μην τα βαλεις καθολου.

Δημοσ.

Ναι αυτο λεω, μηπως ηταν χαλια απο μονα τους. Δεν απογοητευομαι. Θα ξαναδοκιμασω αυριο τη συνταγη του τουφα.

Δημοσ.

Τουφα. βραζω βλήτα.

Οταν τα βγαλω μου ειπαν να τα βουτηξω αμεσα σε κρυο νερο. Ισχυει αυτο?

Επισης, τα βαζω ψυγειο αμεσα μετα?

Βλήτα, με σκορδάκι, μισή ντοματούλα ψιλοκομμένη, μούρλια.

Δημοσ.

σεφ , εσυ που ξερεις τα πολλα και ο νους σου κατεβαζει ,

για μιλα μας για τα μακαρονια.

οπως πρεπει να ειναι , οχι οπως τα κανουμε οι περισσοτεροι ----> πουρε/λασπη/κλπ.

αυτα που θα τρωγαμε σε ενα καλο ''ιταλικο'' μακαροναδικο στην Ελλαδα.

Δημοσ.

Τα βραζεις λιγότερο και δοκιμαζεις! π.χ. τα μπαριλα κανα 8 λεπτά, τα μισκο 10 κλπ, το μυστικό ειναι όμως να αρχίσεις να δοκιμάζεις από νωρίς ώστε να τα βγαλεις όταν νομιζεις ότι είναι καλύτερα. Στα καλα εστιατόρια παίζει να τα φτιαχνουν αυτοι οπότε ειναι άλλη ιστορία. Επίσης τα "καλα" μακαρόνια δεν είναι λεία αλλά έχουν κάποιες εγκοπουλες ώστε να μπορουν να κρατησουν τη σαλτσα.

Δημοσ.

ε πε μας ρε νοικοκυρα πως τα κανεις εσυ για να βαστανε, αυτο ρωταμε.

:D

 

το νερο πρεπει να βραζει οταν τα βαλεις μεσα. τα αφηνεις ακριβως οσο γραφει η συσκευασια πανω 7-8 λεπτα και τα σουρωνεις κατευθειαν. μετα τα βρεχεις με κρυο νερο και μετα αν θες τα βουτυρωνεις.

Δημοσ.

ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΕΧΕΙΣ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΠΟΤΕ!

Φευγει το αμυλο απο την επιφανεια τους και δεν κολλαει πανω η σαλτσα.

Το πιο καλο ειναι να τελειωσεις το μαγειρεμα τους μεσα στην σαλτσα αν αυτο ειναι δυνατο (πχ με κυμα δεν γινεται)

Δημοσ.

Αυτα τα video ηθελα να τα βαλω καιρο. Ειναι απο το El bulli, το πιο πρωτοποριακο και ισως το καλυτερο εστιατοριο του πλανητη.

 

Πρωτα απο το ~2002:

http://www.youtube.com/watch?v=fO5LH7zGaMw

http://www.youtube.com/watch?v=rq3f2fMgtdc

http://www.youtube.com/watch?v=BXeDe_44vZo

http://www.youtube.com/watch?v=eJr0vm9OpY4

 

 

Και το 2ο απο το 2011,

http://www.youtube.com/watch?v=L79T2OEYTjk

http://www.youtube.com/watch?v=GmzgXFMmMN4

http://www.youtube.com/watch?v=Kjy74M84A5o

 

 

Ακομα και τα ψαρια που τρωνε σε μια ταβερνα-τρυπα στο τελος του 1ου και τα απλα μεζεδακια που τρωνε στο τελος στο 2ο σε απλο κρασομαγαζο στην αρχη θα επρεπε να κανει μερικους μαγαζατορες στην ελλαδα να κλεισουν τα μαγαζια τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...